Monzada Vettel'in Harika Zaferi !

yazar:

kategori:

Güvenlik aracı eşliğinde başlayan startta tüm pilotlar yarışı uzun süre yoğun yağış lastiğiyle geçirdiler. Oldukça rahat bir yarış geçiren Sebastain Vettel tarihin en genç yarış kazanan pilot olma ünvanını Alonsodan almış oldu.

Yarışa 15. sırada başlayan Hamilton yarış boyunca sürekli atak yaparak pit stop öncesi 2.liğe kadar yükseldi. son pit-stoplar sonunda 7.likte kaldı. Felipe Massa ise 6. sırada başladığı yarışı 6. sırada bitirebildi. Ferrariden Kimi Raikkonen ise yarışı ancak 9. sırada bitirebildi. Ancak son turlarda en hızlı turun sahibi oldu.

Tek pit-stop stratejisi belirleyen Lewis Hamilton pistin son bölümde kurumasıyla birlikte lastik değiştirmek için bir kez daha pite geldi. Yarışa arka sıralardan başlayan Robert Kubica oldukça uzun bir ilk bölüm belirleyerek podyuma çıkmayı başardı. Puan alan diğer pilotlar Alonso,Heidfeld,Webber oldu.

Ferrari Monzada podyuma çıkamazken, Mclaren Ferrari ile bu yarışta 7 puanlık fark kapatmış oldu.


Pos. Driver Team Tires Time
1 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:26:47.454
2 H. Kovalainen McLaren + 12.512
3 R. Kubica BMW + 20.471
4 F. Alonso Renault + 23.903
5 N. Heidfeld BMW + 27.748
6 F. Massa Ferrari + 28.816
7 L. Hamilton McLaren + 29.912
8 M. Webber Red Bull + 32.048
9 K. Räikkönen Ferrari + 39.468
10 N. Piquet jr. Renault + 54.445
11 T. Glock Toyota + 58.888
12 K. Nakajima Williams + 1:02.000
13 J. Trulli Toyota + 1:05.900
14 N. Rosberg Williams + 1:08.600
15 J. Button Honda + 1:13.300
16 D. Coulthard Red Bull + 1 laps
17 R. Barrichello Honda + 1 laps
18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1 laps
19 A. Sutil Force India F1 + 2 laps

 


Yorumlar

  1. Alper, sen bu konuları açmakta çok geç kaldın. Ortalık sakşinleşmişken yeniden yok şikan geçme, yok ceza alması diyerek yeniden ortamı germeyelim olmazmı? Sana tavsiyem zamanında yorum yaz. İşte o zaman tartışmanın tam ortasında bulursun kendini.

    Yanlış anlama hergün bu sitede bu yorumların yazılmasından sıkıldığım için söylüyorum bunları. Yoksa her söylediğine verecek bir cevabımız olacaktır. Saygılar

  2. alper subaşı avatarı
    alper subaşı

    yorumları okudum ve bir kez daha ferrari taraftarlarının ne kadar fazla olduğunu anladım yarışa gelirsek vetteli tebrik etmek lazım yapabileceğinin en iyisini yaptı ve yarışın kahramanlarından biri oldu diğer kahraman ise hamilton. gerçekten bunun taraf tutmayla alaası yok. ben 11 senedir f1 seyrediyorumve hamilton yağmurlu yarışlarda gerçekten iyi bi pilot. ama ferrari taraftarları hamiltonı nedense çekemiyolar. yok hamilton glocku çimleri itmiş yok webberi geçirmemiş bırakın arkadaşlar bunları. geçen haftada rai hamiltonı dışarı itti hamilton dışardan geçti raiye güzelce yol verdi 1. oldu ama ferrari buna izin verir mi tabiki hayır hemen max mosleye bi telefon yarış hakemleri yeni kural çıkartıyo. bi dahaki şikanı geçene kadar atak olmaz. hamilton kuralsız yarıştı diyosunuz massa kaç kere şiknı düz geçti? sollama amaçlı olmasada sonuçta avantaj sağladı hani nerde cezası? ya da rosbergi geçişine gelelim normal bi şekilde geçmediğini hepiniz görmüşsünüzdür. hamilton iyi pilot değilmiş herkes yükselebilirmiş niye yükeselemedi raikonen pist kurudu hava düzeldi yükselseydi ya. rainin eski ruhu yok artık. fia bana göre ferrarinin kontrolü altında torro rosso ve ferraride ferrari motoru var ve bu iki araç 330 yaparken diğer araçlar 315i geçemiyo takımlar buna itiraz ediyo ama fia eini bile kıpırdatmıyo ama mclarenin motorunda koku yayılsa ordu gönderiyolar. son 10 senede ferrarinin aldığı cezaları toplasan 2 senede mclarenin aldığı cezaların yanında konusu bile açılmaz.ama hala ferrariciler hamiltona ya da mclarena ceza gelsin şampiyon olalım diye bekliyolar. ferrari pilotlarıda yürekli sürsün kardeşim. ama yeterki yarış bitince fiadan medet ummayın yorumları takip ediyorum ferrari yarış kazanınca mclarencılar tebrik ediyo. mclaren kazanınca herkes itiraz ediyo aslında haklılar.fia alıştırdı bi kere. tam hatırlamıyorum herhalde valenciaydı massa pitten yanlış bi çıkış yaptı ve az daha arkadan gelenin yarışına son verecekti hakemler bunu değerlendirmeye aldılar ama ceza yok. neden çünkü o ferrari. sonuç şu artık mclaren ve hamiltonın yarış kazanması için 3 engel var
    1-Ferrari(araç olarak)
    2-Şans
    3-Fia

  3. schumacher ferraride 11 yıl yarıştı. bunun üstüne çıkan var mı şu anda bilmiyorum :))

  4. bir pilot bir takım ile en fazla kaç sezon kesintisiz yarışmış bilen varmı, lewis bu alandaki rekoru kıracak gibi görünüyo:)

  5. Bazılarını Hamilton korkusu sarmış bile, tabi araca bazı turlar 3 saniye kazandıran bir pilotun önümüzdeki 10-15 yıl rakibimde olması beni de korkuturdu herhalde! 1 yarışta 10-20 geçiş yapabilen ara sıra uçan :)) yha

  6. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Benim söylemek istediklerimi bazı arkadaşlar belirtmiş zaten. Tehlikeli atak yapılır buna diyecek birşeyim yok ama diğer pilotun gardını kural dışı yöntemle düşürmek. YANİ mücadele etmesini savaşmasını engellemek ve bu şekilde geçmek te sizin hoşunuza gidiyorsa birşey diyemem. Hamiltonun iyi geçişleri de oldu ama bizim konuşmamıza gerek bırakmayan olaylarıda sırf favori pilotunuz ya da takımınız diye görmezden gelemezsiniz üslübuma sert diyen arkadaşım dedim ya tepkim gerçekleri görmezden gelip bize f1 den anlamayan adam yakıştırması yapanlar içindi. Uzman değiliz tabki ama anlamyorsunuz demek te fazla (Bu arada truli demiştim glok muş ee gerçek değişmedi sonuçra bir toyotayı ıslak çimlere itilirken gördük 🙂 Bir arkadaş yine güzel söylemiş madem hamiltonun hatası olsa fia cezasını keser diyorsunuz e fia ceza kesince de taraf tutuyor diyorsunuz. Yahu neden taraf tutsunz taraf tutan siz değil misiniz ? Taraftarız tabiki taraf tutyoruz. Ben kimi ciyim mesela ama yorumu tarafsız yapabilmek önemli ki o da birçok arkadaşta yok .

  7. mclarenin gercek yüzü karlı olacak her yarışta hamiltona herşey serper. Kimi kırmızı ışıkta çarp çünkü karlı çıkacaksın .. Alonso nun tepsine çık bu basit pilot hatası. Massa yı pitin dışına it 3 sefer çünkü fazla bu alacak sın. Glodk u gönder çimlere ne olursa olsun. Webberi baktı gececek sola kıvır ve sıkıştır webberi gönder kaçış yoluna .. Çok karlı çıkmış hamilton .. Böyle puanlar alana kadar motor patlat daha iyi. Başkalarını o kadar orada verdiği emeği çalma hamilton mclarenciler bundan zevk alıyor..

  8. mclarenciler bak bak. Karlı çıkmak için başka pilotların emeğiyle oynamak yazık ya.. Bunada kılıf buldunuz ya helal olsun mclarenciler.. Tek kelimeyle süpersin Fuad::)))))

  9. Haklısın Massa kurallara aykırı davranmak istemediğinden değil, Rosberg'i pist dışına atacak cesareti olmadığı için geçmesine izin verdi. Massa ile hamilton'un yerleri değişseydi şu yarışta nolurdu merak ediyorum. Eminim Massa'yı yerin dibine geçirirdiniz. Tabi bu seferde Ferrari taraftarlarının büyük çoğunluğu bu hareketi normal karşılardı.

  10. senna mclarenin takım ruhu öldürüyo beni. Mclaren pazar günü podyuma kovayla çıktı. Bu hamilton aşkınız alonsoyu yedirdi size bir gecen seneki şampiyonluğu.. Sizin yolunu açık olsun..

  11. senna guven avatarı

    kovalainen i izlemedik..çünkü izlenmeye değer tek pilot hamilton dı..

  12. Fuad sen yarışları izliyon mu arabalrı tanıyon mu. Hemen hemen yarışta ferrari ve mclaren diğer araçlardan 0,75 ile 1,50 sn fark atmıyor mu sıralamalarda ama anlıyacak kapasite yokki. EEE bu nedemek gecilen araçlar zaten normalde hızlı değiller mclaren ferrari ye oranla gerci bunu kime anlatıyon adamları yarışı değil hava durumunu izliyorlar..
    pistte 8 tane araç gecsen çok büyük olagaüstü bir olay gibi yazmayın.. Bu normal bişey.. oturun f1 iyi takip edin. Bir önceki belçikada kovaleynende bir sürü araç geçti neden cevabını bulun diyeceğim ama kova izlememiştirsiniz bile siz

  13. Redbulla kötü oldu şimdi herifler güme gitti..gerçi adamın motorlarında iş yok birazda..

  14. Erhan f1, hayır massa aynısını yapamazdı..yapabilecek cesareti olsaydı, o riski alabilse, karlı çıkacağını bilse yapardı..massa ile hamiltonun farkı bu..bu yüzdendir ki biri bunca yarış kazanmasına rağmen düz pilot, sıradan diye tabir edilirken diğeri 7. olduğu bir yarışta bile günden maddesi oluyor.

  15. Hamiltonun gecişleri tehlikeli idi neden ısrar ediyorsunuz. Yagmurda glocku çimlere gönderdi. Glock arac hakim olamasa glock duvardaydı. Webber zaten gececekti hamiltonu hamilton dan hızlıydı. Hamilton gördü geldiğini aynaları neden takmışlar. Webberie temas ederek hzını düşürdü.
    Hamiltonun diğer geçişleri diyorsunuz da bir çok pilot 1 pitstop yaptı agırdılar. Bazılarıda pitten çıktı dolu depo olanları gecti Yagnurda hamilton avantajlıydı hepsi bu. Koca yarışta topu topu 5 veya 6 araba gecmek. Mclaren ve ferrari için büyük olay değil. Arabalar arasında zaten baya fark var. Sıralamalarda da belli. Tur başına ortalama 0,75 ve 1,50 sn hızlı olduğu arabalar var. abartmayın. Mclaren de ferrari geriden gelip araba gececek. Eğer gecemiyecekseniz sorunlarınız yoksa gidin GP2 test pilotu olun derim..İŞin özü VETTEL

  16. Erhan haklı olabilirsin ama bu kadar''cık'' da olsun sonuçta Formula 1 bu geçmiş yılları hatırlıyorsundur hatta videolar var aç bak geçişlere ''ÖLÜMÜNE'' bir çoğu. Kural kural kural… Hem geçiş yap hem kaza olmasın hem de kurallara uy sonra geçiş az diye 50 tane kural getir lastik kanat motor şasi bilmem ne.. geçiş istiyorsak riskleri kabul etmeliyiz 89 ve 90 japonya gibi. Bu konuda en sevdiğim 2 adam Mansell ve Senna'dır. Bana onları bu kadar sevdiren risksiz ve kazasız geçişleri değil aldıkları risklerdi.

  17. savunulacak vaya suçlanacak bir hareket olmadı boşu boşuna tartışma çıkarıyorsunuz..

  18. Bnede bunu kabul etmiyorum. Pekala kuraldışı olmayan geçişlerde yapabilir. BMW leri çok temiz geçti. Bu pistteki en hızlı araçlardan birini çok temiz geçebiliyorsan RedBull veya Toyota ları da rahat geçersin.

    Massa Rosberg'e geçilirken Hamilton'un yaptığını yapamazmıydı? Elbette yapabilirdi ama yanına kadar gelmiş birini frenleme esnasında sıkıştıramazsın. O da bunu bildiği için yapmadı. Hamilton yaptıklarının savunulacak bir tarafı yok.

  19. Sinan Şahin avatarı

    bu sezonun en anlamlı ve en güzel galibiyetiydi. vettel'i tebrik ederim. vettel'e ferrari yolu göründü 🙂 hamilton yarışa zevk ve tehlike kattı. ferrariler bitikti yine fakat hava koşulları iyileşince gerçek güçlerini gösterdiler ama o da bir işe yaramadı. glock'ta kalitesini gösterdi.

  20. Erhan hocam hiç geçiş yapmayan adamın kuraL dışı geçişi de olmaz, bu anlamda, hamilton pistteki diğer tüm pilotlardan daha fazla geçiş yapıyor..bu son yarıştaki geçişleri bile bir çok pilotun tüm sezon boyunca yaptığı geçişten daha fazladır belki..çok konuşanın çok yanılması gibi..fakat, burda tersi bir durum var, bu yarışların en heyecanlı ve izlenilesi kısmı pilotların yaptıkları geçişler..dolayısyla hamilton işini yapıyor..güzel de yapıyor..glock u pistten atmadı, sadece biraz dışarı taşırdı, ama evet onu yapmayabilirdi..fakat webbere karşı savunma yaparken sadece pistin kuru kısmında sürmekle yetindi..e kendisinin pistin ıslak tarafına geçip webbere buyur geç diyecek hali yoktu herhalde..

  21. Hamiton'un bu kadar konuşulmasının sebebi pistte diğer pilotları tehlikeye atan hareketleri bir tek onun yapması. Diğer pilotların yaptığı, başka bir pilotu riske atacak tek bir hareket söyleyebilirmisin? Hayır. Ama ben sana içinde Hamilton olan birçok örnek verebilirim. Üstelikte bunların hepsini bir sezona sğdırdı Hamilton.

    Ceza verilecek olsaydı FIA verirdi zaten diyorsunuz ama FIA ceza verince de FIA'nın tarafsızlığını tartışıyorsunuz. FIA'nın Glock'a yapılan hareket sonrası en azından bir ihtar vermesi gerekirdi. Frenleme esnasında Webber'i sıkıştırmasını söylemiyorum bile. Coulthard Bahreyn'de Button'u frenleme sırasında sıkıştırmıştı. Yarış dışı kalmasaydı büyük ihtimalle ceza alacaktı. Hamilton'da dün aynı şeyi yaptı. Allahtan Webber ona uymadı da geriye çekildi.

  22. her yarıştan sonra hep konuşulan Hamilton bu gerçekten onun ne kadar büyük bir pilot olma yolunda gittiğini ve insanları etkilediğini gösteriyor..Herkes kendi takımının pilotlarının hatalarını görmeyip sürekli Hamilton'a yüklenmeleri ilginç açıkçası…

  23. Hamilton ne güzel geçti alonsoyu yaa:))))

  24. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Senin tabirinle Hamiltoncu değilim fakat anlatmak istediklerini daha sakin bir üsluplada anlatabilirdin kanaatindeyim ;gelelim geçişlere Trulli değil Clock tu pistin tamamen dışına değil aracın solu pist dışına veya çizgi dışına çıktı webbere de geçiş fırsatını kapıyı kapatmak suretiyle değilde sola açılarak yaptı sebebi ilk şıkanda soldan dönenin şıkan çıkışında avantajlı olabileceği ;peki BMW pilotlarını ve Renaulttan Alonsoyu geçişine ne kabahat buldun onlarıda yazda bilelim ki eksik beyanat vermiş olmayalım hakeza hamiltonun geçişlerinde ceza gerektirecek bir unsur olsaydı hiç kafanı takma bunu senden önce fia hakemleri bugüne bırakmadan yaparladı gerçi onlara bellide olmaz bu akşam bir bakmışsınızki singapura grid cezasıyla gidivermiş belki o zaman rahatlarsın ;hiç temiz geçiş görmedik dimi böyle giderse temiz geçişi değil geçiş göremeyeceğiz hamilton yarışın ilk bölümünde raikkonende son bölümünde olmak üzere güzel geçişler yaptı peki diğerleri ne yaptı ? bence hamiltonun geçişlerinden ziyade f1 severlerin bu konuyu düşünmesi lazım ….

  25. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    !!!!! Hamilton un geçişlerini savunan arkadaşlar fanatizmi bırakalım. Ben şampiyonluğu lewis hakediyor diyorum yani hamilton düşmanı değilim ama.. Hiçbir geçişine dikkat etmediyseniz toyotanın içersine girip PİSTİN TAMAMEN DIŞINA ATMASINA ne diyeceksiniz. TAMAMEN DIŞINA !! Yani sıkıştırma değil bildiğin dışarı attı .Zaten pist ıslak hızlı da bir viraj hatırlamıyorum ama truli ydi galiba herif ciddi bir kaza da geçirebilirdi. Yarış dışı kalmaması şans onun için eee ? Normal bir geçiş mi ???? Hayır ama ben hamilton cuyum sonuna kadar savunurum diyorsanız f1 dersi vermeye de kalkmayacaksınız o zaman . Siz geçiş görmedizin diyen arkadaş ta hatalı geçiş görmekten temiz geçişi unutmuş =) Ben sert yazılar yazmam normalde ama bir pilotun fanatiği olup ta yanlı yazılar yazmak tarafsızları da eleşririp dalga geçmek te kabul edilebilir bir şey değil !

  26. Tebrikler Vettel. Gerisi hakkinda hic bir yorumum yok, hepsi yalan..

  27. hakan sınır. dandik derken mclaren ve ferrari kıyaslaması için yazdım mecazi anlamda dedim. Ben pilotuma baktım sende pilotuna bak yine birilerini biçiyordu.
    Daha kubicası gecemiyorsunuz hamiltonu şampiyon yapıyorsunuz..
    Cumartesi günü okursanız al vettel şu yarışı dedim nerde sende onu okuyacak kabuliyet..

  28. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Vettel monza yarışına bir önceki günkü sıralamalar da elde ettiği avantajla başladı ilaveten verilen hareketli startta onun menfaatine oldu(motor artı ron dennisin bahsettiği biraz yüksek downforce ayarı) düzlükte hızı yakalayabildi belki kalkışta bu hızı yakalayamayabilirdi ;bu avantajları kullandı ve kovalainenden de beklediğimiz baskıyı görmeyince (kovalainen lastiklerdeki aşırı vibrasyon ve fren ısıtamamak gibi sıkıntılardan yakındı) güzel bir galibiyet elde etti fakat benim asıl merak ettiğim mclaren yine podyumda yer aldı da diğer sürücüler neden varlık gösteremedi(birkaç pilot hariç onlarda zaten arka sıralardan mücadeleye dahil olanlar) ?
    Demekki herşey konuşulduğu veya yazıldığı gibi olmuyor biz öyleyiz biz böyleyiz biz yaparız biz ederizle iş bitmiyor ;burada renault ve ferrarinin önden kalkan pilotlarının birazda redbull ve williams pilotlarının ve takımlarının yargılanması lazım kanaatindeyim ;redbull şaseli ferrari motorlu bir takım bunu yapabiliyorsa bu tedarikçilerin asıl takımları ne iş yapar ? ….

  29. dandik torro resso pilotu vettel baskıda kalmadan yarışı aldı demiş arkadaşın biri senin dandik dediğin torroso nun üzerinde bir ferrari motoru var ayraca şahsede mclaren daha neresidandik saygılı ol biriz pilotunuzu gördük dünn

  30. Diğerlerine gelince. Yani şampiyonluk için yarışan pilotlara. Hamilton ve kiminin stratejisi tutmadı. Tek pit stop düşünürken iki pit yapmak zorunda kaldılar. Massa da ilk pitin ardından trafiğe takılmasıyla çok sıra kaybetti.

    Kısacası üçü içinde şanssız bir hafta sonu oldu. Hamilton çok iyi yükseldi hakkını vermek lazım, kimi de her zaman olduğu gibi son turlarda kendini gösterdi. Ancak hamilton çok agresif yarışmaya başladı. Öyle bir hırs yapmışki geçişi nasıl yaptığı hiç önemli değil. Diğer pilotları tehlikeye attığı anlar vardı. Bu hırs şampiyonluk için yarışan bir pilot için çok fazla bana göre.

  31. CNN'de 2006 yılında vettel test pilotuyken türkiye gp öncesi bu adam geleceğin pilotu olacak diye bir yorum yazmıştım. Ve o adam son üç yarıştır kendini göstermeye başladı hemde toro rosso faktörüne rağmen.

    İnanılmaz bir yarış çıkardı. Dün onu izlerken sanki schumi yarışıyormuş gibi hissettim. Yağmurda belkide hata yapmadan (ufak kontralar hariç) bitiren tek pilottu. Tebrikler vettel. Umarım birgün onu kırmızıda yarışırken görücez.

  32. Diyorum inanmıyorlar. Koca denniz ve mclaren yagmura endeksli. Koca domincali ve ferraride kuru zeminde. Hava şartlarıyla giden startaki havaya göre aşağı yukarı sonucu belli olan sezon 2008..
    son 4 yarış dennis yagmur duasına ve domincalide güneş duasına bakalım kimin duası kabul oolacak…

  33. Ben diyorum ki.. Hamilton neler yaptı yok kimi neler yaptı .. elbette yapacaklar eğer o araçlarlada araba gecemiyorsanız bırakın GP2 de test pilotluğu yapsınlar.. Demek istediğim bu..
    Kimide araç gecti hamilton da .. Yagmur ve yagmur sonra 2 pilotta sahne deydi.. Ama mesele bu değil..
    Mesele dandik torro resso pilotu vettel baskıda kalmadan yarışı aldı..

  34. Tabi ki de zaten bu sporu zevkli hale getiren onlar değil mi bakın gecenin kaçına kadar burda onlardan bahsediyoruz,bazen aşırıya kaçabiliyoruz duygusallıktan olsa gerek.Ama yarın ben gene de sayacam kim kaç geçiş yapmış :)) neticede güzel bir yarıştı hepsine teşekkürler

  35. McLAREN TEAM avatarı

    emin olun alonso,raikonen,massa,hamilton,bunlar benim için hep özeldir..

  36. McLAREN TEAM avatarı

    bazı raikonen ve alonso taraftarları ile birşeyler konuşmak gerçekten imkansız…

  37. McLAREN TEAM avatarı

    ikinizde haklısınız benim söyleyecek sözüm yok!! bunları konuşmak için tarafsız bir şekilde olaylara bakmak lazım !bişeyler daha yazarsam kendi tarafsızlığımı kaybedecem…

  38. Ben diyorum ki hamilton tırmandı müthiş geçişler yaptı ise Kimi de yaptı ayrıca hamiltonun BMW yi çok güzel geçtiğini daha önce yazmıştım yani hakkını da veriyoruz,bugun geç oldu ama yarın bakmak lazım her iki pilot kaç geçiş yapmış ?

  39. mclaren team. Gecen yarış kimi hamiltonu spin atınca gecmedi. Daha sonra düzlükte gecti hami de dedi benden hzılıydı diye.. İlle hamşiltonu bişey yapmaya çalışıyorsunuz… Madem öyle 40 tur neden gecemdi.. Yagmur yağa kadar.. Bunları konuşup durmayalım..

  40. açıkçası ben lewisin ataklarını geçişlerini ve yaptığı savunmaları zevk alarak izliyorum, eski yarışları andıran bi tarzı var ve bu çok heyecan veriyor, bilmiyorum galiba bazılarımız heycan istemiyo yarış izlerken veya tuttukları pilot bu şekilde yarışmadığı/yarışamadığı için böyle düşünenler olabilir, glock olayı hariç hiçbir hatası yoktu yarış içerisinde, webbere savunma yaparkende çok agresifti ve bir mclaren pilotuna yakışır şekilde geçilmemeyi başardı.. bu da benim düşüncem..

  41. McLAREN TEAM avatarı

    kimi arikonen arkadaşım geçen yarış kimi hamiltonu geçmedi hamilton sipin attı ve kimi geçti…birde konu yagmur kuru olayı değil pist ısısı 30 derecenin altında mclaren lastikleri daha iyi kulanıyor kuruda olsa ıslakta olsa farketmiyor…

  42. Bizde yagmurlu havalarda ferrari mclareni gecer demeyoz. Bir hafta önce belçika da hava kuruyken rai hamiltonu geçtiyse. Burada yagmurda hamilton kimi yi geçti. Bunu bütün f1 oterileri kabul ediyor ..
    Siz kafayı rai takmışsınız. Yazık böyle düşünmeye devam ederseniz. Massa 2008 şampiyonu..
    GO MASSA Rai nin kaybedecek neyi kaldı. Herşey süprüzlere kaldı… Hala rai ye endeksli yarış yapıyorsunuz..
    Hamilton glock ve webberin az daha emeklerini götürüyordu.. Hele webber zemin kuruyunca hami nin egzosuna kadar girdi.. Sonrada virajda yanında bitti ama hamilton webberi şöyle biraz sola kırarak dönme imkanı tanımda hatta lasytik teması oldu…
    gerçekleri görün Yagmurda MClaren
    Kuru zemin ferrari bu gün bu yarışta da izledik…

    sözün özü süpersin vettel

  43. McLAREN TEAM avatarı

    ege tuna sen o gözle baktıkdan sonra konuşacak birşey yok zaten..birileri çok güzel yarış çıkarıyor ama malesef bir gurup insan hakkını verecegi yerde saçma sapan yorumlar yapıyor …

  44. Bugün Hamilton Raikkonen'i ezdi işte bunun tartışılacak bir yanı yok. Özellikle şikanları geçişi inanılmazdı Hamilton'un. Hem kesmeden hem de inanılmaz güzel bir çizgiden geçiyordu şikanları. Adeta şikan orda değilmiş gibiydi.

    Hamilton'un geçişlerini bende sevmiyorum açıkçası. Almanya'da Heidfeld'i (Kubica da olabilir) ve bir Toyota'yı, Piquet'i pistin dışına atarak geçmişti. Burada aynı şekilde Glock'u resmen pist dışına attı. Glock'un aracı toplayamayıp o hızda bariyerlere bindirdiğini düşünün Hamilton bunun hesabını nasıl verebilirdi?
    Aynı şekilde ne zamandan beridir frenleme esnasında yön değişimi yapılabiliyor? Webber'le mücadelesinde her ikiside frenleme yaparken Hamilton resmen Webber'in üstüne sürdü aracı. Yarış çizgisine geçiyordu falan diyeceksiniz ama yanında başka bir pilot varken yapamazsın bunu.

    Uzun lafın kısası Hamilton'un diğer pilotları tehlikeye atacak hareketleri bırakması lazım. BMW taraftarıyım ama Hamilton BMW'leri geçerken o kadar temiz geçtiki alkışladım adamı. Bu şekilde sürmeye devam eder, bu şekilde egosunu ortaya koyan açıklamalar yapmaya devam ederse "hızlı ama herkesin nefret ettiği" bir pilot olacak Hamilton.

  45. McLAREN TEAM avatarı

    eger massa hakederse şampiyon olur!veya raikonen! konu bu değil burada bazı insanlar s.d.k yarışı yapıyor ve bun insanlara cevap vermek zorunluluk oluyor..

  46. McLAREN TEAM;yağmurlu hava şartları için konuşuyorum ben hani dua ediyordu ya yağmurda da yapabiidiği bu kadar mış iki sıra abartmayın

  47. Hamilton da raikonende aynı pitstopu yaptılar.. Fazla pit stop yapmış felan diyorsunuz.. Bunlar burada bişey değiştirmiyor..
    Ben esas hamilton la kimin bekli diği yagmuru bekledim stratejilerini görmek için.. Onu görendik sonuçta böyle oldu gayet normal ortada

  48. Mclaren team… Sizin öncelikle rakibiniz massa ve kubica mı yoksa rai konen mi
    Eeger hamiltonda böyle devam ederse massa şampiyon olur..
    Hamilton kubica ve massa yı gecemedi önemli olan bunları gecmesi lazımdı..
    Lafı çevirip durmayın..
    Kubica kazandı massa ve hamilton kaybedenlerdin mi bunu niye anlamıyorsunuz..
    Rai diyip duruyorsunuz rai nin kaybedecek neyi kaldı….

  49. McLAREN TEAM avatarı

    ege tuna böyle tartışmalara girmek istemem ama şukadar söyleyeyim hamilton raikonenni arkasındaydı ve onun önünde bitirdi..daha konuşacak bir yok..

  50. bu gün tek kelimeyle. Vettel vettel vettel. Abartmayın hamilton felan diyipte. Arka taraflarda gecişler oldu ama. Günün yıldızını da gölge de bırakmayın…
    Kazanan vettel ve kubica
    Kaybedenler massa ve hamilton bu kadar açık…

  51. yaparsada yapsın biz keyifle izliyoruz lewisi

  52. Daha öncede yazmıştım;yağmur durdu Hami durdu yaptığı geçişler seyir açısından güzeldi ama çoğu tehlikeli idi weber konuşmaya başlar yarın,gloku çimlere attı resmen,bmw yi geçişi güzeldi,ama neticede kahraman yapmanın manası yok madem o kadar iyi bir pilotsun (geçen hafta yaptığı açıklamalara daynarak söylüyorum)sen 7 bitirdin rai 9 yağmursa yağmur

  53. Ali çıkrıkcı aranıyo demeyin. Hem siteden banlayın.. Neyse..
    Kuru zeminde raikonenni gördünüz daha ne bekliyorsunuz ki. Son 12 turda.
    Dedim kazanan kubica kaybedenler massa ve hamilton.. Bu gayet açık.. Başka günün süslü yılzıdı vettel

  54. Vettel tam 10 numara. Hamilton süper iş çıkardı demeyin. Zaten bişeyler yapması lazımdı sonuçta sıralamada 1. sırada idi. İyi iş çıkaran kubica ve bmw abartmayalım.. Kimi ve hamiltonun stratejisi tutmadı..
    Yanlız hamilton glock u çimlere gönderdi. Webberi de geçiş alanına gönderdi.. Bu kadar hırsla başka pilotların emeğiyle oynuyor allah tan kaza felan olmadı…
    Dünde dedim hamiltonu hırs bastı son 4 yarış acayip hatalar yapacak görün..
    Eger massa hele podyuma çıksaydı ..

  55. McLAREN TEAM avatarı

    ege tuna! ali çıkrıkcı yı aratmıyor zaten onunda hamiltonla bir derdi var çözemedim sörekli olarak hami yi amma abartınız yazıyor:))

  56. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    cok güzel yarıs olmus,vettel ve hamilton iyi iş cıkardı bmw ve alonsoya da
    tebrikler…

  57. Ali çıkrıkcı yı attınız. Yani benim… Vettel süperdi..
    Dün yazdımda vettel 1 olur diye…
    Pole den sonra..
    Her zaman dediğim gibi yagışlar mclarene yarıyor. Ama mclarenede yaramadı.. Yanlız hamiltonun glock ve webber yaptığı hareketlerde gayet sportmence…::))))
    Tebrikler Vettel..
    Massa şansını değerlendiremedi….
    Farkı açabilrdi ama ferrari yagmurda piste oturamıyor.. Kuru zeminde kimi adete uçuyor du hamilton yavaşladı …
    Söyeldiğim gibi yagışlar mclarene kuru zemin ferrari ye.. Sezon sonu böyle belli olur..

  58. ali çıkrıkçı nerde yaa, yorumlarını merakla bekliyorum:))

  59. Amma da büyüttünüz şu hami yi weber bile nerdeyse geçecekti sonuçta rikonenle arasında sadece weber var hem de dualar ettiği yağmurlu bir yarışta.Tuttturmuşsunuz geçiş yaptı diye Raiko da bir sürü geçiş yatı hem de tertemiz geçişler onu bunu pist dışına iterek değil.

  60. senna guven avatarı

    Vettel için inanılmaz nutluyum. Kendi pilotum kazanmış kadar sevindim. Lewis Hamilton bu yarışın unutulmazı olmuştur. Tebrikler.. Ama gün Vettel bırakın bugün onu konuşalım.. Önü çok açık..Keşke seneye red bull a gitmese..Berger adına da çok sevindim..

  61. ERHAN_TR schumacherin bir zamanlar sözü vardı hatırlıyormusun ''biz pazar öğleden sonrası piknik gezmesi yapmıyoruz''…Bu söz herşeyi anlatıyoo..

  62. padokman massa ile hami aynı lastikle kaçtur arka arkaya 1 sn civarı farkla gitti neden bu çok yetenekli olan hami massaya tek bir atak yapamadı madem çok yetenkeli bu hami yağmurda nasıl geçiyorsa kuruda da geçecek o zaman rakipleri adamın altındaki araç yağmurda en iyi giden araç onun sayesinde ilk bölümde çok geçiş yaptı ama sadece aracının iyi olmasından dolayı eğer aşırı bi yeteneği varsa kuruda da geçecek o zaman rakibini

  63. Ayrıca Hamilton üzerine düşen görevi harfiyen uyguladı, Kimi arkada kalırken kendisi yükseldi. Ve ayrıca bu pilota siz yükselemez ki yağmurda geriden başlarken diye çamur atıyordunuz.

  64. doğru vettel de hami aynı hizada başladılar yarışa,arkadaşım pist kuruyunca yağmur lastikleri aşırı ısınmadan dolayı eriyor ve yol tutuş kayboluyor nasıl atak yapacakta massayı geçecek,massa bile nick e çok yaklaştı ama soonra lewisin durumuna düştü lastikleri bitti bir daha da atak yapamadı…adam pistte geçmedik kimseyi bırakmadı hala çamur atıyorsunuz..ne alıp veremdiğiniz var bu adamla anlamış değilim…

  65. Güzel bir yarış, güzel bir sonuç. Sevindim Torro Rosso adına. Ve Vettel adına.

    Geçen sene Amerikada Kubica'Nın yerine geçtiği andan beri Vettelin gidişatı iyi. Zaten orada da puan almıştı kendisi. Ayrıca Bergeri, Torro Rossoyu ve çalışanlarını tebrik etmek lazım, A takımından önce yarış kazanan bir B takımı oldular…

  66. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    Vettel ve toro Rossoyu tebrik ederim, Bu kısıtlı bütçelerle ve sınırlı imkanlarla ellerinde gelen herşeyi yaptılar..Harika bi iş çıkardılar.

  67. iki haftadır güzel yarışlar izliyoruz kim ne derse desin bunda yağmurunda büyük payı var..singapur yarışı nasıl olur bilemiyorum ama bu mevsimde yağmur eksik olmuyor oralarda olmasada düşük sıcaklık oluyor…Singapur downforce ve pist özellikleri olarak hangi piste benziyor acaba bilgisi olan varmı,pistin krokisinde virajları ve uzun düzlükleri olan bir pist yapısı var tabi virajların keskinliğini bilemeyeceğim…

  68. Bugün önce vetteli tebrik ediyorum sonca maccacı arkadaşların şu çok yetenekli pilot dedikleri hami ıslak zeminde aracının ıslak zeminde iyi olmasından dolayı ve ayarlarını yağmura göre yapmış olmasından dolayı ilk bölümde çok geçiş yaptı madem bu hami olağanüstü yeteneklere sahip bi pilot ta neden massayı geçemedi kuru pistte madem çok yetenekli bu hami o zaman hem ıslak zeminde geçecek hem de kuru zeminde geçecek rakiplerini demek öyle balandırıldığı kadar yetenekli değil bu hami sadece aracı ıslak zeminde çok iyi gidiyor bi de glock ve webere yaptıklarından dolayı ceza almalı ancak bu kadar saygısız bi sürüş olur eğer ki arkadaşların mantığıyla bakacak olursak vettel hamiden 1500 kat daha fazla yetenekli bir pilot en kötü araçla yağmurda yarış kazandı adam hem de yağöurda en iyi giden aracın 12 saniye önünde haminin de neredeyse 30 saniye önünde bitirdi yarışı yeteneğin babası vettelde var demek ki

  69. LEwis'in finishe kadar benzini vardı fakat lastik değişikliği yüzünden fazla 1 pit stop yapmak zorunda kaldı onu demek istedim..buda 28sn sürmüş Sebastian Vettel 29sn önünde bitirmiş LEwisin eğer tahmin edilen yağış olsaydı büyük ihtimal LEwis'in 1.liği konuşulacaktı..

  70. arkadaşlar bugün hamilton gerçekten parladı çok güzel performans gösterdi ve bence vettel ile birlikte yarışın yıldızıydı bunlarda anlaştık ama neden bunu çarpıtarak anlatmak zorunda kaldığınızı anlamıyorum. birincisi ikinci pitlerden sonra massa'ya 2-3 tur içinde inanılmaz şekilde yaklaşabilmesinin sebebi önde alonso hemen arkasında heidfeld'in aşırı yavaş olmaları ve felipe'yi de yavaşlatmaları idi. felipe bu ikilinin arkasına yapıştıktan sonra fark bir anda kayboldu hatta webber'in bile bir turda 2,5 saniye daha hızlı gittiğini söyledi serhan acar. diyeceğim bu farkın kısa sürede kapanmasının nedeni hami'nin hızlı yada felipe'nin yavaş olması değildi. öndeki ikili kesti yolu. nitekim hami de gruba dahil olduktan sonra bir tren oluştu ve öylece bitti yarış. ayrıca hami de felipe de 2 pit yaparak tamamladılar yarışı, fazladan 1 pite rağmen gibi bir durum yok.

  71. ege tuna arkadaşım, madem ferrari kuru hava daha iyi diyosun o zaman niye önündeki bmwyi geçemedi, hamilton bugün massanın 9 sıra gerisinde başladı yarışa ve fazladan bir pitstop yapmasına rağmen yine massanın sadece bikaç saniye arkasında bitirdi yarışı, biraz daha geniş açıdan bakmak lazım olaya.. zaten rai olayına hiç girmeyeceğim, söze nerden başlıcağımı bulamıyorum raikkonen hakkında yorum yaparken..

    kova bugün yine basiretsizliğini gösterdi, bide basın toplantısındaki konuşmlarına acayip sinirlendim, str-vettel çok hızlıymış fln, adamın altında mclaren var ama dediği lafa bak, utanmadımı bunu söylerken bilmiyorum, lewisin yarışını bi izlesin videolardan fln.. bundan sonrada kimse çıkıp demesinki kova ikinci pilot durumuna düşürülüyo diye, adam doğuştan 2. pilot yani..

    vetteli ve str'ı tebrik ediyorum, klasmanda bir fark yaratabileceklerini düşünüyorum son yarışlarda

    lewis bugün bizi geçişe doyurdu, yağmur altında süper hızlıydı ve massayı yakalarken tur başına 2 sn ile geliyodu ama yetiştiğinde hızını kaybetti, bunun nedenini anlayabilmiş değilim ama ilginç çünkü massada çok büyük bi hızla nick'i yakaladı ama sonrasında geçemedi, aynı şekilde lewis'de de aynı olaya şahit olduk, hatta sonra webber'de de aynı şey oldu, öyle kuyruk yapıp gittiler.. gerçekten ilginçti

    hamiltonın webber ile olan çekişmesinde webberin hatası vardı, yanyana geldiklerinde çok erken davrandı virajı dönmeye, sonra lastiği çarptı fln, zaten daha sonra denemedi bile atak yapmayı.. glock'u geçerken onu pist dışına taşırması hamiltonın hatasıydı, bi ceza gelebilirdi eğer glock kaza yapsaydı..

  72. ege tuna tmam mclaren yağmurda güçlü kabul ediyoruz ama hekkinin altındada aynı araç varken niye bişey yapamıyorr..Demekki iş sadece araçta değilmişşş…

  73. helal olsun Vettel'e ve Toro Rosso'ya..Kovalainen'in sorun yaşadığına inanmak istiyorum gerçekten 12sn fark büyük bir utanç kaynağı yazık 1. bitirmesi gerekirdi yarışı!! Neredeyse LEwis 1. olacaktı..Helal olsun Lewis'e tekrar yağmurda ne kadar iyi olduğunu kanıtladı ve arkadan başlayınca heyecan stres eli ayağı birbirine dolanıyor diyenler bu yarışı izlemiştir umarım eğer takımın stratejisi tutsaydı ve yağmur yağsaydı eminim 1. olurdu.Aslında pit yaptıktan sonra MAssaya inanılmaz şekilde yaklaştı 2-3 turda 7sn farkı kapattı hatta atak yaptı ama geçemedi eğer geçseydi orda iş hallolucaktı ama pist her tur daha da kuruyordu ve buda lastiklerin çabuk bitmesine,ısınmasına ve tutuşun kaybolmasına sebep oluyordu bu yüzdendirki LEwis Massayı geçecek kadar yaklaşamadı neyse sağlık olsun takımlarda 7 puan kapattık bu gerçekten iyi Spadaki ceza olmasaydı şuan liderdik 2 klasmandada..Massa ise normal bir performans gösterdi başladığı yerde bitirdi..Az agresif gördüm MAssa'yı kabullenmiş gibiydi olduğu yeri yani hata yapmaktan korkarcasına sürüyor gibiydi bir ara atak yaptı ondada şikanı kesti temas sonucu..Kimi ise vasattı gerçekten Lewis onu çok güzel geçti (her zmaanki gibi)…Son turlarda hızlandı ama iş işten geçmişti..Kubica'nın stratejisi gerçekten çok iyi işledi eğer Lewis'in öyle bir şansı olsaydı yani aşırı yağmur yerine geçiş lastiklerini taksaydı o zaman farklı olurdu her şey ama Kubica daha geç girmenin avantajını kullandı..Ferrari ise akıllıca davranmadı Kimi için çünkü normal geçiş lastiklerini taksa tamam 2-3 tur yavaş gider ama sonra çok daha hızlı olurdu pitte ekstra 25sn kaybediyorsun çünkü..Bir hafta sonu daha geride kaldı McLAren ferrari'nin evinde birinci olamasada ferrarinin önünde yer alarak daha fazla puan toplayarak bir kez daha üstünlük kurmuş oldu.

  74. Bugunün en büyük başaranları Vettel,Kubica ve Alonso nundur.Gerisi hikaye;yok yağmur yağsa imiş… o zaman Belkiça da yağmasa idi Kimi kazanacaktı.

  75. Ya Mclaren ciler şunu neden anlamıyorsunuz,yağmurda Mclaren süper ama ferrari dans ediyor.Dolayısıyla tabi geçecek Hamilton Kimiyi falan her virajda ferrarinin arkası kayıyordu istisnasız.Yağmur duru Hamilton neden geçemedi massayı neden ,bugün çok iyi yarıştı tebrikler ama hep yağmur hep yağmur.Yağmur yağmaya devam etseydi kazanabilirmiş…

  76. bu arada yazmadan geçemeyeceğim, bugün yarışta yalnızca 2 kaza oldu ve ikisinde de coulthard var :))

  77. hamilton'un böyle parladığı bir yarışta massa'dan az puan alması, massa'nın puanı düşünmek yerine bir aptallık yapıp yarışdışı kalmaması, kalmadığı için de dalga geçememeleri, bu arkadaşların zoruna giden.. işi gücü bırakıp massa ile neden uğraşsınlar ki?? hazır yağmurlu hava massa kendini kaybedip spin atar diye düşünüp hami'nin önünde görünce söyleyecekleri sözler içinde kalmış bu arkadaşların.. çok görmemek lazım..

  78. ayhan sumbul avatarı

    ali çıkırıkçı aranıyor… hiçbir yorumunu göremedik:)) keşke birkaç rai yorumunu okuyabilseydik. malum geçen hafta yaygara koparıyordu, bu hafta ses seda yok. hazır rai bu kadar başarılıyken :)))))

  79. insanı zorla konuşturuyorlar.arkadaşım yarışı izliyormusunuz izlemiyormusunuz ne yapıyorsunuz siz anlam veremiyorum.massa yağmurda kötü sürer aracında etkisiyle tamam eleştirirsiniz ferrari taraftarı olarak biz de eleştiririz eywallah derim hiçbirşey de demem.ama adam kalkıyor pistte lewisden sonra en hızlı turları atabiliyor hala konuşacak şyler bulabiliyorsunuz pilot hakkında.

    massa yı eleştirmeden önce kova denilen pilota bakmanızı öneriyorum son yıllarda bu kadar düz bi pilot görmedim ne yapıyor anlamak mümkün deil.

    massayı beğenseniz de beğenmeseniz de şampiyonanın en büyük adayı.en azından crasher değil.her pilotu pist dışına atmaya çalışan bi pilot değil.elinden geldiğince yarıştı 2 pilotta.takımın ultraptal stratejisine rağmen.

    o takım oraya schumiyi neden oturtur neden en hızlı motor bizdeyken her takımdan düzlükte fark yeriz anlamak mümkün değil……

    bu yarışta ve bu sezonda yıllardır stratejiyle şampiyonluklar alan ferrari sınıfta kaldı.takım kendine gelmezse doğru adımları atamazsa yarışta önümüzde yağmur altında geçecek yarışlar var markalarda işimiz zorlaşır

  80. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Bizde live timingden takip ediyoruz arkadasim massa sadece 1 kere hizli tur zamani atti o da hemen gecildi zaten 🙂

  81. pardon arkadaşlar sizin nasıl yarış izlediğinizi unutmuşum. bir de kalkmış live timing'ten falan bahsediyorum size 🙂

  82. tolga soydan avatarı

    bu ferraride taktikleri kim yapıosa cidden bilmio bu işi.kimiyle massada bilmio herhalde bişey demiolar

  83. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Yarisin basinda en hizli Hamilton sonunda Raikkonen acik ara en hizli tur zamanlarini atiyordu Massayi ben hic bir yerde hizlanirken goremedim Massa cok garanticiydi sampiyonluk icin bu hiz ona yeter mi bilinmez….

  84. massa f1 in nicky hayden'ı

  85. ogun savaş avatarı

    massathebest Massa yarışa kaç başladı ve kaç bitirdi sen ona bak ? lewis de ona bakarsan 30 saniye fark kapadı ama işe yaradımı yaramadı.Demek istediğim massa 6 başladı 6 oldu yarışı kazananla aynı stratejiyi yapmış olmasıyla.Lewis en azından 14 başlayıp 7. olabilirdi.Kimi yi bile geçerek fark bu şimdi anladın mı 😀

  86. ogün savaş biraz da yarış izlesen diyorum.. felipe rosberg'i geçtiği anda önündeki webber ile arasında 18 saniye fark varken tur başına 1-1,5 saniye farkla aradaki farkı kapattı. bu esnada en hızlı turları da felipe atıyordu. serhan'ı dinlemedin, live timing'e bakmadın ama weber ile kısa sürede farkı kapatıp arka arkaya pitlere geldiğini de mi görmedin?? son 10 tur hamilton 1 saniyeden fazla yaklaşabildi mi felipe'ye? laf olsun diye felipe'ye laf atıyorsun.. yoksa 1 puan fazla almış olması mı seni bu kadar rahatsız etti?

  87. bence bu sene dahaheyecanlı..vettel hakketti söke söke aldı..belki geçiş felan yapmadı ama eminim ki önünde birileri olsaydı ( mesela heiki, massa, raikonen, kubica, alonso) onları da geçerdi.heikiye ne oluyor anlamıyorum..vettel bi sorun yaşayacak da heiki galibiyeti alacak diye korkuyordum vettel adına..mclarenciyim ama heiki kazanmak için hiç bir şey yapmadı.pist tam ıslakken önüne çıkan herkesi geçti hamilton..bu kadar güzel bi yarış çıkardıntan sonra 7 olmayı hakketmedi bence..

  88. Weber daha konuşmadımı ya arkadaşlar..allah allah ilginç…

  89. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    bu sezon gecen senekinden daha heyacanlı mı geciyor???yoksa dahamı garip???yoksa tuhaf mı ?

  90. Vettele tebrikler biraz piyango birazda heiki nin ne üdüğü belirsiz yarışı sayesinde aldı…Lewise tebrikler çok çalıştı ama bu hafta şansı yanında değildi..gelemeyen yağmur ve yeterince kurumayan pist nedeniyle aynı lastiği takmak zorunda kaldı yağmur yapsaydı veya pit stopta lastik değişikliği olsaydı yarışı rahat alırdı..singapurda bakalım ne olacak kim tavuk karası belli olur :p

  91. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    sende izlemedin galiba rosberg i gecti gecildi bi sorun yasayıp tekrar gecti ilk pitlere kadar en hızlı pilotu senin lewis yagmur durunca durdu normalde 2 sn gerıden atak deneyip gecerken massa yı goremdıgıgı gıbı webber in de bir puan fazla almasını engelledi ama olur bunlar….tamam lewis harilaydı massa rezlaetti ama massa 1 puan fazla aldı umarım sene sonunda da da lewis superdı ama massa sampıyon oldu dıye dert yanarsınız…

  92. ogun savaş avatarı

    Massa ya hızlıydı dien arkadaş ii seyretmedin heralde rosberg in arkasında kaç tur kaldı ben sayamadım hadi sonra da kuru pistte nick in arkasında demeyin şimdi bana hızlıydı die.

  93. vettele sonsuz tebrikler.harika bi yarıştı.alonso,nick,massa,hamilton arka arkaya geldiler en güzel dakikalardı.sonradan weber zorladı hamiltonu. yığınla geçişli,bol riskli, tek yarış dışılı mükemmel bir yarıştı.hiçbir pilotun hakkını yiyemem hepsi güzel yarıştı.bi ferrarici olarak diebilirim ki hamilton harikaydı kesinlikle.kimi düşük performansını yükseltemedi bu yarışta da pek şaşırmadım açıkçası artık massa ve takım için çalışmalı.massayaysa hamiltonla arasında 1 puan kapatmak yetti galiba ona.ferrari çok iyi bi yarış çıkaramadı ama dünyanın sonu değil ben takımıma güveniyorum.

  94. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    aksam motogp yarısı naklen olarak 21:50 da NTV de :))

  95. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    massa ilk pite kadar hızlıydı….ama onemli olan vettel in kazanması iyi oldu acıkcası….hemde hız pistinde….hiç kimseye sans vermeden

  96. Forever Kimster avatarı
    Forever Kimster

    Vettel pek ekrana gelmedi ama harika bi yarış çıkardı!Kimi yarışı sonlarına doğru hızlandı ve bu bi işe yaramadı malesef 🙁 Hamilton da iyi iş çıkardı ama Spa daki yarıştan sonra Kimi dürüst yarışmadı beni pist dışına itti demişti bugün o aynısını yaptı, şimdi Lewis ben dürüst yarışmadım mı diyecek?Çok saçma! İşine geldiği gibi konuşuyor bence.

  97. ogun savaş avatarı

    Lewis yağmur ayarlarıyla çıktıysa Massa ya ne demeli peki ne yağmur ne kuru başladığı yerden bitirdi yarışı.hiç bir bölümde hızlı olmadan hemde. pist kuruduğundan normal şartlar altında şuan ki f1 kurallarıyla pek geçiş mümkün mü ? Fark zaten yağmurdaki farkla çıktı ayar diorsanızda sıfır kanat açıları vardı 😀

  98. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    hamilton yarısın basında hızlıydı ancak sonra yavasladı demekkı yagmur set up ı yapmışlar…yanlız bu ferrari ve mclarenin zaman zaman yaptıkları strateji hataları da ne oluyor????kimi ye 14 turluk benzin lewis tekrar pit orada risk alabilirlerdi il pitte biraz erkendi ama…bu arada lewis webber i gereksiz sıkıstırdı cunku ıcteydı temas olmasa webber gecerdı daha sonra lewis i nedenide dedigim gibi yagmur setup ı yarısın basında ucan lewis in yavaslamasını baska bişey acıklayamaz… bu hızlı turada 5 puan fln vermek lazım 😀 kimi duruyor duruyor son turlarda 15-20 sn hızlı turlar atıyor sonuc 0 puan son 3 yarısta…..ben her yarısta yagmur yagacagını dusunumuyorum…. 3 kuru 2 ıslak olabılır…neyse bunları bırakalım…bugun vettel ve digerleri vardı pistte tebrikler vettel ezdin gectin….

  99. Yavuz Balcı avatarı

    hakikaten moto gp kaçta trabzoon-beşiktaş maçına denk gelmez inş :)))) f1 vde Mc-Laren motogp de Rossi ve futbolda beşiktaş. gerisi traş :))) iğrenç bi espriydi kabul ediyorum :))))

  100. MagicAlonso avatarı

    Bazı mclarenci ve hamiltoncu arkadaşlar sanırım dediklerimizi anlamakta sıkıntı çekiyor bir pilotun hızlı olması diğer pilotları yok sayarak yada riske atarak geçiş yapabileceği anlamına gelmiyor hamilton hırslı ve bu hırsını diğer pilotlara karşı yaptığı hareketlerle gösteriyor.2006 macaristanda Alonso 2 turda 3 turda 13 araba geçmişti ama bu geçişlerinde pilotlara bu tarz sıkıştırmalarda bulunmamıştı.Yoksa ben hamiltonun hızına ve iyi yarış çıkarmasına hiçbirşey demiyorum gerçkten pistteki en güçlü ve hızlı olan oydu

  101. ogun savaş avatarı

    Yok artık ya geçişleri uygun değilmiş.Sizler harbiden yıllardr geçiş izlemedğinz için yada f1 e yeni başlayp geçişlerin ne oldugu bilmeyenler youtube den fln izleyin eski yıllardaki geçişleri 😀 hee yok ben bilmem o senin yorumun dersenizde akşamki moto gp yarışını izleyin harbiden çok komiksinz lewisi eleştirenler 😀

  102. yasin cobanoglu avatarı
    yasin cobanoglu

    mukemmeL bi yarış sonrası oldugu yeri tek haketmeyen pilot LewiS..en azından podyum oLmalıydı ama harika gecişLeri icin ona saygıLarımı sunuyorum..vetteLe de bravo gercekten.ve yazıkLar oLsun kovalainene..

  103. Ne tip geçişler yapmasına müsade ediyorsunuz acaba söyleyin de ona göre geçsin çocuk!!!! Hamilton iyi ki benim takımımda, bugün pistte rakipsizdi. Çoğu pilotun 1 sezondaki toplam geçişini tek yarışa sığdırdın ya sana bravo.

  104. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Vettelin aracında sorun çıkmaması için baya dua ettim neyse ki sorun çıkmadı. Mükemmel bir yarıştı ve bu yarışta şunu gördümki Hamilton şampiyon olmalı ama geçişleri biraz daha dikkatli yaparsa (her geçtiği rakip yarış dışı kalma tehlikesi atlatıyor =)) daha iyi olur. Kimi için fikrim değişmedi formu düşük tabiki ferrarinin yağmur performansı kötü şansa bu sene yarışlar hep yağmur altanda yapıldı. Kovalainen bu yarışta aslında ne kadar rekabbetten uzak olduğunu gösterdi zaten garantici bir pilot hatırlayın geçen sene hiç yarış dışı kalmamıştı taa ki brezilyaya kadar. Risk almıyor ki yarış dışı kalsın. Bu yarışta aynı şeyi yaptı ve son olarak ferrari ve mclaren stratejileri bu sene insana saç baş yoldurur.

  105. tamam hamilton bugün iyi işler çıkardıda hamilton un geçişlerinde bi problem olduğu konusunda hem fikirim. bu konuda pek sportmen değil açıcası.

  106. Burdan 1 parantes de Berger'e açalım isterseniz, devraldığı garajı iyi bir planlama ve güzel bir ortaklıkla büyüttü, yarış dahi kazandı üstelik RedBull'dan önce.

  107. ferrariye yazıklar olsun dememiz ferrariyi satmak değil ferrariye sitemdir… şole strateji yarışını gerçekten mahvettiler biz ferrariyi sevip tuttuumuz için sitem edioruz ve sonuca üzgünüz… yoksa ferrariyi satan ferrariyi silen falan yok… pilotlarada bi lafım yok… benim bugun tek pilot eleştirim kaybedecek hiçbişii olmayan raikkonenin lastik seçiminde kumar oynamamsı.. yoksa sürüşüne bişi dediimiz yok… hamilton da inanılmaz geçişler yaptı bunları gormezden gelemeyiz.. pilotlar gerçekten mukemmeldi bukadar geçişi en son hangi yarışta gorduk… ayrıca hamiltonun heidfelde yaptığı atak gerçekten çok hoştu en dıştayeken birden içe dalması çok estetik bi olaydı… ayrıca cesur… tebriği haketti gerçekten..

  108. Tebrikler Vettel'e söyleyecek fazla birşey yok. Hatasız sürdü tüm yarış boyunca bu çocuğun geleceği parlak. Takımda aynı şekilde hem başarılı hem de sağlam bir strateji uyguladı. Tek üzüntüm Bourdais'in yaşadığı şanssızlık oldu. Podyumda 2 ToroRosso görebilirdik. Bourdais'te oldukça hızlıydı arka tarafta.
    Hamilton yine alıştığımız gibi, keyifli bir yarış izletti bize sağolsun. Yaptığı geçişlerin bazıları (Glock'u resmen pist dışına yolladı) biraz tehlikeli olsa da yarış içinde olur diyebileceğimiz türdendi.
    BMW son zamanlarda gördüğümüz harika stratejilerini göstermeye devam ediyor. Her iki pilotun da sratejisi çok iyiydi. Heidfeld yarışın başında sorunlar yaşamasa 4. sırayı hatta Kubica'ya geçilmeyip 3. sırayı alabilirdi. Şu an en iyi strateji yapan takım BMW gibi duruyor, zaten en hızlı pitlerde her zaman BMW den geliyor.
    Massa'nın güzel performansı biraz Ferrari'nin stratejisine kurban gitti. Raikkonen zaten bildiğimiz gibi. Eminim şu sezon bitse artık diye dua ediyordur.

  109. Her yarışta olduğu gibi bu yarışın
    En sevilen en çok geçiş yapan ve en unutlmaz pilotu : Kimi Raikkonen
    Hamilton : en az geçiş becereksiz kötü:D
    Vettel : Yorumsuz
    biz onu en baştan beri biliyorduk.İyi bir takımla önlerde olucaktır.ama toro tosso yla buraya kadar.Önümüzdeki yarışlarda süpriz yağmurlar olmazsa ideal yerlerinde olucaklar.
    Bourde bana Vettelin ilk yarışlarını hatırlattı .şanssız gerçekten

  110. ogun savaş avatarı

    Lewis son 4 yarışa daha avantajlı giriyor hemde yağmur mevsimine girdiğim son 4 yarış.Mclaren Brezilyada da daha da güçlü olucak hep beraber izlicez

  111. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bana katılan herkese teşekkür ediyorum sana da gizem. ben düşüncelerimi söylüyorum katılan varsa bu haksız olmadığımı da gösterir bence:)

  112. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    vettel harikaydın,,borduise de yazık oldu…ferrariye gelince ise bn daha rahat bi takım görmedim,,,sanki şampiyonluk garanti gibi hep macera arıolar kendilerine,,yaw koy kimiye kubica gibi dolu depoo,kubica7-8 tur sora girdii kimi ye göre pite,,tamam biras şansda wardı kubicanın stratejisinde ama…massa yagmurda ii sürdü,lewis cook ii ataklar yaptı,kimi yine gec acıldıı,,,,,..

  113. Yavuz Balcı avatarı

    trf1 yönetimine. anladığım kadarıyla burda yorumlar direk çıkıyor. bu yorumları ilk önce siz okuyup sonra siteye verme imkanınız yok mu. böylece herkes pilot ve takımından ziyade başkalarına saygı göstermeyi öğrenir.burdaki insanlar olarak birbirmize cevap verelim fakat saygı çerçevesinde olsun. lütfen bu yorumumu da yayınlamayın. sadece bir teklif.

  114. her ne kadar bazı hareketlerini eleştirsemde şampiyonluk için canını dişine takan tek pilot hamilton bu bir gerçek, tecrübe kazandıkça dahada iyi olacaktır, gp2 den buraya gümbür gümbür geldi bu saatten sonra tek istediğm hakettiği şampiyonluğunu görmek, tabi ben sonuna kadar bir kimi taraftarıyım ancak bu sezon onun için bir felaket neredeyse bütün kariyerini çöpe atacak kadar kötü, artık kalan yarışlarda takım ve massa için elinden gelenin en iyisini yapmaya başlaması gerekir

  115. kimsenin takımı sattığı falan yok . pilotlar nasıl ki hatalarında eleştirilecek takım da eleştirilebilir. domenicali değil miydi, stratejimiz doğru olsaydı felipe yarışı kazanabilirdi (monaco) diyen? o yarışta 2 pilotu da 50 tur dolu depoyla süründüren takım değil miydi? ingiltere'de kimi'nin lastiğini değiştirmeyerek yarışını rezil eden takım değil miydi? bunları eleştirmek takım satmaksa bu pilotları da hatalarında eleştirenler pilotları satmıştır hem de çoğu zaman.

  116. ferrari pit ekibinin yaptığı çoğu şeyi anlamakta güçlük çekiyorum.kiminin kaybedecek birşeyi yoktu hamilton ya da massanın durumunda değildi.neden böyle garip düşüncelerde bulundalar amaçları neydi ne istediler gerçekten bilmiyorum.schumi orada oturuyor ama süs niyetine mi koymuşlar onu bilmiyorum gerçekten.ya da schumi karışmıyor orasını bilemiyorum.

    ayrıca ferrari motoru str de harikalar yaratırken ferrarinin her yarışta düzlükte herkese toz yutturan aracı nedense düzlükte her rakibinin gerisinde kaldı.

    kimiyi eleştirecek bulamıyorum bu yarış.elinden geleni yaptı 2 pilotta.kimi de tek eleştilebilecek yön şu her yarıştaki sonradan açılma alışkanlığını bi kenara bırakmasıdır takım olarak bizde sıkıldık herkes sıkıldı bundan.dediğim gibi massa brezilyaya bu farkla ya da önde girerse puan durumunda son yarışı kimseyi yanına yaklaştırmadan alıcaktır.bakalım şampiyona herşeye açık şu anda kubica-kimi-massa-hamilton…yağmur herşeyi bitirebilir bazı pilotlar için herşeyi yeniden başlatabilir.

  117. tebrikler vettel gerçekten hak edilmiş bi başarı. benim dikkatimi çeken en önemli ayrıntı lewis gerçekten yağmurda çok iyiydi. ama pist kuruyunca oda durdu. bence mc laren tamamen yağmur odaklı ayarlar yapmış. risk almışlar. hiç puandansa 2 puan dahi alsa iyidir demişler herlde. stratejileri son anda bozuldu. bekledikleri yağmur gelmedi ve lewis pit yapmak zorunda kaldı. yoksa podyumda olması muhtemel bir pilottu.gelelim benim pilotuma. bugün yine iyi bir iş çıkardı. podyumu yine kaçırdık ama iyi bir strateji ve pilotajla toyotaların önünde bitirdi.fark artık sıfır. ama şu koca sezonu tek bir podyum göremeden bitiricez galiba. ferrariler yağmurda çok kötüler.hayal kırıklığı kovalainen bence. ben yarışı alır dedim ama o 12 sn fark yedi.

  118. McLAREN TEAM avatarı

    bu yarıştada anladıkki heiki hamilton her şarta 1 sn yavaş bence yakın bir zamanda Heidfeld in yaşadıgı sorunları yaşamaya başlayacak kesinlikle yarışte ilk 10 un en kötüsü heiki di umarım biraz hızlanır ve takımlar puanında takımına katkı saglar!!

  119. gizem birik avatarı

    hilal nur balkaş ilk yorumunu okudum ve çok iyi yazmışsın gerçektan…bu arada pilotlar podyumdayken büyük bi pankart vardı çakallar imzaları aldılar hemen:D:D

  120. adrian newey tasarımı ve ferrari motorunun melezi bir araç ferrariden daha iyi gidiyor gerçekten. birde o aracın üzerinde vettel gibi bir yetenek varsa. gelecek sene inşallah redbull da iyi bir araca sahip olursa şampiyonluk için zorlar. gelecek sene çok keyifli yarışlar izleyeceğiz. bu seneyi feda ettik zaten.

    ferrari ve mclaren in pit stratejileri kötüydü. ferrariye artık şu eski beyin takımındaki adamlar gibi mühendisler ve direktörler gelmeli. domenticaliden hiçbir şey olmaz. bir adam sadece italyan diye takımın başında tutulmazki… bu nedir anlamıyorum. inşallah kimi bıraktıktan sonra vettel ferrari ye geçer. bu yetenek kaybedilmemeli.

  121. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bu arada edip doğan kardeşime de teşekkür ediyorum ben de senin gibi takımını seven bir rakibim olduğunu duymaktan mutluyum öyle olmasa zaten kimin neyli olduğu anlaşılmazdı

  122. Gerçenten Heikkide bir seyler var Hamiltona bakın bir de Heikkiye yagmurda kusursuz olan bir araçlar hiç bir sey yapamadı.

  123. onur'un söylediğine ben de katılıyorum. heikki istese de hamilton ile eşit olamaz buna kapasitesi yetmiyor en başta. önünde hami-felipe-raiko-kubica yok, 2. başlıyorsun aracın yağmurda süper, önündeki toro-rosso ama ilk 15 turda 10 saniye geridesin. bu adam yarış kazanabilmek için daha nasıl bir ortam bekliyor acaba? aynı araca oturan hamilton'a bakalım bir de.

  124. Karşılıklı atışmalara son verilmezse yazılarınızın içeriğine bakılmaksınızı silinecektir. Yarış hakkında görüşlerinizi belirtin, kendi fikirlerinizi ispatlamaya veya takım ve pilotlara hakaret etmeye son verin.

  125. McLAREN TEAM avatarı

    hakaket ederek bir yere varamassın önce biraz saygılı ol muhtemelen oruç tutyorsun bence iftardan sonra tekrar izlersen daha iyi göre bilirsin insanların viraja girmeden önce çizgi bulmaları gerektigini belki anlarsın

  126. onur aybars avatarı

    Hani derler ya, "Anasının ak sütü gibi helal", işte bu galibiyet Vettel için öyle. Çocuk Heikki'nin 0,1 sn bile fark kapatmasına izin vermedi. Her tur ufak ufak fark yaptı. İnanın son turlarda çocuğun başına birşey gelmesin diye dua ettim. Tekrar tekrar tebikler.

    Heikki, çıldırttı beni. Sanki zorla kokpite oturtulmuş gibiydi. Yalnızca aracı sürüyordu. Bir zorlama, bir hareketlilik yok. Geçen hafta Webber'e atak yapana kadar gösterdiği performans nerede, bu haftaki performansı nerede? Artık kimse demesin "McLaren'de pilotlar eşit değil", "Adama ikinci pilot muamelesi yapılıyor" v.s. Adam ikinci pilotluğu hak ediyor. Hatta ikinci pilot dediğin eğer birinci pilotun yarış kazanma ihtimali yoksa ortaya çıkar, yarışı alır. Aynen Rubens ve D.C. gibi. Bu ne yaptı? Hiç bir şey!

    Lewis, tek kelimeyle "müthiş"ti. Önünde araç bırakmadı, bir bir geçti. Ancak McLaren'in süper stratejisi (?) sayeside 7. olabildi. İyi, güzel, hoş geçişler yaptı, bizlere seyir zevki verdi. Ancak Glock ve Webber'e yaptığı neydi. Daha geçen hafta kendisi değil miydi "Kimi adil davranmadı, beni dışarı itti" diyen. Bu hareketler çok mu adildi?

    Ferrari'lerin yağmurda gidemedikleri bir kez daha görüldü. Pilotlardan kaynaklı dirşey yok ortada, problem araçta. Ferrari'nin stratejisi de McLaren'in stratejisiyle yarışıyordu. Kimi için bu gibi havalarda kumar oynamayın, oturun benim gibi yarışı izleyin. Süpersiniz.

    Stratejisi en iyi işleyen BMW ve Alonso oldu.

    Son iki yarış gerçekten güzel oldular. İnşallah sezon sonuna kadar bu şekilde devam eder. Her iki şampiyonada da farklar biraz daha kapandı. Bakalım ilk gece yarışında neler olacak?

  127. bunlar konusmasın diye trulliye yerini bile bıraktı .ordada tam kesmedi tabi izlemek lazım.Ama bunlar mutlaka mazeret bulur.

  128. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    tabi "yazıklar olsun " demek , "mühendisler 5 para etmez " demek , pilotlar ferrari yakıyo dmek eleştiri çünkü. gazetelerin ne yazdığı değil sizin ne yazdığınız önemli benim için umarım bu sezon olmasa bile gelecek sezon ferrari şampiyon oldupunda da bu çizginizi korursunuz

  129. hilal nur balkaş " kardeş bence gerçekten haklısın. Ben bir McLaren taraftarı olarak kaç yıldır şampiyonluk bekliyorum ama senin dediğin gibi tifozi sanan taraftarlaar gibi hiç takımımı satmadım. Kızdım ama satmadım. Bizde böyle rakip takımın senin gibi taraftarlarının olmasını isteriz. Her ne kadar rakipsek de.

  130. Takımı da eleştireceğiz pilotları da eleştireceğiz.Ne yani körü körüne takım ne yaparsa iyidir mi diyeceğiiz.ayrıca adamlar sezonu mahvettiler sezonu ne 2-3 yarışı.Derhal gitmesini istiyrouz dominin.

  131. ogun savaş avatarı

    Bazı arkdşlara tokat gbi cevap veriim ozaman lewis pist tamamen ıslakken kimi yi geçtikten snra önündekilerden ortalama 2 saniye daha ii geliodu sürekli.Bazı pilotlar da sonuna kadar zorlarken lewis güle oynaya geçiodu bunada laf atıyosanız f1 i uzaydan mı seyrediyorsunuz 😀 Lewis 13 sıradan lider Vetteli bile geçiodu nerdeyse 😀 Sizlerin yorumu pek bi ifade etmio yarış sonrası Herkez Vettelin kusursuz yarışını ve lewis in geçişleri konuşuo durumda 😀

  132. kimi artık ralli yapsın, artık sadece önü boşken hızlı, artık koruması gereken koca bir 4.lüğü var

  133. MagicAlonso bence sen git basketbol izle. Sıkıstırıyormuş. Yok sportmenliğe aykırı. Ne bu be. Geçilen adam adamgibi geçildiğini kabullensin ilk önce. Artık Hamilton hakkında konuşmayın kaç kere konuştunuz *,*
    Atık konuşmayın mümkünse.

  134. Ferrariyi Satan Kimse Yok. Eleştirenler var ve Ferrari Eleştiriyi Hakediyor Yarın Google'a la gazetta della sport yaz ve Atacağı Başlıga bak Tifosiler Neymiş Ne yaparmıs öğrenirsin.

  135. hocam pilotlara bugün ne denebilirdi ki? hangisi işini yapmadı? hangisi hata yaptı? felipe ilk pitlere gelirken en hızlı turları atıyordu, önündeki gruba 1-1,5 saniye farkla yaklaşıyordu. rosberg'i geçtiğinde önündeki webber ile arasında 27 saniye fark varken hızla bu farkı kapatıp arka arkaya pite girdiler webber ile. bu bölümde felipe sürekli en hızlı turları attı. sonrası bir dünya benzin ağırlığı, 7-8 tur pistte avantajı kaybetme ve yine pit.. raikkonen için de aynı durum. sen sıralamalarda istediğin gibi yakıtı ayarlayabilecekken az benzin koy, pite çağır, 7-8 tur sonra 1 pit daha. pilotların burada suçu ne?

  136. o zaman kendi pilotuna bakıcakson Kimi ne yaptı geçen hafta ferrariyse iyi mclaren se ceza. Hamilton onun önünü mü kapattı hayır kendi çizgisi hızlıysa bir sonraki viraj yine dener.O kadar geçişi görmezlikten ancak bu şekilde gelebilirsiniz.Cehalet budur kabullenememk budur

  137. vettel mükemmeldi gerçekten bütün bir sezon görebileceimiz en güzel en gururlu tabloydu f1 de… ayrıca bu ferrarinin teknik ekibine ross brawn ın bir saç teli kalmış olsa yine ferrariye yeterdi.. yazıklar olsun… aynı şekilde mclarende çok kotu bir strateji izledi… ayrıca rai nin çok buyuk kumarlar oynaması gerekirken sanki pozisyonunu korumaya yonelik bir yarışmış gibi davranması gerçeten çok buyuk hayal kırıklığı…

  138. Hamiltonun Neyine Saygı Gostericez Vebberi Yarıs Çizgisinin Dısına ittiğinemi yoksa glock u çimlere gönderdiğinimi şımarık çocuk gene yaptı yapacagını webberi dısarı itmeseydı ne olacagını herkes iyi biliyordu vebber tepesine bindi ama gene çamurlugunu yaptı kim bu kadar saygısız arac sürer anlamam agresif desen agresif değil çamur sadece.

  139. tebrikler vettel mükemmel bi zafer:D

  140. yağmuer durdu .Ferrari hızlamadı massa aynıydı .Kimi nin durumu normal sonlarda hep öyledir yapıcak iş yok basıyor gaza.Zevk almadığı gibi zevk te vermiyor.

  141. ogun savaş avatarı

    Bu gün yağmur piyangosu yine Vettel e çıktı.Beklenen yağmur hiç gelmedi.Ben bile weather.co.uk a göre tahmin yaptım o bile tuttu startta yağmur finishe doğru az yağmur ve kuruyan pist die.Koca Mclaren ve Ferrari tutturamadı 😀 Yağmurda bu gün tek biri vardı oda Lewis di şimdi kimse inkar etmesin yok alonso yok kimi yağmurda ii die gördük hep beraber aynı araçla Heikki hiç bişey yapamadı!! Vettel ise Mclaren şasesi ve ferrari motoruyla mükemmel bir pilotajla 1. oldu ayakta alkışlanması lazım o genç yaşıyla !!

  142. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bir kimi hayranı olarak hayatımda yapıcağım en son şeyi yapıyorum "hamilton muhteşemdin " ve evet vettel iyiydi tebriği haketti ama çok abarttınız yok kiminin veliahtıymış da yok hamiltondan iyiymiş de:P ayrıca 2-3 yarışda iyi strateji yapamadığı için ferrariyi "satan " ve kendini "tifosi "sanan herkesi de kınıyorum gerçek taraftarlık bu mu? ferrarinin sizin gibi taraftarlara ihtiyacı yok ferrariyi herkese rezil ediyorsunuz burda! şahsen ben isterlerse 10 yıl kazanamasınlar yine de Kimiden ve ferrariden vazgeçmem. şimdi herkes ne diyor bu diye bana yüklenicek biliyorum ama önce dönüp bi kendinize baksanız iyi edersiniz

  143. Vettel i tebrik ederim hakkı ile aldı yarışı. Tabi bir şey var. Hamilton eğer BMW nin yaptığı gibi pit stopta yağmur lastiği taksaydı. Bu yarışı kesinlikle birinci bitirecekti. Ama neyse artık kimse Hamilton şöyle böyle demez artık. Adam gerçekten çok iyi arkadaşlar. Yaptığı geçişlerden gördük. Müthiş bir yarıştı. Bide şunu söyliim. Heiki nin suyu ısındı arkadaşlar. Bukadar şans yeter ona. Kullanamadıysa olay bitmiştir.

  144. Gerçek şu ki Mclaren yağmurda süper,yağmur durdu hami de durdu.Ferraride bir tam tersi yağmur durdu Kimi açıldı biraz geç oldu ama.Neticede iki piilotu da takım yaktı.

  145. MagicAlonso avatarı

    Öncelikle Vettel e tebrikler harika bir hafta sonu geçirdi ve hakkıyla Alonso dan ünvanı almış oldu ve umarım kör veya görmek istemeyen F1 taraftarları da vettel i hem sıralamalarda hemde yarışta ilk tebrik edenin Alonso olduğunu görmüşlerdir.Alonso tecrübesi ve yeteneği sayesinde takımı uyararak iyi bir strateji sayesinde çok değerli 5 puan aldı ve onun sayesinde reno şuan toyata ya yetişmiş oldu.Hamilton çok hızlı ama *.*ve sportmenliğe aykırı şekilde yarıştı geçtiği pilotları sürekli sıkıştırıp tehlikeye soktu eğer webber yada glock kaza yapsaydı kesinlikle ceza alacaktı hoş bana göre en azında bu haliyle bile kınama yada para cezası almalıydı.Ama zor durumda kaldığında hırslı bir okadar da saygsısızca yarışıyordu.İzlenesi harika bir yarışı daha geride bıraktırk.Umarım sezonun geriye kalan yarışların büyük çoğunluğunda yine yağmur etkili olur.

  146. geleceğin alonsosu vettel bu belli oldu arkadaşlar ewt kubica kimiyi geçti ve çok eleştirilen haidfeld le kimi arasında sanırım 4 puan var

  147. ecrin deniz avatarı

    tebrikler tebrikler…! vettel harika bir yarış çıkardı ve umarım ileride çok sık adından bahsedeceğimiz kazanan bir pilot olur…! yeni bir alman harikası mı geliyor ne?:) 🙂

  148. kubika sürücülerde kimiyi geçsnde sen o zaman bak işe

  149. McLAREN TEAM avatarı

    hiç bilgiye sahip olmadan tuhaf tuhaf bişeyler yazıp insanlara hakaret edip kendini birşey zanedent kelime yazmaktan aciz sitenin kalitesini bozan bu insanların uzaklaştırılması istiyoruz ve imza kampanyası başlatacam!!!!!!

  150. şu yarışta HAMILTON gerçeğini göremeyecek insana gülerim .Eleştirmeyin SADECE saygı gösterin. kimileri var bakar Hamilton geçer

  151. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    *.*vettel e tebrikler. bmw ye de tebrikler tabii ki de 🙂 iyi bi yarış oldu bol bol geçiş izledik 🙂

  152. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Ewt RenaulT ToyatA yı yakalamıs durumda 🙂 Toyata'da dewamLıLıK yok ..!!!NeLson'da ii bir yRs cıakrdı diyebiLirz :)Rai'de iiki NeLson'u Gecti yaw YokSa Ne olurdu blemiorm 🙂

  153. Erhan Zambak avatarı

    Gerçekten de çok önemli bir başarı.Vettel çok iyi yarıştı ve kariyerinin ilk(ama son değil..) zaferini aldı , hem de 21 yaşında ve bir STR ile.Bizler bugün , geleceğin şampiyonunun ilk galibiyetine şahit olduk.Bu ilk birincilik Alonso,Raikkonen,Massa ve Hamiltonun ilk galibiyetlerinden kat kat daha önemli bir başarı(çünkü diğerleri büyük takımlarla aldılar ve zaten almamaları da kaçınılmazdı).Keşke Vettel seneye Red-Bull değil de BMW veya Toyota ile yarışsa hatta gönlümden Ferrari geçiyor ama Kimi kazık çaktı Ferrariye.Neyse bizim çok zamanımız var.Vettel'in de…

  154. Kardeşim Hemen Gelip O pilot gözümden düştü şu pilot şöyle oldu diye konuşup asab bozmayın.. Burda Pimi Çekilmiş adamlar var kanalı karıstırıcaksınız bırakın ona buna dil uzatmayı pilotların neresi eliştirilecek hangisi spin attı hangisi elinden geleni yapmadı stratejilerden bahsedelim yazık ya.

  155. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Yaw aLonso biLe renault ile bu kadar seyelr yapıyor.(yanlıs anlamayın RENAULT'cu ark.Lar ) Gercekten Rai'yi anLamak cok güç tabi birde ferrari strateJicilerini :)ama gercekten bgn stratejisi en ii tutan takımLar BMW v RENAULT'tu bence 🙂

  156. alonsyu gerçekten tebrik ediyorumm.. ilk 10un içinde engeç pide giren kişi ve istdiğini aldı toyotatı yakaladık.. alons ovetteli tebrik ederken ne kadar içtenidi öle buda bazılarına ii cvp oldu

  157. ayrıca renault ile toyotayı kıyaslayan şuande ne düşünüyorlarsa çok merak ediyorumm bide nelson puanlar alsa keşkee

  158. Yazıklar Olsun Ferrari.

  159. Kimi gözümden düştü keşke vettel 2009 da ferraride olsa şuminin rekorlarını kırar

  160. kimi şampiyonanın formatını değiştirdi, herkes yarış kazanıyor o en hızlı turları atıyor, son turda en hızlı turu atmanın
    kime ne faydası var anlamadım, saçmalıktan başka bir şey değil

  161. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren dün sıralamalarda kumar oyna sen bugün pist kurumaya başlasın geçiş lastiklerine geçme tek pitstop stratejini içi et !ferrari kaybedecegin bişey yok neden geçiş lastiklerine geçmiyorsun.son 10 tur puan alamayacagın belli neden kuru lastikleri denemiyorsun zaten puan alamayacaksın kumar budur işte merak ediyorum açıklamalarınızı!dünyanın sonu degil..massa ya neden zorlamasını söylemek yerine istikrarlı olup bu farkı korumasını istiyorsunuz anlamıyorum her iki takımda rezil olmuşlardır tebrikler str tebrikler bmw tebrikler alonso

  162. takımlar şampiyonluğu hızla mclaren'e doğru gidiyor maalesef.. istenen çok şey değil, sadece adam gibi strateji. kimsenin stratejisi göze batmazken bizimkilere bakın. ferrari için en büyük engel doğru düzgün strateji üretemeyen bir teknik ekip. bir de şu ne işe yaradığı belli olmayan hava tahmin sistemleri. değiştirin abicim kim tahmin yapıyorsa takımda, Allah'tan 1 puan fazla aldık ta karlı kapattık haftayı :))

  163. Tebrikler harika çocuk!Çok mutlu oldum.Zaten bu yarış sonunda gerçek bir F1 izliyicisi olan herkes sevinmiştir.

  164. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Super yaristi…Bir Formula 1 taraftari olarak en buyuk dilegim kalan yarislarin da en az bu yaris kadar zevkli olmasi.

  165. gizem birik avatarı

    kimi taraftarıyım ama şu an aklıma gelen en iyi iltifatları hamiltona yağdırmak istediğim için kendime inanamıyorum…vettelin sevinci çok iyiydi tabi:D

  166. Yavuz Balcı avatarı

    alonsonunda ferrariye değil mi :)))

  167. ferrarinin alonso gibi bir pilota ihtiyacı var

  168. Çakma Ferrari gerçeğini solladı :))

  169. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren ve ferrari sıtrateji hataları pistin en kütü 2 takımı olarak tarihe geçmiştir…bmw muhteşem stratejisi övgüye deger..tororosso dedigim gibi mclaren şasesi ferrari motoru ile ikisinede yarış dersi verdi…

  170. Yavuz Balcı avatarı

    ferrari motoru iş yapıyor toro rosso da ama :))) komedi bir durum.

  171. STR yi ve En genç Yarış Kazanan Pilotu Tebrik ederim.. 🙂 onlar için harika.. Ferrari Rezillik İçinde 2 piotumuzuda Rezil Oldu Kimi'nin kaybedeceği bişey kalmamış Kumar Oynıcaksın ama gidip gidip strateji hatası yapıyorsun Kimse Pilotlara Kabahat Bulmaya Kalkmasın Bu Takımda Schumıde Olsa Bişey Yapamaz Ferrari Eski Ferrari Değil Ne Kimi Nede Massa'nın bu salak takıma verebilceği bişey yok Kırmızı Otomobil Yağmurda Rezillik İçinde Pilotlarıda Rezil Ediyo Massa 6 Başladı 6 bitirdi Kimi 14 Basladı 9 bitirdi bravo Ferrari Yağmurda Rezil ettin pilotlarımızı Şampiyona Lideri Olarak Cıkacaktık. Yakında 2 şampiyonayıda Hediye Edeceksin Bay Ferrari'nin Kemikleri Sızlıyo.

  172. Vettel harika iş çıkardı. Süper vettel..
    Hamilton ile kimi kumar oynadı. Ama tutmadı.
    Hamilton ilk pitstoplara çok iyiydi. Kimi ilk stoptan sonra daha hızlıydı. Yagıslı hava hamiltona kuru zeminde kimi ye yaradı ama.
    Yarışın kazananları Vettel ve kubica..
    Kaybedenleri massa ve hamilton
    Kaybedecek bişeyi olmayan kimi yine kaybetti

  173. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Mclaren yine hızlıydı tabii hamilton 🙂 kova gercekten ne bilim sanki emeklilil yası gelmiş gibi sürüyor zorla sürüyor gibi :)) bgnn yıLdızı tabikii vettel idi 🙂 hamilşton'da bize keyif werdi ataklaryla ..!!!Fisichellada yrsın baslarnda raikkonen i,hamilton ı fln ii savundu 🙂 rosber de yine hyL kırıklıgı yasadı :)))

  174. ferrari motoru harika bi iş çıkardılar tebrikler…..VETTEL

  175. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Ferrariye diyecek bişi bulamıyorum bu kadar mı boş bir ekip olabilir Domenicali hiçmi Todt tan Brawn dan bişi kapmadın .. Schumi gelsin onun yerine yeter artık !

  176. ToroRosso iyi araba yapmış zaten son yarışlardaki performanslarından belliydi hatta geçen yıldan beri. Bravo Vettel.

  177. arkadaşlar ferrari yağmıurda çok boş araba çok pasif kalıyor tutunmada millims bile atak yaptı

  178. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Belçika Gp hava yağmurlu yarışın galibi : M.Schumacher
    İtalya Gp yağmurlu yarışın Galibi : S.Vettel . ilkler yağmur altında gelmiş bakalım dewamını getirebilecekmi ileride Vettel.Ama şu açık gerçekten çok yetenekli Hamiltondan bile ..

  179. Gerçekten bu ferrari yarış mühendisleri beş para etmez.Bu ekip yaktı bu yıl takımı.

  180. kardeş benim için dün sıralama turlarında bir renault motorunun 3 başlaması idi

  181. alman ve italyan marşını bi arada dinlemek süperdi gerçekten..geleceğin şampiyonu demek uzak mı olur bilemiyorum…

    ferrarinin 14 turluk benzin koyması kimiye yarış boyunca yaptığı en doğru hareketti belki de ferrari ekibinin..çok saçma bi stratejimiz vardı ve aşırı bir downforcela yarışıyorduk ya da motor da bi problem vardı.her düzlükte geriye düştük..anlayamadım..önümüzdeki yarışlarda neler olucak kimse bilemiyor bunu…eğer massa brezilyaya önde ya da bu puan farkıyla girebilirse şampiyonluk ondan yana..

    tebrikler vettel..tebrikler str ferrari

  182. Yavuz Balcı avatarı

    Toro rosso ve vettele tebrikler. gerçekten büyük iş başardılar. yalnız kova ne işe yarar. bu kadar mı pasif sürüş olur.sen önünde takım arkadaşın veya ferrariler olunca mı yarış kazanacağını sanıyorsun. ayrıca birr tbr te Mc-laren pit ekibine hamiltonun en az ikinci bitireceği bir yarışta 7. yaptıkları için. bence günün yıldızı hamiltonun mükemmel sürüşüne rağmen vettel. ikinci sırada takıma rağmen hamilton. 3. sıradada tek pit stop taktiğini mükemmel uygulayan BMW. Massa yine suya sabuna dokunmadı. gerçi dokunduğu zamanda köpük oluyor ya ayrı konu :))))

  183. yarış tek kelime ile harikaydı…tebrikler vettel için.
    şampiyonadaki durum bu haldeyken ferarri yarış mühendisleri kimi için böyle bir durumda risk almayacaklarda ne zaman alacaklar cok merak ediyorum doğrusu! ilk lastik konusunda risk alması gereken kimi idi benim fikrimce!
    genel itibariyle cok keyifli bir haftasonu gecirdik, zaman ayırıp izlediğim için pişman değilim 🙂

  184. Formula1 yeni bir yıldız daha kazandı az önce podyumu izlerken ve marşları dinlerken aklıma Schumi ve Ferrari yılları geldi evet artık Sebastian Vettel de kendini-ki hele yağmur altında-kanıtladı bir Ferrari taraftarı olarak tesellim ise gene bir Ferrari motorunun zirvede olması…Tebrikler Vettel tebrikler Formula1 forza VEttEL!!! go!!!!

  185. yasin kardeş alonso yine kendini gösterdi be kardeş alonsoooooooooooooooooooooo sonuna kadarrr

  186. yani bide alonsoya genc pılotları cekemıyor gecılmeyı hazmedemıyor dıyo bazıları vettelı ılk tebrık eden alonso oldu en genc pole en genc yarıs galıbytı rekorunu almasına ragmen bnce bazıları alonso hakkında cok on yargılı

  187. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Tebrikler Vetell 🙂 STR ii bri iş cıkardı yine 🙂 aLonsoyuda tebrik etmek LazıM…hAMİLTON'DA GERCEKTEN İİ İŞlER CIKRDI BGN BİR ARA COK HZILIYDI AMA SONRADAN NE Olduysa yvslAdı 🙂 bakaLım Webber o oLaya ne dicek :)) kaptmaz artık cenesini :)Bnce Rai hata yaptı 14 turLuk yakıt alARAK :)kubica'da yine ii iş cıkardı alonso'dan 1 tur sonra girdi ve podyumdaydı 🙂 RENAULT için yine kacırılmıs bir podyum :)) marakLar kLasmanıda iice kızıştı 🙂 bakaLm geLecek trslarda neler olacak 🙂

  188. tebrikler vettel ve torrorosaya alonso yo da tebrikler hep podyumun etrafında ama işte yine olmadı takım hatsı yine raikonun bu yıl fos fantastico vettel alonso geldi candan tabrik etti saygılar

  189. vettel'i tebrik ederim süper bir galibiyet aldı. harika vettel geleceğin şampiyonu helal olsun.
    ferrari yine olabilecek en dandik stratejilerden birini yaptı. 10 saniye benzin koyup yolluyor felipe'yi piste. sonra 7-8 tur sonra yine pit.. raikkonen için de anlamsız bir strateji ne yaptıkları belli değil bu mühendislerin. bereket versin ki rakiplerin önünde kalarak puan farkını biraz daha kapattık. ama felipe'nin böyle kusursuz bir yağmur performansı ile geride kalsaydı hesabını nasıl vereceklerdi bilmem artık. sonuç bizim için güzel yine de önemli olan önde kapatabilmekti..

  190. tebrikler vettel harıka sürdün muhteşemdi aldığı risk için bir tebrik alonsoya bir tebrik hamıltona ne geçişler yaptı 😛 toyotanın puan alamadıgı yarıstan gelen 5 puan harıka oldu bızım ıcın 😀 STR nin daha yağmuru dusnerek yaptıgı ve ron dennısın elstrdgı daha fazla downforce baya bı ıse yaradı tebrıkler STR buyuk ıs basardınız

  191. onur aybars avatarı

    Helal be koç!

  192. Vettel Ve Toro Rossoyu yu Tebrik Ederim Cok Güzel Bir Yaristi Uzun Zamandir iLk Defa Bukadar zEvk aLdım Yaristan.

  193. Ertan Akkaş avatarı

    Mükemmel bir yarıştı ilk 9 pilot için güzeldi. Hamilton ve Raikkonen… Hamilton pistte adam geçti Raikkonen aynı işi pitte yaptı. Massa ise soğukkanlılığını koruyarak yarışı Hamilton'nun önünde bitirdi. Eğer bu Hamilton insansa ben hayvanım 😀 Bir Ferrariciyim ama çok güzel bir yarış çıkardı. Kimi ve Massa'nın da yarışlarıda aslında kötü geçti sayılmaz. Bu şampiyonanın sonu açık. Hakeden kazansın.

  194. aklını seveyım alonsom ilk alonso uyardı intermedium lastıkler ıcın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir