Kobayashi, Massa Kazasından Cezasız Kurtuldu

Avustralya GP hakemleri, Caterham pilotu Kamui Kobayashi’ye ilk virajda Williams pilotu Felipe Massa’ya çarptığı için ceza vermediler.

Yarışın ardından yapılan incelemede Kobayashi’nin Massa ile olan kazasında suçunun olmadığı, aracında oluşan bir sorunun bu kazaya sebep olduğu belirlendi.

Yapılan açıklamada “Pilotlar ve takımların teknik sorumluları dinlendikten, özellikle de teknik verilere bakıldıktan sonra hakemler kazanın sürücünün kontrolünde olmayan, araçta oluşan ciddi bir teknik hatadan kaynaklandığı belirlediler.” sözlerine yer verildi.

Massa kazanın ardından yaptığı açıklamada Kobayashi’ye ceza verilmesi çağrısında bulunmuştu. Kobayashi ise kaza nedeniyle Massa’dan özür diledi.


Yorumlar

“Kobayashi, Massa Kazasından Cezasız Kurtuldu” için 9 yanıt

  1. Massa the best kardesim yazdiklarina katilmamak elde degil agzina saglik cok guzel demissin

  2. ln böyle şey mi olur. fia senin varya. massanın williamsın emeği nolck. siz otomobili düzgün yapamamıyosunz bunun cezalarını başkası çekiyo. fia da buna göz yumuyo. tabi caterham için değişen bişey yok. yine sonuncu yine sonuncu. emek verenler hak edenler nolck.

  3. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Benim anlamadığım Kobayashi frenlerde sorun var kararından önce kazadan hemen sonra ortalığı biçtim, batırdım diyor. Açıklamadan sonra benim yapacak birşeyim yoktu araç sorunluydu demeye başlıyor. Bana ilginç gelen tarafta bu. Fia’nın açıklamasından hemen sonra sorun araçtaydı demeye başlıyor. Size de garip gelmedimi?

  4. Neden,bir dahaki yarista gene birilerini biçsin diye mi…

  5. gereken yorumları iyi yazmışsınız en azından 3.5 sıra cezası verirsin hatasız yarış dışı kalan pilot unda gönlü alınır nerde adaletsiz fia işte herzamanki gibi ama kayırılan bir pilot olsa hemen ceza verirler

  6. adam twitter’dan “ortalığı batırdım, caterham ve massa’dan özür dilerim” demiş.
    fia suçsuz demiş..

    vereceğiniz 5-10 sıra grid cezası, son sıralardan kalkmaya alışık bir araç için formaliteden başka bir şey değildi zaten.

    ama fia efendi,
    bu yaptığın rezilce kural yorumlamalarından güç alacak bazı pilotlar, sezon sonuna doğru şampiyonluğa giden pilotlardan birine ilk virajda böyle hanzo gibi dalarsa, bakalım o zaman ne diyeceksin?

    “pilotta değil, araçta arıza var”mış.
    ver o zaman caterham’a ceza.
    men et sıradaki yarıştan.
    millet mecbur mu senelerdir adam gibi araç üretemeyen bu beceriksizlere kurban gitmeye?
    bugün massa ve williams’ın, yarın başka kimbilir kimlerin ne suçu günahı var?

    f1.com’un sitesindeki ilk viraja gelirkenki fotoya bir bakın.
    koba dışında frenlerini kilitleyen bir başka pilot daha yok.
    7 sıra arkadan gelen araç, ilk virajda 7 sıra önündeki aracın nasıl arkasına kadar geliyor, hatta vuruyor, hatta dışarı uçuruyor? jump start yapmadığı sürece bu mümkün mü, ferrari mi bu? sen milletin 50 metre önceden frenlere asıldığı viraja bodoslama girersen o kadar öne çıkarsın elbette, ve akabinde duramayıp vurursun. bu kadar basit. ama neden fia bu “önündeki adama arkadan dalma fetişisti” japonun bi tarafını kollama ihtiyacı hissetti, onu bilemem.

    ama yok, araç bozukmuş da ondan olmuş.
    sorun yok,rahatlayabiliriz artık.
    yazıklar olsun bu sporun içine edenlere de, göz yumanlara da.

  7. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Tam bir kazma. Yanlış hatırlamıyorsam 2012 Kore’de Button’a düzlük sonunda aynen böyle çarpıp yarış dışı bırakmıştı. Formula 1’de zaten yeterinde kazma var. Bu da geldi tam oldu. Kanbersiz düğün olmazmış zaten.

  8. geçen sene Spa’da Perez’e,Grosjean’ı kerbe ittiği için ceza verilmişti

    FIA’nın ilginçlikleri işte

    1. Geçen sene Spa’ya kadar Perez’in yaptıklarına da katlanmıştı FIA, sadece 2 kere Raikkonen’in yarışını bitirme noktasına geldi. Bunlara neden bir şey çıkmadı komiserlerden, bunları da belirtmek lazım yoksa aradan cımbızla seçip buraya yazmak kolay.

      Yıllardır tanırım F1 ile çok ilgilisin de Ozan, objektik bakabilmen lazım bu tür olaylarda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir