Raikkonen: “Hızlı Çözüm Bulamayız”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin yeni aracında ayarlar konusunda hızlı çözüm bulabileceklerini düşünmüyor.

Ferrari’ye geri dönen Raikkonen, ilk yarışı Avustralya’da aracında pek rahat değildi. Raikkonen özellikle frenlemede ve viraj girişlerinde sorun yaşadı.

Raikkonen “Ne yapmak istediğimizi hemen hemen biliyoruz ancak bazı şeyler bir akşamda olmuyor.”

“Parça üretmek ya da bir yönde ilerlemek için biraz zaman gerekiyor. Bunun yanında istediğimiz şeyler olduğunda da sorunun çözüleceğini garanti edemiyoruz.”

“Daha önce de bu tür durumlarla karşılaştım. Bu işler biraz zaman alıyor.”

“Ne yazıkki en kolay durumda değiliz ancak her şeyin ne kadar zor olduğuna bakarsak maksimumu çıkardık.”

“Başarmak istediğimiz şey bu değil ancak daha da kötü olabilirdi. Buradan itibaren daha iyi olabileceğimizden eminim.” dedi.

Stefano Domenicali “Kimi’nin araçta doğru dengeyi bulmasına yardımcı olmalıyız. Bunu hak ediyor.”

“Bu hafta sonu gelişme kaydettik ancak yine de istediğimiz yerde değiliz.”

“Takım olarak onun sürüş stiline uygun bir araç hazırlamak için her şeyi yapmalıyız ve Malezya’da daha iyi olacağından eminiz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Hızlı Çözüm Bulamayız”” için 19 yanıt

  1. Bir yorumda ben yapayim.. arac ve paket hizli oldugunda kimi yenilmesi cok guc pilotlardan birisi hatta ilkidir. Fakat arac kotuyse maksimumu cikarma konusunda alonso daha iyidir. Buda super hizindan dolayi degil, inatci ve hirsli bir karaktere sahip olmasindandir…

  2. Kardeşim çözüm bulmayın illegal gri alanlara bakın mutlaka bir boşluk vardır 4 yıldır redbul sağolsun boşlukları doldurdu ne bekliyon :))

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Haliylen Alonso taraftarıyım ama şimdi burda bir gerçek varsada Kimi’nin aracını kontrol edemediği gerçeğidir. Ya ayarlar konusunda bir sıkıntı var, belki yağmur ayarı vardı ya da araca alışamadı. Yoksa böyle orta sıra pilotu gibi sürecek adam değil Kimi. Sürekli sorun yaşadı. Bir arkadaş demişti, DRS çalışmadı diye. O arkadaşı çok taşa tutan oldu burada, yarışın orta bölümünde 5-10 tur arası DRS çalışmadı Kimi’de. Kameranın özelliklen gösterdiği bölüm bile mevcut.

    Sezon başlamadan hatırlarsınız, bir çok kişi ki buna Mika da dahil, Kimi’nin araca daha çabuk alışıp Alonso’yu yenebilme ihtimalinden bahsediyordu. Bu pek olmayacak bişey. Araçları süperde olsa, böyle kötüde olsa her zaman kafa kafaya gider bu ikisi. Birinin diğerine baskın bir üstünlük kurabilecğeine inanmıyorum normal şartlarda. Ha motor patlar, lastk patlar 3-5 yarış, ara açılır o başka. O zamanda taraftarların kalkıp şöyle ezildi böyle ezdi demesi çok anlamsız olur bu iki pilot içinde.

    Allah biliyor (sitedeki arkadaşalrda :)) ben Ferrari taraftarı değil Alonso taraftarıyım. Lakin ilk defa bu sene Kimi’nin de gelmesiyle podyumda iki kırmızı görürüm diye ümitleniyordum. Ferrari yaptı yapacağını yine.

    Malezyada daha da büyük fark olacağına inanıyorum. İki Ferrari de sürünecek. Mercedes ve Williams coşacak.

    1. artık iyice kendiniz haber üretmeye başladınız. kafadan söylemeyi, ben gördüm demeyi geçin de 1 tane haber gösterin şu DRS sorunu hakkında, tamam varmış diyelim. o kadar saçma bir hal aldı ki resmen kendi kafanızdan sorunlar uyduruyorsunuz. F1’de olmayan şeylerin bile haberi çıkıyor, olan birşeyin çıkmama ihtimali yok! onlarca medya kuruluşu var gidip yerinde izleyen, bir tanesi göremedi de, siz mi gördünüz bu sorunu? kimi yarıştan sonra röportaj verdi, DRS’im bir süreliğine çalışmadı falan da dediğini duymadım? amaç nedir böyle saçma şeyler uydurmakta anlayamadım. birşey iddia eden kaynağıyla gelir tamam denir, böyle “ben gördüm açılmadı aqa” demekle olmaz.

  4. Kimi senin bu huyunu seviyorum. Tarafsiz yorum yapıyorsun. Hizli çözüm bulamayiz demişsin ben ferrarini çözüm bulabileceğine inanmiyorum. Son 5 yildir ne zaman sorunlara cozum buldukta ondekileri yakaladik (2010 haric) .biz hep bu umutlarla sezonu izledik iste avrupa da ilk yaris bir ay ara vardi yeni paket getirdi Ferrari. Sonra bi aciklama paket calismiyor. Biz hep bunlari duyarak gecirdik yillarimizi. Bu takim ole bi takim ki 5 yildir ruzgar tuneli sorununu cozemedi sen ne sorunlari çözmekten bahsediyorsun. Bu takimin pilot kadrosu dışında diger kalan bu butun birimlerde buyuk degisikler olmasi lazim bi kere arac tasarlama kafasinin degismesi gerek.

  5. Herşeyi bir kenara bırakıyorum testler bir anlam ifade ediyormuş. En azından ilk 2-3 yarış ifade edecektir. Burada o zamanlar tam üye değildim dışarıdan bazı yorumları okuyordum. Ferrari taraftarı arkadaşların bazısı çok karamsar bazısı çok iyimser tablolar çizmişti. Hele bir Prens Esat isimli arkadaş vardı onun konuşmaları birçok ferrari taraftarı gibi benide heyecanlandırmıştı.
    Ama kabul edelim hayallerle yaşadık gerçekler acıttı. Ferrari aracının bozuk iskelet yapısı ve şu pull root canal mıdır yazımını da karıştırmış olabilirim bu süspansiyon sistemi ve ilginç şasisi zaten tam saatli bombaydı.
    Testlerde Alonso neysede Raikkonen özellikle bahreyn testlerinde çok aksadı. Auto Motor und Sport analizcileri diyorduki bu Ferrari aracı çok agresif kontrol etmesi çok güç, ne zaman ne yapacağı kestirilemez ama kötü tarafa doğruda evrilebilir. Sakladıkları bir şey olabilir ama bunu açığa çıkaramayabilirler dahası araç agresif yapısından ötürü dahada kötüye gidebilir diyorlardı haklıçıktılar.
    Ferrari aracının iskeleti bana deve horgüçü değilde boyunla horgüç arasındaki nokta varya onu hatırlatıyor. Ferrarinin performansıda bu devenin performansına bağlı. İyi dehlerlerse biraz hızlanır, ama dehlemezlerse çöl develeri gibi yavaş yavaş gitmeye mahkum olurlar.
    2007 yılında yapılan araç nasıl güzel göze hoş gelirdi. Rahat yarış kazanabilecek kadarda rekabetçiydi. Şu bir gerçek ki Ferrari araçları çirkinleştikçe yokları oynuyor. James Allison Pull Root değilde öteki kanal süspansiyon sistemini istiyordu aklı evveller bu daha dayanıklı diye muhtemelen adamı dinlemediler.
    Maksimum sürati bir şekilde çıkarırlar diye umut ediyorduk. Daha Ers çalıştırmayı beceremiyorlar. Elektronik Fren ve Ers’ye bağlı tüm sistemler tüm Ferrari motorlarında pert durumda. Açıkçası motorun adı motor. Patlamıyor ama güçte vermiyor. Sauberle Marussianın durumuna bakın. ha caterhamlar motor gümletmiş ya da lotus motor gümletmiş ha ferrari motorları yarış tamamlamış. Fark yok sadece klasmana girdiği için sezon sonu olası bir 0 puan almaları durumunda en üst sırada yarış tamamlama avantajları olabilir.
    Bana kalırsa Ferrari Renaultla Lobi mi yapacak ne yapacaksa motor gelişimini uzatmak için bastırması lazım. Yıllarca motorlarıyla övünen Ferrari İtalyan ekonomisi sendeleyince motor dahi yapamaz hale gelmiş. Motorun Ers bataryası %50 çalışmıyor hacı abi. Ne kadar amatör yapıldıysa motor söylendiği gibi 18 kg ağırsa sauber ve marussia ne caterhamı ne lotusu geçebilir 0.65 saniye kayıp bu takımlar için çok önemlidir. Ferrari zaten ön grupla yarışamaz Toro Rossoyla belki belki yarışır. Tabii eğer 18 kg iddiaları doğruysa.

  6. Yaris ta Rai viraja girmeden frenlemede arac acayip dengesizlesiyordu, hatta sol arka teker kilitleniyordu bazen, bilmiyorum benmi dikkat etmedim ama daha once sadece arka tekerleklerin kilitlendigini gormedim, hele tek arka tekerin kilitlendigini hic gormedim buna eminim 🙂

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Tek tekerin kilitlenmesi benim de dikkatimi çekti. Araç acayip dengesizdi bence de. Hiç pilotajla alakası olduğunu sanmıyorum. 3. antrenmanda Kimi bir yerde Alonso’nun bir sağ bir sola kırarak geçtiği yerde , birkaç defa sağa sola kırarak aracı zor kontrol edebiliyordu. Ben Kimi’nin aracında sadece fren ve elektronik problemi değil süspansiyon ya da benzeri dengeyi sağlayacak parçalarla alakalı bir problem olabileceğini düşünüyorum.

  7. Araç acayip önden kayıyordu. Alonso’nunki de kayıyordu ama o bir nebze idare edebiliyordu. Kimi’nin adaptasyon sorunu var sanırım. Yoksa başkası aynı aracı düzgün sürüyorsa diğerinin de aynısını yapabilmesi şart. Adamın keyfine göre araç üretecek değiller. Kimi’nin bol bol telemetri çalışması gerek diye düşünüyorum. Sonuçta aracın ağırlık dengesi vs. kolay kolay değiştirilebilecek şeyler değil, pilotun uyum sağlaması lazım.

    1. Alonso sorunlu arabalarla yarışma konusunda master yapma yolunda ilerlediğinden bu tarz sorunlarla daha iyi başa çıkmış olabilir…

  8. bu sezon 2009 gibi birçok yenilikle başladı. ben Ferrari nin çabuk toparlanacağına inanıyorum. bu hafta kiminin aracında normalden daha fazla problem vardı. sonuçta bu bir spor ve tek yarış değil. Ferrari bu seneyi çok önemsiyor. Ferrari ve kiminin başına gelen hatalar başkalarında da yaşanacaktır.
    kaldı ki sadece motor değil 6 farklı konuda 5 hak tan sonra cezalar başlayacak özellikle son beş altı yarış bu açıdan bir çok takım ve pilota avantaj kaybettirecektir. Ferrari dayanıklılık konusunda son 4 yılı referans alırsak bence grid deki en iyi araç. moral bozmak yok. çok çalışıp önümüzdeki yarışlara bakacağız. motor olarak Mercedes şu an önde olsada Ferrari bu açığı kapatacaktır.

    1. sendeki şu istek ve inancın yarısının dominik ve ekibinde olacağını bilsem bende ümitlenirdim ama yok yok yok ben alonsonun kısa zamanda mümkünse sezon içinde ( çok zor ama ) takımdan ayrılmasını bekliyorum son yarışa kadarda şu istek aklımın ucundan geçmedi 4 sene hep inandım ama bu emek 3 lüğü hak ediyo en azından son bi şampiyonluk çok mu be daha fazlasını hakediyo ama zaman da su gibi mübarek akıp gidiyo çoluk çocuğun 4 şampiyonluk aldığı yerde 2 de kalmak çok koydu be geçtim mercedesi şu williams bile yeter şampiyonluğu için olsunda yarım saniye yavaş olsun

  9. kimi lotusla bu konularda baya tecrübe yaptı, sakin olursa, iyi konumlarda olucaktır, lotusla ilk sezonunda da direksiyon ve ayar problemleri vardı ve çözülmesi 1.2 ay sürmüştü ,umalımda Ferrari tecrübesini konuşturup ,rekabete dönsün, yoksa zor, Mercedes,rbr,mclaren ve willams lar baya iyi göründü, yarış dışı kalmadığı zaman bu takımların sürücüleri, işler baya zor 2*4 =8 pilot Ferrari nin önünde gerisini düşünün artık

  10. zıtlık yok nerden baktığına bağlı dediğimin lobicilikle yağcılıkla onunla bununla alttan kendine doğru takımı çekmemekle bahsediyorum malum bilirsiniz Kimi gidip asla ne bi mekanikerle yada takım mühendisleri ve patronlarıyla kendisini kayırmalarla felan ilgisi ve isteği olmaz çıkar adam gibi yarışır eşit şart nerde olur biliyormusunuz gerçekten iki pilotun birbirinden hakkıyla gerçek manada üstünlük kurduğunu görmek istiyorsanız bu tek bi yerde takımda olur oda McLaren koy Ron’un olduğu McLaren’e iki pilotu ve yarıştır araba hızlı yavaş farketmez sonuçta ayını araç kim napıyo görürsünüz çünkü orda politika ağlama lobicilik sökmez çık yarış derler adama

  11. froster2006 avatarı

    Ferrari önceki yıllarda genelde sena başında iyi araçlarla yola çıktı ve max puanları alonso sezon başında kaydetti ki sonradan rüzgar tüneli kalibrasyonu dendi daha bir çok nedenle araç rakilerine karşın ar ge de oldukça geride kaldı.
    Alonsonun ilk yılında webwrin peşinden pite girip tazı yarışlarında ki tavşan gibi yanlış tavşanın peşine düştüler ellerindeki şampiyonluğu verdiler artık yaptıkları yapacaklarının teminatı olan ferrari için tünelin sonu pek parlak değil.

  12. yemin billah Kimi’nin Alonso’ya yenilceğini hiç düşünmüyorum aslada kabul etmiyorum ve kesinlikle bunu tartışma yaratmak için sölemiyorum ama kilit nokta Ferrari’nin Kimi’nin stiline uygun aracı ona vermesi bu olduğu taktirde eşit şartlarda Senna kalksa yattığı yerden yada iyileşmesini umduğumuz schumi gelse psikopat bi Rai’yi kimse yenceğini sanmıyorum ama bu en az 3-4 yarış kesin alır sorunları çözmesi çünkü işler kötü gittiğinde yani Kimi’nin istediği araç yoksa çok kolay ipleri konsantrasyonu koparabilen bi adam berbat ötesi olur 2*2= 4 başka izahı yok bu işin o royal moyal gibi bilgisiz cahil adamlarda adama boşuna sallamasınlar

    1. FerrariFanTR avatarı

      Kimi’nin stiline uygun bir araç ve eşit şart

      zıt

    2. işte sen yeneceğini düşünmüyorsun, sanmıyorsun, senna schumacher diyorsun… ama bunlar 2×2=4 gibi gerçekler değil, senin görüşlerin… başkalarının da başka görüşleri var demek ki…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir