MotoGP: Rossi, Yarışın Durdurulmasından Memnun

yazar:

kategori:

Yarış galibi Valentino Rossi, bitime 8 tur kala kırmızı bayrakların sallanmasının doğru karar olduğunu söyledi.

Rüzgârın artması ve yağmurun da etkisi ile şartların kötüleşmesi sonucu Indianapolis’teki yarış, 21. turda kırmızı bayraklarla son bulmuştu.

Yarışın durdurulmasının ardından ik başlarda tekrar başlanıp başlanmayacağı konusunda şüpheer vardı ve Rossi ile Stoner, Dorna CEO Carmelo Ezpeleta ile görüştü. Sonunda sonuç, 20. tur itibari ile beyan beyan edildi.

Rossi: "Liderliğe yükseldiğimde biraz hızlıydım ve zorlamaya başladım. Ama inanılmaz bir rüzgâr başladı. Çok yağmur yağmaya başladı ve artık hiç bir şey görmüyorduk. Düzlükte, motoru kontolsüz hale getiren bir rüzgâr vardı"

"Kolumu kaldırmadım. Çünkü aksi takdirde önde olduğum için elimi kaldırdığım düşünülecekti. Ama her tur, kırmızı bayrağı görmeyi umuyordum ve sonunda gördüm"

"Burada kazanmak inanılmaz. Bugün çok fazla farklı duygu yaşadım. Bir noktada dürüst olmak gerekirse yarışamacağımızı düşünmüştüm. Çünkü sağanak başladığında pisti kullanmak imkânsızdı. Pistteki bütün suyu tahliye ettikleri için iyi olduklarını düşünüyorum"

"Aynı şartlarda başka bir yerde yarışamazdık ama suyu temizlemek için bu kamyonlara sahipler. Bu yüzden o noktadan sonra tekrar odak noktamı buldum ve yarışa hazırlandım"

"Sorun rüzgârdı ve inanılmazdı, istikrarsızdı."

Rossi’nin Indianapolis galibiyeti, kendisinin ard arda 4. zaferiydi ve böylelikle yakın rakibi Stoner’in 87 puan önünde liderliğini sağlamlaştırdı.

Rossi: "Şampiyona için işler yolunda. Çok puanımız var. Bugün önde bitirdik ve sonrasında Motegi’ye gideceğiz. Göreceğiz"

"Ard arda 4 yarışı en son ne zaman kazandığımı hatırlamıyorum. Çok mutluyum. Çok uzun zamandır ıslak zeminde bir yarış kazanmamıştım"

"İyi sürüyorum. Bütün takım sıkı çalışıyoruz, Yamaha ve Bridgestone ile birlikte. Bazı sorunlarımız olsa da, daima sakin bir şekilde çözmeye çalışıyor ve asla pes etmiyoruz"

"Avantaj 87 puan. Motegi’yi 76 puan önce tamamlamam gerekiyor. Bu yüzden orada Stoner’in akasında da bitirebilirim. 2005te şampiyonluğu Japonya’da kazanabilmiştim. Ama kaza yapmış ve Melandri’yi yanımda götürmüştüm. Bu yüzden geçmiş pek olumlu değil. Bu yüzden odaklanmış durumda kalmaya devam etmeli ve orada da iyi bir yarış çıkarmaya çalışmalıyız. Sonrasını göreceğiz"

İtalyan pilot, yarış galibiyetyini, bu hfta sonu vefat eden büyük babasına adadı.

Rossi: "Çok hasta olan büyük babamın ölüm haberini yeni aldım. Utanç verici. Çünkü ona şampiyonluğu kazanıp kazanamayacağımı göstermek isterdim. Çünkü bununla ilgiliydi. Ama çok hastaydı, böyle şeyler olur. Çok yaşlıydı. Ona adadığım bir yarış kazandığım için mutluyum"


Yorumlar

  1. ecrin deniz avatarı

    şöle bi adam da f1 e lasım:)

  2. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Ben olsam ben de memnun olurdum. DURUN ROSSİ ARKADA KALDI HOOP 1. !!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir