Magnussen: “Bu Podyum Galibiyet Gibi Geldi”

Mclaren’in çaylak pilotu Kevin Magnussen, Formula 1’de çıktığı ilk yarış olan Avustralya GP’deki podyum zaferinin kendisi için galibiyet gibi olduğunu söyledi.

Formula 1 kariyerine Mclaren ile başlayan Magnussen, bugünkü yarışa 4. sıradan başlamıştı. İyi bir yarış çıkaran Magnussen, yarışı 3. sırada tamamlayarak podyuma çıktı.

Böylece Magnussen ilk podyumunu kazanırken Mclaren de 1.5 sene sonra ilk podyum zaferini kazandı.

Magnussen “Buna inanamıyorum. Galibiyet olmasa bile bana galibiyet gibi geliyor.”

“Takım çok zor bir sezondan çıktı ve gerçekten geri dönmek istiyordu.”

“Kış döneminde çok sıkı çalıştılar. Hiç deneyimi olmayan bir çaylakla çalıştılar ve tabi ki zordu. Ancak o kadar iyi iş çıkardılar ki her şeyde rahat etmemi sağladılar.”

“Daha fazlasını isteyemezdim.”  dedi.


Yorumlar

“Magnussen: “Bu Podyum Galibiyet Gibi Geldi”” için 11 yanıt

  1. ne garip değilmi belçika 97. motorun üstündeki jan magnussen.kenardakide dün poyuma çıkan 5 yaşındaki oğlu kevin.

  2. Mclaren’e gerçekten helal olsun diyorum, mükemmel bir geri dönüş hikayesi.Kazanmayı bilen ve aracı herkesten daha hızlı geliştiren bir ekip, elindeki araçta kötü bir araç değil dayanıklı sadece biraz hıza ihtiyacı var ve bunu mutlaka katacaklardir.Tabiki Ron Dennis’i unutmak olmaz, kötü geçen sezonun ardından neyin yanlış neyin doğru olduğunu çok iyi tespit edip takımın enerjisini bozani uzaya gönderdi.Sonuca baktığımızda çok çok iyi.Pilot kadrosu da çok rekabetçi Kevin için belki biraz erken ancak Perez olmadığını ilk yarıştan gösterdi Stilini de ben biraz mikaya benzettim pistin her cm kullanıyor.Mclaren için mükemmel bir sezon başlangıcı oldu kim bilir şampiyonluk bile gelebilir, dayanıklılık olarak en iyiler arasındalar…

  3. Okan Kükner avatarı

    Konuşmak için erken ancak kumaşı sağlam bir pilota benziyor. İkili mücadelelerde de izlemek gerekir.

  4. Kevin’a hayran kaldım sakin ve dikkatli sürüşü Lewise atağı 🙂 bu çocuk çok iyi ya aranan kanı bulmuş gibiyiz 🙂 avrupa sezonuna kadar olabildiğince bol bol puan toplamamız şart.

  5. ██████ (spa2000) ██████ avatarı
    ██████ (spa2000) ██████

    2015’e dair.
    —————————–
    Japon mühendisler doğal olarak ingilizce biliyor.
    Lakin Kevin’ın onlarla japonca konuşması kendisine duyulacak saygıyı zirveye çıkaracaktır.
    Yani,
    Ron’un Kevın’a japonca öğrettirmesi yerinde bir stratejik hamle olur.
    Hatta Vandoorne de başlasa hiç fena olmaz.

  6. Sanki ilk F1 yarışında podyuma çıkan o değilmiş gibi podyumda sorulan cevaplara verdiği kısa ve eğlenceden uzak cevapları şokta olmasına bağlıyorum. Bu McLaren çok garip bir takım, pilotları bile bir süre rehabilite olduktan sonra takımın kimliğine bürünüyor. Şaka gibi.

    1. McLaren zaten böyle pilot seçer. Bir hata yaptıysa o da Button. Ona kapak üstüne kapak döşeyecektir MagNussen bu sene hem pistte hem de basıb toplantılarında.

      1. Ben Button’a karşı biraz acımasız olunduğu kanaatindeyim. Button zaten bir kez şampiyon oldu ve hızlı bir pilotun yanında çok iyi bir yardımcı rol üstlenim markalar şampiyonasında takıma değer katabilir. Kaldı ki hem tecrübesi takıma çok faydalı oluyor hem de politik zekasıyla takım ve takım arkadaşıyla hiç sorun yaşamıyor. Ben Button’ın son damlasından bile takımın faydalanmak isteyeceğine inanıyorum.

        Gelecek yıl için de McLaren, Vettel veya Alonso’yu takıma kazandıramazsa Magnussen-Button ikilisiyle yola devam eder diye tahmin ediyorum. Evet Button bir süperstar değil ama mükemmel bir takım oyuncusu. Her takıma lazım 🙂

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Button dediğin gibi gerçek bir takım oyuncusu ama süper yıldız değil. McLaren geçen yıl 2 tane takım oyuncusu pilotla mücadele edince son 30 yılın en kötü sezonunu yaşadı. Magnussen ise bir süper yıldız adayı. Önümüzdeki sezonlarda bir Raikkonen, bir Hamilton olma adayı bir pilot. Dediğin gibi seneye Button’ın yerine Alonso yada Vettel gelmeyecekse takımda kalmasında bir mahsur yok. Ama Alonso’nun gelme ihtimali özellikle Ferrari’nin bu durumunu düşünürsek çok yüksek. 😉

      2. Button da dünkü çocuk değil, 1 şampiyonluğu var ve Honda’da dena değildi. Üstelik düzgün ve risksiz bir sürüşü var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir