Alonso: “Ferrari Sakin Olmalı”

Fernando Alonsı, 2014 Formula 1 şampiyonasının ilk yarışı Avustralya’da beklenen performansı gösterememeleri karşısında Ferrari’nin sakin kalması gerektiğini düşünüyor.

Alonso sezonun ilk yarışını 5. sırada tamamladı ancak Red Bull pilotu Daniel Ricciardo’nun aldığı ceza ile 4.lüğe yükseldi. Ferrari genel olarak rakiplerinin gerisinde göründü.

Alonso “Daha ilk yarış bu yüzden ilk yarışın ardından kimse şampiyonayı kimin kazanıp kimin kaybedeceğini söyleyemez.”

“Sakin olmalı ve sıradaki yarışta daha iyi iş çıkarmalıyız.  Hangi alanlarda gelişmemiz gerektiğini anlamaya çalışmalıyız.”

“Mercedes kış testlerinde çok güçlü göründü  ve burada çok güçlü oldular. Yarışı kazandılar çünkü hak ettiler.”

“Şu anda onlar herkesin biraz önünde. Gelişerek farkı minimuma indirmeliyiz ve umarım onların önünde yarışı tamamlarız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari Sakin Olmalı”” için 17 yanıt

  1. Ferrarici arkadaşlar bile pes etmişl daha şimdiden .. Ya arkadaşlar siz inanıyormusunuz ferrarinin diğer takımlardan düşük performans motor yapacağını… Kesinlikle değil…. Motor dondurma kuralı ile değişik motor tedarikçilerini de ön plana sunmaya çalışıyor fia. Danuışıklı döğüş bunlar..
    Geçtiğimiz 3-4 yıl renault busene mercedes .. Daha önceki yıllarda bmw yi yapmaya çalıştılar ama olmadı … Montoya gibi geri zekalı kendini şoför zanneden ve işi güvcü schumacher ile uğraşmak olan dengesiz bir insanla çalışmalarından dolayı….. Neyse arkadaşlar ferrari düzelir … Bu italyanlar yine birşeyler yapar düzeltirler işi. Bu kadar çabuk pes etmeyin ….

  2. Alonso yu tebrik etmek lazim.biz kimiciler daha ilk yaris isyan ediyoruz adam yillardir bekliyor hakettigi araci.

  3. forza KİMİ RAİKKONEN gerisi kıl kuyruk yalan dolan hikaye asparagas ütopya herşey yalan gerçek asl olan KİMİ RAİKKONEN’DİR bitti

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan dominik en sonunda adamı da kendine benzettin. Sakın kalmaya devam edin siz takımcak..

  5. yani nedir bu ya herkes yıllardır yok Alonso yavaş teneke arabayla süper işler yapıyo bunu yapıyo felan fistan diyo da kim idda edebilir ki Alonso’nun gittiği sene Ferrari gridin en hızlı aracanı yapamicak şampiyonluğu rahat alabilecek bi araç yapmamicak koskoca Ferrariden bahsediyoz demı şimdi bi sürü kişi dicek yok şu yok bu geçin Ferrari bu sonuçta geçmişte Alonso’mu vardı hayır Todt yada Brown diceksiniz dediğim gibi nice Todt ve Brown’lar bulur bu takım kimse idda edemez e bulurda 5 senedir neden bulamıyo yapamıyo diceksiniz dediğim gibi Alonso’dan kaynaklı lanet ve uğursuzluk olabilir

  6. belirttiğim tarihleri takım patronlarıyla ilgili örnek olarak vermedim şu an mevcut iki pilotuna göre blirttim kim naptı diye ve belkide kader bu kibirli adamın F1’in en havalı takımında şampiyonluk yaşamasını istemiyordur dahada kibirlenmesin diye

  7. Esasında Alonso gayet mantıklı konuşmuş.Bir yarışta şampiyonun belli olmayacağı gibi aynı zamanda bir yarışa Ferrarinin dayanıksız ağır gelişimde yavaş kaldığı söylenemez.Bir çok popüler F1 yorumcusu ve yazarından o şampiyon olabilir bu şampiyon olabilir yazılarını makalelerini haberlerini görüyoruz ama burda yapılan hata tek bir yarış sezonun bütününü kapsamaz.

    Melburn farklı bir pist yapısı ve karakteristik özellikleri ile sezonun belkide diğer pistleri ve gelişim sürecine katkısı en ilginç pistlerden bir tanesi.Bir yarışta ancak aracınızın hangi aşamada olduğunu sorun veya sıkıntı yaşayıp yaşamadığını görebilirsiniz onun dışında gelişim ve gelecekle ilgili herhangi bir durum sunmaz size.F1 tarihinde de bu bir çok defa olmuştur sezona yavaş başlayıp hızlı bitiren ve şampiyon olan takımlarda vardır.En basiti 2013 sezonuna yavaş başlayıp hızlı bitiren Redbull gibi.

    Ferrarinin dayanıklılık veya yakıt tüketimi olsun ERS olsun V6 motor olsun herhangi bir ciddi sıkıntısı yok sıkıntı aracın doğru setup ayarları ile yarışa çıkmamasıydı.Zaten o yüzden dengesizlikler kaymalar veya aracın sinirli hali bu şekilde açıklanabilir.Yani iş sadece doğru bileşenleri toplamak değildir.Buna uygun pist ayarlarını yapamazsanız zaten başarılı olamaz aracın potansiyelini ortaya çıkaramazsınız.Ferrarinin tek yapacağı şey ufak tefek sıkıntıları halledip doğru(!) setup ayarlarına göre aracı piste götürmektir.

    Ferrari bu yarışta sizleri aldatmasın aracın top/speed hızı çok çok iyi testlerde doğru ayarları tutturdukları için istikrarlı stinler gördük kendilerinden sadece yarış ayarlarını tutturmak mesele onuda bu yarış tam yapamadılar zaten zamanla aracın özelliklerine hakim oldukça uygun ayarlar ile pistlerde güzel bir yarış seyrettirecekleri kesin bizlere.

    1. ForzaFerrari avatarı

      Doğru setupla ilgili birşey olacağını asla düşünmüyorum. Cuma ve cumartesi testleri ne güne duruyo? Sen testlerde göremiyormusun aracın hangi ayarlarla sinirli hangi ayarlarla sakin ve dengeli olduğunu? Bu takımların için en basit şey setup yapmaktır. Sorun tam olarak ne bilemiyorum ama araç dengesiz önden arkadan kayma var frenajda sorun var. Hem Alonsoyu hem Kimiyi izledim ikisi de araçla boğuşuyo. Bazıları Alonso rahat sürüyo kiminin aracı sorunlu diyor, İyi izlesinler özellikle mercedes pilotlarının sürüşüyle kıyaslasınlar çok fark var. Ben Mercedesleri yakalayacağımızdan eminim ama herşey için geç olur diye korkuyorum.

      1. Şimdi cuma cumartesi günü testlerde aracın setup kısmı yarışa tam olarak hazırlanmaz neticede her değişken bu ayarlamalara etki eder pist sıcaklığı olsun yağmur nem durumu pistin tutuş oranı yani F1 araçları havadan dahi nem kapan araçlar dolayısı ile cuma-cumartesi setupları hazırladık pazar yarışa sokalım araçları yarışsın diye bir olgu yoktur.Çünkü pist şartları o kadar değişkendir ki cuma günü 10km/h esen rüzgara göre kanat açısını ayarlarken pazar günü 30 km/h ile esen rüzgara göre kanat açısını günceller ve düzenlersin.

        Sezonun ilk yarışı olduğundan ötürü takımlar genelde pisti tanıma ve yakıt yükleri ile ilgili çalışmaları üstünde yoğunlaştı yanlız onun dışında zaten her takım aracın potansiyelini doğru şekilde çıkarıcak ayarları yapabilse zaten bütün takımların derece aralıkları 0.1 ile 0.2 sanise arasında değişirdi.

        Aracın dengesiz olması ve belirtilen şeyler aracın mekanik ayarlarının pist şartlarına göre ne şekilde ayarlandığına bağlıdır.Bu ayarlar bir saç telini çengelli iğneden geçirmeye benzer.Hatta pit-stoplarda ön kanatla ayarları yarışta alınan telemetri verilerini göre yeniden düzenlenir ve ayarlanır

        En basit örnek ön kanat ayarlaması yapılırken yere basma kuvvetine göre 1 milimetre bile aracın sürtünme katsayısından tutun lastik aşınmasına artı yakıt harcamasına kadar bir çok parametreyi etkiler.Siz onca monitörün neden araç bilgilerini dakika dakika aldığını Pilotun direksiyonunda neden o kadar dü

  8. ya ben farklı bi açıdan yaklaşcam konuya belkide gitmesi gereken yada uğursuz olan Dominic diildir bakınız 2007 dünya pilotlar şampiyonluğu 2008 takımlar şampiyonluğu sadece 2009 boş geçti normal ama gel gelelim Alonso geldiğinden beri takım 5 senedir iflah olmadı belkide gitmesi gereken uğursuz olan Alonso’dur ya ne bilecez belkide adamda bi basiret bağlanması oldu vede var Ferrari’ye adam belkide lanet ve uğursuzluk getirdi ya

  9. sakin olun olunda alel acele gelişim gösterirken gelişim için hızlanma için çalışırken sakin öle yapınki geçen senelerdeki gibi büyük güncellemelerimiz var diyip sonradan tırt çıkmasın paket güncelleme felan çalışmadı demeyin sakinliğiniz sadece bu şekilde olsun

  10. Ferrari sakin olup bu sezonu da kapatmalı şahsımıza sorarsanız ama McLaren çalışadururken Ferrari imkanı yok geri duracak bir takım değildir 🙂

    1. Ah bu sene siz falan kazansanız bu ferrarinin kafası belki tın eder 🙂 bu sene Ümitlerim williams ve Mclaren .

      1. McLaren ve Ferrari’nin ivmelenebilmeleri için ihtiyaçları olan tek şey birinden birinin şampiyon olması, haklısın 🙂

  11. froster2006 avatarı

    Allisonda olması gereken soğukkanlılığı alonso göstermiş ki genelde sezon başında yarış kazanıp hızlı olurdu ferrari ki geçen yılda 2. olmuştu.Taktir etmek gerek ki geçmiş senelerde rakplerine ayak uyduramayan takımını eleştirmiyor ki artık hakkı olduğunu düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir