2014 MotoGP – Katar’daki İlk Yarışı Marquez Kazandı, Rossi Zorladı!

yazar:

kategori: ,

2014 MotoGP Şampiyonası’nun Katar’da gerçekleştirilen ilk yarışını Honda sürücüsü Marc Marquez kazanırken Valentino Rossi 2. olarak iyi bir başlangıç yaptı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Marquez, ilk başta liderliği kaptırsa da sonra tekrar ilk sıraya yükseldi ve sezonun ilk yarışına, sakatlıktan çıkmasına rağmen galibiyetle başladı.

Geçen sene büyük sorunlar yaşayan efsane sürücü Rossi, sezonun ilk yarışına 10. sıradan başlamasına rağmen çok iyi bir yükseliş gösterdi ve son ana kadar Marquez’in hemen arkasında yer aldı. Özellikle son 2 tur kala ikili arasında yakın mücadele oldu. Rossi yarışı 2. sırada tamamladı.

Honda’nın diğer sürücüsü Dani Pedrosa yarışı 3. sırada tamamladı ve böylece Honda sezona çifte podyum ile başlamış oldu. Ancak Pedrosa’nın 3.lüğünde iyi bir yarış çıkaran ancak düşen Bautista’nın payı büyüktü.

İlk başta liderliği ele geçiren Jorge Lorenzo, yarışa düşerek erken veda ederken ondan sonra bir süre lider giden Stefan Bradl da düşerek yarışa erken veda etti. Bir çok düşüşün yaşandığı yarışta düşen bir diğer isim, rahat bir şekilde 5. sırada giden Bradley Smith’di.

Yaşanan kazalar sonrasında Aleix Espargaro 4. olurken onu Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow, Scott Redding ve Nicky Hayden takip ettiler.

Poz Pilot               Takım                    Süre
 1. Marc Marquez       Honda                     1sa54.507s
 2. Valentino Rossi    Yamaha                      +0.259s
 3. Dani Pedrosa       Honda                       +3.370s
 4. Aleix Espargaro    Forward Yamaha             +11.623s
 5. Andrea Dovizioso   Ducati                     +12.159s
 6. Cal Crutchlow      Ducati                     +28.526s
 7. Scott Redding      Gresini Honda              +32.593s
 8. Nicky Hayden       Aspar Honda                +32.628s
 9. Colin Edwards      Forward Yamaha             +39.547s
10. Andrea Iannone     Pramac Ducati              +43.360s
11. Hiroshi Aoyama     Aspar Honda                +46.595s
12. Yonny Hernandez    Pramac Ducati              +46.688s
13. Karel Abraham      Cardion Honda              +50.581s
14. Danilo Petrucci    Ioda Aprilia             +1m03.127s
15. Broc Parkes        PBM Aprilia              +1m14.386s
16. Michael Laverty    PBM Aprilia              +1m32.593s
17. Mike di Meglio     Avintia FTR-Kawasaki     +1m36.085s

Yarış dışı:

    Alvaro Bautista    Gresini Honda               20 laps
    Bradley Smith      Tech 3 Yamaha               18 laps
    Pol Espargaro      Tech 3 Yamaha               17 laps
    Stefan Bradl       LCR Honda                    8 laps
    Hector Barbera     Avintia FTR-Kawasaki         4 laps
    Jorge Lorenzo      Yamaha                       0 laps

Yorumlar

“2014 MotoGP – Katar’daki İlk Yarışı Marquez Kazandı, Rossi Zorladı!” için 19 yanıt

  1. motogp yarışlarını tvde canlı izliyebiliyormuyuz ?

  2. @Yavuzhan Abi anlamadığım bir nokta var, Yamaha hangi evrende en hızlı motor ?

  3. Jorge Lorenzo’nun düşmesi tamamen pistin boyalı kısmının kaygan oluşu ve Yamaha’nın yeni lastiklere uyum sağlayamaması sonucu talihsizlikle olmuştur.
    Rossi bitmiş. Açık ara pistin en hızlı aracı altındayken bile liderliği veriyor. Yamaha’nın viraj hızı bildiğin Red Bull. Mesela Bradl ve Batista asıl Hondadan daha iyi performas gösterdiler. Bradl kaygan boyalı alana kurban gitti, Bautista’da son anda toparladı ama 5.liğe düştü. Bunlar bile asıl Hondadan iyi performans göstermişken, senin altında Yamaha varken neden 1. olamazsın? üstelik geçip tekrar geçiliyor. Bu Marquez denen müptezelinde virajın dar noktalarında biçmeye ramak koyarak öteki motorun içine girmesi bir gün başına bela açacak. Bir kişinin ciddi sakatlanmasına neden olabilir. Mesela Rossiyi 1.5 tur kala geçtiği viraj tam kör nokta. Rossiye hafif temas ederek onun aracını kaydırıyor ve içine giriyor sonra açı avatajıyla liderliği alıyor. Rossinin araç kayınca 0.5 saniye fark yiyor farkı azaltmaya çalışsada en fazla 0.253’e kadar indirebiliyor ve kaybediyor. Böyle kazanma olmaz. Kazanmaya giden her yol mübah değil. Zaten Lorenzo bu seneki yeni Yamahayla buna göz açtırmazda olurda Rossiyle mücadele ederse bir daha aynı hareketi yapmasın şu Marquez.
    Bu arada her ne olursa olsun Lorenzonun fişek gibi kalkıp ilk viraja lider girmesi müthiş bir olaydı. Adam 5. kalkıyor 1.liği ilk virajda alıyor öteki adam 10. kalkıyor 7-8 tur lider gidiyor. Bunlar ileriye dönük güzel gelişmeler Yamaha adına.

  4. Önce Lorenzo sonra da Bradl liderken düştüler. Rossi uzun süre lider gitti ama Marquez bitime birkaç tur kala liderliği ele geçirdi. Yarış gerçekten müthiş oldu. Yanlız geçen sezon daha yavaş bir Yamaha ile son yarışa kadar şampiyonluk için mücadele eden bur Lorenzo dün gece düşmesine rağmen bu yıl nispeten daha güçlü bir Yamaha ile şampiyon olabilir. Yanlız Repsol Honda kesinlikle ayrı bir gezegende. Marques’ in avantajı da bu.

  5. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    lorenzo bebesinin düşmesi iyi oldu. Bu dönemin en hızlı pilotu tartışmasız marquez. Güle oynaya götürür bu sezonu. Doktor da motordaki sorunları çözebilirlerse zorlarlar, yeterki kendi stiline uyumlu hale gelsin. Gerisi doktorun işi, lorenzo bebesinin durumu ortada 🙂

  6. Billy Bones avatarı

    Lorenzo düşmeseydi Rossi madara olacaktı.Sakat bir Marquez i bile yenemedi.Lorenzo Rossi yi,Marquez Pedrosa yı şamar oğlanına çevirir sezon boyunca.Katar zaten veri kabul edilemez.Rossi genelde iyidir burda sonra nal toplar.devri bitti.Bundan sonra Rossi den zafer beklemeyin.Hayallerinizi söndürmüş gibi olmayayım ama gerçekler bunlar.Tech3 lere üzüldüm.Çok iyi pilotları var.Pol zaten iyidir.Smith gelişmiş.Ducati yine zorlanır.Cal a yazık oldu.Hopkins gibi harcattı kendini yanlış takım,yanlış zamanda.Dovi de anca Vermeulen gibi ara ara parlar. Bradl ve Bautista iyiydi.Bautista 125 cc şampiyonluğundan sonra bir daha zor şampiyon olur ama yinede kalbuüstü pilotlardan.Bu Marquez i durdurabilecek 2 pilot var/dı. Biri malesef aramızda değil artık.Diğeride dönmez.

    1. rossi konusunda sana pek katılmasam da simoncelli ve stoner hakkında söylediklerine tamamen katılıyorum

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      İnsanların dünyanın en başarılı şahsiyetleri yaşları ilerleyip düşüş gösterince onları yerin dibine sokma alışkanlıkları bana hep tuhaf gelmiştir.

      “Rossi nal toplar artık, bişey yapamaz, gerçekler böyle, sakat Marquez’i bile yenemedi, Lorenzo Rossi’yi şamar oğlanı yapar”

      Bunlar saygısız söylemler. Rossi formundayken diğerleri nal bile toplayamıyor, tozunu dahi yutamıyorlardı. O zamanlar kimse saygıda kusur etmiyordu. Sakat Marquez dediğin tartışmasız en iyi motora sahip. Hiçbişey yapmasa düzlükte yanından geçip gidiyor. Rossi’den 14 yaş küçük. Adam rekabetçi olamazsam bırakırım diyor zaten. Bence Simoncelli kazası ona hiç yaramadı.

      1. Billy Bones avatarı

        Bundan sonra Rossi den zafer beklemeyin.

        Eski Rossi den bahsetmiyorum,2010 sonrasındaki Rossi,ve ondan sonrası.Bundan sonrası.Bu saatten sonrası için.Yoksa Rossi yeteneksiz,balon vasat mı dedim?

    3. Evet, Lorenzo düşmeseydi gerçek performansını görebilirdik.

      O değil de Bradl’ın düşmesine üzüldüm.

      1. Billy Bones avatarı

        Tech3 lerede yazık oldu..

  7. rossi heyecan kattı f1 de boyle heyecanlı yarışlar beklıyoz sıkıcı olmasın

  8. müthişti müthiş.doctor yine eskisi gibi.hondanın gücüne rağmen iyi sürdü.son turda marquez e biraz daha yakın olsaydı son virajda geçerdi.ama yinede eski formunu görmek güzeldi.2011 den beri arkalardan yükselemiyordu şidi baya iyi duruyor.bunun dışında düşenlerin hepsi aynı virajda aynı şekilde düştüler.acaba moto2 yarışında aergerterin motorundan sızan yağ türü maddelerdenmi düştüler.düşmeleri dejavu gibiydi. bradl ve bautista yada ayrıca tebrikleri müthiş sürdüler.son olarak,2008 den beri lorenzonun zaferleri sıkıyordu şimdi daha beteri geldi.ama onun hakkından gelecek tek isim doctor dur.keşke marc gibi 20 lerin başında olsa ozaman kimse yenemezdi.

  9. Hersey bir yana Kenan Sofuoglu`nun tum rakipleri Motogp sansi buldu, Kenan`da kesinlikle bu seriyi hakediyor..

    1. kesinlikte etmiyor. ne superbike da nede moto2 de tutunabildi. tamam Turk filan ama yeri anca supersport

  10. güzel bi yarıştı. lorenzoya yazık oldu. rossi marquez kapışması iyiydi. boynuz kulağı geçti 🙂

  11. Ducati de bişey değişmemiş gibi

    Honda – Yamaha kaldığı yerden devam

  12. FernandoAlonso14 avatarı
    FernandoAlonso14

    Lorenzo’nun düşüşü çok kötü oldu düşmeseydi yarışı kesinlikle fark atarak kazanırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir