Raikkonen: “Sorunların Temelinde Elektronik Fren Sistemi Var”

Kimi Raikkonen, 2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışı Avustralya’da yaşadığı sıkıntıların temelinde Ferrari’nin elektronik fren sisteminin yer aldığını söyledi.

Bu sene Ferrari’ye dönen Raikkonen, şu ana kadar yeni aracı içerisinde pek rahat bir görüntü vermedi.

Raikkonen “Maranello’da ilgileneceğimiz bazı genel sorunlar gördük ve bunun yanında aracın ayarlarında, elektronik fren sistemiyle bağlantılı bazı sorunlar var.”

“Bu aygıtı doğru bir şekilde çalıştırma araçtaki genel hislerinize katkıda bulunuyor çünkü sistemin viraj girişlerinde çok büyük etkisi var.”

“Bununla birlikte F14 T cumadan cumartesi gününe gelişti. Sıralamalarda 3. seansa kalamamamın aracın rekabetçiliği ile alakası yoktu.” dedi.

Raikkonen, sıradaki yarış Malezya’da daha iyi olacağını düşünse de şimdilik pek yorum yapmıyor.

Raikkonen “Uzun süredir bu oyunda yer alıyorum ve ilk defa böyle zorlu bir hafta sonu geçirmediğimi söyleyebilirim.”

“Doğru yolda çalışırsak, önümüzdeki yarış Malezya’dan itibaren sonuçların daha iyi olabileceğini söyleyebilirim.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Sorunların Temelinde Elektronik Fren Sistemi Var”” için 26 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Araç belki problemli fakat her zaman ki gibi en güzel ses Ferrariden geliyor du her zaman ki gibi. Bunu bir Mercedes fanı olarak söylüyorum.

  2. Raikonen olaya iyimser yaklaşmış bence sorun frenlerde değil sorun takım başkanı montezalo ve takım patronu dominikte bu ikisini geliştirirsek sorun kökten hallolur :))

  3. Muammer UYAR avatarı

    Elektronik fren sorunu Ferrari nin bir yığın sorunundan sadece bi tanesi. Daha Ers problemi var , lastikler belli değil. Motorun rakiplere göre ne olduğu belli değil.rüzgar tünelinin tam ne olduğu belli değil .daha gelen güncelleme paketleri çalışmayacak…. Derken bi bakmışsın sezon bitmiş.

  4. Cidden burda bazi insanları anlamak mümkün değil. Takim berbat görüyorsunuz ve hala kimi-alonso kavgasi yapıyorsunuz. Ya 5.- 6. Sira icin yarisirken cidden kimin kazandigi umrumda değil. Oncelikle galibiyet icin mucadele verelim sonra tartışın.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sakin olmak lazım. Alonso’nun Kimi’ye karşı önde başlayacağı zaten belli olan bir durumdu.

    Bikere Alonso uzun süredir bu takımda yarışıyor. Ferrari’nin son birkaç yılda ürettiği otomobillerin hepsini ezberlemiş bir sürücü, ve otomobili nasıl girdilerle kullanması gerektiğini şu anda Kimi’den çok daha iyi biliyor.

    2. konu ise testler oldu. Kimi’nin araca adapte olması için çokça zaman geçirmesi gerekliydi fakat art arda gelen problemler sonucu sıkıntı yaşadı. Özellikle 2. test döneminde oldukça şanssızdı. Alonso ise Kimi’ye kıyasla otomobilde çok daha fazla zaman geçirdi. Bu böyle bir sezon öncesinde çok önemli bir avantaj teşkil ediyor.

    Domenicalli durumu öngörmüştü zaten. Kimi’nin sıkıntı yaşayabileceğini sezon başlamadan söylediği bir açıklaması var. “Kimi testlerde araçla ilgili sorunlar yaşadı. Fernando daha sorunsuz günler geçirdi. Kimi’nin onu yakalaması birkaç yarış sürecektir.” şeklinde.

    Dolayısıyla Malezya’da da Alonso’nun önde olması yüksek ihtimal. Kimi de zaten kısa sürede çözüm olmayacağını belirtmişti.

  6. araç kullananlar bilir , fren yoksa bir aracta , yada şöyle söyleyim fren arızasından süphelaniyorsa şoför o vakit viraja girerken çok geriden yavaşlar ve frenin durumunu kontrol eder ..!! rainin düştüğü durumu anlıyormusunuz şimdi ve bunu onca tur boyunca her virajda yaptığını düşünün !! saygılar

    1. Araç kullanan bilir. Demek istediğim aslında bu.Adam 3 farklı f1 aracını 10 yılı aşkındır kullanmış, şampiyonluk yaşamış, 11 yaşından beri motorlu araç kullanan, işi araç kullanmak olan adam..O da bunu biliyordur heralde. Demekki senin dediğin gibi olmuyor bu işler cemilcim..

  7. xrabit racing….Önce şuna bir açıklık getirelim..İki araç eş olabilir ama sorunları halen başka..Alonso ile Rai’nin aynı sorunu eşdeğer bir şekilde yaşadığını söylediler de biz mi görmedik..

    Hamilton’un 1 silinidiri çalışmazken Rosberg tıkır tıkır gitti, Vettel’in silindiri iflas ederken Ricciardo tıkır tıkır gitti..Bunu benden iyi sizin bilmeniz lazım yani..Şu yaptığın eleştiri ve ya düşünce çok saçma Alonso niye yapabiliyormuşta Raikkonen yapamıyormuş..Neye göre kime göre? Alonso pazar günü sıralama sırasına göre sıra kazanamazken Raikkonen 3 sıra kazanmış. Buna nediyorsun?

    1. Hatta baktım şimdi Button’a 1 sırada kaybetmiş.

    2. Bu sorunlar tabiki aşılacaktır ancak Ferrari’nin hala berbat takım hatalarına devam ettiğide bir gerçektir, Örnek cumartesi sıralamalar da Kimi trafiğin ortasında piste yollanmistir, Q3 te ise Alonso 10pilot dan tek yağmur lastiği ile piste yollanan pilot olmuştur.

      Yarışa geldiğimizde ise Mclaren neden Buttonu erken karar verir pite alırken bunu Ferrari’nin yapamamasıdir, aynı şekilde son pit zamanlarıda geç yapılıp Alonso ya sıra kazandırılamamıstır.Yarışlar sadece ne pilotla nede araba ile kazanılır, arka tarafta isi yönlendirebilecek ekip Ferrari de varmı soru işareti?

      1. Yani o lastiğin patlayışını, araçtan çıkışını jantın kopuşunu biz bile takıp ettik ve ben dedim jantı gördüğüm anda ‘ahanda SC geldi’ diye..Alonso Pitten önceki son viraja geliyordu Rai 2 saniye kadar gerisindeydi daha ışık yanmamıştı Jant parçası ekrana geldiğinde bahsettiğim bu an…5 sn kadar sonra tam Rai piti pas geçerken ışıklar yandı 2 sn gerisinde son virajdaki Button daldı direk..Bu arada o 2 sn aralığındaki 2 Toro Rosso’da piti pas geçti..nasıl göremiyorlar anlayamadım..

        Gerçi bu ekip geçen yıl Malezya’da kanadı yarı kopuk Alonso’yu pite almadı ne bekliyorsam.

    3. neye göre kime göresi yok, tüm haftasonunda Kimi bir adım gerideydi Alonsoya göre… antrenmanlardan tut, sıralama ve yarış sonucuna göre… Yarışta kazanılan sıraları karşılaştırmak komik, o kadar geriden başlayıp Toro Rossoları geçmeyi başarı olarak mı sayacağız ? Bu yarışta Kimi oldukça dağınıktı, araçla sorunu olduğu belli, belki de Alonso bu yeni fren sistemini sürüş stiline daha iyi yada daha erken adapte etmiştir…

      1. birileri saldırmadan da ekleyeyim, sorunları çözebilecek tecrübe hem takımda hem Kimi’de mevcut…

        1. Komik evet, Alonso yaparken Kimi yapamıyor diye bu yönden pilotları karşılaştıran ve komik olan adama böyle komik örnek verilir..Haftaya neler olacak bakalım..Umarım dediğin gibi sorunu çözüp güzel bir haftasonu izletirler bize. Tek dertleri birbirleri olsun istiyorum bunu konuşalım istiyorum..ERS ile onla bunla uğraşmasınlar birbirleriyle kapışsınlar ve biz onu konuşalım..

    4. Alonso’nun da en az iki kez lastik kilitlediğini gördük. Viraj girişlerinde yavaş kaldığını da gördük. Geçilmeye çok yaklaşıyordu. Bunu baz alarak konuşuyorum. Kimi aynı sorunu daha büyük yaşadı. Takımlar henüz araçları tanıyamamışken araçlar arasında pilota uyarlama kısmını asgaride tutarlar.

      Veya ikimizin de aklımıza gelmeyen; Araç Alonso’ya göre tasarlanmış olabilir.

  8. bu yarış çektiğin sıkıntılar ve yaptığın hatalar dilerim ilerde alacağın başarıların ve kusursuz sürüşlerin kefarreti olur…

  9. Alonso yillardir bu takimda.artik muhendisler ve mekanikerler alonsonun ne istedigini ayarlarini ezbere biliyorlardir.rai ekibi ile yeni calisiyor.bununda etkisi vardir neden alonso daha az sorun yasadi konusunda

  10. ya şuan neden rainin sorunları üzerinde duruluyor anlamıyorum alonso kusursuz sürdü yani buna rağmen yavaştık asıl sorun bu. rai iyi bi haftasonu geçirse zaten en fazla 5 olurdu bunun farkına varın rainin arabayı toparlarsanız ederi alonsonun aracı kadar olur ortak sorun aracın rakiplerinin özellikle mercodan çok geride olduğu

  11. Her zaman her pilota bünyeye uymayan gelişim, uygulamalar olmuştur olacaktır. İnsanlar tek düze varlıklar değil standart değiller tepeden tabana.

  12. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    adam inanılmaz ya yılların pilotu sorunlarını bilmiyo bziimki kalkmış hemen teşhisi koymuş sorun o diil motormuş hangi manada bahsettiğinide kesin bilmiyordur

    1. Mekanik ve elektronik konusunda bilgi birikimim eminim ki sizi 100 ‘e katlar düzeydedir.
      Yorumuda gözünüzle okumanızı tavsiye ederim, rai’nin sorunundan bahsetmedim, Ferrari’nin bu seneki sorunundan bahsettim..
      Rai’nin yarışta çektiği güçlük yeni fren sistemi olabilir, genel olarak bakıldığında Ferrari’nin yavaş kalması diğer(bahsettiğim motor durumu) sebebtir. Siz sezonu at gözlükleri olmadan takip etmeye devam edin, sezon ortasına doğru bu sorun çözülecektir. O zaman dediğime gelirsiniz….

  13. Bu sene ferrari’nin sorunu motor. Ferrari motoru kullanan araçların düzlük hızı rakiplerinden düşük, çekiş olarakta aynı durum geçerli. Testlerde en yüksek hızlara ulaşan Ferrari motoru nasıl olduda yarışlarda yavaşladı sıkıntının temeli burda belli oluyor. Ferrari motorunun bence yakıt tüketimi konusunda sıkıntıları var, mercedes ve renault’tan fazla yakıt tüketiyor.Yakıt sınırlarından dolayı aracın gücü düşük, zamanla gerekli programlama ve özel izinle bu durumun ortasından gelirler.

  14. FIA nın desteğini alırsak Belçikadan itibaren redbull 2013 performansı gösterebiliriz .

  15. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    evet buda kimse hiçi bi pilot elektronikten veya frenlerden bahsetmedi aynı aracı bi pilot öle sıkıntısız sürüyosa diğeri neden beceremiyo gibi yada buna yakın şeyler söyleyenlere gelsin özelliklede Xkibrit diye arkadaş vardı ona gelsin bu tarz şeyler sölemişti KİMİ için

    1. xkibrit güzelmiş 🙂

      Lastik kilitlemeler dediği gibi fren sisteminin sorunlu olmasına daha çok bağlı. Çözülmeyecek bir sorun da değil.

      Ama Alonso’da da aynı sistem varken o neden ‘daha az’ kilitledi? Bu adamlar yıllardır yarışan ve en iyi adapte olmaları istenen adamlar. Bunun için para alıyorlar. Çaylak bir pilot olsa tamam derdim ama Raikkonen gibi bir pilottan daha hızlı uyum beklerdim.

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        dostum böle sağduyulu davranma ve işi espiriye dökmene çok sevindim teşekkürler vede saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir