‘Canavar’ Mercedes 900 Beygir Gücünde!

yazar:

kategori:

Mercedes’in yeni turbo V6 motorunun daha önce inanılandan çok daha fazla beygir gücü üretiyor olabilir.

Melbourne’e gitmeden önce takımdan Niki Lauda 1.6 litre Mercedes motorunun “yaklaşık 580 beygir” güç ürettiğini söylemişti.

Buna göre ERS’nin 160 beygir gücünde olduğu düşünüldüğünde Mercedes güç ünitesinin şu an 740 HP düzeyinde olduğu hesaplanabiliyordu.

Ancak Alman gazetesi Bild’e göre Mercedes’in güç ünitesi tam güçte 900 beygir güç üretiyor.

Ancak Red Bull’dan Helmut Marko Mercedes’in motoru hakkında: “Eminim söylediklerinden daha fazla güce sahiplerdir.”

Marko sıralamalar sonucunda da konuştu: “Bazı yeni yazılımlar denedik, ancak çalışmadı. Mercedes’in motorla ilgili hiçbir sorunu yok. Stratejik bir yarış yapabilirler.”


Yorumlar

“‘Canavar’ Mercedes 900 Beygir Gücünde!” için 22 yanıt

  1. O değilde şu mercedes sumide olacaktı neler olurdu bir düşünün :))

    1. Benim hiç hoşuma gitmezdi. Ne olacağını bildiğin halde izlemek gibi olurdu. 🙂 Gerçi Hamilton ve Rosberg’i de yabana atmamak lazım onlarda bahsettiğim hissiyatı yaşatmazlar umuyorum ki. 🙂

    2. Rosberg’in arkasından 2. olurdu ne oalcak. 45 yaşında artık refkleskler eskisi kadar hızlı olmaz. o zaman Prost gelsin yarışsın yine. Belli yaştan sonra kimse formda kalamaz.

      1. refleksler? 2012 monako sıralamaları bidaha izle istersen? şuan yapardı ederdi demiyorum ama schumi nin reflekslerinin yarıştığı son yılda monakoda(genel kanı sonucu refleksleri en çok sorgulayan pisttir) attığı pole derecesiyle ne seviyede olduğunu herkes gördü. tabi bunlar artık geride kaldı maalesef, oda ayrı konu.adam canıyla cebelleşiyor şuan. Allah yardımcısı olsun inşallah.

      2. Arkadaş Mercedes’de olduğu zamanlarda böyle araç yapamadıklarına da vurgu yapıyor. 😉 2 sezon önce böyle araç verilseydi ne olurdu gibisnden.

    3. Mercedes bu seviyeye Schumi ve Brawn sayesinde geldi zaten.

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ben kesinlikle inanmıyorum..Madem 900hp gücünde neden Magnussen Ricciardo’u geçemedi ? kesinlikle 900hp değil çok güçlü ama bana göre o kadar yok

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Yakıt akış hızı faktörünü göz önünde bulundurmak lazım. Ricciardo’nun diskalifiye edilmesine sebep olan şey olmasaydı belki rahatlıkla geçecekti ki 900 hp üretmesi demek aynı zamanda yakıtı da az tüketmesi anlamına gelmez. Motor gücü arttıkça yakıt tüketiminde mutlaka bir artış olacaktır.

      1. Ricciardo yarışın başlarında yüksek yakıt akışıyla yarıştı. Sonlarda yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldı. O yüzden McLaren’ler onu yakaladı zaten. O vakte kadar Ricciardo’ya yaklaşamıyorlardı.

        Ricciardo’nun tasarruf yapmasına rağmen geçemediklerini göz önünde bulunduracak olursak arkadaşa hak vermek lazım.

        1. hamiltonAMGTEAM avatarı
          hamiltonAMGTEAM

          keşke yakıt tasarrufu yapmayıp rosberg’ide geçseyd o zaman 😀 , en azından fenerbahçeliler gibi kısa süreli 1.lik yaşamış yaşatmış olurdu 😀 komik olmayın allah aşkına redbull’un hersene yaptıklarına daha fazla göz ardı edilmemeli gri alanlar hep vardı ama redbull her zaman bu grileri kırmızıya kadar kullandı ve gri gibi gösterdi bunu bütün dünya biliyor sen ben 3-5 kişi değil yani

          1. Niye şimdi Fenerbahçelilere laf atıyosun 😀 F1’e sokmayın Futbolu lütfen.

          2. Benim dediklerimle çelişen tek bir kelime yazmamışsın. Yazdığını zannediyorsan ne dediğimi zerre kadar anlamamışsın demektir.

            Komik olan kim acaba?

            1. hamiltonAMGTEAM avatarı
              hamiltonAMGTEAM

              senin dediklerinden anlaşılan da bu zaten işte onu anlatmaya çalıştım , yazdıklarının bi manası yok , ona mahsuben :.D

    2. Çünkü Ricciardo Avustralya’da 1000 beygir gücündeydi 🙂

      Çok fazla etken var, Ricciardo’nun yakıt akışını ihlal etmesi, aero farkları vs.

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bu kadar hızla birlikte düşük yakıt kullanımını da sağlayabilmek cidden önemli bir başarı. Tabii Mercedes’te de Redbull gibi gri bir nokta felan yoksa..

  4. ne kadarı kurallar dahilinde onu görmek lazım

  5. bana kalırsa 4 sene rbr ye çalıştılar bu sene de Mercedes e çalışırlar artık f1 camiası boşuna eclestone bu sene için Mercedes demedi herhalde ayrıca 900 beygir hem motor hem ers azami limitteyken olabilir önemli olan motor kaç beygir ve yakıtı nasıl kullanıyormuş merak ettim rbr hemen arkasında yakıt kuralı ihlali yaptıysa Mercedes ne alemde acaba ?

  6. Ürkütücü olan sadece güçlü olması değil, asıl önemli nokta bu gücü nasıl kullanışlı hale getirebildiğidir. Harika çalışmış adamlar. Helal olsun, çok takdir ediyorum.

  7. ferrarinine motor gucunu geliştirmesi lazım

  8. ██████spa2000██████ avatarı
    ██████spa2000██████

    Lauda’ya sözünün eri olduğu için tebrikler.

    Lewis’i bizden çalarken 2015 de en güçlü araç olacaklarının garantisini vermişti.
    Sözünü tuttu.

    Haberden, Mercedes’in tam güç yarışmadığını anlamamız gerekiyor.

    1. ██████spa2000██████ avatarı
      ██████spa2000██████

      anlamamız mı gerekiyor?

  9. Fabrika takımı boşu boşuna “Unleash the beast” diye tweet atmıyormuş o zaman… Çok yeni bir senaryo değil: Mercedes motoru ciddi olarak güçlü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir