Renault’dan İtiraf: Umduğumuzu Bulamadık

yazar:

kategori:

Yeni motor kurallarının ilk yarışı olan Avustralya GP’sinde dayanıklılık ön plana çıktı.

Renault motoru kullanan dört araç güç ünitesi sorunu sebebiyle yarışı tamamlayamazken, ikinci bitiren Red Bull Renault pilotu Daniel Ricciardo güç ünitesinin FIA’nın istediğinden daha fazla yakıt kullanması sebebiyle diskalifiye edildi.

Renault Sport F1 pist operasyonları şefi Remi Taffin Renault’nun Avustralya’da planladığından çok geride olduğunu itiraf etti.

“Karmaşık duygular içerisindeyiz. Yarış dışı kalan araçlar kabul edilebilir değil ve bu da dayanıklılığımızı geliştmemiz gerektiğini gösteriyor. Yarışta dikkatler üzerimizdeydi, ancak umduğumuzdan çok uzaktık. Önümüzdeki yarıştan önce bu sorunları çözmeliyizi. Bazı sorunlar benzerdi, Lotus Renault’lar MGU-K sorunu yaşadı, ancak diğerleri ilgili değildi. Bu her konuda iyileşmemiz gerektiği anlamına geliyor.”

“Bu Malezya GP’si öncesinde kesinlikle ilgilenmemiz gereken bir şey ve her takımın kendi azami performanslarını göstermesi için onlara şans vermeliyiz.”

“Ancak diğer araçlar gayet iyi çalıştı ve elde edilenlerden dolayı mutluyuz. Doğal olarak pozisyonunu geri alabilmesi için FIA’ya karşı Red Bull’un arkasında olacağız.”


Yorumlar

“Renault’dan İtiraf: Umduğumuzu Bulamadık” için 3 yanıt

  1. Adamlar sorunları çözemedik diyor. Mercedes te çözebilmiş görünmedi.

  2. Pozisyonu geri verme durumu olur mu acaba? Karar verilmeden önce Redbull itiraz etti ve FİA bu konuda katı olur ve ‘bu yıl böyle olacak’ derse, Redbull yaklaşık 0.7sn daha geri düşerse. Tabi yarış boyunca benzini fazla kullandıysa.

    Ricciardo’nun liderle farkı 63 sn olur. Sonuçlara göre yaklaşık olarak 8-9-10. pozisyonlara denk geliyor.
    Bu Toro Rosso’larla aynı hızda demek olur.

  3. şıracının şahidi bozacı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir