Wolff: “Formula 1, Taraftarların Ses Şikayetlerine Kulak Vermeli”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Formula 1 takımlarının taraftarlardan yeni araçların sesleriyle ilgili gelen şikayetlere kulak vermeleri gerektiğini düşünüyor.

2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışı Avustralya GP’nin ardından yeni F1 araçları, daha yavaş olmalarından ziyade sessiz olmaları nedeniyle büyük eleştirilere neden oldu.

Wolff “Ben teknisyen değilim ancak bu tür şeylere bakmamız lazım. Ses konusunda bir şeyler yapılması gerektiği konusunda anlaşırsak, o zaman birileri buna detaylıca bakmalı. Ancak bu mümkün mü ya da doğru adım atılır mı emin değilim.”

“Bana sorarsanız araçlar büyük başarı. Çok büyük bir teknoloji söz konusu.”

“Motorlar ve sesleri hakkında eleştirileri duyuyorsunuz. Melbourne’deki etkinlikte David Coulthard V8 motorlu aracı sürdü ve orada mega ses söz konusuydu. Bunun aksine bir şey söyleyemezsiniz.”

“Ancak F1 motor sporlarının zirvesi. GP2 değil ancak bu açıdan yapılanlar doğru adımdı.” dedi.

Eric Boullier “Her büyük değişiklikte olduğu gibi her zaman olumlu ya da olumsuz yönler vardır. Tabi ki taraftarların şikayetlerini göz ardı edemeyiz ancak bunun yanında olumlu yönleri de görmeliyiz.”

“Sadece sese odaklanamayız. Artık daha az downforce var ve daha çok pilot odaklı. Hafta sonu boyunca sürücülerin bir çok hata yaptıklarını gördük.”

“Motor sesinin farklı olduğu doğru ancak 80’lerdeki turbo motorlardan çok farklı değiller. Bu durumun nasıl gelişeceğini görmek biraz zaman alacak.” dedi.

Ron Dennis “Çok fazla eleştirmeden önce her şeyin oturması için biraz zaman tanıyalım. Her zaman olumsuz görüşlere sahip insanlar olacaktır. Bu kaçınılmaz.”

“Ancak sıralamalar heyecanlıydı. Yarış da Mercedes dışında diğerleri açısından çok yakındı.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Formula 1, Taraftarların Ses Şikayetlerine Kulak Vermeli”” için 3 yanıt

  1. Artık daha az downforce var ve daha çok pilot odaklı. Hafta sonu boyunca sürücülerin bir çok hata yaptıklarını gördük.

    Aslında yıllardır istediğimiz buydu. Sesler gidince gölgede kaldı. Değerini sezon ilerledikçe anlayacağız.

  2. bu ses olayı çok fazla abartıldı bence. evet ses alışalagelmiş formula 1 seslerinden az. ancak sadece sesi için mi izliyordunuz. sizleri bu spora bağlayan şey sadece ses miydi. eğer böyleyse bence artık izlemeyin. böylece formula 1 kuru kalabalıktan kurtulmuş olur.

  3. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Ron’a ve söylediklerine sinirlendim bazıları şöle böle eleştirmeleri kaçınılmazmış bilmem ne be adam resmen elektrik süpürgesi vızıltısı insanı deli ediyo haftasonları evdesiniz hanım temizlik için kullanır ya hani dayanamam yaptığı yerden kaçarım tahammül edilemez bi sesi vardır elektrik süpürgesinin vızıltısı ah nerde en azından o v10 ların sesi bu gidişle evdeki kaçtığımız ses gibi bu arabaların sesi yüzünden F1’den de kaçıcaz maç zevkimi hiçe sayıp 3yıl önce tam D-Smart’a geçtim bu sporu böle mahvedesiniz diye yapmadım bunu hoş maçlara pek ilgim yok Allah’tan NBA öle diil en azından ordaki zevk bi nebze beni yatıştırıyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir