Alonso: “Ferrari’nin Gelişmesi Gerek”

Fernando Alonso, Avustralya GP’de 5. olmasının ardından Ferrari’nin Malezya GP için gelişmesi gerektiğini söyledi.

Avustralya’da yarışa 5. sıradan başlayan Alonso, damalı bayrağı da 5. sırada gördü ve yarış içerisindeki önünde yer alan sürücülerle mücadele edecek güce sahip değildi.

Alonso “Bugün muhtemelen hepimiz sorunlar yaşadık ancak günün sonunda her iki Ferrari de çizgiyi geçti ve bu iyi bir çaba.”

“Ancak diğer taraftan liderin 35 sn gerisinde yarışı tamamladık ve Malezya için gelişmemiz lazım.”

“İlk yarışın ardından neler olduğuna dair daha iyi bir görüntüye sahip oluyorsunuz. Diğerlerinin arkasında kaldık. Yaşananları analiz edip her detayı incelemeliyiz.” dedi.

İlk viraja gelirken Kamui Kobayashi ile temas yaşayan ve yarışta beklenenden biraz geride kalan Kimi Raikkonen “Bazı sorunlar yaşadık ancak neler olduğunu bilmiyorum. Bir çok şey oldu.”

“Bugünkü bitirdiğimiz pozisyondan mutlu olamayız ancak en azından bir kaç puan alabildik. İlk virajda temas oldu ve ardından araç iyi gidiyordu. Ancak pit stoplarda bir sıra kaybettik çünkü iki aracı aynı anda almak zorunda kaldık.”

“Hata yaparak bir pozisyon kaybettim. Araç belli noktalarda iyiydi ancak bazen aldatıcıydı. İyi olan şey tüm yarışı tamamlamış olmamız ve bir kaç puan kazanmamız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari’nin Gelişmesi Gerek”” için 73 yanıt

  1. Necdet Güzelbaba avatarı
    Necdet Güzelbaba

    bizde umutla ALO&RAI çekişmesi izleriz diyorduk 🙁

  2. hayda Atilla mayda bu ne iş şimdi olmado 2015 e odaklanın….

  3. ya şuna alonso en guzl yıllarını harcadı filan demeyin . sanki ferrari zorla tutuyo.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Neymiş yavaş araçla kimse başarı elde edemiyormuş

    1. Bunu 4 senedir Alonso’ya demediğini bırakmayan bir RB taraftarı mı söylüyor ?

  5. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrariye biraz daha zaman lazım.
    Alonsoya yine sabır lazım.

    Henüz herşey net değil.En azından sezon içi gelişimin kendini göstereceği Avrupa yarışlarına kadar sabretmek lazım.Hiç değilse F.india williams gibi takımların bize ayak bağı olamayacağı yarışlara kadar beklemek lazım.
    2013 yılının ilk yarışını da bir lotus kazanmış ve redbula 22,5 saniye fark takmıştı.Belki de lotus lastik kullanımından dolayı 2013 ün favorisi ilan edilmişti ama sonuç çok çok farklı oldu. Mercedes hızlı ama ilk yarışla da herşeyi öngöremeyiz.Herkes birşeylerle önplana çıkacak.Kimisi hızıyla , kimisi dayanıklılığıyla , kimisi lastik kullanımıyla vs.vs.

  6. Yine Kimi-Fernando kavgası başlamış. Araç sürünürken neyin kavgası bu, ilk 5’e zar zor giriyoruz ulan zaten ?

    1. Kimi’ye giydiren adam Alonso taraftarı bile değil 🙂

      1. Onun ne taraftarı olduğunu çözmek çok zor güçlü olabileceğini düşündüğü herşeyin taraftarı olabilir.Aynı düşünce tarzıyla cevap verirsen sonzuzluğa kadar giden boş tartışma olacak ama gerek yok.

  7. ferrari bu sezon yine saç baş yoldurtacak.alonso nun hislerini anlamak zor değil…zaten f1 bitti bu yeni turbo vızıltılı zırvalıkla…aptal bir daha çevreci f1 sloganı atmışlar ortaya…sporun ruhu gitti…yazık ferrari ye 97 den beri bu takımın fanıyım ama bu kadar umutsuzluğa düşmemiştim….

  8. Jean Todtu yeniden Ferrarinin başına getirmek farz oldu. İmza kampanyası mı düzenlesek önüne mi yatsak ne yapsak artık dayanılacak gibi değil başımçatır çatır çatlıyor sinirden. İlk defa 5.liğe bu kadar üzüldüm. Beni üzen aslında üzüldüğüm için değil bazen sözle anlatılmaz ya kelimeler şikayetlenir yıllara meydan savaşı ilan edince o cesaret, kin koca bir volkan olur sonrada önünde eğiliverir. Stefano ferrarinin başına takım patronu olduğun güne lanet olsun. Eskisi gibi keşke yarış danışmanı olarak kalsaydında ona buna karar verecek yetkin olmasaydı. Bildiğin saksı adam. Otorite 0. Hırs 0. anca mavi boncuk dağıtır. Ah Jean Todtum ah ah kurban olduğum ah, ah karizmasını yediğim ah, neredesin şimdi gittin Max Mosleyin yerine kurtarıcı olarak Fianın başına geçtin. Sen gittin saçlarıma erimez karlar yağdı mevsimlerin tadı yok baharım sende kaldı dedi ferrari. Ferrari 2005 te çok kötü araç yapmıştı ama 2006-2007 ve 2008 de telafi etmişti. Her takımın 1 sezon kötü araba yapma hakkı vardır ama son 5 sezonun 4 ünde vasat ve altı araba gördük. Neredesin Brawn neredesin Todt. hele Todt hele Todt. Neredesin schumi vay schumacherim vay. Altın ekip dağıldı. Kimi balık tutmaya kimi fia başkanlığına kimi de talihsiz kazaya kurban gitti. Neredesin Rory Byrne sende gittin. Bu ferrari sizden sonra kötü yola düştü. Yol tutmaz oldu. Cumartesinin gelişi 24 saatten belli.

  9. ferrari yavaş, sıkıntı.. raikkonen rahat değil diğer sıkıntı.. böylesine bir fırsatı geri tepecek gibi duran domenicali nasıl artık orada durabiliyor? tarihin en iyi pilot ikililerinden birisine 5. lik için savaş diyorsan orada motivasyon kalmaz.. ki alonso bu duruma kimi’den daha alışkın.. hayal kırıklığı

    1. bir paragrafta kimi’nin yavaşlığıyla ilgili 8 bahane yazmışsın, tebrik ederim.

      1. “bahane” olması için alonso’nun üstün bir performans göstermesi gerekiyor.. alonso’nun performansı da iyi olmadığı için ben “sebep” ler sundum, “bahaneler” değil

      2. BurakBilgin avatarı

        Çok bilgili Royalhunt, Kimi araca uyum sağladığındada seni buralarda görmek isteriz.

        1. görürsün görürsün. kış arasında buraya şiirler yazıp şimdi gelemeyenleri de gördük. pilotunun kapasitesini bileceksin, bilmezsen böyle olur. alonso da alışıyor bu arada araca, hatırlatayım.

          1. sen kendi derdine yan.rosberg 25 puan hamilton sıfır puan.geçen sezonki rosbergin dayanıklılk sorunlarını kaale almamıştın öyleyse bu sezonki hamiltonın ın sorunlarınıda kaale alma bakalım nasıl oluyor

  10. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Yazık gerçekten çok yazık.4 yıldır aynı sözü söylüyoruz.Bir mirası alıp harcamak bu olsa gerek.Domenicali,Ferrariyi madara etti.Alonso en güzel yıllarını harcadı.Şu adam samimi söylüyorum 2 den fazla şampiyonluk hakediyor.En son pilotlar şampiyonluğu kazandığımızda ben üniversiteye gidiyordum.Çocuğum olacak halen (şaka) bekliyoruz 🙂

    Domenicali yarın öbür gün hatta biraz sonra;”Sakin kalmalı ve reaksiyon göstermeliyiz” diyecektir.Sezon uzun,gelişmemiz lazım,sorunun kaynağını biliyoruz 😀

    Kimi ve Alonso gibi müthiş iki yetenek daha ne kadar harcanacak.Bu adamlara kazanan aracı ne zaman verebiliriz?

  11. ferrariden bikdim artiq hamiltonun sampiyon olmasini istiyorum. ferrari simdi baslasin 2015 e iyi arac yapamaz . iyi arac yapmaq icin iyi muhendisler gerekir. amma ferraride yok.bu alonsoya uzuluyorum adam kalp kirizi kecirecek.artik maclaren yada redbul ile gorusmelere baslasin

  12. alonso fanları’nın derdi bu seneki ferrari’nin de yavaş olması. çoğu ferrari’nin hızına bakıp üzülürken, esas dertleri kimi’nin alonsoyu geçememesi olan kimici bazı fanlar çeşitli mazeretlerle kimi’nin neden geride kaldığının açıklamalarını yapmakta. hepsi de uydurma.

    ferrari aslında çok hızlı massa gösteremiyor kimi gelince göreceğiz dediler, lotus yavaş kimi hızlı, lotusda neler yaptı vs dendi, kimi ferrari’ye geldi sıralamada duvara çarptı yarışta 8. oldu. onlarca saçmalık yazılan kış döneminden sonra her yarış sonu olanları yazmak müstehak 🙂

    kimi’nin geride kalmasının sebebi: kol bozuk.

    1. gereksiz, tekniksiz ,kanıtsız, sadece sonuç odaklı yorum yapmışsın, rbr içinde salladınız, ne oldu? kapak yaptı 😀 kimi 11 başlayıp alonsonun arkasına geldi, alonso ne yaptı ,5 başladı, 1 araç bile geçmeden 5 bitirdi :d alonso yu düzgün fanlarından sebep fazla kötülemek istemiyorum , daha dur sezon yeni başladı dereyi görmeden paçaları sıvama ,Ferrari önce iyi araç yapsında ,sonra biz kendimize gireriz gene 😀

      1. o dere görüneli çok oldu. 11. olup 8. olmak birşey değil. yükseldikçe sıra kazanmak zorlaşır. 24den 23 olmak ile 2.den 1 olmak aynı şey değil. red bull içinse ben olumlu veya olumsuz birşey söylemedim, bilinmez ne olacağı dedim. ancak bu kadar gelişmeleri de fia’nın olaya el attığının bir kanıtı.

      2. Sıralamalari zarla belirlemiyorlar. Yapmasaydi kaza gecseydi:)

        1. Raikkonen F1 Team avatarı
          Raikkonen F1 Team

          Kazayla bir alakası yok. Kaza yaptığında zaten pite dönüş turundaymış. Trafikte kaldığı için iyi tur atamadı..

  13. abi o degilde alonso kariyerin en güzel ve verimli 5 senesini 5.likten öteye gidemeyen en hızlı 5. araç için harcadı ona yanıyorum !! ferrari ne 5 para etmez bir takımsın sen ya !!

    1. Takımını bu kadar çabuk harcayan başka bir taraftar kitlesi dünyada yoktur 🙂

      Bakın biz Renault olarak destek verdiğimiz RBR testlerde kötüydü hatta tur bile atamadı herkes oyun dışında diye düşündü laflar hem motora hemde şasiye bizler ise bir tane bile olumsuz cümle kullanmadık.

      Hele Vettel olsun diğer takım üyeleri olsun bir tane yahu bir tane olumsuz bir cümle yoktu hatta yolda kalan aracı bile iticek kadar takım ruhuna sahip bir pilottan bahsediyoruz.Onun yanında Renault takımıda motor ekibide harıl harıl çalıştı ve bugün bu hale getirdi aracı ha podyuma çıkmasakta takımımız hakkında sıkıntımız yok neticede Redbull ve Reanult gökten düşen araçla şampiyonluklar almadı.

      Taraftar olmak öyle başarılarda ortaya çıkıp başarısızlıklarda takımı suçlamak değildir.Önce bunu başarın sonra gerisi gelicektir.

      Ha bu arada şampiyon olmak için süper pilotları bünye ye katmakta önemli değildir.Önemli olan başarısızlıkta ve başarıda takım dayanışmasını oluşturabilmektir.

      1. 4 sene boyunca rakipsiz bir araba veren takımdan bahsediyorsun.. kolay olmalı bir sene alttan alabilmek 🙂

      2. yahu allaha aşkına beş altı yıllık takımsınız dört beş tane şampiyonluk almışsınız neyin şikayetini edeceksiniz burada elli altmiş yıllık takımın taraftarıyız beş altı yıldır başarımız yok . gelmişsin bize taraftarlık dersi veriyorsun .

    2. Formula 1 böyle. Makinaların sporu. Pilotlar şanslarına hızlı araç gelirse şampiyon olurlar ve onu şampiyon yapan makinayı unutup zam isterler. Her pilot için durum bu.

      Alonso zamanında Red Bull’un teklifini reddetmiş. Madem şahane, akıl edip kabul etseydi de 6-7 kez şampiyon olabilseydi.

      Maldonado örneği var taze. Williams kötü diye Lotus’a geçti. Sonuç ortada. Makinanın gittiği kadar gidersin ve asla şikayet edemezsin, ta ki takımın sahibi olmadığın sürece. Bence Alonso bu yüzden şikayet edebiliyor.

  14. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Temmuz Sonu Ferrari : “Gelecek Sezona Odaklanıyoruz”

  15. dejavu 😀

  16. sosyal medyadan yaratıcı çalışmalar 🙂

  17. Ferrari yavaş belli ama sabit olan vites ayarı ve hava sıcaklığı meseleleri de var, artı dayanıklılık 5 yarış gidecek bu motorlar, neticede zaten sevmediğim ve desteklediğim, kimi nin Ferrari ye gitmesiyle bir ara profil resmime koyduğum, Ferrari resmini kaldırmıştım iyide yapmışım bu bencil telsiz konuşmalarında bile kibirli olan takımı sevemedim bir türlü ,,john todt zamanı sonrasında, artık alonso yu 1. mi yaparlar yoksa puancımı yaparlar bilemem, kimi yi güvenlik aracında hemen alsalar zaman vardı, almadılar, iyi kalkış yapıp kazandığı 4.5 sıra dan 2 sıra gene geriye düştü sonra hem alonso yu hem de kimi yi gene pite geç aldılar alonso yerini korudu ama kimi 2 sıra gene kaybetti neticede, zaten zor bir araçla yarışan kimi yi 8 .liğe gerilettiler alonso 5 başladı 5 bitti adam gibi taktik yapsalardı, kimi alonso nun ya arkasında olurdu yada geçerdi, bu bencil takımı sevmiyorum arkadaşlar dominic yerine allison geçirilmeli, bakalım sezon nasıl devam edecek bol bol kalaylayacağım gibime geliyor, kimi den sebep yoksa takım olarak zaten desteklemiyorum ,john todt sonrasında bitmiş bu takım artist sanatçı tiyatrosuna dönmüş

    1. Kimi’de birsürü problem vardı en başta DRS hiç çalışmadı, geçiş yapamadı..

      1. DRS falan bozuk değildi. uydurma. ferrariler düzlükte yavaşlardı alonso da hulk arkasında aynı sorunu yaşadı, yetişemedi, o da lastik kilitledi atak yapmaya çalışırken. hadi diyelim bu yarışı böyle yırttın, 15 gün sonra ne diyeceksin? kol bozuk.

        1. Yırtacak birşey yok sen kör olmalısın yarışı tekrar izle bak bakalım 7 no lu Ferrari aracının ne zaman Drs sı açılmış, anca karavana sallıyorsun ben diyorum drs bozuk sen diyorsun hadi diyelim öyle olsun.Sorun vardı sorun anlamıyormusun, Ilk piti Kimi 25 saniye de Alonso 22 saniyede yapıyor şimdi bunu söylemek yasakmı.O üç saniyede kaybedilen sırayı söyleyince bahane mi söylüyor olacağız, bugün Hamilton sorun yaşayıp yarış dışı kaldı bunu yok sayıp Hamiltonun yenildiğini mi söyleyelim.Yav araçta sorun oluyor bunu bile söylemek bahane oluyor nasıl bir bakış acisidir.

          Kimi’nin kolu falan bozuk değil araçta sıkıntı yaşıyor sürekli boğuşma halinde buna rağmen adam puan aldı ilk yarışlar 3 yarış onun için bir alışma süreci yada sıkıntı çözme anlama süreci daha araç hazır değil geliştirilmeye ihtiyacı var, Alonso içinde Kimi içinde.

          1. yahu hala utanmadan uyduruyorsun körü körüne. öyle bir sorun olsa zaten 1 tane haber çıkardı, kimi yarış sonrası DRS çalışmadı derdi. utanmadan hala yalan dolan şeyler yazıyorsun. kimi’nin drs’i bozuk değildi. ferrariler düzlükte yavaştı.

            DRS’in düz yolda kullanılmadığını, önünde en fazla 1 saniye uzaklıkta bir araç bulunması gerektiğini de biliyorsun değil mi? bence bilmiyorsun, sonuçta f1 araçları düzlükte değil dönüşte df üretecek şekilde yapılır diyen de sendin.

            sıralamada olduğu gibi yarışta önün boşken drs açamazsın. kimi’nin drs açmayışı bozuk olduğunu göstermez. umarım öğrenmişsindir.

            1. Yav arkadaşım sen anlamıyorsun beni herhalde bozuktu diyorum yarışı aç izle 1 sn altındayken de çalışmadı Drs, açılmadı aç ve izle bende dsmart var 15.30da tekrarını izledim ve açılmadığını tekrar gördüm, ben sana açılmadığını söylüyorum ve sen bana neler diyorsun.

              Şimdi Kimifobik Royalhunt burada tansiyon yüksetmekten başka yaptığın hiçbirşey yok, takım yöneticisi Kiminin büyük sorunları vardı diyor bizim Royal yemez ya ona bile inanmıyor Rambocan gibi gelir buraya ne oldu ne oldu.

              Olan royale oldu kendini kaybetti heyecandan..

    2. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Jean Todt

  18. FerrariFanTR avatarı

    ALonso bugün tasını tarağını toplayıp bu takımdan gitse kimse bişey diyemez. Ulan biz Ferrariyiz be. aeroda eksik olsak bile motorda ki bu eksiklikler kabul edilemez bizim için.

  19. Güvenlik aracı ardından alonso vs. Rosberg

  20. Bu sene yapman gereken belli Raikonnen i yen ve takımdan ayrıl hatta spordan ayrıl zaten iyice b.ka sardı

    1. kesinlikle katılıyorum yerden göğer kadar

  21. Bu arada bombalar patlamaya başladı. Ferrari aracı 18 kg ağır, bu Metin Mete’nin söylediğine göre 0.6 saniye kayıpmış. Elektronik sistemler anlamında hasarlı bir araç bu da Ers’den en az 80 beygir kayıp tur başına bir 0.6 saniye kayıp ve ortalama top speedte de 10-12 km kayıp. Bu Ferrari nasıl ilk 10’a girdi ya la? bu küçük çaplı mucizedir.

    1. sölediklerinde ciddi miisn ya da sana ne kadar doru geldi

      1. Ferrari hala hız saklıyor.. Hızımızı kimsenin bilmesini istemiyoruz. Biz bilsek yeter, gönüllerin şampiyonuyuz vesselam

    2. bende duydum 18 kg 0.6 sn kaybettiriyo ama ilk 10a nasıl girdi hatta ric ihraç edilirse ilk 4e nasıl girdi hayret doğrusu

    3. yıl olmuş 2014 hala metinmeteyi dinleyenler var… ağlamak istiyorum

    4. Metin Mete, Dominicli Ali’nin (domenicalli) Türkiye şubesinden başka nedir Allah aşkına? Bugün o araçla yarışan Alonso gelişmemiz gerekir derken, Raikkonen 1saat 32 dakika boyunca hayatının en zor yarışlarından birini çıkartırken o hangi yarışı izlemiş çok merak ediyorum! Sene 2014 ve biri MetinMete mi dedi? Şaka mı bu?

      1. Skysport’un yarış sonrası programında söylediler. Kaynak sağlam yani. Metin Mete oradan duymuştur. Bi tarafından uydurmuyor adam, uydurursa siliyor zaten sorun yok 🙂

        1. 🙂 ben hala polyanna’cılık oynayabilmesine şaşırıyorum o kadar!

  22. Araçtaki çekiş sıfın altında. Her viraj çıkış sendeliyor. Top speed gitmiş yerine low speede bırakmış. Güvenlik aracı ardından rosbergden 3-3,5 saniye fark yiyorduk. 2009 ve 2011 sezonlarının kopyası bekliyor bizim için. Arada 1 tane yarış kazanırsak şükür edelim.

  23. serhan acar bugün alonso’nun hulkenberg’in ardında gittiği bölümde geçiş noktalarında sürekli daha yavaş kaldığını, DRS açtığı anlarda ise hemen hemen ancak hulkenberg’in hızına ulaşabildiğini söyledi. ferrari’nin bahreyn’deki top speed rekorlarının bir anlam ifade etmediği (tahmin edildiği gibi) açıkça görülmüş oldu.

    alonso, önünde bitirmesi kuvvetle muhtemel bazı araçların sorunlar yaşaması ve strateji ile birlikte yine kusursuz bir sürüşle bu aracın çıkabileceği en üst pozisyonda yarışı tamamladı. daha iyisinin mümkün olmadığı açıkça görülüyor.

    fakat raikkonen’in sürüşüne anlam verebilmek çok zor. adam her 3 frenlemenin birinde ya ön ya arka lastikelrden birini sürekli kilitledi. ilk virajda 2-3 kez dışarı çıktı. ve bunu raikkonen’in sürüşü konusundaki bir problemden kaynaklandığına asla ihtimal vermiyorum, bugün bu kadar dengesiz giden başka bir araç daha yoktu neredeyse.

    ferrari’nin acilen arka fren sistemini ve arka tarafın yol tutuşunu güçlendirmesi gerekiyor. yoksa yine alonso’nun kendi becerisiyle yapmaya çalıştıkları ile nefes almaya çalışacak, hepsi bu.

    1. massa yı hep destekledim taki Ferrari den ayrılıncaya kadar sonrasında malum boş boş konuşmalar yaptı senide savunurduk sende başlamışsın boş boş konuşmaya kimi alonso dan yeteneklidir alonso çok iyiydi de massa yenemedi ayaklarına girme 11 başladı kimi alonso nun arkasına geldi sonra malum pitstoplarda 2 kere geç pite alındı ve o dengesiz araçla gene 8. oldu kardeşim bırak bu işleri massa nankör çıktı bari sen çıkma

      1. ne diyorsun arkadaşım sen?

        “ve bunu raikkonen’in sürüşü konusundaki bir problemden kaynaklandığına asla ihtimal vermiyorum”

        YANİ, sorunun raikkonen’in sürüşünden kaynaklandığına asla ihtimal vermediğimden, bugünkü hataların araçta bir şeylerin yanlış oluşundan, araçta bariz bir denge sorunu olduğundan bahsettim.

        anlaşılabildi mi?

        1. bende sürüşüne anlam verebilmek zordan yola çıktım diğer cümle ni kapatmış okudum ama anlam vermemiştim o şekil yorum yaptım şimdi oldu neticede massa da da ne hikmetse bu sorunlar vardı massa giderayak kötü açıklamalar yapmasaydı alonso yu öven hala severdik onu genede sempatisi var ama çok berbat açıklamalar yaptı kusura bakma ilk cümlelerin beni yanıltmış :d

      2. ben de bir raikkonen taraftarıyım ancak arkadaşın kimi’ye olumsuz bir şey söylediğini göremedim.

  24. Ben şunu düşünüyorum Raikkonen ilk test gününe liderlikle başlamıştı acaba diyorum bu italyanlar ilk günden oww aracımız çok iyi olmuş hüloooğ diyerek yatıyor mu? Red Bull 18 saat çalışacağız demişti. Ferrarinin daha mesaiyi doldurup 8 saat çalıştığı görülmemiştir.Herkes k.çının zevkinde. Vur çatlasın çal oynasın ohh ohh yandan diyerek testlerden sonra dansöz oynatıyorlar herhalde. Bu senede böyle bir lanet sezon olursa, Dominicalli gider, Alonso sözleşme fesheder, Pat Fry!a söven sövene durum olur vs.

  25. Denge ve Çekiş sorunu aynen devam..2012 ve 2013’ün tüm sorunları bir arada..Geçen yılki Mclaren tarzı bir görüntü var Ferrari’de.

    Raikkonen çok mücadele etti ama araçla çok mücadele etti..Okadar Lock-up’a ki geçen yılki lastikler yok allahtan, böyle dengesiz bir araca, böylesine rezil bir hızlanmaya rağmen 8.lik bence kötü değil..

    2013 aracı bu araçtan çok daha iyiydi..Geçen yıl Alonso aracına 4. hızlı diyordu..Bu yıl galiba 5. sıraya geriledi.

  26. Çekmediğin dertle çile kalmadı
    Üst üste kazandığın yarış olmadı
    Iyi yorum yaptığın bi gün olmadı
    Olamadın şampiyon olamayacaksın ..

  27. çok şey istiyon be alonso

  28. Çekmediğin dertle çile kalmadı , iyi yorum yaptığın bi gün olmadı , üst üste kazandığın yarış olmadı , olamadın şampiyon olamayacaksın ..

  29. Bana bunu sen yapma kımı bare en azından yarısı bıtırdık bır kac puan akdık bu bır ferrarı pılotunun soylıyecegı sözler olamamalı ama hata takımda burası barız de bu tur bır konuşma yapcagına hıc yapmayaydın yada takıma salla gıtsın

  30. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Her yıl aynı durum. Alonso seneye McLaren’e geçiş yapabilir. Ferrari beklenenden daha kötü başladı. Alonso’nun sezon sonunda yeter artık buraya kadar demesi yüksek ihtimal.

  31. NesetAydın avatarı

    Çekiş sorunu devam ediyor

  32. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yarış ı bitirmekse sorun bende 100 luk motorla gelip bitiririm yarışı o sorun değil yarışı ferrariye acıyarak izlemek pist te sürünmesini izlemek adına yakışıyorsa buna onlar karar versin.

  33. “Ferrari’nin Gelişmesi Gerek” v5

  34. ferrarinin en önemli sorunu frenleme gibi duruyor. en çok zamanı frenlemede kaybediyorlardı.

  35. Oo umutsuzluk alırım bi dal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir