Ferrari’nin Yeni Motoru Daha Ağır ve Maksimum Hızı Düşük

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’un haberine göre Ferrari’nin yeni 1.6 lt V6 turbo motoru rakiplerine göre dağa ağır.

Auto Motor Und Sport’un haberine göre Ferrari’nin müşterileri de en az 13 kg ağır olan yeni motorda sıkıntılar yaşıyor. Ağır olmasının yanında yeni motorun düzlükteki performansı da iyi değil.

Michael Schmidt, pilot ağırlığıyla minimum 691 olması gereken aracın daha ağır olmasının Ferrari’yi de şaşırttığını söylüyor. Ağır sürücülere sahip takımlar, minimum ağırlık kuralının arttırılmasını istemiş ancak Ferrari gibi sürücüleri hafif olan takımlar buna karşı çıkmıştı.

Ferrari pilotu Fernando Alonso Melbourne’de 5. oldu ve “Vettel ve Hamilton’dan 12 puan daha fazlasına sahibim ve bu olumlu bir şey. Ancak Rosberg karşısında 35 sn kaybettik. Öyle olunda durup düşünüyoruz.”

“Mercedes motorları farklı bir kategoride. Force India’nın arkasındayken onu geçmek imkansızdı.” dedi.

Ancak Ferrari’nin bundan sonra motoru hafifletmesi pek mümkün olmayabilir çünkü şubat ayının sonunda motorların gelişimi durduruldu. Bundan sonra sadece dayanıklılık, harcama ya da güvenlik için motorda değişiklikler yapılabilecek.


Yorumlar

“Ferrari’nin Yeni Motoru Daha Ağır ve Maksimum Hızı Düşük” için 28 yanıt

  1. Açıkçası ben ferrarinin gecem yıllarını kiyas aldığımızda gelisebilecegini sanmiyorum. Ama bu yillarda kadrosunu guclendirdi, ruzgar tuneli sorununu hallettiklerini söylüyorlar (ne kadar dogru bilmiyorum. ) ama eger gercekae ruzgar tuneli sorununu hallettikleri geven yillardan farkli bi gelisim gorebiliriz. En azinda avrupaya kadar beklemeliyoz bu dedikodular icin.

  2. Muammer UYAR avatarı

    Ferrari hiç , Mclaren veya redbull gibi işleri bi anda, hop diye tersine çevirebilen bir takım olmadı.hele test yasağından sonra. Bu yüzden ben çabuk bi çözüm beklemiyorum. Artık kabul etmek lazım Ferrari çağa ayak uyduramıyor arkadaş

  3. Ferrari ile ilgili şimdiye kadar ki verilen detaylarde pekçok eksiklikler oldu. Dolaysıyla bu ağırlık hikayeside bilinmezliğini devam ettiriyor. Ferrari nin aracın dengesizliği üzerine olan çalışmaları sonrasında uygun denge adına fazladan safra kullanmış olma ihtimalide vardır. ERS sisteminin arızası gö zönüne alınmadığı için son durum yaşanmışda olabilir.Hulkenberg arkasında geçirilmeyen turlar Ferrari yi Podyuma çıkaracakdı. SOn yarışdaki Ferrari, McLaren i geçemeyebilirdi ama arkasında kalmayacak kadar McLaren den hızlıdır.

    Ricciardo nun son yarışı takviye edilmiş zengin karışımla atak yemesi önlenilmiş bir araçla birlikte McLaren lerin önde kalmışlığıyla bu hesaplar işe yaramamışdır.SOn duyulan haberlere göre Malezya için ERS nin hazır olduğu yada daha iyi kullanılabileceğinden bahsediliyor.Aracın denge sorunuda biraz halledilirse ki benim düşünceme göre fuzuli safralarındanda kurtulma ihtimalleri var… yeni Ferrari motoru eski motorları gibi çılgınca devir çeviren tipte değil ve aracın performansına yönelik bir çalışma içeriyor.

    Malezya birazdaha iyi bir görüntü sergileyebilir ki bilhassa Bahreyn için yazılım düzeltmesinden bahsediliyor. Yazılım konusunun işe yarayı yaramıyacağı belirsiz…

    1. *** Düzeltmedir… ‘Ferrari, McLaren i geçemeyebilirdi ama McLaren e geçilmeyecek kadar onlardan hızlıydı.’

    2. Dediğin gibi safra fazlalığı olabilir.

      Nedeni ise şu; Pirelli geldiğinden bu yana araçların ağırlık dengesinin sabitlenmesini istiyor. Bu da durur halde aracın ağırlık dağılımını etkiliyor ve ağır bir şasi veya motorunuz varsa bu denge kayacaktır ve tutturmak için burna veya arkaya balast takmak gerekir. Ferrari’nin böyle bir sorunu varsa çözmesi için çok çalışması gerekir, çünkü bu temel bir sorun. ERS, fren vs çözülür.

  4. Bu tarz ucu açık değerlendirmelerde kasıt arıyorum..Araçta ERS sorunu olduğu ve bataryada tam güç birikmediği söylendi..Şimdi siz kalkmış motor daha ağır diyorsunuz, Ferrari hız az diyorsunuz?? Bahreyn düzlüğünde Mercedes 330 km hızla giderken 336km hıza çıkanda Ferrari değilmiydi..

    Sorunlar giderildiğinde Malezya’da tekrar bakmak gerek ve bence o dengesiz sorunlu diye eleştirilen araçla 4. ve 7. pozisyon hiçte fena değil üstelik Alonso’nun dediği gibi şampiyonanın favorileri Vettel ve Hamilton yarış dışı kalmışken hiç hiç fena değil.

    Malezya’da bahsettikleri ERS sıkıntısı olmadan bakalım nasıl olacak Ferrari..

  5. Yusuf Hitay avatarı

    Tabii biliyorsunuz aracın ağırlığı artarsa downforce etkinliği artar benim aklıma gelen ve muhtemelen bir kumar olan durum şu; Ferrari lan bu sezonun ilk yarışı, kimse motorunu tam zorlayamaz, millet bir yandanda yakıt koruma yapacak biz en iyisi downforce ürettirecek bir üç kağıt yapalım sırf downfırcela bile yarış kazanabiliriz diyerek maksimum süratten feragat etmiş olabilir

    aracın ağırlığı artınca downforce etkinliğinin arttığını hayatımda ilk defa duymuş bulunuyorum.

    daha ağır aracın daha iyi viraj performansına sahip olacağını bir düşünün. inanabildiniz mi buna? yok. öyleyse usturuplu sallayın da insanlar yanlış bilgilenmesin.

    her şekilde, her pistte, her sektörde, araç hafifledikçe hızlanır. ağırlık artırılarak downforce kazanılamaz. ancak ve ancak mevcut ağırlık doğru dengelenirse avantaj kazanılabilir, fazlasıyla değil.

    1. Fernando_Alonso_Diaz_2005 avatarı
      Fernando_Alonso_Diaz_2005

      o yorumu yapan arkadaş herhalde bunu söylemek istedi downforce etkinliğini arttırmak ya da düşürmek yarış hafta sonunda en kolay ön ve arka kanat ayarlarının değiştirilmesiyle ayarlanır. Herhangi bir F1 aracını rüzgar tünelinde tartıya çıkarırsak rüzgar tüneli çalışmaya başladığında araç 690kg den daha ağırlaştığını görürüz nedeni kanatların aracı aşağıya doğru itmesidir. Yani downforce etkinliği ne kadar fazlaysa yere uyguladığı kuvvet kg cinsinden o kadar çok olur. Ferrari yarış hafta sonunda gereğinden fazla belkide Monaco’da kullanacağı kanat ayarlarıyla çıkmış olabilir büyük ihtimal o arkadaş bunu demek istedi

      1. Yusuf Hitay avatarı

        sanmıyorum. mevzu bahis aracın gerçek ağırlığının fazla olması ve bunun downforce kazanılması adına yapıldığını söylüyor. bence ya ne dediğini bilmiyor ya olayları karıştırmış.

  6. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Rambo on numara adamsın

  7. ben inanmıyorum agır motor yapacaklarını ha sağlam olsun dayanıklı olsun dıye bırseyler dusuneebılırler ama onuda onumuzdekı yarıslara sıcak havadakı yarıslara bakmak lazım downforse en cok ureten takım belkıde ferrari olacak bılınmez cunkı turbo motorlar virajda yavas kalır downforse sarttır da

  8. Ne motorda ne aerodinamide ne onda ne bunda.2009’dan beri Ferrari yeniliği bulmak çok zor.Bu konuda Williams’ın bile gerisindeler.Biraz orijinal olun orijinal.Ayrıca bari hızı düşük olsun ağırlığı normal olsun ya da hızı yüksek ağırlığı da fazla olsun ama ikisi birden olmasın.Fuzuli bunlar yahu.

  9. Bombacı Mülayim avatarı
    Bombacı Mülayim

    Aerodinami motor yapamayanların işidir 🙂

  10. Amus artık bu işin trollüğüne doğru gidiyor. Michael Schmidt’in 7 Mart tarihli yazsında da bunun tam tersini yazdılar. Ferrari Blöf mü yapıyor? düzlük hızı en hızlı takım mı? sırf motor kapağından 0.2 saniye kazanıyor mu? gibi birçok iddia dillendirdiler.
    Şimdi yanlış anlaşılan bir şey var. Motor ağırsa bile ki ağır olduğunun resmiyeti yok belki ilk yarışa özgü motoru korumak için Fia’dan özel izin alınıp tek yarışlık olarak hiç geliştirmediği ilk jerez testlerindeki motoru kullanmış olabilirler. Hatırlarsanız jerezde Ferrari motoru çok dayanıklıydı. İlk gün daha hiç denenmemiş motorla Raikkonen en fazla turu atan pilot olmuştu. Arcadia isimli yorumcu başka bir sayfada Alonso downforce gerektiren yerlerde 1. olmuş türünden bir yazı yazıyordu. Tabii biliyorsunuz aracın ağırlığı artarsa downforce etkinliği artar benim aklıma gelen ve muhtemelen bir kumar olan durum şu; Ferrari lan bu sezonun ilk yarışı, kimse motorunu tam zorlayamaz, millet bir yandanda yakıt koruma yapacak biz en iyisi downforce ürettirecek bir üç kağıt yapalım sırf downfırcela bile yarış kazanabiliriz diyerek maksimum süratten feragat etmiş olabilir. Rbr’nin geçmiş yıllarda maksimum süratten feragat ettiği yarışlar hiç az değildi.
    Bu kumarın tutmadığınıda görmüş olduk. Çünkü bakın Alonso cuma 1. antrenmanda 1.31.840 ve o turu attığı mediumla 3 tur sonra 1.31.954 yaptı. Bunlar yavaş bir aracın atacağı turlar değil. 2. ve 3. antrenmanlarda temizlenen pistte aynı tempoyu tuttursa 1.30.5’e kadar yolu vardı. Dediğim gibi ilk yarışın kumarı muhtemelen.
    Velev motor 13 kg ağır olsun Ferrari aracı çok dar bir paketlemeye ve 63-64 kglik iki hafif pilota sahip. Aracın ağırlığı yine ötekilerle kafa kafaya gelir. Yahu Hulkenberg o ağırlığıyla Perezi madara etti. ağırlık dezavantaj değil.Ve tüm bunlar söylentiden ibaret. Buna bir de tam şarj olmayan turbo bataryalardaki aksiliği ekleyin Ers’nin ancak 100 beygirini kullanabildiğini ekleyin Ferrari aracı ilk yarışı downforceunun katkılarıyla herşeye rağmen iyi bitirmiştir. Mesela Bottas Alonsonun arkasında neden kaza yaptı? çünkü virajda yaklaşamıyordu. Düzlükte Drs mesafesine gelmek için virajları fazla zorlayım dedi hata yaptı. Onun için benim hâla uudum var. İsyan etsende istediğin kadar diyorum.

  11. Motor kapağı da olmasaydı arkada Marussia ile elele dolaşırdık sanırım.

  12. ReVeNGeR_07 avatarı

    f147 nickli arkadaş o ne kapaktı öyle rambo daha doğrulamadı ahahahahaha :)))

  13. sanırım durum ne kadar iyileştirilse bile bu sezon şampiyonluk adına yetmicek yinede o zamam bu sene başlamadan bitii muhteşem ikili kapışması felanda yalan oldu

  14. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Aldınız Massanın ahını. Çıkıyorr aheste ahestee
    Massanın ahı çıkıyor .
    Yüce Allah er yada geç haklının hakkını veriyor

    1. Dikkat edin webberin ahıda sizden çıkmasın

    2. Evet Vettel’in yolda kaldığını düşünürsek aynı durum sizde de var. Haklısın. 🙂

    3. Haha şu an puan durumuna bak siz 0 biz 18 yendik sizi ilk yarış hehe ne oldu .

      1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
        Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

        konuyu değiştirme hakan gitmişsin vettel haberine durduk yere iğneleyici yorum atmışsın burda zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyon la olm bi de bzi diskalefiye ettiler yoksa 18 – 18 di malezyada görcem ben sizi vettel alonsoyu banko geçer riccardo da kimi de orada inşallahalonsoyu ezecek.d ha bide siz neden sürekli kaybediyosunuz durduk yere vettel haberlerine yorum atıp bizden ah aldığınız için haddinizi bilin olgunlaşın vettel haberlerine iğneleyici yorum atmayın aksi halde hepsini kopyalayıp diaz haberlerine yapıştırırım

  15. Belkide dayanıklılığın performansdan çok daha önemli olacağını düşünüp bu kararı aldılar, ve haklıda olabilirler.Performanslarının bundan daha iyi olduğunu düşünüyorum, herşeyi bir araya getirirlerse Kimi’nin dediği gibi ilk 6 içinde olabilirler.Çok uzun bir maraton ve 5 motor hakkı var bunlarda önemli detaylar, belkide Mercedes çok daha kırılgandır.Bunların hepsini göreceğiz özellikle sıcaklıkların yüksek olduğu pistlerde motor ve lastik performansları olayları değiştirebilir.Yüksek sıcaklıklarda lastikleri hangi takımın nasıl kullandığı gibi birçok parametre belirsiz, ıspanyadan sonra herşey yerine oturur.

  16. bu ferrari araç tasarlamayı beceremez motoru yapamaz, taktik desen 0 neyi becerir ki bu takım. Alonso ve raikonen yetenekli pilotlar fakat bu takımla şampiyon falan olunmaz.

  17. Hafif yapmak istemişler ‘Ağır kapak’ olmuş bize .

  18. Mercedes ve Renault’tan daha hafif motor kapağı yapan takım nasıl oluyorda daha agır motor yapmış çok ilginç.

    1. McLarenForever avatarı
      McLarenForever

      o kapağıda yapmasalar demekki 15-16kg fazla olacak.

      1. Aynen kapaktan azda olsa kurtarmaya çalışmışlar durumu ama nafile.13kg ciddi bir sorun üstelik bunu düzeltme şanslarıda yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir