Red Bull, Temyiz Stratejisini Belirledi

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, Avustralya yarışında diskalifiye olarak ikinciliği kaybetmesinin ardından temyiz mahkemesindeki stratejisini belirledi.

Avustralya’da farklı bir yakıt akış sensörü ve FIA’nın belirlediğinden farklı verilerle yarışa çıkan Red Bull, Ricciardo’nun diskalifiye edilmesiyle şok olmuştu.

FIA’nın sensörünün hatalı ölçüm yaptığı için kendi cihazını kullanan ve kendisine göre doğru olan verilerle yarışı sürdürdüğünü belirten Red Bull, yarış sonucunun düzeltilmesini istiyor.

Christian Horner “Teknik direktiflerin kural değeri bulunmuyor. Onlar teknik delegelerin düşünceleri. Pirelli’nin Mercedes ile yaptığı gizli testlerde de bu belirtilmişti. Charlie’nin düşünceleri kural değerinde olamaz.”

“Onların belirttikleri şeyler fikirlerdi, kural değeri olamaz.”

“Biz yarışta olduğumuz için, temyiz mahkemesinde tamamen teknik kurallara uygun bir şekilde davrandığımızı kanıtlayabileceğimize inanıyoruz. dedi.

Horner, Avustralya’da yakıt akışı ile ilgili gelen direktifleri göz ardı etmekten başka çarelerinin olmadığını söyledi.

Horner “Onların söylediklerine uysaydık bunun performansımıza önemli etkisi olurdu. Bu yüzden motorunuzun rakiplerinizden tamamen güç olarak geride kaldığı bir yarışta mücadele ederken, hatalı olan sensör ile tamamen güvenilir olduğuna inandığınız sensör arasında ikilemde kalsaydınız siz ne yapardınız?”

“Güvenilir olmayan bilgilere mi inanırsınız?”

“Biz teknik kurallara tamamen uygun davrandığımızdan eminiz.” dedi.

FIA Temyiz Mahkemesi 14 Nisan’da bu konuyu masaya yatıracak. O mahkemeden önce gerçekleştirilecek Malezya ve Bahreyn yarışlarında Red Bull’un nasıl davranacağı merak konusu.

Yarış hafta sonunda takımların FIA ile bu konuyu gündeme alması bekleniyor.


Yorumlar

“Red Bull, Temyiz Stratejisini Belirledi” için 7 yanıt

  1. Çok fazla yarış dışının olduğu bir yarışta Vettel de kalınca, gözlerini kırpmadan Ricciardo’yu riske ettiklerinden şüphem yok. Dümdüz tilki kurnazlığı, ne de olsa Vettel’den gayrısını takmıyorlar.

    Ortada bir sorunun olduğu açık. Sensörlar hakkında Ferrari de, Mercedes te konuştu. Bence FIA sensörü araçta tutmak ve sürekli veri kaydetmek ve denemeler yapmak kaydıyla akış miktarına izin vermeli ve bu seneyi test için geçirmeli. Seneye düzeltmeler yapıp uygulamaya geçebilirler. En mantıklısı da bu olur.

  2. Diyelim ki kazandılar. Ne olacak ki sonucu. Ellerinden alınan pozisyonu geri mi alacaklar sanki. Öyle olmadığını defalarca gördük. Bu yapılacak olsaydı herşeyi ile ortaya çıkan singapur vakası kazanç olarak Fernando’nun kariyerinde durmazdı.

  3. Horner “Onların söylediklerine uysaydık bunun performansımıza önemli etkisi olurdu. Bu yüzden motorunuzun rakiplerinizden tamamen güç olarak geride kaldığı bir yarışta mücadele ederken, hatalı olan sensör ile tamamen güvenilir olduğuna inandığınız sensör arasında ikilemde kalsaydınız siz ne yapardınız?”

    ya ben bu savunmayı hiç anlamıyorum. bir tek red bullun aracındaki cihaz mı bu kadar sorunluydu sanki? diğerleri dört dörtlük çalışıyor muydu? Diğerlerinin bu alanda kendinden avantajlı olduğunu, bu sayede senden daha iyi performans gösterdiğini neye dayanarak iddia ediyorsun.

    bir sorun varsa herkeste vardır. ben bunun doğru olduğunu biliyorum deyip diğerlerini yok sayamazsın.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Diğer sensörlerin Mercedes motorlular için özel tasarlanmadığını nerden bileceğiz ?

      ”Charlie’nin düşünceleri kural değerinde olamaz.”

      “Onların belirttikleri şeyler fikirlerdi, kural değeri olamaz.”

      Gayet açık. Mahkemede kazanırsak Charlie de durduramayacak bizi.

      1. yıllardır Mclaren tarafından hazırlanan ECU’nun Mclaren’e özel tasarlanmadığını nereden bilelim?

        Bir de Ferrari vardı değil mi… Sırf savunalım diye bu kadar kasmayın.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Kasılacak bir şey yok zaten bu kadar farkın Ferrari ve Renault ile oluşması arasında bir şey olabilir bunu demek istiyorum. Adamlar kendine güveniyor mahkeme haklı kararını verecektir eğer yanlış bir şey yoksa.

          1. her fark attığında şüphe duyulacaksa o zaman geride kalan 4 senede Red Bull’un hazırladığı araçlara bakalım öncelikle. Konu neydi neyi tartışıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir