Raikkonen Sadece Sorunları Çözmeyi Düşünüyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen esas konusunun aracındaki problemlerin çözülmesi yönünde olduğunu, şampiyonadaki statüsünü düşünnmenin ikinci sırada olduğunu belirtti.

Dünya şampiyonu Monza’da çok kötü bir gün daha geçirdi.

Raikkonen son üç yarıştır hiç puan alamıyor ve sezonun bitmesine 4 yarış kala şampiyona lideri Hamilton’ın 21 puan gerisinde.

Italya GP’sini 9. sırada bitiren Fin pilot; esas hedefinin sampiyonadaki pozisyonu için üzülmek yerine aracındaki problemleri gidermek olduğunu belirtti.

"Problemleri gidermeye calışıyorum, bu benim için en önemli konu." diye konuştu Raikkonen yarıştan sonra bir grup gazeteciye. "Tek düşündüğüm şey aracım. Umarım iyi calişmaını sağlayabiliriz."

"Lastikler calistiginda araç fa iyi iş çıkarıyor ancak lastikleri çalıştıramıyoruz ve sonra herşey yanlış gidiyor. Gelecek yarışlarda neler yapacağımız konusunda hiç meraklı değilim. Umarım herşeyi düzeltip eğlenceye kaldığımız yerden devam ederiz."

"Bu bizim için ilk değil. Bazen çalışıyor bazen sorun çıkarıyor. Neden bazen  çalışmadığı konusunda bir açıklama yapamıyoruz. Ve lastiklerin neden bazen çalıştığı konusunda da."

"Bence bu aracın bazı kosullar altında iyi olup olmadığıyla alakalı değil. Bütün sistemlerin bir araya gelerek düzgün çalışmasıyla alakalı, tüm sistemler çalıştığında puan almaya başlıyoruz genelde. Bugünde onlardan biriydi. Sonlara doğru iyiydi ancak 40 tur geç kalmıştı!"

Raikkonen kalan yarışlarda takım arkadaşı Felipe Massa için destekleyici rol oynayıp oynamayacağından emin olmadığını söyledi.

"Bilmiyorum, neler olacağını göreceğiz."

"İyi değiliz fakat uğraşmaya devam edeceğiz. Yılın sonunda birkaç iyi yarış çıkarabiliriz ve bu iyi bir durum olur. Amacımız da bu zaten." 


Yorumlar

  1. Yusuf Aslan Şengeç avatarı
    Yusuf Aslan Şengeç

    kimi alonzoyla beraber son 10 yılın en iyi pilotu.bence ferraride kiminin üzerine büyük oyunlar oynanıyo.eşit şartlarda massa nın kimiyi geçmesi mümkün deyil.

  2. tolga soydan avatarı

    Sonlara doğru iyiydi ancak 40 tur geç kalmıştı!" 40 tur ne demek yaa.

  3. ya kimi bırak alah için ya neyi çözcen tek üzüldüğüm alons oo ferrari koltuğunu senden daha çok hakediyor yamurda saten kötüsün ör geçen sene nurburgring offf kimi off emekli ol artık

  4. ecrin deniz avatarı

    massaya da kimiye de bu sezon pek yüklenmemek lazım… formsuz durum daha çok takımdan kaynaklanıyor. bu sene yaşanan bir çok olaya rağmen massanın şampiyonadaki durumu oldukça iyi… ama takım bir an önce toparlanmazsa massa için şampiyonluk korkarım hayal olacak…! hamilton ı daha favori görüyorum maalesef

  5. Ross Brown'ın acilen Ferrari'ye geri gelmesi lazım, ne işi var Honda'da anlamadım. Ferrari'de taktik işinden doğru düzgün anlayan bir adamn yok bence. Strateji üretme kabiliyeti "sıfır". Yarışta BMW'nin Kubica için yaptığının bir benzerini Ferrari Kimi için yasa podyum görebilirdik.

    Ayrıca koskoca Ferrari takımının doğru düzgün çalışan bir araç geliştirememsi de çok ilginç. Yağmur yağınca gitmiyor, soğuk olunca gitmiyor.. Pistlere doğalgazlı zemin ısıtma sistemi yapmak lazım herhalde Ferrari'nin istikrarlı gidebilmesi için! Lastikleri geçtim motorda ayrı bir soru işareti.

    Bütün bunlara rağmen Ferrari takımının aracı düzeltip, Raikkonen'in de formunu biraz daha yükseltebileceğini umuyorum. Motor sporlarında herşey olabiliyor, hala şampiyon olabilir Raikkonen. Ve inşallah herşey umduğum gibi olur.

  6. Ferrari nereye gidiyor. 2005 ve 2006 schumi var. Şampiyon pilot çıkmadı.
    2007 de mclaren kendi arasında dalaşmasa tek pilota oynasa 2007 alamazdı. Biraz da kimin kendi gayretleriyle..
    2008 çaylak domincali yagmur ayarları yok. Soguk havada lastik ısıtmayı çözemedi. 2008 de ferrari yagmurlu hiçbir yarışı alamadı.
    Domincali bunu çözemiyo barı güneş için kalan yarışlarda dua etsin.
    Kuru havada ferrari duble ler yapar massa şampiyon olur ferraride..
    Domincalinin tek şansı kaldı gercekten şans diyorum yagmurlu olmazsa 4 yarış aksi takdirde domincalinin ferrari hayali biter..
    Aynı şey denniz için gecerli koca kurt yagmurlarımı bekliyecek. Bu 2 takımın düştü hala bakın…
    Hava durumuna göre sezon sonu belli olan bir sezon daha görmedim…

  7. Murat Aydın avatarı

    Süprizlere hazırlıklı olun bence 🙂 ölmek var dönmek yok. KIMI şampiyon inşallah.

  8. Bence ferrari pilotları çok tecrueli özelliklede rai ama nedense bir türlü takım ayarları tutturamıyo macleren bunu daha iyi yapıyor ama bu senenin gelecek seneside var şampiyon rai…

  9. Lanet Arabayı Çalıştırın Yoksa Herşeyi Kaybedicez.. Pilotların Kabahatı Yok Takım Avanak Avanak İşlerle Ugraşmaya Başladı.. Strateji Desen 0 yağmurda arac kraliyet kayığı gibi nereye gideceğini bilmiyo akıllı olun Kimi bitti bitecek Massa'yı Bari Şampiyon yapalım.

  10. evet haklısın ama yanlışlıkla oldu.pardon!!

  11. Sorunlar daha çok artıyor. Kiminin sorunlarını çözmesi seyir zevkini arttırır.

    Kötü mü olurdu bir Lewis bir Kimi atak yapsaydı bugün…

  12. ogun savaş avatarı

    210 km de yenilenen ferrari motoru varsa kimi naapsn

  13. anıl güner avatarı

    bencede rai iyi bir pilot. bu sezon biraz kötü geçmiş olabilir ama ferrari ona güvenip 2010 yılına kadar sözleşmesini uzatması çok güzel bir şey. artık rai nin massa ya yardım etmesi gerekiyor

  14. McLAREN TEAM avatarı

    raikonen muhteşem bir pilot onun bu yaşadıklarının sorumlusu ferraridir..o arcını geliştirmez! koltuğuna oturur ve limitde gider!onun için yarışın başı ile sonu aynıdır.ferrari kimiyle anlaştığında bunu biliyordu ve şuanda ferrari kimiye uygun bir araç üretemezse ıceman eriyecek .daha öncede söyledim şampiyona onun umrunda değil! tek istediği kazanmak!!!!

  15. ege tuna arkadaşım, hamilton'a çamur atmak için oldukça alakasız bi haber seçmişsin, artık bu işi rasgele yani gelişigüzel yaptığını düşünmeye başladım:)

  16. Weber bile neredeyse geçecekti muhteşem hamiyi

  17. ahmet ozkal avatarı

    lastikler çalışınca rai çoşuyor keşke hep aynı şekilde çalıssa hamiyi bile arkasında bırakıp tek pit stopla podyum kovalayabilirdi bu arada ferrari artık eski ferrari değil ileriki senelerde daha da düşüceğini tahmin ediyorum:(

  18. gizem birik avatarı

    Tek düşündüğümm şey aracım….biz de hep seni düşünüyoruz kimi:D :)):):)

  19. "Umarim herseyi duzeltip eglenceye kaldigimiz yerden devam ederiz."

    katılıyorum bu cümlesinee !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir