Renault: “Mercedes Motorunu Yakalayabiliriz”

yazar:

kategori:

Renault, 2014 Formula 1 şampiyonası mücadelesinde şu anda önde görünen Mercedes motorunu yakalayacağından emin konuşuyor.

Avustralya’da Mercedes yarışı kazanırken, Renault motorlu Red Bull Daniel Ricciardo ile ikinci olmuş ancak yakıt akış sensöründeki sorun nedeniyle diskalifiye edilmişti.

Remi Taffin “Düzlükte Mercedes’in arkasında olduğumuzu söylememiz adil olur. Bu açık.”

“Bir saniye geride olduğumuzu söylemek zor olur ancak 0.1 saniye de değil. Aradaki fark bir saniyeye yakın.”

“Mercedes’in ne kadar gerisinde olduğumuzu ve önümüzdeki yarışta farkı kapatmak için neler yapabileceğimizi biliyoruz.”

“Güç ünitesinde durumu iyileştirmek için çoktan gerekli şeyleri yaptık. Artık her şeyi optimize etme ve tam gücü kullanma önemli olacak.”

“Dayanıklılığı geliştirmeli ve her şeyi kullanma yöntemimizi geliştirmeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault: “Mercedes Motorunu Yakalayabiliriz”” için 15 yanıt

  1. ben size sonuna kadar güveniyorum.

    1. Krocını podyuma çıkarıyordun blocin pardon bilocan 🙂 Geçen sene tutturmuştun bu sene yemedi, Lotusun sorunlarını çözebileceğine bende inanıyorum ancak bir yarış mesafesi dahi katedemeyen takım yarışları tamamlama sürecine girene kadar öndeki takımlar kim bilir hangi dağın ötesine geçmiş olacak.

      1. burası formula 1 burda her an işler değişebilir

  2. Renault büyük gelişim kaydetti ve şuanda güç ünitesini en düşük kapasitede çalıştıran üretici olduğu halde geldiği duruma bakarsanız çok iyi bir motora sahip olduğunu anlayabilirsiniz
    F1 tarihinden bihaber fanatikler ise abuk mesajlarla kendilerini avutsunlar
    testelerde sallayan ve Renault motoru 1. turda patlar 2-3 tur yer diyen fanatikler şuanda ortada gözükmüyor. 4-5 yarış sonrada diğerleri de kenara çekilecektir

  3. Cemil, Renault kazanınca -örneğin geçen sene Belçika ve İtalya’yı kazandı. Belçika’da Vettel’in ilk urda Spa’da adını bilmediğim çıkışta Hamilton’u geçişini hatırlatırım- aero etkisyle kazanıyor. Ama Mercedes ve Ferrari kazanınca motor iyi olduğu için kazanıyor(!). Bu ne yaman çelişkidir böyle!

    1. Eau Rouge.

  4. hala redbula atıyorsunuz , yahu sizde yapın , sizde bulun , sizde çalışın .. aracınız ortada yıllardır bi icraat yok , yeri geldıgınde bunu sizde kabul edıyorunuz amma velakin koskoca ferrarinin düştüğü durumu es geçip , rbr şunu yaptı rbr şunu çaldı , ekleme yaptı montaj yaptı gıbı yazıyorunuzda yazıyorsunuz .. işte ferraride size uyup aynısını yapıyor .. bol keseden atıyor … mercedesciyim pilotum rai .. saygılar ..

  5. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    neden olmasın Renault

    1. araca bak arkadaş , vay be diyesi geliyor insanın .. birde şimdikilere bak

  6. anca kapalı parkta yada onlar zafer turu atarken yakalarsınız

    1. Renault’u bu kadar aşağılamanızın altındaki neden nedir? Yoksa BMW-Honda-Toyota-Audi …nin olamadığı bir yerde Mercedes ve Ferrari ile yarışmasını anlayamamak mı?

  7. Bu şöyle olur.Ağlarsınız ve motor gelişim izni alırsınız.Onun dışında çok zor.Bak şimdi ses muhabbeti var.Egsozların çift olması söz konusu olabilir.Bu sizin için fırsat olabilir.

  8. Yıllardır hep Mercedes motorlular Renaultluları yakalama peşindeydi ehh artık sıra sizde 😀

    1. öyle değil yahu , mercedes her daim renodan üstündür , bunun aksini yazanın aklından zoru vardır benim nazarımda .. sadece reno motorlu aracların aerosu daha iyi , bu durum alonsoyla başladı ve arada bı ıkı oynamayla redbula gecti , özeti budur ..

      1. Biz de McLaren’ciyiz ve Mercedes’e sempatimiz var ama özetinde belirttiğin gibi ‘net bir üstünlük’ durumuna şahit olmadık.. Hani Mercedes’in de Formula 1’in ilk dönemlerinde muhteşem zamanları oldu ama sırf bu yüzden ‘her daim’ desek oluyor mu?.. Hem neyin özetidir o anlamadım ama Renault’un RS serisi motorlarının ve ondan önceki EF serisi motorlarının tarihçesini bir araştırırsan, belki o özete birkaç şey daha eklersin, ki özet olmaktan çıkar zaten.. Unutmadan, aklından zoru olanları tespit eden şablonu da bi elden geçirmek gerekebilir.. Aero mu, para mı? Motor mu, şanzıman mı? Pilot mu, mekanik mi? Ar-ge mi, ayar mı? Pirelli mi, egzos mu? Kural mı, strateji mi? Mühendis mi, blöf mü? Falan mı, Filan mı? Hangi birini ayıracaz; iş çok..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir