Casusluk Skandalı Mclaren ECU'sunu Engellerdi

yazar:

kategori:

Ancak 2008 sezonunda tüm takımlar Mclaren ortaklığında geliştirilen ECU’yu (Elektronik Kontrol Ünitesini) kullanacak.

Toro Rosso patronu Franz Tost’a göre eğer F1 Yönetim Kurulu Mclaren’in bu tarz bir olaya karışacağını tahmin etseydi bu anormallik olmazdı.

FIA, 2006 temmuz ayında Microsoft ve McLaren Electronic Systems’ın 2008 ile 2010 yılları arasında tüm takımlara Standart ECU sağlayacağını duyurmuştu.

Tost, Tiroler Tageszeitung’a yaptığı açıklamada "Eğer anlaşma bu sene yapılsaydı Mclaren bu anlaşmayı kazanamazdı. " dedi.

Bazı takımlar ise Mclaren ile çok yakın çalışmaktan memnun olmayacağa benziyor.

Flavio Briatore daha önce yaptığı açıklamada "Casusluk skandalının merkezinde bulunan bir takıma nasıl güvenebilirim?" demişti.


Yorumlar

  1. Mclaren suçlu veya deil sonuçta bi damga yedi bu yüzden takımlarının haklı olarak güvenmemesi çok doğal bence.Bu sezonda bu ünitenin tartışmaları ile geçer herhalde.
    Ama burda asıl kirli firma microsofttur:Pp napcakları hiç belli olmaz 🙂

  2. valla sanki kendisi çok dürüstte dediğin doğru Mcmerc bizim de onlardan farkımız yok olay aynı zaten Ferrai nin belgelerini kullandığımız kanıtlanamadıki

  3. Çok saygın spor adamı Flavio şimdi kendi takımına ne diyecek acaba?? Renault'nun davasının McLaren'den tek farkı bilginin takım içinde çok daha fazla yayılmış olması.. Ama tabi doğal olarak FIA dava McLaren'e açılmadığı için durumu farklı değerlendirecek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir