Kvyat F1 Tarihinde Puan Alan En Genç Pilot Oldu

yazar:

kategori:

Daniil Kvyat Avustralya GP’sinde elde ettiği onunculuğun ardından F1 tarihinde puan alan en genç pilot rekorunu Sebastian Vettel’den devraldı.

Daniel Ricciardo’nun Red Bull’a transferinin ardından Toro Rosso koltuğuna Daniil Kvyat getirilmişti. Bu seçim birçok kesim tarafından eleştiriye maruz kalırken Rus pilotun Avustralya GP’sinde gösterdiği performans bu eleştirileri haksız çıkardı.

Rus pilot Avustralya GP’sinde onuncu olarak daha önce Vettel’in sahip olduğu “en genç puan alan pilot” rekorunu 19 yıl 10 ay ile  eline geçirdi.

Rekorun yeni sahibi Kvyat ise ilk yarışında puan aldığı için çok mutlu olduğunu söylüyor.

“Çok zor bir gün geçirdikten sonra ilk puanlarımı almak harika bir duygu”

“Ekibimiz ile harika bir hafta sonu geçirdik. Gerçekten çok çalıştık ve ilk puanlarımızı aldığımız çok mutluyuz. Yarışın başında iyi bir performans sergileyemedim. Daha sonra ritmimi buldum ve araca alıştım. Aracımız etrafımızdaki araçlara kıyasla daha rekabetçi gözüküyordu”

“Eric’e çok yakındım. Ancak yakıt tasarrufu yapmak zorundaydım. Bu yüzden onu geçemedim. İlk yarışımdan puan almayı gerçekten beklemiyordum. Bu üzden bir şaşırdım.”

“Burada elde ettiğimiz başarının ardından gelişmeye devam etmemiz gerekiyor. Eğer bu performansı sürdürürsek iyi bir sezon geçirebiliriz”

 


Yorumlar

“Kvyat F1 Tarihinde Puan Alan En Genç Pilot Oldu” için 8 yanıt

  1. Red Bull’a helal olsun. GP3’ten adam getirdiler. Mclaren mecbur kalmasa Magnussen’i getirmeyecekti. Ferrari korkudan Bianchi’yi alamadı.

  2. sebastian vettelin kırılmaz denen rekorlarını bir bir kırıcaklar RAMBO ::D 😀 😀

    1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
      Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

      hayır kıramayacaklar hele en genç şampiyonluk kırılması imkansız

    2. Sen bu Vettel’den niye bu kadar çok nefret ediyorsun?

      1. ” bu ” sensin !!

  3. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    lanet olsun vettelimin rekoru gitti ama bu çocuk adam olacak en iyi pilotlar red bull dan çıkıyor damga vuracağız tarihe adamsınız

  4. toro rossonun onboardından ne kadar dengeli oldugu anlaşılıyor

    1. Dengeli ancak her turda değil. Zamanla bunu yarışın geneline yayacak bilgiye sahip olacaktır ekipler. Mercedes ve Williams testlerde ki performanslarından çok şey öğrenmişler. Diğer takımların daha zamana ihtiyacı var. Ancak Toro rosso da orta bölümde heyecanlı anlar yaşatacak gibi görnüyor. Bence pilotları da iyi, genç ve önlerinde olası bir Redbull koltuğu var. Kendilerini ispat etmek isteyeceklerdir. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir