Hamilton, Liderliğini Koruduğu için Biraz Rahatladı

yazar:

kategori:

Zorlu İtalya GP sonrasında liderliğini koruyan dünya şampiyonası lideri Lewis Hamilton’un sıkıntısı bu nedenle hafiflemiş durumda.

Cumartesi günü sıralamalardaki lastik kumarı sonrasında sadece 15. sırada yer alabilen Hamilton, tek pit-stop ile podyum fırsatı yakalamasına rağmen ikinci defa pite girmesiyle damalı bayrağı 7. sırada geçti.

Ama Felipe Massa ve Kimi Raikkonen’in de pek de iyi hafta sonu geçirmemeleri ile ortaya çıkan tablonun daha kötü olmamasına minnettat olduğunu söyledi.

Hamilton: "Gerçekten sıkıntım azaldı. Şaşırmadım çünkü bütün çabamı ortaya koydum ve yağmurlu havalarda neler yapabildiğimi biliyorsunuz. İyi bir iş yaptığım, yakalayıp geçebileceğim konusunda kafamda herhangi bir şüphe yok. Bunun mümkün olduğunu düşünüyordum."

Ferrari’nin sıkıntı yaşamasıyla takımının büyük bir fırsatı kaçırıp kaçırmadığı sorulduğunda Hamilton: "Hepiizin bir fırsat kaçırdığımızı düşünüyorum. Benim arkada olmamla, benden çok puan alma fırsatını kaçırdılar"

"Ama başka yönden, eğer sıralamalarda son seanssa kalsaydım, Massa ilk 10’un dışında kalabilirdi ve onlardan çok daha fazla puan alabilirdik. Yani pek de fen (sonuç) değil"

Gelecek haftaki FIA Temyiz Mahkemesi öncesinde şampiyonada lider konumda olan Hamilton, şampiyonluğu kaybeden konumda olduğunu düşünmüyor.

Hamilton: "Lider olduğunuzda, belki de öyledir. Ama buna o şekilde bakmıyorum. Kimi dünya şampiyonu. Bu yüzden şampiyonluğu kaybedecek (konumda) olan o"


Yorumlar

  1. Hayır hayır yanlış görmüşsün. Kimi 8 pit yaptı:)

    Her haberin altına birşey yazıyorsun ve hemen hemen hepsi aynı. Değiştir artık şu yorumlarını.

    Ayrıca kimi 2 pit yaptı. ilki 26 turda diğeri ise 35 turda. Yeri gelmişken neden tek pit stratejisinden 2 pite döndüler onuda anlamış değilim. İlk pite girdiğinde hala yağmur ihtimali vardı. Ama hamiltona oranla erken çıktı ve 2 pite döndü. Aceba trafikten kurtulmak içinmi bu şekilde davrandılar yoksa pistin kuruyacağını biliyormuydu ferrari ekibi?

  2. Kimi 3 pitstop mu yaptı..tamam tamam sen haklısın ben senle neyi tartışıyorum ki…karşımdaki insanın yarış izleme şeklini görmüş oldum….sen haklısın…

  3. tamam işte hamilton 2 sıraya geldiğinde vettel 1 pitini yaptı. Peki hamilton pite girdi zamanı gelmişti vede çıktığı 10.luk unutmayın. Kimide 3 pitstop yaptı…

  4. Padokman biz sizin gibi saçmalamıyoruz enazından kimi çok iyi demedik ama zemin kurudukca kimi farkı çıktı. Bunu kabul etmezsinzi.. İkinsi kiminin kaybedecek neyi kaldı..
    üçünsü sıralamada 1. olan hamilton bırakta yarışa asılsın olaganüstü harkulede bişey değil.
    Uçmayın bence

  5. birde herkes burada f1 i iyi izliyor merak etme,nasıl izleyeceklerine sen karar verme…hamiltondan önce nick ini aldığın kimi hakkındada birkaç yorum yap istersen

  6. şunu atlıyorsun vettel 2 ham 1 pitstop yapacaktı…

  7. padokman vetteli yakalıd diyorsunda vettel pite girip çıkmış hamilton pite girecekti bunlar pitlerde olagan şey. Unutmayın kimide 3 pit stop yaptı abartmayın. Altındaki arac mclaren pistin kafaya oynayan aracı bırakında 5-6 arac gecin bu ferrari içinde gecerli. malum hava yagışlı idi. Şayet normalde sıralamarda 0,75 ile 1,50 sn arasıbda fark attığın araçları mclaren ve ferrariyle gecmek olaganüstü bir olay değil. Araçlar arası gercek farklar. Bu araçlarla araba gecimiyorsan sorunun yoksa gitti gp2 test pilotluğu felan yap.
    Abartmayalım .. Abartmayalım. F1 iyi izleyinnn. Hamiltonu uçurmak için uçmayınn

  8. Vetteli yakalamıştı zaten pit öncesi 1.7 sn arkasına geldi sonra pite girdi çıktı…vettelin bir piti daha vardı yani alonsonun başına gelen şansızlık onun başınada geldi ve tekrar pite girmek zorunda kaldı…

  9. ben macaristan 2006yı hatırlıorumda alonso 15 baslamıs 1 e kadar cıkmıstı. ama pıttekı sanssızlık sonucu yarıs dısı kalmıstı kalmasaydı kesınlıkle 1. idi hamılton cok hızlı olsa tum aracları gecer vettelıde yakalar araya yeterınce fark koyup 1.ligi alırdı ama aracmı hamılton mu artık hız konusunda cok tutarsızdı ..

  10. Mclaren topu topu 55 turda 5 araba geçmişsin borduis saymıyorum.. Digerleirninde gücü belli.. Ben diyorum ki altındaki arabanla yagmurda araba gecemiyorsa şartlar hamiltonu uygun değilse.. ferrari gelsin test pilotu olur. Abartmayın 5 araba gecmeyi. Kimi, massa, hamilton. kova için bişey değil araba farkı farkı realist olun..

  11. yazık onlarada bakıyolar ama ortada izleyecek birşey yok.Hmailton her tur birisini geçtiğinde. bunlar şekil a oluyor.Sindiremiyorlar ki burda kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar.:)))

  12. Bir sıkıntım yokta. Mclaren ciler yagmurda mclaren iyi kuru hava kötü diyince izlediğimiz yarışlarada inamıyor.
    Hamilton glock u çimlere gönderdi bencilce.. Webberin yarışını mahveti diyoz insanlar işine geldiği gibi yazıyor. Tek dogru vardır.
    Hamilton glocku çimlere gödnerdi ıslak zeminde hadi glodk arabayı toparlayamasaydı ne olacaktı..
    Hamilton webberi sola dogru sıkıştırdılastik temasıyla webber hızını kaybetti.. Webber hamiltonu geceeck hızdaydı. Yakalamıştı. Bunun neresi adil bunun neresi iyi pilot.
    15 başlamışta. Sanki bana podyuma çıkmış Aracın hava şartlarından faydalanark 7 oldu.
    Kusura bakmayın da altın mclaren var eğer araçta gecemiyorsan Gitsin GP2 de test pilotluğu yapsın.
    Abarta abarta bir hal ettiniz ya hamilton hamilton..
    Adam toro rosso yla yarış aldı. Bu kadar açık..

  13. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    bunlar lewisin iyi günleri sebastian şampiyon olunca görücem onu

  14. senna guven avatarı

    teşekkürler trf1.net

  15. Kiminin piste çıkması hamiltonu terdirgin ediyormuşşş Allah allah..Hamilton Raikkonenle mucadele etmekten zevk aldığını kendi bile soyledi.:)

  16. kimiRaikkonen f1 dün gece yarışın tekrarını izledim ve nasıl zevk aldığımı anlatamam sana…:)

  17. Hamilton kafayı kimi takmışın sen bu kafayla zor şampiyon olursun. Kimi piste çıkması bile hamiltonu tedirgin eiyor..
    Esas senin rakibin massa ve kubica adam bunun farkın da bile değil.
    Hamilton bu sene şampiyon olamazsan NASCAR yolu gözüküyor gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir