Raikkonen ve Alonso, Avustralya Sonucundan Memnun Değil

yazar:

kategori:

Ferrari pilotları Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen, Ferrari’nin Avustralya’da gösterdiği performanstan dolayı mutlu olmadıklarını dile getirdiler.

Yarışa 5. sıradan başlayan Fernando Alonso yarışı 5. sırada tamamlarken Kimi Raikkonen ancak 8. olabildi.

Raikkonen “Bugünkü pozisyonlardan mutlu olamayız. En azından yarıştan bir şeyler çıkarabildik ama çok zor bir hafta oldu.”

“Araç bazen iyiydi ancak bazen çok sıkıntılıydı. En büyük şey yarışı tamamlamamız ve puanlar almamız oldu ancak neler olacağını göreceğiz.”

“Bu en kolay şey değil ancak bir noktada çözüm bulacağımızdan eminim.  Çözüm bulana kadar çalışacağız. Bir hafta ya da bir ay sürsün bunu önemsemiyorum. Bazen böyle şeyler oluyor.”

“Ne yapmak istediğimizi hemen hemen biliyoruz. Bazı şeyler bir gecede olmuyor. Bir şeyleri düzeltmek için bazı parçalar üreteceğiz ancak yine de onların kesin çalışacağını garanti edemeyiz. Sadece çalışmasını umabiliriz. Bazen çözüm bulmak uzun sürüyor.”

“Daha kötüsü olabilirdi. Buradan itibaren artık daha iyi olabiliriz.” dedi.

Alonso “Gelişmemiz lazım. Çok şey öğrendik ancak puan kazanmaktan dolayı mutlu olsak da Rosberg’le olan farktan dolayı mutlu olamayız. Gelişmemiz lazım.”

“Henüz şampiyonanın ilk yarışıydı. İlk yarışın ardından kimse, kimin şampiyon olacağını söyleyemez.”

“Sakin olmalıyız. Bir sonraki sefer daha iyi olmak için hangi alanlarda gelişmemiz gerektiğini, hangi alanlarda güçlü olduğumuzu anlamaya çalışmalıyız.”

“Mercedes kış testlerinde çok güçlü göründü ve burada da çok güçlüydüler. Yarışı kazandılar çünkü hak ettiler. Şu anda herkesin biraz önünde görünüyorlar.”

“Gelişmemiz ve farkı minimuma indirmemiz lazım. Umarım önümüzdeki yarışlarda onların önünde yarışı tamamlarız.”

“Mercedes çok güçlü bir takım ancak çok güçlü bir araca sahip olan Hamilton’dan 10 puan fazlamız var. Ve Vettel’den de 10 puan fazlamız var.”

“Aracın elektrik parçalarının mükemmel çalışmadığı starta ve ilk bölüme bakmamız lazım.”

“İlk yarışlar hangi alanlarda gelişmemiz gerektiği konusunda bize iyi veriler sunacak.”

“İlk yarışı kazanmak ya da podyumda olmak isterdim ancak bugün mümkün değildi. Yine de sağlam bir yarış çıkardık. Biraz daha hızlı olana kadar puan kazanmaya devam etmeliyiz.”

 


Yorumlar

“Raikkonen ve Alonso, Avustralya Sonucundan Memnun Değil” için 38 yanıt

  1. Yorumları biraz okudumda herkes araç çok kötü heryerinden kayma var çekiş yok o yok bu yok deniliyor bende diyorumki şimdi alonsonun vettelde dahil gridin en iyi komple pilotu olduğu anlaşılmıştır tam 4 sene çok kötü bir ferrariyle 2.oldu yine çok kötü bir araçla 5. riconun diskalifiyeyle 4.oldu bu adam gercekten güclü bir arabayı fazlasıyla hakediyor artık ve bence seneye mercedese geçmeli çünkü bu kurallarla mercedesi geçmek çok zor redbul bunun ispatıdır

  2. Nasıl kızıyorum Ferrari ye bazen bazenler çoğalıyor bazen ..

  3. Ferrariye iyi bi rot balansçı lazım bizim muzaffer ustaya g,tsinler o bile daha iyi ayarlardı bu aracı..:D

  4. Aracın frenlerinde ve viraj çıkışlarında sorun var motor konusundada çok hızlanma eksikliği yaşıyor,malezyada düzlükde biz daha avantajlı olucaz ona eminim o zamana kadar frenlerdeki sorunu bulmak lazım acilen ferrari 7/24 çalışmak zorunda…

  5. domenicali mühendis kökenli değil takımın yıllardır süregelen problemlerini çözecek bir iklim oluşturamadı. Hondanın çok iyi mühendis kadrosu vardı ama kronik sorunlar çözülemiyordur mühendis kökenli branwn 2008 de geldi 2008 brawn gp ve sonrasında mercedes döneminde 2014’ün temellerini attı. Bu yıl önemli ilk yıl olduğu için bence domenicali görevden alınmalı ve montezomelo brawn’ı arayıp hacı abi gel şu takımı bir toparla demeli

  6. Montezemolo yıllarca motor motor motor diye diretti. F1 aero değil motor sporu dedi. Biz uçak üretmiyoruz dedi. Peki ne oldu? Yeni motorlar geldi, sonuç hüsran.

    Eğer F1 motor sporuysa en iyi motoru sen üreteceksin. Eğer F1 aerodinami sporuysa en iyi aeroyu sen yapacaksın. Bunu beceremiyorsan spor şöyle olmalı, kurallar böyle olmalı diyip ağlamanın anlamı yok. Kendi beceriksizliğine kılıf aramayacaksın.

    Montezemolo takımı “İtalyanlaştırmak” için Ferrari’nin efsane kadrosunu bozduğundan beri takım her sene daha da geriye düşüyor. İddia ediyorum ki bu adam takımın başında kaldığı sürece Ferrari bir daha asla şampiyon olamayacak.

    1. Şunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Montezemolo Scuderia Ferrari’nin değil, tüm Ferrari’nin 1991’den beri başkanı.Onun görevi diğerleri gibi rütbe ile ulaşılabilecek bir yer değil. Başarısızlıkta gönderilebilecek bir adam da değil kısacası. Çünkü başarısızlıkta onu suçlayacağınız bir yer yok, o adamın asıl işi yol otomobilleri.

      1. Biliyorum elbette ki zaten olayın başka açıklaması yok. Öyle olmasa bu beyinsiz seneler önce takımdan kovulmuştu rahat.

        Tek temennim Montezemolo’nun politikaya atılmak için veya başka bir sebepten Ferrari’den ayrılması. Başka türlü eski Ferrari’yi göremeyeceğiz.

  7. Ferrari hizini son yarisa sakliyor, gorursunuz bak 🙂

  8. Bence en az şaşıran Raikkonen’dir. Ferrari’yle yarışmayalı 5 yıl oldu ama araçta hiçbir değişiklik yok, hala orta sıralar için mücadele ediyorlar. Bir de Luca Badoer’e o kadar laf ettiniz 🙂

    1. Murat AYDIN avatarı

      lotus’un halini görünce yine şükrediyordur rai 🙂

  9. Ferrari ölmüş hatta fosilleşmiş, ağlayanı yok. Alıştık artık yazık bari cidden çekilseler de fazlalık yapmasalar.

  10. ferrari gerçektende hızını saklamış hemde öyle bir saklamış ki şimdi arayıpta bulamıyorlar yani

  11. Montezemolo: Motorların bu kadar etkili olduğu bir F1 istemiyoruz. LaFerrari’ye bakın, biz aerodinami üreticisiyiz. Yıllardır bunu yapıyoruz. Şimdi herşey motor! böyle olmaz! çekiliriz!

    İşin şakası bir yana. Ferrari yıllardır motor önemli olsun dedi. Kısmen haklıydı. Defalarca çekiliriz tehditinde bulundular ki başından bu yana serideyiz diye paraları ceplere indiren bir takımın en ufak sorunda çekiliriz diye tehdit etmesi spora ne kadar ‘bağlı’ olduklarını gösteriyordu.

    Motor kuralları geldi, fazla fazla geldi. Ulan ben bile Ferrari’nin iyi araç yapmasını bekledim. İlk yarış sonucuna bakıyorum, Ferrari pilotları 40 saniye farkla duble yapmamış. Ferrari ne yaptı? Hani motor yapabiliyorlardı? Aerodinami artık daha az etkili, en iyi aeroculardan Allison’u da aldılar. Neredeler? ALO-RAI gibi tutulan ve iyi oldukları düşünülen ikiliye sahipler. Sonuç yine yok. Mısırımı patlattım, Montezemolo’nun açıklamasını bekliyorum.

  12. yaris sahil kordonlarinda gezinti yapan normal arabalardan farki yok gaye cevreci essiz yavas
    yakit tasarrufunda cok iyi bu yil doga dostu cevraci odulu kesin formula1 in.hulk ve alonso kaldiklari yerden devan.tesekkurler FIA ve TAKIMLARA. sipikerler konusunca araclarin sesini duymek imkaniz…….

  13. ah rai ah.hadi fernando ferrariye 2017 ye kadar mecbur kontratı var… ah ulan mc laren sendede ahım var almadınız gül gibi rai yi biz yandık sizde yanın demiyorum yinede umarım başarılı olursunuz la

  14. BAKIN MALEZYADA MERCEDES FERRARIDEN 1 SAN HIZLI OLACAK EEE O ZAMAN 2015 ODAKLANIRLAR

  15. ALONSO KELECEK YIL MACLAREN YADA REDBUL DA YARISIR .KESIN GIDER FERRARIDEN

  16. Mercedes’i bilmiyorum ama Williams 1 sn hızlıydı bizden.

  17. ferrari kabus gibi bir takımsın yahu böyle dandik bir takım olamaz 5 yıl oldu dandiklikte sınır tanımıyor yahu redbull ve vettel derken simdide rosberg mercedes aynı farka ve hıza sahip ferrarirde gıdım ilerleme yok.. adamlar vur patlasın çal oynasın eglence peşinde .. başka bir şey yok yazık alonsoya 5 yıldır beşincilik için savaş veriyor yahu !!

  18. 1)ferrari araç ayarlarını oturtamamış
    2)söylenenlere göre araç bazı parçalardan dolayı daha ağır ve tur başına 0,6 saniye kaybediyor.
    3)önden ve arkadan kayma ile ilgili araç kontrolsüz.

    bunlara bir an önce çözüm bulamazlarsa, mercedes motorlu araçlar alır başını gider. şampiyon olacak araç daha 7 yarış sonunda aracı açar. kapatmak için çırpınır durursunuz, adamların hata yapmasını beklersiniz.

    özellikle kimi aracın hakimiyetini sağlayamadı. aracın iyi tepki vermediğini düşünüyorum.
    bunun yanında kimi de alonso da mercedes motorlu araçların arkalarında uzun kaldılar ve geçir sağlayamadılar. avrupa yarışlarını bekleyeceksek güncelleme için çok bekleriz. böyle gitmez.. bunun için mi bekledik aylarca…

    1. Sizde farkettinizmi bilmiyorum, Rai viraj oncesinde fren yaparken bir ara sadece sol arka teker kilitleniyordu, hic gormemistim sadece arka tekerlerin kilitlendigini, hatta sadece birinin kilitlendigini 🙂

  19. Tamam belki Mercedes’ten 1 saniye iyi olmayı beklemiyorduk ama bu kadar kötüsünü de hiç beklemiyorduk ki zaten elektronik bazı problemler olmuş ve Ferrari bunu sitesinde de yazmış, söylenti değil. Umarım bazı şeyler hallolur da en kötü podyum için savaşan Ferrarileri görmüş oluruz. Gerçi her ne kadar istesem de sorunların çözülemeyeceğini de biliyorum. Neyse artık hedef bir sonraki kural değişiklikleri!

  20. gördüğüm kadarı ile insanlar motor ile, güç ünitesini karıştırıyorlar. Ferrari’nin sorunları güç ünitesinin elektronik kısmı ile alakalı olabilir, Enzo Ferrari o meşhur lafı söylediğinde ortada böyle şeyler yoktu 🙂

  21. Herşeyi hazmedebilirim. Yıllardır çekiş kötü, kabul ederim. Aerodinami zayıf, kabul ederim. Lastik kullanımı kötü, kabul ederim. Strateji hatalarını da kabul ederim. Ama motor üretememeyi kabul edemiyorum. Scuderia Ferrari, mücadele edebilecek seviyede motor üretemiyorsa, daha önce de söylediğim gibi Maranello’yu kapatsın gitsin hibrit serilere.

  22. Adamlar yavaşta strateji anlamında da sıfırlar.

  23. Ben artık bu adamlara inanmıyorum.7 yıldır başarı yok.Hala görevde durabiliyorlar.Siz nasıl bu kadar pozitif oluyorsunuz anlamıyorum.Böyle devam eder.Hep 1 saniye geride kalırız.

  24. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    En iyi pilot dizilimi,yenilenen kadro ve ekipman,tomarla para = başarısızlık = Ferrari.

  25. Ferrari’de bir sorun olduğu daha ilk turlarda belliydi. Motor sorunu yaşayan ve yarışı bırakmak üzere olan Hamilton’u bile geçemedi Alonso. Aracın çekişi ve dengesi berbat halde dolayısıyla her sektörde 3 ila 8 km arası bir hız farkı vardı diğer araçlarla. Sürekli kontralarla aracı kontrol ediyor iki pilotta..Bukadar dengesiz bir araç yok pistte. Raikkonen’in aracında sürekli önden kayma vardı. Her virajda blok her viraj çıkışı bir yavaşlama.

    Yarış simulasyonu yaparken bunlara bakmadınız mı? İlk defa burada mı oluyor anlamadım. Aracın dengesizliği ortaya çıktığından beri var 2 aydır her denediğiniz mi fos çıktı arkadaş!!

  26. pazar gunu sabah 7 de bıten bır uyku,gecıs olmayan ve kopma gruplarla dolu bır yarıs,devırsız ve sessız motorlar,yavas ferrarı,vırajdan cıkarken dans eden ferrarı,toro rosso ya karsı savunma yapan ferrarı,dayanıklılık ugruna yarıs bıtırmeye calısan fakat her tur acılar ıcınde ızledıgım fark atılan ferrarı,serhan acar ın gercekten uzuldugum ve gecmıs olsun dıleklerımı ılettıgım cıkmayan sesı ve..
    YAVAS FERRARI!
    Formula 1’ı bu sekılde ızlemek gercekten acı verıcı benım adıma,tesekkurler Dom!

    1. yarıştan sonrakı dusuncelerım aynen buydu yazıcaktımda boswer dedım ama sen dıle getırmıssın sonuna kadar katılıyorum

  27. FERRARI DRS ACIYOR ARABADA TIK YOK , BI YAKLASSA NEYSE, TAM BIR FELAKET. ARTIK MOTORDA URETEMIYOR.

  28. Alonso ve Raikkonen gibi gridin en iyi 2 pilotuna sahipsin. Çok büyük bir kadro ancak yine vasat bir araç. Yıllardır bu konu böyle. Deomenicali’nin olaya bakış açısını değiştirmesi gerekli bence. Senelerdir aynı seviyede, hiç bir şey öğrenmeyen bir adam profili çiziyor benim gözümde. Bu sene Ferrari’nin altın senelerine geri dönüş için büyük bir fırsattır, şimdilik çokta hazırlıklı olmadıkları aşikar. Bence bu senede orta sıra takımı görümünden kurtulamaz ise Alonso bırakacaktır Ferrari’yi. Önüne bazı fırsatlarda sunulmuştur mutlaka. Ferrari’nin adının büyüsünden kurtulup bazı radikal atılımlar yapması şart. Bu sene pilot kadrosuyla bir reaksiyon gösterdiler ancak bunu teknik anlamda yaratıcı olamadıkları sürece sadece iyi isimler gelir gider, başarılar gelmez.

  29. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Para var,kaliteli pilot var,şöhret var,taraftar var,şampiyonluklar var ama bunlara rağmen Çekiş yok,fren yok,düzlük hızı yok,strateji yok,güç yok ve en onemliside ruh yok sonumuz ne olacak bilmiyorum bu yıl mercedes çok iyi hayırlısı olsun başarılar Diaz ve Rai

  30. Raikkonen Alonso kavgası yapıcaktık onu bile yapamıyoruz ferrari sayesinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir