İtalya GP Sonrası Honda

yazar:

kategori:

Jenson Button:  Lastik seçiminde bize avantaj sağlayacağını düşündüğümüz için pit yolundan başlama kararı aldık. Yarış güvenlik aracının arkasında başladı bunun anlamı da lastiklerin ve frenlerin soğuk olmasıydı. İlk birkaç tur spreyleme yüzünden çok zordu. Ve bir yer kaybettim. 

Yarışın ortalarında zamanlarım iyiyken Coulthard’ın hemen arkasında takılıp kaldım. Bu da yarışımı kötü etkiledi. Yarisin sonlari eglenceliydi. Ama yaris bittiginde 15. sirada olmak uzucu. Burda iyi bir haftasonu gecirmedik."

 Rubens Barichello:  16. turda pit-stop yapma kararı almıştık yağış lastikleri için. Pitin kurumaya basladigini hissettigimde bunun bizim icin bir avantaj olugunu dusundum. Bu olumlu bir karardi, onumdeki araclarla aradaki farki kapamaya basladim. Ancak bu bizim tek stop stratejimizi engelledi.

Yağış lastikleri orta bölümde çok iyi çalıştı. Son pit stopa geldiğimde 10 tur kalmisti ve takim bana slik lastiklere gecmek icin pistin yeterince kuru olup olmadigini sordu. Yeteri kadar kuru degildi pist ancak kaybedecek birseyimiz yoktu. Elimden geleni yaptim ama kesinlikle cok islakti zemin. Yagis lastikleriyle devam ederek daha yuksek bir pozisyona ulasabilirdik ancak yeni bisrseyler denemeye degerdi. Zorlu bir haftasonuydu." 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir