Ecclestone: “Motor Üreticileri Motorların Sesini Arttırmalı!”

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, ses açısından büyük hayal kırıklığı yaşanılan Avustralya GP’nin ardından motor üreticilerinin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyor.

Ecclestone “Motorları sessiz yaptılar, artık tekrar sesli yapabilirler.” dedi.

Avustralya yarışı, bildiğimiz Formula 1’e göre oldukça sessiz bir yarış olmuştu. Yarışın ardından sadece taraftarlar değil, pilotlar ve Avustralya GP organizatörleri de bu durumu eleştirmişti.

Ecclestone “Bu teknik bir sorun. Onlar Formula 1’i sesli yapmak zorundalar.”

“Artık diğer yarışların organizatörleri de endişe duymaya başladılar. Yeteri kadar bilet satacaklarından şüpheliler.”

“Formula 1 çekicidir ve insanlar çekicilikten motorlar çalışana kadar hoşlanıyorlar. Sonrasında gürültü başlar.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: “Motor Üreticileri Motorların Sesini Arttırmalı!”” için 13 yanıt

  1. Böyle masrafları kısıtlamayı Montoya yesin…

  2. Formula 1 i Formula 1 yapan ve diğer motor sporlarından ayıran en önemli özellik o muhtesem motor sesleriydi.Şimdi bakıyoruz diğer alt serilerden bir farkı kalmadı.Ayrıca her geçen sezon ve sene daha da düşük tur zamanlarını görünce eh artık gerisini siz tahmin edin.

  3. Aynen öyle bir şeyler yapılmazsa zaten sonucuna katlanırlar.Doğal olarak bizde katlanırız.Spordaki kural değişiklikleri ve diğer yenilikler bence spora zarar veriyor.Yapacaklarsa da ileriyi düşünerek bir takım olumlu değişiklikler yapsınlar.

  4. Maalesef iş Bernie’ye kalmıyor, ona kalsa V20 ister, ama ne olursa olsun bu ses düzelecek, ya öyle ya böyle, seyirci kaybetmeyi kimse göze alamaz, alamayacak.

  5. eski f1 sesi izlemekten kotam 2 günde doldu:(

  6. Çözüm basit ve ucuz. Vuvuzela. Egsoz çıkışına bağlayacaksın seyreyle gürültüyü seyreyle. :p

  7. Orası da sakat. Bu sesin volüm ayarı yok ki arkadaş.

    Turbodan kısarsın, gazın bir kısmını direk salarsın. Bazı motorlarda manifoldların hepsi turboya gitmiyor. Bunun bir adı vardı da unuttum. Bilenler aydınlatsın lütfen.

    Sonra ne olur? Güç düşer, yakıt tüketimi artar, yarış boyunca yakıt tasarrufu yapan yavaş araçlar izleriz. Bunu kendi isteğiyle kim yapar?

    Bu seslere alışacağız gibi duruyor.

    1. Sanırım wastegate’i kastettin ben bunu çıkarabildim açıkçası 🙂
      böyle birşeydir.
      http://www.745i.avulan.eu/More/wastegate.htm

      Sesin volume ayarı var aslında manifolttaki her kıvrım kalınlık miktarı ses belirler motorsporlarında ki high level pipe uygulamalarıda bineklere pek benzemez tek parçada uygulayabiliyor bunu adamlar.
      Yani tek başına 6 dan 2’ye düşen atım hattını düzenleyerek bile sesi değiştirebilirler. Haritalama gibi başka uygulamalarda var tabi yapılması gereken çözümsüz bir konu değil. Ama geçen dediğim gibi yapmayacaklar yapmak istemeyecekler. Salt güç kaybetmekten felan değil.
      Zaten bir sürü saçma sapan sabit spec belirleneceği yerde HP’yi kural olarak daha düşük bir noktada sabitleselerdi çok daha mantıklı idi bu motorsporlarında uygulanan bir çözümdür.

  8. Helal olsun arada gercekleride söylüyor…Eeee adam haklı yoksa f1 izleyen kalmıycak

  9. Bernie de olmasa yanmıştık.

  10. Nadir söylediği pozitif düşüncelerden birisi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir