Alonso "Değerli" Sonuçtan Memnun

yazar:

kategori:

Fernando Alonso İtalya GP’sinde kazandığı 4.lükten cçk mutlu olduğunu söyledi.

Monza’da zorlu bir yarış bekleyen iki kez Dünya Şampiyonu olmuş pilot geçiş lastiklerine erken geçerek kumar oynadı, pist yarışın sonlarına doğru kurumaya başladı.

Alonso’nun kararı riske girmeye değdi ve Renault pilotu bu karar sayesinde 4. sıraya kadar tırmandı.

Bu sonuç Renault’a sezonun bitmesine 4 yariş kala Toyota ile aynı yerde 41 puanla durmayı sağladı.

"Çok mutluyum çünkü Monza için en az puanı alacağımız çok zor geçecek bir yarış diye düşünüyorduk."

"Şampiyona yarışında bize cok lazım olan 5 puan elde ettik. Bu bizim için çok değerliydi ve sezonun geri kalanı için çok iyi bir motivator oldu."

"Singapurda bizi nelerin beklediğini çok merak ediyorum."

Takım arkadaşı Nelson Piquet ise arkalardan gelip yarışı 10. sırada tamamladı.

"İyi bir yarış çıkardım. Başladığım benzin yüküne kıyasla performansım iyiydi. Bu da memnun edici."

"Ne yazıkki yarışı puansız bitirdim. Ama bence herşey sıralamalarda belirlendi. Şuanda pozitif kalmaya çalışıyorum ve gelecek yarış olan Singapur GP’sine hazırlanıyorum."


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    2004 yılına benzetiyorum buseneyi,ozamnlarda izleyenler bilir;alonso tek başına takımlarda 2.lik içn honda ile kapışıyordu,trulli onu yalnız bırakıyordu ve honda 2pilotu ile birden formda görünüyordu araçlar eşit gibiydi ve o sene hondaya malup olmuşlardı ama sonraki sene şampiyonluk geldi.Bu sene başka bir japon toyota ile yarışıyor ve busefer trulli karşı takımda:) ,Alonso gene TEK başına,nelsondan bi CACIK olmaz bir daha söylüyorum.Dİ GRASSİ !!!

  2. Nihayet Renault doğru stratejiler uygulamaya başladı. Sevimdim bir Alonso taraftarı olarak.

  3. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    Alonso yarış öncesinde "yok iyi bi savunma yapacam, arkamdan gelen (hamilton ve raikonen'i kastederek) beni geçecekler çok dikkatli olsun ve sertlik görecekler" diye zırvalamıştı. Oysaki alonso hamiltonu bir virajda 2 saniye arkasında diğer viraj girişinde önünde buldu.:) Hmamilton 2 kez yedi alonsoyu.dua etsinde puanlar aldı.

  4. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    Raikkonenin yerine alsak Alonsoyu iyiydi bee.

  5. MagicAlonso avatarı

    Alonso sayesinde reno 4.lüğü yakaladı şuan umarım böyle değişken koşulları olan yarışlar olur ve Reno 4.lüğü alır markalarda tabi Str yi de unutmamak lazım çünkü Alonso nun da dediği gibi sezonun son bölümünde en hızlı 3. takımlar şuan

  6. McLAREN TEAM avatarı

    renault ve alonsoyu tebrik ediyorum!muhteşem strateji hatasız sürüş iddalı olmadıkları piste alına bilecek en güzel sonuç. yarışmak bazen hızla degil strateji ilede oldugunu bize gösterdi mclaren ve ferrari umarım biraz ders alırlar….

  7. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt alonso cok degerli puanları aldın ve markalarda 4.için bir adım daha yaklstrdın takımını 🙂 Nelsonda hafta basına gore oldukca ii bir yrs cıkrdı ..!!! son 17 tur kala girdi pite yanılmıorsam we bu gercekten cok ii ve mücadelede etti 🙂 Singapurda da umarım degerli puanları alır aLonso & NeLson

  8. bıraksana nelson yha sen git GP2 ye senden f1 pilotu olacagı yok bır couldhart 2 sen glock toparladaı kendını ılk yarıslarda oda kotuydu ama sen artık sezonun sonu geldı hala bu performanslasın bıktık artık senden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir