Mclaren Çalışanı Alonso'nun Ayrılmasından Üzgün

yazar:

kategori:

2007 sezonu her iki taraf içinde zorluklara neden olmuştu. Ancak 2000 sezonundan bu yana AS gazetesinin Formula 1 kolu ile ilgilenen Carlos Miquel, bir Mclaren teknisyeninin bu olayın inanılmaz olduğunu belirttiği sözlerine yer verdi haberinde.

Mclaren çalışanı "Onun gitmesine nasıl izin verdiler bilmiyorum. Alonso takımının gelişmesine çok faydalı olan bir pilot. Onun artık biizmle olmayacak olması acınacak bir durum." dedi.

Mühendis Alonso’nun Mclaren ile anlaşmasının kısa sürdüğünü çünkü 1 numarayken en iyi performansını sağladığını söyledi.

Mühendis "Tek sorun buydu. Daha iyi çalışıyor ve takım lideriyken performans seviyeside en üst düzeyde oluyor." dedi.


Yorumlar

  1. apo abim cok guzel yazmıssın..kurdugun cumle de harika olmus bence..doktorasını yapmıs adamlar gibi konusuyorsun he:)))

  2. bırakın ya ne hali varsa görsün

  3. McLarenimiz iki pilot arasındaki anlaşmazlıkları kontrol edebilseydi en başından 2 şampiyonluk da bizim olabilirdi. Edemeyince de sonuç bu oluyor. Bakalım 2008 bize neler getirecek?

  4. ''mclaren alonso yokken bir hiç'' bu söylevi ağzına alan arkadaşlar; mclaren takımının büyüklüğünden ve f1 deki en üst konumda olan takımını bilmiyorlar demektir.mclaren senna sız, mika sız, raikkonen siz olması göstermiştir ki; mclaren da pilotlar geçicidir.mclaren da görev; kim olursa olsun ona en iyi aracı vermektir ve bunu da çoğu kez yapmıştır yapacaktırda…tabi mclaren ın tek rakibinin ferrari olduğunu düşünenlerde oalcaktır.yeni bitmeler…mclaren ın ezeli rakibi bmw ve williams tır…ferrari nerede mi diyeceksiniz..mclaren ferrariyle mücadele etmez ki.her zaman fia=ferrari dir..mclaren ın mücadelesi hep fia'ladır ve tüm engellere rağmen ezen güç oalrak kalacaktır….

  5. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Bende Alonsonun McLaren kalmasından yanaydım ama sonuçta bu iş böyle gitmiyceği belli ve huzursuzluk devam edicekti 2008 dede çünkü Alonso kendini takım lideri olarak görmek istiyor takımda Hamiltonda buna göz yumucak bi adam olmadığı için bu anlaşmazlık sürekli devam edicekti takımda mecburen Alonsoyu göndermek zorunda kaldı..Aslında ilk başta takım Alonsoyu favori pilot olarak kullandı fakat Monacodan itibaren oldu ne olduysa çünkü Hamilton'ında Alonsodan altta kalan yanı yoktu ilk senesi olmasına rağmen ve eşitlik ilkesine geçme kararı verdi Ferrari daha rahattı bu konuda sezonun son çeyreğinde Massa yerine Raiye destek verdiler şamp yaptılar bizdede böyle destekleme olayı olsaydı rahatlıkla şampiyon olurduk…

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    bence iyi oldu.Mclaren ona bir gömlek büyüktü.Bizim eskiler ancak ferrari' ye gider.Onunda gideceği yer orası.Ancak yakıp tutuşturarak şampiyon olabilenlerin yeri yani ferrari.

  7. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    mclaren zaten acınacak halde 🙂 ama gelecek sezon hala avantajları var

  8. valla ben başka takıma ait bilgileri 6 ay boyunca fia ya bildirmeyip bu bilgileri test pilotu vasıtasıyla kullanıp(kimi nin avustralyada 18. turda pite gireceği bilgisi de dahil) daha sonra bunu 1. pilot olma baskısında şantaj olarak kullanıp çember daralıncada ceza yememe pazarlığından galip ayrılması sonucunda bildiklerini açıklamanın pekte dürüstlük abidesi olduğunu sanmıyorum… alonsoya nefretim yok iyi pilot ama bu konuda dürüst davrandığına inamıyorum.

  9. sisa dediklerinin her kelimesine katılıorum,acıncak duruma gelcekler,başlarını duwardan duwara wurcaklar,göz göre göre F1'in en ii pilotunu harcamaa çalışıp çaylaı seçtiler ama harcaamadılar Fer sayesinde o sussaydı asıl ii olmazdı her zmn dürüst içinden geçeni söleen bi pilot ta ki işini artık spor olarak görmediini dahi sölüo o zmnda haklıydı şimdi de haklı ama insan dürüst we centilmen olunca karakteri kötü oluo,bu da bazı taraflı Türk insanının iğrenç egosu işte !!!! ….

  10. ancak bu mekanikerin kimliğinden bahsetmemişler. belkide ispanyol bir mekanikerdi ve taraflı konuştu 🙂 ama ne olursa olsun bencede mclaren alonsoyu kaçırmamalıydı

  11. Aynen katılıyorum sana.Alonsonun gitmesi mclaren takımı için çok kötü oldu.Sene başında Avustralya Gp seyrettikten sonra 0,6 saniye arabayı geliştirdiğini söylemişti.Alonso çok kalite ve çok hızlı bir pilot.Karakter olarak söylemiyorum karakter olarak yanındaki insanlarla iyi geçinemeyebilir fakat şu an F1 pilotlarının en iyisi diyebilirim.Alonso kendisini ispatladı.2003 ve 2004 te ki istikrar olayı ona çifte dünya şampiyonluğunu getirdi (05-06).Ne olursa olsun her zaman kazanmayı seven bir pilot.Gitmesi mclaren açısından bakılırsa kötü.Ron ve Hamilton kına yaksınlar.Mclaren bundan sonra hiç bi cacık yapamaz.

  12. Çok büyük şans ve çok büyük talihsizlik,iki süper pilota aynı anda sahip olmak.Hem McLaren tarafı hemde Alonso bunun altından kalkmalıydı lazımdı.Doğrudur bencede Alonso nun bazı tarafları aranacak gibime geliyor.Hele onunla çalışan bi mühendis böyle bi konuşma yapıyorsa bu konuda bi kere daha düşünmek gerekir.McLaren de tek pilot uygulamaması olması çok hoş ama takım olmayıda bilmek gerekirdi.Geçen sene kimi Alonso tartışması yapanlara Alonso nun gelişim konusu en az schumi kadar demiştik.Eğer Alonso gideceği takımda böyle bi başarıya devam ettirirse anlatılamaz bi şey olur.McLaren e gelince bi şey olmaz.Yoluna eminim devam edecek.

  13. Eeee sayın bay ron ve haug şimdi gelecek sezon neyin ne olduğunu yokluğun da anlarsınız.Bakalım çaylağınız sizi nereye kadar taşıyacak.Evet işte Alonsoyu tanımlayan cümle"LİDER OLMASI BUNU ONA HİSSETTİRDİĞİNİZ AN SORUN KALMIYOR"bir pilotun takımına katkısı budur işte.Her zaman iyi aracınız olamaz yada her piste uyan aracınız bu durumu çözecek olan bir pilota ihtiyacınız vardır.Alonsonun bu yönlerini kimse konuşmaz yazmaz .Reno aydan gelip şampiyon olmadı.Alonso gerçekten çok özel bir pilot bindiği aracı nasıl gelişeceği konusunda fikir verebiliyor.Bu da onu F1 özel yapan durum.Mc laren mühendislerine ve hız konusunda sorunu olmayan pilotuna güveniyor ama nereye kadar.94 yılında beri seni izliyorum ron,tıkandığın anlarda hiçbir mühendisin yada pilotun sana çözüm olamadı dilerm bunu tekrar yaşamassın.Kim bilir leviste bunu yapabilir hiç öyle bi tipe benzemiyor ama dedeiğim gibi bazı şeyleri yokluğunda kıymeti bilinir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir