Alonso "Hamilton Cezayı Hak Etti"

yazar:

kategori:

Çifte Dünya Şampiyonu Fernando Alonso, Mclaren pilotu Lewis Hamilton’un Belçika’da cezayı hak ettiğini söyledi.

Alonso, FIA’nın Hamilton’a verdiği 25 sn cezasını tamamen desteklediğini söyledi.

Alonso "Evet, tamamen katılıyorum. Lewis bunu yaparak avantaj sağladı. Eğer şikanı düzgün alsaydı çizgiyi asla Kimi’nin 1 metre arkasında geçemezdi. 5 ya da 10 metre kaybederdi ve 1. virajda geçiş yapamazdı."

"Her zaman pozisyonun geri verilmesi gerektiğini söylüyoruz ancak pozisyonu geri verirken bir önceki virajda yaptığınızdan avantaj sağlamamanız gerekiyor. Eğer pozisyonu verseniz bile hava koridoruna girer sıradaki virajda geçiş yaparsanız yapmış olduğunuzdan avantaj sağlamış olursunuz."

"Bu kaçış alanları güvenlik için yapılıyorlar. Orada duvar olduğunu hayal etmelisiniz ve eğer orada duvar olursa pistin o bölümünü kullanamazsınız." dedi.

Alonso, Hamilton’un beklese yarışın ilerleyen bölümlerinde Raikkonen’i rahat geçebilecek güçte olduğunu söyledi.

Alonso "Finişe 2-3 tur vardı ve pist koşullarına göre geçiş yapabilecek bir sürü viraj vardı. Bana göre o anın doğru an olmadığı açık. Hakemler karar verdiler ve bu sene oldukça sıkılar. Zorlar ancak istikrarlılar." dedi.

Alonso ayrıca Mclaren’in temyize gitmesine şaşırmadığını söyledi.

Alonso "Hayır. Bunu geçen sene de yaptılar ve bu tür(karara karşı) şeyleri hep yaptılar." dedi.

Alonso ayrıca daha erken yağmur lastiklerini takmayı tercih etseydi yarışı kazanma fırsatı yakalayabileceğine inanıyor.

Alonso "Yarışı kazanmak mümkündü çünkü yarışı Massa kazandı ve Nick Heidfeld’in 9 sn önündeydi. Ben Heidfeld’in oldukça önündeydim, 9’dan fazla ve eğer 1 tur önce girmiş olsaydım Massa’yı geçebilir ve yarışı kazanabilirdim." dedi.


Yorumlar

  1. Oğuz Çetin avatarı

    alonsodan nefret ederdim ama şu konuştuklarına katılmamak elde deil helal olsn sana ALONSO

  2. Şener güzel bir yorum katılıyorum ancak eksik bir yeri tamamlamak istiyorum müsadenle. Orda geçmek aklına yattı : Evet yattı, ancak hava koridorunda olduğu için aklına yattı. 2 saniyelik farkı uzun düzlükte kapatması imkansızdı ve hava koridorunda iken atağını yaptı ve geçti. Aklına yatmasının nedeni budur bence. Saygı ve sevgilerimle kardeşim.

  3. McLAREN TEAM avatarı

    alonso nun pilotajına lafım yok ama kendi takımını tehdit eden ve ayrılacagı senelerde takımını yerden yere vuran başka bir pilot yok!!lewis i hiç bir zaman sevmedi sevmeyecekte shumiyi sevmedi sevmeyecekte kimiyi de sevemedi geçen yıl mecburiyetten onu destekledi o yüzden ona sorulacak soruların cevapları herkez tahmin eder!!!!!!!!!

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Önemli olan pilotun yarış anında geçiş yapıp yapmamaya karar vermesi Hamilton geçiş yapma yönünde karar verdi fakat yarış sonrasında orada duvar olsaydı ,ileriki virajlarda veya daha uygun yerde deneseydi gibi sesalı beyanatları hiçbir f1 pilotuna yakıştıramıyorum çünkü orada duvar yoktu orası valencia veya montreal değil orası SPA oranın bir farkı var ve yarış esnasında Hamiltonun mantığına yattıki böyle bir hamle yaptı haaa yapmasaydı bu olayın yapmasası yok çünkü olmuş olay hatta cezası bile verildi bakacağız temyiz bu ay sonu ne diyecek zaten puanlamada değişiklik olsa bu mclarene ve hamiltona yarar yok kararda bir değişiklik olmazsa durum zaten ortada ;bu konu yeterince uzatıldı yarın monza antremanlar bu da demek oluyorki hayat ve f1 akıp gidiyor şayet hayat ve f1 halen SPA da kalmış olsaydı monzada kim yarışacaktı ….

  5. kardeş çok doğru konuşmuşun katılıyorum

  6. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt aLonso bole bir takmda yrsmamk isterim die birsey duymustum sanki ama eskileri acıp bazı takmları utnadrmaya gerek yok :)) daha dogrusutartısmaya gerk yok gercekten 🙂 hangi pilot bi takmdan tazminat almadn ayrılırr :))) tabikide aLonso :))

  7. erhan takımdan senmi attın yaa ne güzel konuşmuşun alonso kendi isteğiyle ayrıldı o da kontrayı varken

  8. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt ErhanF1 ark'ım bende hatırlıorum o dediğini..!!Ama ewt kabul edilmemişti McLAREN ci ark.Lr tarafından 🙂 bazı şeyLer cabuk unutuluor 🙂

  9. Başka bir başlık altında demiştim, tuttuğunuz takım aleyhine söz söyleyen birisi ya "samimiyetsiz" ya "takımdan attık ondan" ya da "kıskanç" damgası yiyor diye. McLaren taraftarları hemen karşı çıkmıştı ama aynen devam ediyorsunuz. Şu fanatikliğinizi bir kenara bırakmanız lazım.

  10. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt yine aLonso'ya kusmuslar bazı ark.lar ama önemi yok :)aLonso kendini kanıtlamıs bir pilottur 🙂 dogru dediğinde neden bu kadar olay yaratırız anlamıs değilim…!!!Hamilton da bgn acıklama yaptı w gercekten cok küçümseyici yorumalrda bulundu 🙂 önceden alonso'da yapardı ama aLonso artık kendini kanıtladı şampiyon oldu…!!!bu konusmann üstüne lewis artık son 5 yrsıda kaznması gerekir…!!!ama sanmıorum 🙂 aLonso'da illaki bende Hamilton olayına roportaj yapıcam demioki gazeteciler soruorr aLonso cvplıyor 🙂 tıpkı öteki pilotlar gibi alonsoda yaptı 🙂 işte bizm taraftarlarımz 🙂 1 i 10 yapıor yapcakh bişy yok 🙂 inş.bazı ark.Larımzda her pilot gibi alonso'nunda bole bir roprtaJ yaptıgını anLr :))))

  11. ulaş kardeş bu millet alonsoyu unutmaz merak etmee

  12. snnde zaten ağzından ii bi laf çıksa dişimi kırcam. kıskanç herif nolcak

  13. laf etmese olmaz zaten.

  14. oo hala 1 nuara ne kimi ne massa ne çaylak hamılton bunu bütün herkes bilio yarışanların içinde obir numara ve ölede kalacak go fernando avcı fernando kardeşler

  15. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    hay fernandolar kovalasın sizi emi :))

  16. MagicAlonso avatarı

    Alonso 2006 da şikayetçiydi doğru şimdide memnun çünkü Fia daki değişimden bahsetmiş ve adil olarak işlediğini söylemiş.Sonuçta kendiside değişen Fia kurallarıyla hem geçen sene hemde bu sene ceza aldı ve bu cezaları kabullendi itiraz etmedi çünkü artık ağır veya hafif hertürlü kural ihlaline cezalar veriliyor

  17. senna guven avatarı

    senin seneye bulman gereken bi takımın filan yokmu??

  18. marca gazetesinde alonso ile ilgili bir haber var ama anlamıom ne yeni haber daha ya bi yardımcı olun o haberi merak ettmi valla artık ispanyolca öğrencem(fernando ulaş) eğer abimi ikna edebilirsem

  19. ewt abdullah arkadaşım yanlış hatırlıyorum. tşk düzeltmen için

  20. üstü kapalı şekilde hamiltoın hala çaylak demiş

  21. ogun savaş avatarı

    F1 e gelmiş geçmiş en çok gereksiz yorumda bulunan Eddie irvine 2. si fernanda Alonso 😀

  22. Serhat Dinçer avatarı
    Serhat Dinçer

    Bu olayda Casusluk Skandalina Döncek Yakinda 😀

  23. salih al yanlış hatırlıyorsunuz, 2006 monaco gp

  24. ama bu tarihler arasında FIA da bazı şeylerin değiştiğini söyledi alonso.

  25. aragon

    tarih tekerrür etti. 2006 monzayı hatırlıyoruz hepimiz. üzerinden fazla zaman geçmedi. orada alonso massayı engellemediği halde grid cezası aldı. o gün briatore ne dedi FİA= Ferrari International Asistance…alonso ne yapmayı tasarladı? schumi nin arabasının önüne yatmayı tasarladığını söyledi. hakemlerin kararını protesto etmek için…bugün ne diyor alonso………………..

  26. alonso ne yapmışki aloya sormuşlar alonso da cavap vermiş acale etti demiş hepsi buu

  27. alonso haklı. hamilton eğer bekleseydi zaten kimi yi geçecekti. acele etti ve kaybetti.ayrıca ben pilotlardan henüz aksini söyleyen birini görmedim. bu konu hakkında yorum yapan tüm pilotlar cezanın haklı olduğunu söledi. ama bunu söleyen alonso olunca burada ki bazı arkadaşlarımız çoşuyo. hakarete varan yorumlar yapılıyo.bunun da nedenini zaten herkes biliyo.alonso nun hamilton u sevmemesi kadar (hatta çok daha fazla)sizin de alonso yu sevmediğiniz çok açık.
    ah keşke alonso nick le beraber girseydin şu pite. yarışı massanın önünde bitirebilirdin.

  28. Alonso aynı şeyi 2005 Suzukada Kliene yaptı şikanı kesti hava koridoruna girdi ve geçti.Arşivi olanlar açıp izlesin.Acaba o zamanda ceza verilmeli diye beyan belirtti mi kendileri?

  29. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    hamilton geçebilecek güce sahipti ama yanlış yerde denedi demiş ve bence çok dogru söylemiş sabırlı olsaydı cezasız temiz bi geçiş ile yarışı kazanırdı.Bu arada en çok soru yöneltilen pilot olarak alonsonun bu konu hakkında 3 demecide çıkar 15 demecide çıkar bunda bi yanlış yok basın adamın etrafında ne yapsın?Bi ispanyollar soruyo bi italyanlar bi ingilizler..sorcaklar tabi önemli bi pilot.

  30. MagicAlonso avatarı

    Nekadar zavallaı ve bir okadarda boş olan F1 izleyicisi varmış bukadar olduğunu hiç tahmin etmiyordum……yazık size yazık herkes hakem kesilmiş görende burdakileri pilot yada takım yöneticisi zannedecek

  31. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    Abdullah Çelik hislerime tercüman oldun 🙂 yani mclarenci arkadaşlar kendileri çok objektif ya milletin objektifliği ile ilgili ahkam kesebiliyorlar 🙂

  32. mclaren mercedes arkadaş hala konuşuyor nolduuu????

  33. bazılar şimdi çok sert çıkca bu habere ama bazıları cezayı desteklemiyor bazıları destekliyor lonsoda bizim gibi destekliyor sadece acele etti demiş goo fernando

  34. hep bu resimdeki gibi gül alonsom bu millet 2005 2006 yıllarını unutmadıı

  35. apo Alonsonun durumu ortada Ferrari için yapmadığı kalmadı ee bide üstüne Hamilton ceza alınca haklı diyecek tabiki :))

  36. alonso ne demişki hatalıydı 1 virajda geçmiyecekti acale etti demiş hepsi buu

  37. yani mclarenci arkadaşlar bu olaydan sonra kim mclaren haklı dese tarafsız oldu, kim haksız dese taraflı oldu. sizin yaklaşımınız da güzel.

  38. bu açıklama ile toplamda 3. kez fikrini beyan etmiş oldu 5 gün içerisinde.. kendisi bir rekora koşuyor..

  39. ewt alonsonun görüşü çokta kıymetli değil. çünkü objektif değil. bunu kabica veya başka pilotlar söyleseydi anlamlı olurdu. alonsonun yapması gereken mclaren konusunda çenesini kapaması. ne alonso mclarene karşı objektif olabilir ne de biz maccacılar ona saygı duyarızzz…

  40. fia nın kararı karşısında temyize gitmek yasal bir haktır..Kendisinin yaptığı gibi lewis de fia:Ferrari mi deseydi..Alonso son zamanlarda bizim bilmediğimiz ciddi bir kaza mı geçirdi acaba,yoksa, bu genç yaşta bu denli unutkan olabilmesi mümkün değil .)

  41. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    aman ya alonso biliyoruz sevmediğini hamiltonu kimse senin kadar fazla yorum yapmadı bu olay hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir