Boullier: “Mercedes Bizden 0.5 Saniyeden Daha Hızlı”

Mclaren’in Takım Patronu Eric Boullier, mayıs ayında gerçekleştirilecek 5. yarışa kadar liderlerle performans farkını kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Avustralya yarışında Mclaren, Mercedes’in ardından en iyi sonuçları alan takım oldu. Ancak Boullier, Mercedes’ten tur başına 0.5 saniyeden daha yavaş kaldıklarını düşünüyor.

Boullier “Onların aracının hızlı olduğu doğru. 0.5 ile 0.75 sn arasında diğerlerinden daha hızlı olduklarına inanıyoruz.”

“Biz dayanıklılığın, sene başında önemli puanlar kazanma açısından öncelikli olduğuna inandık.”

“Mercedes ve diğerleriyle olan farkı kapatmamız lazım. Bazı takımlar şu ana kadar gerçek performansını gösteremedi ancak onlar da hızlılar. Güç üniteleri tam güçte kullanıldığında onlar da çok hızlı olacaktır.”

“Hedefimiz Barcelona’ya kadar öndekileri yakalamak.” dedi.


Yorumlar

“Boullier: “Mercedes Bizden 0.5 Saniyeden Daha Hızlı”” için 9 yanıt

  1. Epeydir yorum yapmadık son gelişmelerle alakalı bari tüm düşüncelerimi burda yazayım.

    İlk mevcut F1 le başlayak. Bu ne … bir seri oldu böyle en sevdiğimiz spor. Araçların durumu ortada hadi onu geçtik neyse dedik , sesler insannı hayattan soğutur cinsten. Hadi onada neyse dedik bu nasıl bir yarış mantığıdır böyle. Millet birbirini geçeceğine tüm yarış yakıt tasarrufu yaptı.

    Alonso tüm yarış seyretti resmen öndekini. Button bildiğin FM oynar gibi 4. oldu. Bu nasıl bir iş böyle. Yazıklar olsun vallahi. Daha önce dediğim gibi F1 i bu hale getirenler derhal istifa etmeli. Yada FİA ya darbe yapılmalı. Açıkçası hız tutkunu birisi olarak ben yüzde 1 zevk almadım.

    Gelellim McLaren a. Yarışı kazanamadık ama bence çok iyi bir yarış çıkardı iki pilotta. Button çok iyi sürdü. Özellikle şuanki mevcut saçma sapan kuralları çok iyi benimsemiş. Çok iyi sürdü gerçekten.

    Kevin a diyecek laf edemiyorum. Kalkışta yataktan düşüyorum resmen. Uykumu kaçırdı adam o anda. Ama geri kalan tüm yarışı çok iyi bir şekilde çıkardı. Özellikle aracı virajlara oturtuşu çok güzeldi. Ben Button çok severim ama sürüş sitilini sevmem. Ama Kevin çok güzel sürüyor tam istediğm gibi.

    F1 özelikle ayar tecrübesi ultra olunması gereken bir spor. Ondan bazı pilotlar yetenekli olsalar bile başarılı olamıyorlar. Kevin Melbourne gibi çok zor bir pistte bu kadar başarılı bir şekilde sürüş çıkardıysa bu adam çok iyi demektir. McLaren için güzel haber işte bu.

    Araca gelecek olursak. McLaren en hızlı 2 yada 3. araç şuan. özellikle Mercedes in 0.5 sn yavaşız cümlesi topyekün yalan. Mercedes Button un dediği gibi herkesten 1 sn hızlı.

    Rosbeg in onboard unu izleyin. 2010 daki RB gibi çok rahat alıyor virajları. Özellikle o zamanlar ki gibi yardırma yarışları olsa fark daha büyük olurdu. Çok rahatlar araç içinde.

    McLaren da ise bir dengesizlik var güç aktarımında. Araç hızlanamıyor. Dayanıklığa fazla kaçılmış belliki. Yere güç aktaramıyor araç. Hızlı virajlarda bir sıkıntı yok çünkü aerosu en iyi takımız belkide. Ama yavaş virajlar özellikle çıkışlar çok büyük sıkıntı.

    Ferrari bildiğin yavaş. Ama herzaman ki Melbourne faciası yapacak birşey yok. Daha sonra geri geleceklerdir ama Mercedes i bence yakalayamazlar.

    RB farklı bir dünya. Ben daha en başta demiştim en hızlı araç onlar olabilir diye. Bence öyle ler ama Renault çok kötü bir motor. Bu motorla yarış kazanamazlar. 2. olmalarıda sadece kuralları çiğnedikleri için. Normal gitseler Kevin geçerdi.

    Willams araç iyi ama ne kadar iyi orası tartışılır. Şuan kürsüye oynarlar bu açık ama daha sonra biterler. Yani tehtit değiller bence.

    Gelelim pit duvarına. İlk defa bu kadar düzgün kararlar ve bu kadar güçlü bir pit duvarı gördüm epeydir. Helal vallahi. İnşallah böyle devam eder.

    1. McLarenForever avatarı
      McLarenForever

      bence, hızlı virajlarda sorun yok demek için biraz erken. geçtiğimiz yarış S3 te hızlı virajlar var. malezyadaki gibi olmasa bile, bunu baz alacak olursak S3 te iyi değildik. hız ve traction isteyen S2 de iyiydik. araç hızlanmıyor olsa S2 de iyi olmazdı. yani korkum odur ki ilk yarış ititbarı ile aero açısından gerideyiz. belkide araç büyük orada lansmandaki haliyle pistteydi belkide ondandır. yeni gelecek malezya güncellemesi umarım işe yarar. çünkü malezya aerosu zayıf aracı genellikle affetmez.

    2. FIA= F1’in Mef1’in kökünü kazıyacagiz demiş olabilir..

  2. Lotus adına konuştuğunu zanneden tek sazan ben değilmişim sevindim 🙂

  3. Bunun bi dugmesimi varki-basinca hizli basinca dayanikli mi oluyor araci yaparken.rpm kistik ole suruyoruz dese anlayacagimda…

  4. Lotus nasıl 0.5 sn geride! Adamlar sürünüyordu lan!

    diyecektim ki, Boullier’in Mclaren’e geçtiğini hatırladım 🙂

    1. Ben de tam diyecektim ki: “xkibrit 🙂 nasıl böyle bir hata yapar.”

  5. Boullier’in açıklamaları gerçekçi. McLaren öncelikle dayanıklılığı ön planda tuttu, ben de Jerez ve Bahreyn testleri boyunca uzun turlu ve aralıksız sürüşlere dikkat etmiştim-benim için hızdan ziyade bunlar önemli idi, zira bu yıl malumumuzdu- ve Bahreyn’de yaşadığımız dayanıklılıktan kaynaklanmayan bir kaç teknik arıza sebebiyle Button’da sorun çıkmıştı sadece. Görülüyor ki takımımız gittikçe iyileşen bir grafik çiziyor. Mercedes’in açtığı söz konusu hız farkı korkunç bir fark değil ancak kısa sürede kapatılması gereken bir fark. Tüm takım ekip olarak bunun bilincinde. Ron ve Boullier’a güveniyoruz, McLaren bu yıl son Mercedes ortaklığı yılında güzel işler yapacak, amaç kuşkusuz şampiyonluk.

    #BelieveInMcLaren

  6. malezya dan sonra gorecegiz kim daha hizli kim daha yavas avusturalya takimlar icin test idi.tabi ki yagmur olmaz ise malezya da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir