BMW Alonso'nun Kararını Beklemeye Hazır

yazar:

kategori:

İspanyol Fernando Alonso’nun boş koltuğa sahip F1’in en hızlı takımı olduğunu hatırlatmasından sonra,BMW Sauber eski dünya şampiyonu Fernando Alonsonun önümüzdeki sene nerede yarışıcağı konusundaki kararını beklemeye hazır olduğunu söyledi.

Ferrari’nin Kimi Raikkonen’in sözleşmesini 2010 sonuna kadar uzatması Alonso’nun önümüzdeki iki yıl İtalyan takımında yarışma umutlarını bitirmişti, ve böylece Alonso ile daha uzun süreli anlaşma yapılabilir konuma getirdi.

Alonso önümüzdeki sezon kazanan bir araçta olmayı istediğini söyledi, Renault kontratını fes ederse, Honda Racing ve BMW Sauber takımları onun için  ana seçeneker gibi görünüyor.

BMW motorsporları direktörü Mario Theissen önceden Alonso ile geçen yıl McLaren ile yaşadığı problemlerden dolayı kontrat imzalamaya isteksiz olduğu düşünülüyordu, fakat şimdi 2009 sezonu sürücü planları arasında yer aldığını ima ediyor.

"Karar verecek bir çok insan ve takım var – sadece birlikte verilmesi gereken bir karar değil." dedi. 

"Hala durumu değerlendiriyoruz ve şuanda koltuğu açık olan en güçlü takım biziz önümüzdeki yıl için, neler olacağını göreceğiz."

Theissen Raikkonen’in Ferrari’deki kontratını uzatmasının planlarında az etki yaptığını söyledi, söylediği; bu sadece "bir parçanın büyük oyunda olduğu, daha fazlası değil."

McLaren’de olanlara rağmen hala Alonso ile ilgilenip ilgilenmedikleri sorulduğunda ise, Theissen: "Genel olarak hızlı sürücülerle ilgilenirim, fakat şuanda bu konu hakkında yorum yapmamayı tercih ediyorum çünkü değerlendiriyoruz ve sizinle karar verdiğimizde konuşmayı tercih ederim."

Ayrıca Theissen 2009 da nerede olacaklarına karar vermeden önce sezon sonuna kadar bekleyebileceklerini söylerek BMW Sauber’in bu pazartesi sürücü planları konusunda açıklama yapacağı söylentilerinide yalanladı.

"Kararı erteledik ve büyük olasılıkla sene sonuna kadar açıklanmayacak." dedi ve ekledi; "Sezon sonunda karar vermek istiyoruz. Fakat siz Pazartesi sabahı yatakta kalabilirsiniz, hiç bir şey olmayacak."  


Yorumlar

  1. Hmm… Şimdi BMW Heidfeld'in kalemini kırmış diyebilir miyiz? Baya bi çatlatmıştı daha önceden kalemini BMW Heidfeld'in (Faber Castell Grip kalemler gibi).

  2. sinan  bilir avatarı

    beraberinde bitakım renocu taraftarlarınıda getirecekse hiç almasınlar uğraşamayız 😀

  3. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    öncelikle reno nun bu sene alonso sayesinde 4. lüğe yarıştığını düşünüyorum. reno nun gelecek yıllarda yarış kazancak bir aracı alonso ya verebilceğini de düşünmüyorum. aslında alonso gittiği takımlarda dikkatleri kendi üstüne çekmek istiyo. takım arkadaşındansa kendisini ön planda tutmak istiyo. bmw ye gelmesini istemiyorum çünkü eğer kubica geçerse alonsoyu geçen sezonun aynısı yaşanır…

  4. boşa beklemesin bmw alonso tekrar renault ile kazanmaya başlicak

  5. bekleme bmw alonso renaultta kalacak motorumuz gerçekten berbat bunu düzeltceklerdir 2009 ama alonso yine gösterdi kendini ve kimseye geçilmedi liderlerden. hamıltona geçildi onunda sebebi çok yağmur olması ama sonra haidfelt massa ve hamıltonu arkasında tuttu r28 helal go fernando go renault f1 team yine başaracaz

  6. MagicAlonso avatarı

    tabi sizin gibler yüzünden ben böyle konuşmaya başlıyorum.çünkü insanı çileden çıkarıcak derecede konuşyorsunuz.siz öyle yaptıkça artık bizde böyle yaparız çünkü ben tututuğum pilotu tahmin edemiyeceğin kadar seviyor ve destekliyorum ona karşı haksız ve saçma şeyler söyleyince kendime söylenmişcesine sinir oluyorum.siz adam gibi yorumlar yaptıkça bu tarz yorumları benden asla göremezsiniz…

    gerçek F1 severler Saygılar

  7. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşım sen millete direk hakaret ediyorsun bilmiyorum farkındamısın. bence Edip ten önce sen konuşmalarına dikkat et. ve bende Edip gibi düşünüyorum bunuda bilmeni isterim. bence toplum derken kendini ayır bu konuşmandan dolayı.

  8. MagicAlonso avatarı

    EDIP DOGAN sen çok biliyorsun torumlarını kendine sakla lütfen Alonso yu sevmeyebilirsin ama her fırsatta kuduz gibi saldırmayın lütfen ağzımızın tadını kaçırmayın sürekli sataşma laf atma nasıl bir toplumuz biz…..

  9. Alonso ile Kubica anlaşır deniliyor ama. Kubica alonso yu bi yenerse alonso yine ortalığı karıştırır. Bakın görün. Ha kubikanın alonsoyu yenmesi de gerçekten zor ama olmaz da değil. Herkes Hamilton değil. Alonso nun destek muhabbetleri tamamen bahaneydi çünkü.

  10. murat korkut avatarı

    alonso kararını bence toro rosso dan yana kullansın oda bir bakıma ferrari sayılır böylece yarım yamalakta olsa amacına ulaşmış olur.

  11. onun için hangisi iyiyse o olsun başka bir şey diyecek yok

  12. büyük olasılıkla Alonso seneye BMW de..

  13. bu da gösteriyor ki maalesef heidfeld'in ipini çoktan çekmiş doktor. artık iş alonso'nun tercıhine kalmış..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir