Ricciardo: “Melbourne’deki Performansımızı Tekrarlayabiliriz”

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo Red Bull’un Avustralya GP’sindeki performansını Sepang’da tekrarlayabileceğini söylüyor.

Avustralayalı pilot Red Bull’daki ilk yarış hafta sonunda hem sıralama turlarını hemde yarışı ikinci sırada bitirmişti.

Yarışın ardından yapılan incelemelerde Red Bull’un FIA’nın izin verdiği maksimum 100 kilogramlık yakıt akış hızını aştığı  farkedilmiş ve Avustralyalı pilot yarıştan diskalifiye edilmişti.

Pazar günü F1’deki 52. yarışına çıkacak olan Ricciardo Melbourne performansının tek seferlik olmadığını söylüyor.

“Sepang’da ilk kez 16 yaşımdayken yarışmıştım. Dikkate almamız gereken ilk şey sıcaklık. Eğer kokpitte çok fazla ısı olursa çok sıvı kaybedersiniz. Ben geçmişti bir günde 6 litre sıvı tükettim ve hala acı çekiyorum!”

“Melbourne performansımız konusunda gerçekten iyi hissediyorum. Ne olursa olsun araç çok iyiydi”

“Podyuma çıkmak harika bir duyguydu. 18 puan almak bizim için daha güzel olabilirdi. Melbourne’de iyi bir yarış çıkarttığımızı biliyorum. Malezya’da bunu tekrarlayabiliriz”

 


Yorumlar

“Ricciardo: “Melbourne’deki Performansımızı Tekrarlayabiliriz”” için 3 yanıt

  1. Diğer takımlar kadar yakıt kullanınca aracın aerosu yeterli olacak mı, onu da düşünmek gerek.

  2. Performans tekrarlanabilirliği konusunda pek katılmıyorum. Ricci daha yetenekli ancak takım bu yıl Ricci’nin hayalleriyle oynayabilir. O performansı hep tekrarlanabilir hale getirmesi için ellerinde bir Vettel var ki onun altında hiçe sayılmaman mümkün değil gibi Ricci.

  3. bu yarışı vettel 2.ci bitirseydi redbull kıyameti koparırdı.sırf psikolojisi bozulmasın diye vettelin umursamıyorlar.riccinin puan avantajı moralini bozmasın diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir