Resmi: Ricciardo Diskalifiye Edildi!

2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışı Avustralya GP’yi ikinci sırada tamamlayan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, yakıt kullanımındaki kural ihlali nedeniyle ceza aldı ve diskalifiye edildi.

Ricciardo, yarış içerisinde sürekli olarak 100 kg/sa olan yakıt akış sınırını aştığı için inceleme altına alinmıştı. Uzun düren bekleyişin ardından resmi haber geldi.

Bu sene pilotların yarışı 100 kg yakıtla tamamlaması gerekiyor. Bunun yanında yakıt akışı konusunda da sınır var.

Red Bull yetkilileri, ortaya çıkan bu durumun ardından ellerindeki verilerle hakemlere savunma yaptılar. Ricciardo’nun kural ihlali yaptığı kesinleşti ve yarıştan ihraç cezası geldi.

Charlie Whiting Avustralya GP öncesinde yaptığı açıklamada yakıt sınırı konusunda sıfır tolerans göstereceklerini söylemişti.

Bu kararla birlikte Ricciardo’nun arkasında kalan sürücüler birer sıra yükseldiler. Kevin Magnussen ikinci olurken Mclaren’in diğer pilotu Jenson Button 3. Sıraya yükseldi. Son puanın sahibi ise Force India’dan Sergio Perez oldu.

Bu kararın ardından Red Bull, kararı temyize götüreceğini açıkladı.

Red Bull açıklamasında “FIA’nın yakıt akış verileri tüm hafta sonu boyunca tüm takımlarda istikrarsızdı.”

“Takım ve Renault, motora verilen yakıtın kurallara tamamen uygun olduğundan emin.” sözlerine yer verildi.

Bu karara göre 2014 Avustralya GP Sonucu


Poz  Pilot              Takım                 Süre
 1.  Nico Rosberg       Mercedes              1sa32dk58.710s
 2.  Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes          +26.777s 
 3.  Jenson Button      McLaren-Mercedes          +30.027s 
 4.  Fernando Alonso    Ferrari                   +35.284s 
 5.  Valtteri Bottas    Williams-Mercedes         +47.639s 
 6.  Nico Hulkenberg    Force India-Mercedes      +50.718s 
 7.  Kimi Raikkonen     Ferrari                   +57.675s 
 8.  Jean-Eric Vergne   Toro Rosso-Renault      +1m00.441s 
 9.  Daniil Kvyat       Toro Rosso-Renault      +1m03.585s 
10.  Sergio Perez       Force India-Mercedes    +1m25.916s 
11.  Adrian Sutil       Sauber-Ferrari              +1 lap 
12.  Esteban Gutierrez  Sauber-Ferrari              +1 lap 
13.  Max Chilton        Marussia-Ferrari           +2 laps 
14.  Jules Bianchi      Marussia-Ferrari           +8 laps*  

* Klasmana giremedi

Yarış dışı:

     Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault               DSQ
     Romain Grosjean    Lotus-Renault              43 laps
     Pastor Maldonado   Lotus-Renault              29 laps
     Marcus Ericsson    Caterham-Renault           27 laps
     Sebastian Vettel   Red Bull-Renault            3 laps
     Lewis Hamilton     Mercedes                    2 laps
     Kamui Kobayashi    Caterham-Renault            0 laps
     Felipe Massa       Williams-Mercedes           0 laps

Pilotlar Klasmanı:

 1.  Nico Rosberg      25
 2.  Kevin Magnussen   18
 3.  Jenson Button     15
 4.  Fernando Alonso   12
 5.  Valtteri Bottas   10
 6.  Nico Hulkenberg   8
 7.  Kimi Raikkonen    6
 8.  Jean-Eric Vergne  4
 9.  Daniil Kvyat      2
10.  Sergio Perez      1

Takımlar Klasmanı:

 1.  McLaren/Mercedes      33
 2.  Mercedes              25
 3.  Ferrari               18
 4.  Williams/Mercedes     10
 5.  Force India/Mercedes  9 
 6.  Toro Rosso/Renault    6

Yorumlar

“Resmi: Ricciardo Diskalifiye Edildi!” için 96 yanıt

  1. Riccardo için üzüldüm gerçekten sevindiği kürsayanda kaldı adamın yazık oldu ya ne üzülmüştür şimdi kendi memleketinde ne kadar ferrari fanı olsamda ricciardo severim bu arada mercedes motoru ve frenleriyle kazandı ferrari çok daha fazla frene basıyor viraj çıkışları çok kötü 7/24 calışmak zorunda Ferrari Mercedes iyi iş yaptı tebrikler.

  2. Yav o degilde biz f1 severlerin ne tartistigina bakin,yok kg/saat yok saniyede akan yakit miktari.insani gram heyecanlandirmayan motor sesleri, yazilimlarin yonettigi araclar.unide ev arkadasim ferrarici idi ben hakinen i tutardim,futbol maci izler gibi heyecandan hop oturur hop kalkardik,tezahuratlar heyecan adrenalin.bugun izledigim sey f1 mi diye sordum kendi kendime .bosa tartismayin arkadaslar o pilot bu takim diye bisey kalmamis geriye

  3. DreamOfWinD avatarı

    Bu arada SC’nin çıkma vakti de manidar. Raikkonen son virajı döndükten sora çıkıyor Button hemen pit’e dalıyor yukarı tırmanıyor. İngiliz lobisi çalışıyor.

  4. Ayrıca parmak çocuğu bugün izlerken, o arka tarafta cebelleşmesi, herkesin geçip gidişi, ‘still not okey” diye ağlamaklı sesi, nasıl keyif aldım sabah sabah..ANLAYAMAZSINIZ..:D

  5. Kural kuraldır..Haydi gülüm tekrar deneyiniz. Bir arkadaşın sözü vardı tekrar edeyim.

    Hile hurda hepsi Redbull’da.

    sadece Toro Rossolar yarış bitirip puan almış toplam 6 puan, zaten bahreyn testlerinde tur zamanları çok iyi olmasada uzun mesafe yapabildiklerini gördük…8 reno aracından 4’ü yolda kaldı, 1 i kaza yaptı, 1’i diskalifiye oldu. Bakalım Malezya’da kaç reno yarış bitirecek 😀

    1. yaptıkları hileleride açıklasanızda bilgilensek şampiyon olan sürücülein tamamı takımlarıyla birlikte hileci bu kadar basit mi Ferrari mclaren sıralamalarda hala nal topluyor hile yapmadıkarı için mi yoksa potansiyelleri ve yetenekleri olmadı için mi

  6. Ben size bir şey söyleyim mi? Ferrari motorları hariç her motor bu kuralı ihlal etti. Hele Mercedes var ya bu işin anasını ağlattı da o da geçen seneki Red Bull gibi Fia’yı kafaya getirmiş her yolu mübah gösteriyor.
    Sorarım size; Alonso öyle ya da böyle Cuma günü kirli pistte medium lastikle 1.31.840 yaptı. Demekki o turda Alonso’da yakıt akış sınırını aşmış. Bunu düzeltelim derken Ferrari elektronik sistemleri bozmuş olabilir. Mercedes motoru petronas yağı sayesinde demekki yakıt sarfiyatını gizliyor.Bir de tabii Fia’ya tehditleri de var; yeni F1 döneminde de şampiyon olamazsak bu sporda kalmak için tek bir nedenimiz olmaz diyorlardı. Fia Mercedes’e göz yumuyor gibime geldi.
    Bu yakıt akış hızı en az 0.7 saniye tur başına fark ettirir. Birazda aerodinami kat 1.3 saniye hızlanırsın. Bak Ferrari yıllardıır ne için kaybediyor biliyor musunuz? Dominicalli aşırı dürüst olduğu için.. Herkes bilirki eskiden Jean Todt’ta Ross Brawn’da tilki gibi kurnaz ve politik adamlardı. Gri bir kural buldularmı Fia’ya politika yapar kabul ettirirlerdi. Stefano böyle değil çok dürüst iş yapmaya kalkışıyor ve kaybediyor. Sana mı kaldı dünyanın namusunu kurtarmak boşver diyeceğimde aslında sportif ahlaka yakışmaz böyle demem.
    Ferrari neden son yıllarda yenilik bulamıyor? bu dürüstlük yüzünden. Gri noktalar bulmak işin üç kağıt kısmına kaçıyor biraz. Herkesin malumuki bu işte tecrübesi olan tüm adamların takımları gri kural bulur. Üç kağıtın bu işin vazgeçilmezi olduğunu bilirler. Örneğin Horner Newey; Paddy Lowe-Ross Brawn, Jean Todt-Rory Byrne ortklıkları mutlaka gri kurallar bulmuştur.
    Montezemolo’nun Dominicalliyi artık uyarması gerekiyor. Oyunu kuralına göre oyna, dürüstlük cakası satma ve 7 düvene illegal Ferrarinin nasıl olacağını göster demesi gerekiyor. Herkes yapıyor aga ne yapalım yani. İnsan olarak bana da hoş gelmiyor ama adamlar sıvı yağ teknolojisisyle bilmem nelerle bir şekilde buluyorlar yolu. Red Bull’un anlaşma ve dokunulmazlık süresi bitti artık kuş uçurtmazlar Red Bull’a. Daha neler neler çıkacak 18 saat çalıştık derken motoru başka bir yol aracında testte etmiş olabilirler. Bu sene şampiyon Mercedes pilotu olacak ondan şüphem yokta en azından pilotlarından biri istikrarsız olsada Ferrari takımlar şampiyonluğuna oynasa.

    1. Bu bahsettiğin FİA başkanı Jean Todt değil mi? Bunca sene Ferrari koynunda yılan beslemiş. Mercedes ve Renault Todt u kandırıyor, ancak Ferrari’nin nazı bile geçmiyor öyle mi? Dokunulmazlık süresi? Önceden Ferrarideydi, sonra Redbull’a geçti, şimdide Mercedes mi? 😀 Dostum kusura bakma ama yazın tamamen kalbin ile yazılmış bir fanatiğin günlerini anımsatıyor. 😀

  7. Concorde anlaşması imzalanmadığı için diğer takımlara baskı için her türlü hileyi yapmalarına izin veriliyordu.Şimdi anlaşma imzalandı. Diskalifiye geldi.Keşke soruşturma açıp o dört şampiyonluğu iptal etseler.Bu arada Bild Mercedes güç ünitesinin tam güçte dokuz yüz HP ürettiğini yazmış.

  8. Ricciardo’ya üzüldüm. Red Bull niye farklı sensör takar? FIA neden izin verir? Nasıl güvenir? Sıralamaları böyle geçmişler. Resmen skandal.

    1. Ne yapıcak peki bozuk sensörlemi devam etsin ?

      Biraz insaf Renault daha yeni tam güç motor çalıştırma onayı verdi RBR ne zaman yarış simulasyonu yaptı hatırlayan varmı?

      Bu cihazı test etmek imkanı bile bulamadılar kaldıki arıza verdi sonra yenisi ile değiştirdiler yapacak başka bir şey yok neticede yakıt kullanım stratejisi Melburn de oldukça önemli.

      Bunda hile hurda bilmem ne diyenlere cevabım bu cihazın bozulması ve eksik yakıt tüketimi göstermesi RBR de değil her araçta oluşabilicek bir arızadır.

      1. Sensör bozuksa herkese bozuk. Bir tek rbnin sensörü bozuk değil. Herkesin dezavantajına olan birşeyden kimse avantaj elde edemez. Körü körüne tuttuğunuz takımı savunmayın.

        1. Herkesde bozuk olduğunu nerden biliyoruz ?

          Herkesde bozuk olan şeyin yarışta ne işi var peki ?

          Daha çok yorum çıkar bu noktada.

          1. Ben orda bozuk olduğunu söylemedim. Rba göre bozuk deniliyor ya, eğer bozuksa herkese bozuktur. Çünkü araçlardan gelen veriler fianın sisteminde toplanıyor. Rb stabil değil diyerek sistemi değiştiriyor, ama fia uyarıyor bak fazla akış var diye. Demek ki rbun yeni taktığı sensör bozukmuş fiaya göre. Diğer takımlardan da veriler geliyor, hiçbirinde sorun yok. rbun kendi sensöründen veriler geliyor, fiaya göre sorun var. Sonuç olarak ya tüm takımlatın sensörü bozuk-bir tek rbun kendi sensörü düzgün, ya da tam tersi

      2. FIA’nın yarıştaki yakıt kullanımının kurallar dahilinde olması için yaptığı bu uyarı Red Bull tarafından kabul görmedi. Red Bull eski sensörün güvenilir olmadığını belirterek kendine ait sensörü kullandı.

        Bu kapsamda FIA, vermiş olduğu yakıt akış verilerine uyulması halinde farklı ölçüm cihazının kullanılmasına izin verdi ancak hakemlere göre Red Bull bu uyarıyı dikkate almadı ve yarış içerisinde FIA’nın belirlediğinden daha hızlı yakıt akışı sağladı.

        FIA’dan yapılan açıklamada “Orijinal sensör birinci antrenman seansında farklı okumalara sebep olsa da, yakıt akışı için kullanılması gereken sensör, FIA’nın aksi yönde bir şeye izin vermemesi halinde orijinal olan sensördür.” sözlerine yer verildi.

        1. Rabit benim dediklerimi doğrulamışsın güzel.
          Fia kendiside itiraf ediyor ölçümleri farklı okudugunu ama değişimin olmayacağını.

          Kendi kendini ele vermek bu olsa gerek.

          1. yani demek istediğin bla bla bla…

  9. gelen son bilgilere göre ric kupayla avustralyadan kaçarken görüntülenmiş

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Ahmetçiğim senin 8-10 grubu falan yalan bu sitede görüldüğü üzere gözle görülür adam kayırma taraf tutma var bu site adam olmaz sitenin adını değiştirin Ferrari sevenler clübü falan yapın ama oda kurtarmaz sizi.

      1. adam kendince latife yapmış neden bu kada tepki anlayamadım

  10. vw-tdi-power avatarı

    Yahu Red Bull’a hiç üzülmem şu saatten sonra ama yazık be Ricciardo’ya yapmayın şu leş oyunlarınızı kardeşim!

    Ricciardo adına gerçekten çok üzüldüm. Umarım tekrar podyum basamaklarında mümkünse de en yukarı basamakta görürüz onu.

  11. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webber aklıma geldi. Webber için sevindim.Muhtemelen kendi de sevinmiştir.
    Adamın yıllardır yarıştığı kendi evinde, podyumu dahi yokken Webberin yerine gelen 2. pilotun üstelik çaylağın Melbourne’de podyuma çıkması yani webberin yıllardır yapamadığını yapması ne kadar üzücü olurdu.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      buradaki çaylak, neredeyse f1’deki 4. yılı olan ricciardo değil, değil mi?

  12. rbr için zerre üzülmedim.ama ricciardo içinde bir o kadar üzüldüm.takım puanını silip pilot puanını dikkate alacak bir kural olsa ricciardo adına sevinirdim.ricciardoya yazık oldu hemde kendi evindeki yarışta.yakıt akış hızı (kuralıda yeni öğrendim) limitler dahilinde olsa yinede 3.olabilirdi.ama kurallar bu ve yapacak bir şey yok.neticede vettele karşı 18-15 puan kaybetmiş oldu.vettel ne ballıymış adam baldan adammış 🙂

  13. aptalca kurallar çirkin araçlar f1 izlenmesin diye herşey yapılıyor sürücünün ne suçu var ceza vereceksen takıma ver

  14. McLarenForever avatarı
    McLarenForever

    Ricci için üzüldüm ama ne yapalım kural böyleymiş. umarım aynı hatayı birdaha yapmazlar. emeklere yazık. sonuçta fazladan puanlar aldık,bizim adımıza sevindirici gibi dursa bile sevindiğimi söyleyemem.

  15. şuda olabilir vettelin karizması bozulmasın ricciardo puan farkı takmasın diye redbull bilerek ricciardoya kökle gazı sıkıntı yok diyerek adamın başını yakmış olabilirler redbull yani bu neticede webbere yaptiklarını biliyoruz .

    1. gerçekten mantıklı. red bulldan beklenir. ceza alacağını bile bile kuraldan daha fazla yakıt niye yaktırsınlar ki, fazla akışsız en kötü 2. değil 3. olurdu.

    2. onu yapmazlar işte daha ilk yarış ve alınabilecek maximum puanı almak isteyeceklerdir.kaldıki mercedesin açık ara 1.olduğunu söylemişlerdi.yani sezon başında alınabilecek her puana ihtiyaçları var mercedesi yakalama şansları açısından.vettel kayırılabilir ama 18-15 puanı çöpe atacak kadarda salak olamazlar.

  16. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Ricciardo adına üzüldüm… En azından podyumda bulunma sevincini yaşadı…

  17. ██████spa2000██████ avatarı
    ██████spa2000██████

    ve böylelikle McNussen f1 tarihinde bir çaylağın en iyi ilk yarış sonucuna imza atmış oldu.

  18. Yusuf Hitay avatarı

    ricciardo için üzüldüm. button da şampanya patlatamadan podyum almış oldu. o değilde bir tek mclaren puan almış gibi davranılmasını da pek anlamadım. ferrari de her iki aracıyla birden fazladan puan almış oldu.

    şimdi olaya farklı bir açıdan bakarsak, araçta bayağı bayağı benzin fazlası varmış ki bol keseden kullanılmış.

    buradan renault motorunun yine benzin cimrisi olduğu sonucu çıkarılabilir belki. kural eğer her araca 100 kg benzin koyulacak diyorsa, bu 100kg/s’lik akış kuralı benzini ekonomik kullanan motorların avantajını baltalayan bir kural olur. ama daha az benzinle yarışılmasına izin veriliyorsa bu bir avantaj olabilir ileride. ilki doğrudur diye düşünüyorum ama yine de gerçekleşen olay farklı senaryolar düşündürtmüyor değil.

    şöyle benzin yetmeyecek, böyle tasarruf yapılacak denilen yarışta böyle bir olayın gelişmiş olması enteresan cidden. 2-3 turluk güvenlik aracı periyodunun bunda çok fazla etkisi olduğunu düşünmüyorum.

    1. Benim anladığım bütün yarışı 100kg benzinle bitirmenin dışında birde sıralamalar ve yarışta saniyede pompalanan benzin miktarınında bir sınırı var 100kg/saat diyor bunu saniyeye bölünce bir rakam çıkıyordur işte. O rakamıda geçemiyorsun sanırım. Mercedeste dün bu kural yüzünden 0,5 saniye vakit kaybetmiş sıralamalarda. Yani sıralamalarda bile aracın maksimumunu kullanamıyorsun..

      1. 100kg/sa birimi ile zaten yarışı 100 kg yakıt ile bitiremezsin. yarış 1.5 saat sürdü. 🙂 Garip bir konu. Takımlar bile tam anlayamamış gibi davranıyorlar. 😀

        1. Hocam o 100kg/saat ifadesi akıl karıştırıyor. Bence o değer saniye cinsinden hesaplanıyor. Yani diyelimki 50 tur boyunca yakıt tasarrufu yaptın kalan 5 tur ne varsa kullanayım dersen onun bile sınırı var. Yoksa dediğiniz gibi benzin depoları zaten 100kg.

        2. pilot gaza basmadığı zamanlarda da motora yakıt akışı oluyor değil ya 😉

          1. Yani bir yarış süresince yarım saat gaza dokunmuyorlar mı?

            1. Raikkonen F1 Team avatarı
              Raikkonen F1 Team

              Ers denen sistemi atlıyorsunuz hocam.

              1. ERS yi daha ne kadar anladılar ki ne kadar verim alıyorlar ki?

    2. RBR nin tahmin edemediği durum sanırım Renault motorunun yakıtı resmen koklaması olmuş.

      Normal ama neticede tam yakıt testleri yapılmadı aracın bakıldığında.Hani tam yarış simulasyonı yapılmadığından ötürüde eldeki verilerle tahmini bir yakıt miktarı hesaplamış olabilirler.

      Bildiğim kadarı ile daha az yakıt kullanım oranı serbest eğer öyle olursa RBR için 0.2-0.3 sn avantaja dönüşür heleki yakıt tüketen bir pistte böyle bir sonuç çıkıyorsa diğer pistlerde yakıt kısıtlamasına girebilir RBR

      1. Red Bull’u podyum’da gördük diye demediğini bırakmamışsın bana önceki konuda, bak o da fos çıktı. Fazladan yakıt akışı yapa yapa sen Magnussen ve Button’ın geçmesine izin verme sonra da podyumdayız diye sevin. Alın bakalım RBR sıfır puan çkti ilk yarışta. Test yapmamanın sonucu nasıl oluyormuş gördük. Beklenmedik sorunlar çıkabilir ve RBR bunun farkında olmayabilir diye yüz bin defa ısrar ettim. Hemen yarış bittikten sonra damlayıp ne oldu Ricciardo ikinci oldu diyip dalga geçmeye çalışmışsın ama al sana dalga. FIA dalga falan geçmez yapıştırır cezayı böyle. Beklenmeyen sorun nasıl oluyormuş hevesiniz kursağınızda nasıl kalıyormuş gördük.
        Komiksiniz başka bişey değil. Bütün sorunlar çözülmüşmüş de başka zaten hiç sürpriz bişey çıkma ihtimali yokmuş. Renault motoru düzeldiği anda araç direkt mükemmel çalışmaya başlayacakmış.
        Bundan güzel sürpriz yok size. Bi an seviniyordunuz Ricciardo ikinci oldu diye…
        Bu kural çok hassas bi kural, sırf uyulmadı diye 2nci olmadı Ricciardo. Kurala uyulsaydı da muhtemelen en kötü 3ncü 4ncü sırada falan bitirirdi ama işte demek ki testleri eksik kapamanın da bi kusuru varmış.
        Bu son dakika sürprizinden biraz ders çıkarsanız keşke ama öyle bi beklentim yok açıkçası. Takım değiştirmek için düşünmeye başlayın daha faydalı olur…

        1. Yakıt kuralına uyulmaması değil Hayalperioncum olay yakıt ölçüm cihazının hatalı veriler vermesi ve yenisi ile değiştirilmesi bununda FIA tarafından kabul görülmemesi.Ha bu konuda sıkıntı çıkmasaydı yine podyumda olucaktı Ricco o konuda bir sıkıntımız yok çok şükür 🙂

          Şunuda söylemek isterim RBR yakıt tüketiminde eldeki yakıtı bitirmek istedi 100 kg yakıt olayı nedeni ile yani biraz endişelenmen lazım yakıtı koklayan bir sistem var hani yakıt miktarı yetmedi ek miktar kullandı tarzı bir şey yok

          Gerisi okumuyorum çünkü kayda değer bir yazı görmedim

          1. Zaten fazladan yakıt kondu falan gibi bişey söylemedim ben. Olayın ne olduğunu gayet farkındayım ama sen farkında değilsin sanırım.
            Araca konulan yakıt sınırı varsa, yakıt akış sınırı da var. Bu da Renault motorunun yakıtı kokluyor oluşunun avantajını oldukça düşürüyor. Bu yüzden fazla sevinmeyin derim.
            Ayrıca RBR bu kadar amatör bi takım değil. Böyle basit hatalar yapmazlar normalde. Ama testlerde kaybettikleri o değerli zaman demek ki etkileyebiliyormuş bunu görün diyorum sadece. RBR aracı çok yavaş herkesden 2 tur yer falan demedim hiç bi zaman zaten. Aracın öğrenilmeye çok ihtiyacı var ve bu da RBR’nin başına daha çok sayıda dert açabilir hiç belli olmaz.

            Son olarak mesajımın bütün olgularına da cevap vermişsin zaten, geri kalanını okumadım falan demene gerek yok geriye bi şey kalmamış zaten. He o son cümleye takıldıysan o kadar, merak etme zaten aldırış etmiyormuş gibi yapman normal. Açık açık takım değiştiriyorum diye ortalıkta gezinmeyeceğini biliyoruz hepimiz.

  19. Dakika bir red bull numaraları başladı

  20. thechosenone avatarı

    McLaren i tebrik ediyorum, en istikrarlı takım olarak göründük. Buttona da kocaman bir tebrik gerekli. Yarış içinde verdiği kararlarla 3.lüğü hak etti. Ben Magnussenin Buttondan hızlı olduğunu düşünmüyorum çoğu kişinin aksine, başa baş bir mücadele olacağını ama Button ın tecrübesiyle bir adım öne çıkacağını düşünüyorum. Bugünde gördük son bölümde Button Magnussenden hızlıydı.

    1. button deıl ben takımı tebrık edıyom buttonlık bır durum yok bence

      1. thechosenone avatarı

        Ne alaka anlamadım, sonuçta pist üzerinde olan Button, safety car yazısını görür görmez pite dalan gene Button.

  21. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Böylelikle McLaren olarak 6 puan daha kazanmış olduk. Hayırlı olsun. 😉

  22. Bu bilinen bir değer sonuçta. Telemetre verilerinde görülmüştür. Diğer takımlar ve F1 taraftarlarından özür dileyen bir açıklama yapılması gerekir bence. Hiç etik değil.

  23. Olabilir sıkıntı yok geçmiştede bu tarz motor-yakıt dengesi ile ilgili durumlar oldu pilotun veya o an takımın yapabileceği bir şey yok 🙂

    Yakıt kullanımındaki ayarlamalar veya motorun tur başına emeceği yakıt miktarı genelde motor haritalandırma ve yazılımları ile komple çalışan sistemler bütününde yer alıyor.Bu işin hile yada benzeri bir işle alakası yok o an yakıt tüketiminde rol alan bir parçanın çalışmaması sonucu oluşan bir durum.

    Bu çalışsada hani performansa ciddi etki edicek bir sorun değildi yine Podyumda olurdu Ricco ama işte bazen her türlü sorun diyoruz ya buda onlardan bir tanesi.

    Bundan en karlı çıkan Mclarenler oldu orası kesin tebrik ediyoruz kendilerini 🙂

  24. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Böyle saçma kurallar spordan soğutuyor adamı saatteki yakıt akış hızıymış peh peh

    1. bir hışımla geldi geçti peh peh peh

    1. Karikatür çok severim ve takip ederim. Bunu ilk defa gördüm teşekkürler. 😀

  25. Çok üzüldüm. Yazık oldu.

  26. mclarenın ısıne yaradı ferrarılerın aracları ıyı olsaydı 2-3 cu olurlardı

    1. Maruissanin araçları ıyi olsaydı iki ve üçüncü olabilirlerdi.

    2. Kobayashi kaza yapmasaydı ikinci olabilirdi.

      1. cık.rudolpho gonzales f1 de olsa kesin 1.olurdu

  27. evet Ricciardo diskalifiye edilmiş arkadaşlar

    yalnız yanlış anlamadıysam RedBull konuyu temyize götürecekmiş

    sıfır tolerans gösteriliyor yakıt konusunda.

  28. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    teselli olarak kendi ulkesınde podyuma çıkmış oldu bu karar o podyumu degistirmiyecek

  29. Billy Bones avatarı

    Magnussen!!!!!!!!!!!!!! Bu sezon takip edilecek pilotlar Magnussen,Kvjat ve Bottas. Özellikler Magnussen i çok merak ediyorum.McLaren şöyle güzelde bi tasarım yapsada cayır cayır ortalığı yaksa.

    Şampiyon Mercedes pilotlarından biri olacak gibi duruyor.İkisinide seviyoruz.Hangisi olursa olsun 😀

    Fernando ”Samuray” Alonso ise… neyse….

  30. Alican Yenice avatarı
    Alican Yenice

    Ricciardo adına çok üzüldüm…

  31. Alican Yenice avatarı
    Alican Yenice

    Ricciardo adına üzüldüm. Çok sevinmişti ve büyük sevincin hayal kırıklığı da büyük olur…

  32. Mclaren yine 4 ayak üzerine düştü haftanın en şanslı takımı

    1. Hem diğer 4 ayak üzerine düştüğü örnekleri, hem de bu hafta yaşadığı diğer şans durumlarını açıklarsan biz de aydınlanmış oluruz. Kaldı ki benim bu çocuğun hak ederek 2. Olduğundan hiç şüphem yok. Bunu da bir McLaren taraftarı olarak yazıyorum.

      1. bu çocuk haketmedi demedim zaten sonuna kadar haketti, bende mclaren taraftarıyım hamilton’ın yolda kalması, ardından riccardonun diskalifiye edilmesi yarış içerisinde buttonın son anda güvenlik aracı tabelalarını görüp içeriye dalması ve kendisine yanlış hatırlamıyorsam 4 sıra kazandırması bunlar nekadar f1 içerisinde olsada bu haftayı çok şanslı bir biçimde tamamladılar benzetmem buydu şansın yanında mclaren pilotlarıda hakederek 2. ve 3. oldular sonuçta.

  33. yazık oldu adama ya :/

  34. Resmî: Diskalifiye edildi.

  35. İncelenen araçlar ve nedenleri bu arada Air Horn “havalı korna” gibi bir şey mi 😀

    1. Air Horn motorun hava aldığı boru. Sürücünün başının üstündeki delikle motorun emme manifoldu arasında genelde genişleyerek devam eden siyah parça.

  36. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Çeşitli sitelerde diskalifiye edildiğine dair haberler var ama hala resmi ağızdan gelmedi bu açıklama.

  37. aşmışsa kanıtlanırsa ceza gelir herhalde, sıfır tolerans dediler ama bana kalırsa, saçma bir kural daha 100 litre mi, kilomu neyse yakıt çok saçma, zaten ufaltılmış motorlar, yakıtı azalt ,motoru düşür, lastikleri dayanıksız yap, eee sonuç sinek vızıltısı, f 2, f 3 tarzında oluyor yarışlar, ers sadece belirli yerlerde işe yarar, asıl hız her zaman motorda, yanlışsın fia herzamanki gibi birde akıllarınca pistlerin hızlarını düşürdüler açıkları o şekil kapatıyorlar 😀

  38. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    yok öyle bi şeyy neresinden uyduruyo la bu adamlar bu tarz şeyleri

    1. aldın mı uydurmayı rambocuk

  39. Normalde Red Bull aracı diskalifiye olsun/yarış dışı kalsın isterim ama sezon sonunda genel klasmanda vettelin önünde bitireceğini düşündüğüm Ricciardo’nun Vettel’in 18 puan önünde başlaması hem kırılgan vettelin stresini arttıracak hem Ric’e özgüven sağlayacaktı.En çok Vettel sevinir bu habere,umarım ricciardo moralini bozup da geçen sezon webber’e(malezya multi21) oldugu gibi yenilgiyi kabullenip sezonu bırakmaz

  40. Not bad for a Number 2 driver 😀

    Bende diyorum vettelin kaldığı bi yarışta 2. Pilot nasıl önde olur diye onuda diskalifiye ettirecekler 😀

  41. Hemende etiket yapıştırılıyor. 4 senedir neler yaptınız kim bilir, işiniz gücünüz hile hurda filan bunları aşın artık. 🙂 Koskoca FİA, kosakoca diğer takımlar, koskoca Redbull takımı böyle böyle şampiyon oldu. Bu yorumlara sebep olan duygunuzu biraz köreltin. Daha mutlu olursunuz. Doğrudur bir sıkıntı vardır, zaten beklenilenden daha hızlıydı ama olaya 10 yaşında çocuk gibi bakmayın. İhlal ise diskalifiye edilecektir zaten. Ayrıca Whiting bu tip kontrollerin biraz zaman aldığından bahsediyordu geçen bir haber içeriğinde. FİA başkanı Ferrari’nin eski takım şefi değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Tamam nefret duyuyorsunuz da böyle çocukça yaklaşım olmaz. Sanki kames topu patlayan çocuklar gibisiniz. Hele ki TC sistemi vardı filan diyenlere çok gülüyorum. 🙂 Diğer takımların bu konuda sizler kadar isyanı yok. Öyle bir durumdan emin olunsa şampiyona dağılır, ortalık yıkılır. Ferrari Redbull’un aracının illegal olduğunu bilecek ve yarışacak öyle mi? 😀

  42. Bir şey daha öğrenmiş olduk.

  43. FerrariFanTR avatarı

    diskalifiye edildi. McLaren için güzel haber

  44. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu konuda FIA çok katı olacağız demişti. Eğer sınırı aştıysa kesinlikle ihraç edilmesi gerekiyor.

  45. Sürekli olarak yakıt akış sınırı ne ki? Sürekli? Anlık tamam, sürekli hayır mı demek? Orayı anlamadım.

  46. Yazık oldu.Bu ihlalin diskalifiyeden başka cezası yok.

  47. Gelsin puanlar McLarene 🙂

  48. işleri güçleri düzenbazlık, acaba 4 senedir bilmediğimiz ne hileler yaptılar?

  49. diskalifiye edildi galiba

  50. ██████ (spa2000) ██████ avatarı
    ██████ (spa2000) ██████

    Son turlarda Kevın baskı kurduğunda telsizden doğru anladıysam sollama moduna geçirebilirsin dediler aracı.
    O ara Ricci baskıya karşılık verdi. Ki yakıtı o ara fazla kullandıysa……

  51. Kurallar çok açık sınırı aşan disqalifiye alır klasmana giremez. Düşünmeye bile gerek yok Fia anında ceza vermeli.

  52. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ahanda Magnussen 2. Button 3.oldu. ADRİYİNNNNNNN! 😀 😀

  53. Uzun lafın kısası İHRAÇ.

  54. Hile hurda hepsi Redbullda

    1. kafiyeli olmuş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir