İtalya Gp Sonrası McLaren

yazar:

kategori:

HEIKKI KOVALAINEN

"Bugün ki aldatıcı koşullarda frenlerimde yeterli ısıyı bulmakta zorlandım, ve yarışın başlarında aşırı yağmur lastikleri ile ilgili sorun yaşadım. İlk olarak bir kaç tur sonra düzelebileceğini düşündüm, fakat düzelmedi. Sadece yarışın sonunda önümdeki Sebastian Vettel’in tur dereceleri ile eşleşebiliyordum. Bugünki koşullarda benim için oldukça hızlıydı – ona ilk galibiyeti için tebriklerimi sunuyorum. Sekiz puan kazandığım için mutluyum, ve önümüzdeki yarış olan Singapuru sabırsızlıkla bekliyorum."

LEWIS HAMILTON

"İyi bir yarış çıkardığımı düşünüyorum ve pistin en ıslak olduğu zaman önümdeki araçlardan çabucak kurtulup yükseliyordum. Eğer yağmaya devam etseydi, kendime güveniyordum belkide 15. sıradan yarışı kazanabilirdim; fakat pist kurumaya başladıkça, lastiklerim çok ısındı ve Mark Webber’e karşı pozisyonumu savunmak zorunda kaldım. Yinede asıl amaç kazasız yarış geçirmekti; bazı puanlarla döndüm ve pilotlar şampiyonasındaki liderliğimi devam ettiriyorum. Son olarak, ilk yarışını kazanan Sebastian Vettel’e tebriklerimi sunmak istiyorum – ne kadar tatlı bir his olduğunu biliyorum."

RON DENNIS

"Heikki iyi sürdü ve ikinci sırada bitirdi ve cepte sekiz puan şampiyona için değerli puanlardı. Başlarda ki yağmur görüşü çok kötüydü ve ilk bir kaç turda Sebastian’ın biraz gerisinde kalması anlaşılabilir bir şeydi. Yarış devam ettikçe Sebastian’ı yakalayabileceğini düşünmüştük, fakat bunu yapamadı çünkü yağmur dindikçe lastiklerindeki tutuş azalmaya başladı. Lewis yarışın başında yağmurlu koşullarda  harika bir aşama gösterdi, 15. likten potansiyel puan kazanma yerine kadar geldi, eğer yağmur devam etseydi podyum yapabilirdi ve tek pit stop stratejisini uygulayabilirdi. Planda olmayan ekstra bir pit stop yapmak zorunda kaldık aşırı yağmurdan geçiş lastiklerine geçmek için ve buda onun geriye düşmesine sebeğ oldu. İlk başta lastik iyi performans gösterdi ve harika şekilde öndekileri yakalamaya başlamıştı, fakat diğer çoğu sürücü gibi bir süre sonra lastiklerindeki aşırı ısınma performansını etkiledi ve kuruyan pistte tutuşu kaybetti.

"Dün Vettel’i ve takımın müdürleri Gerhard Berger’i ilk pol pozisyonları için tebrik etmiştim, bugünde ilk galibiyetleri için tebrik ediyorum. Bunu görmek güzeldi ve tüm Toro Rosso ekibine şunu söylemek istiyorum yaptığınız harika işten dolayı "Tebrikler"." 

NORBERT HAUG

"Yarışın bazı bölümlerinde  her şey birinci sınıf sürüş gerçekleştiren Lewis için iyi gözükmüştü. Fakat ne yazıkki, tek pit-stopu için tahmin ettiğimiz yağmur gelmedi. Fakat, dünkü pozisyonundan sonra puanlar toplamak iyidi. Heikki’den iyi bir yarış izledik ve bir başka 10 puan daha kazandık takımlar şampiyonasında. Şuanda, Lewis’in Silverston’daki galbiyetinden beri, bundan önceki altı yarışta en yakın rakibimizden 28 puan daha fazla kazandık. Ve bu trendi devam ettirmeye konsantre olacağız. Sebastian Vettel ve Scuderia Toro Rosso’yu sansasyonel ve hak edilmiş galibiyetleri için tebrikler.

 


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren için bu yarış belki en iyi değildi fakat çok da kötü değildi markalarda ferrariye 7 puan daha yaklaşmak hoş ….

  2. kaan kaanhan avatarı

    almanyada damı yağmur yağdı bırakın bu işleri..

  3. Diyorum inanmıyorlar. Koca denniz ve mclaren yagmura endeksli. Koca domincali ve ferraride kuru zeminde. Hava şartlarıyla giden startaki havaya göre aşağı yukarı sonucu belli olan sezon 2008..
    son 4 yarış dennis yagmur duasına ve domincalide güneş duasına bakalım kimin duası kabul oolacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir