Mosley "FIA'nın Başında Kalabilirim de…"

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, dışarıdan gelen "kal" basısına rağmen hala emekli olmak istediğini söyledi ancak yine de kalma ihtimalini de göz artı etmedi.

Mosley daha önce yaptığı açıklamalarda görev süresi bittiğinde bırakacağını söylemişti.

Mosley "Dünyanın farklı bölgelerinden devam etmem yönünde bir çok baskı var ve bu onlar için çok hoş bir şey ve şunu söylemeliyimki oldukça yoğun."

"Ancak bu oldukça sıkı bir çalışma ve ben daha az aktif olan bir görev almaya hazırım."

"Bir şeyi asla söküp atamazsınız. Asla "asla" dememelisiniz. Ancak şu anda gördüğüm sakin bir yaşam istediğim." dedi.

Mosley, ilk olarak 17 sene önce FIA başkanlığına seçilmişti ve sadece bir kaç yarışta bizzat boy göstermesine rağmen Formula 1’de etkili bir kişi olmuştur.

Bu seneki Monza ziyareti, patlak veren skandalın ardından ilk olacak. Bu skandal ile ilgili özellikle Toyota ve BMW etkili eleştiride bulunmuşlardı.

Mahkeme kararıyla hakkını korumasına rağmen Mosley, bu iki takımın ilk tepkilerine üzüldüğünü söyledi ve onların bildirilerine yanlış bir şekilde cevap verdiğini kabul etti.

Mosley: "Konu Formula 1 olduğu sürece her şey devam etti. Formula 1’de tek olan şey, iki Alman ve Japon takımın yanlış basın açıklamasıdır. Aynı zamanda Alman olanına ben de yanlış bir şekilde cevap verdim"

"Ama onlar, bana telefon edip meselenin aslında ne olduğunu sormaları gerekiyordu. Bunu yapmadılar. Bu konuda muhtemelen şu anda mahçupturlar ve olmalılar da"

"Ama bu çok ufak şeyin dışında herşey uçtu gitti. Kurallar hakkındaki tartışmalar, normal bir şekilde tamamlandı."

Mosley, Ferrari başkanı Montezemolo’nun, Formula 1 Takımlar Birliği’nin başkanı olmasını da hoş karşıladı ve yeni yöneytim kurulunun, sporda maliyetleri kısmaya odaklanmasını umduğunu söyledi.

Mosley: "(Di Montezemolo), Formula 1’i tehlikeye atmamamızın için harekete geçmemiz gereken bir durum olduğunu bileceğiktir."

"Bütün dünya ekonomik zorluk içinde iken bir şey yapılmazsa Formula 1 devam edemez"


Yorumlar

  1. gurcan hezer avatarı

    Spor ahlakınını zedeleme konusunda dünyada başka bir örneği olmayan insani değerler özürlü bu insanı kim destekliyorsa aynı zihniyette demektir ki böyle bir kesimin olduğunu düşünmüyorum zaten…
    Behsettiği iki alman ve japon takımısa mükemmel bi şekilde tavırlarını koymuşlar ama utanma olmadığı için böyle cevaplar verme cürrettinde bulunmuş nazi fetisişti sapık….
    Duabaiye onu istemeyenler de pişmandır oma göre…
    Görünce ben utanıyorum F1 adına…

  2. YETER artık YETER… Uyuz herif bırak F1'in yakasını, bi de "kal" baskısına rağmen hala emekli olmayı düşünüyormuş. Kim sana kal diyo açıkla da bilelim, tanzanya motorsporları başkanı deil mi?? Adım gibi eminim eğer gerçek manada sporda sözü geçen bir Allah'ın kulu bu adama destek çıksa ömür boyu FIA'nın başında kalmaya razı bu herif..

  3. Ahmet Kara, bu FIA'nın bir bildiği vardır dediğin 3. dünya ülkelerinin Mosley torpilli federasyon başkanları, motor klüpleri oluyo.. Milyonlarca üyesi olan ADAC gibi motor klüplerinin oyuyla kenya motorsporları federasyonu başkanının oyu güvenoylamasında bir sayılıyo. Bu adam güvenoyu fln almadı kimse kendini kandırmasın. Zamanında kendi yerleştirdiği elemanları ona borçlarını ödediler bir nevi.

  4. aramızda para toplasakda kiralık katilmi tutsak acaba mosleyi temizlemesi için hayır zengin olsam bügün hemen sıralamalardan sonra temizletirim bu pislik kırım kongo kenesini. :))))

  5. seni yaşlı bunak seni,hiç ayrılma ,orda öl; ama en kısa zamanda!…

  6. Ertan Akkaş avatarı

    Aha buraya yazıyorum bu adam bu görevi bırakmaz.

  7. Koskoca FIA, Bernie`nin tehditlerine, ulkelerin spor camialarinin sert elestirilerine ragmen Mosley guvenoyu almissa vardir bi bildikleri hocam..

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Olur olur sen hiç gitme ordan sanki babadan-oğula saltanat ,bernie yerini kızına bırakacakta bunun oğlu falan varmı bileniniz varmı arkadaşlar ….

  9. Bu adamdan kurtuluş yok mu arkadas ?

  10. ilaçlıcaksın bu mosley i, asıl kene bu

  11. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    OLAMAZZZZZZZZZZZZ en kötü haber buydu son günlerde okudugumuz :((

  12. dünyanın farklı bölgeleri dediği herhalde gerçek anlamda 'farklı' bölgelerdir.. kenya, somali, kuzey kore, ürdün veya moğolistan gibi.. ha bide italya tabi..

  13. adamda kabahat yok..güvenoyu aldı malesef..düşündürücü, demek fia ya böylesi gerekliymiş

  14. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mosley'i indiana jones kovalasın :))) adam bir türlü gidemedi.

  15. McLAREN TEAM avatarı

    bu haberi bekliyordum…Bernie sen haklı çıktın!! bu adam enaz 5 yıl daha f1 de!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir