Boullier: “Magnussen İnanılmaz Bir Hafta Sonu Geçirdi”

yazar:

kategori:

Mclaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, çaylak sürücüleri Kevin Magnussen’in Formula 1’deki ilk yarışı olan Avustralya GP’de tüm hafta sonu boyunca inanılmaz bir iş çıkardığını söyledi.

Formula Renault 3.5’ta şampiyon olduktan sonra direkt Mclaren ile Formula 1’e giren Magnussen, sıralamalarda 4. olduktan sonra yarışta 3. olarak (Ricciardo’nun diskalifiyesi ile 2.liğe yükseldi) Mclaren’e uzun zaman sonra ilk podyumunu kazandırdı. Kendisi de Formula 1 kariyerine podyum sonucu ile başlangıç yapmış oldu.

Boullier “İnanılmaz bir hafta sonu geçirdi. Hiç hatalı adım atmadı ve olgun, deneyimli bir sürücü gibi sürdü. Daha 21 yaşında olduğu için etkilendiğimi söylemem lazım. Baskıyı çok iyi şekilde yönetti.”

“Tüm zorluklar içerisinde kolay bir hafta sonu değildi ancak ondan memnun kaldım ve çok etkilendim. Mükemmeldi.” dedi.

İlk yarışın ardından takımlar şampiyonasında liderliğe yükselmeleri hakkında Boullier, bunu koruyabilmek için çok gelişmeleri gerektiğini düşünüyor.

Boullier “Mercedes çok hızlı ve açık bir şekilde herkesin büyük bir adım önünde.”

“Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Her şeyi yerine koyarak, gelişimi düzeltmeyi ve aynı zamanda gelecek seneki araç üzerinde çalışmayı hedefliyoruz.”

“Ekibimiz mükemmel iş çıkardı. Her iki araç puanlarda tamamladı ve büyük puanlar kazandık.”

“Ancak hedef son yarışın ardından şampiyonada lider olmak.” dedi.


Yorumlar

“Boullier: “Magnussen İnanılmaz Bir Hafta Sonu Geçirdi”” için 5 yanıt

  1. McLarenForever avatarı
    McLarenForever

    Lewis’in 2007 de F1’e girişindeki kadar güçlü bir araca sahip değil. belki o kadar göze batmayabilir ama kumaşı kaliteli, bu açık.

  2. Yeni hamiltona hoşgeldin deyin :))

  3. Magnussen hata yapmadı sayılır. Kalkışta nerdeyse duvara çakıyordu, o kadar 🙂

    Bu çocukta iş var, ama sonraki yarışları takip etmek lazım. Button biraz daha iyiydi sanki.

    1. Start anında korktugunu söylemiş 🙂 sıpa çok kötü bir kalkış yaptı gerçekten de.

  4. Boullier’in açıklamalarında bir satır arasını özellikle dikkat çekmek isterim:

    “…Her şeyi yerine koyarak, gelişimi düzeltmeyi ve aynı zamanda gelecek seneki araç üzerinde çalışmayı hedefliyoruz.”

    Bu ifadesine bakılacak olursa McLaren elindeki mühendisleri bu yıl epey zorlayacak gibi duruyor. Aslında öngörülebilir bir durum. Tüm parametrelerin değişeceği bir motor araç uyumunu sadece yaz ve sonrası döneme sıkıştıramazsınız. Diğer yandan McLaren ile Honda ortaklığı çok uzun yıllar süreceğe benziyor, bu da göz önüne alındığında gelecek yıla ilişkin çalışmalarda ivmenin gecikme olmaksızın sağlanması gerekiyor. Boullier’in ifadeleri bu yıl için de büyük önem taşıyor. McLaren takımının en sevdiğim yanı hırs ve olasılıklarla değil gerçekçi verilerle çalışmaları, bunu yarış içerisindeki konuşmalarda bile duyabilirsiniz. Konu dışı olacak belki ama yarış sonunda telsizden verilerle yükselen galibiyet konuşmalarındaki ciddiyet bile bu takıma tutkun olmama sebep teşkil eden bir öğe(22. bitirmiş olsalar bile değişmeyen bir tonlamadan bahsediyorum). McLaren’in gelişim odaklı özverisine(McLaren – Mercedes son yıl ortaklığı açısından) bir de konsensüse edilmiş bir uyum(McLaren – Honda birlikteliği açısından) süreci eklenmiş oldu. Umalım ki pistlerin en köklü takımlarından şampiyon ve şampiyonlar takımımız adına süreç bundan böyle eskiden olduğu gibi güzel bir seyir izleyesin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir