Ferrari, Raikkonen'in Massa'ya Yardım Edeceğinden Emin

yazar:

kategori:

Ferrari, ifadelerinde şu anda destekleyici rolü önemsemese de Raikkonen’in, bu sene Massa’nın şampiyon olabilmesi için elinden gelen yardımı ortaya koyacağından şüphesi yok.

Fin pilot, sezonun kalan yarışlarda 2 numara gibi Massa’ya yardım edeceğini henüz kabul etmedi ama takım patronu Stefano Domenicali, Raikkonen’in, takımın kendisinden ne beklediğini bildiğinden emin.

Domanicali: "Her zaman, asıl ilgimizin takım olduğunu söyledik. Şüphesiz en önemli şey bu ve pilotlar bunu biliyor"

"Şu anda, şu durumda, puanları birinden alıp diğerine vermedik, ve şüphesiz, şimdiden sezon sonuna kadar olan bölümü göz önünde tuttuğumuzda yapılması mümkün olan şekilde, tabii ki Kimi, mümkün olduğunca agresif olmak için elinden geleni yapacak ve Felipe’nin, lider Lewis’e çok daha yakın olduğunu göz önünde bulunduracaktır"

Şu anda Lewis Hamilton’un sadece 1 puan gerisinde olan Massa, kalan yarışlara olan yaklaşımının, Raikkonen’in yardımına rağmen değişmeyeceğini söyledi.

Massa: "Şüphesiz işimi yapıyorum ve fikrimde çalışma şeklimde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yarışlara sadece kazanmayı düşünerek ve mümkün olan en çok puanı almak için çıkıyorum."

"Şampiyonada makul derecede iyi bir konumdayım. Bugün Kimi’nin önünde bitirdim. Bu yüzden bu olumlu bir şey ve Hamilton’un da önündeydim ve o da (olumluydu). Sonuçta olumlu bir sonuç aldım"


Yorumlar

  1. ne oldu kimiRaikkonen f1 McLarencilerde yeri geldiğinde işinize geldiği şekilde objektif yorumlar yapabiliyormuş dimi..

  2. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    alttaki yorumlar güzeldi. Onurmun mclarenci olamsı da 🙂

  3. Onur mclarencilerden bunu duymak zor. Seni tebrik ediyom tespiytin için..

  4. onur aybars avatarı

    "kimiRaikkonen f1" kardeşim, ben bir McLaren'ciyim…

  5. gizem birik avatarı

    İşte "karizma" budur. Adama "Yardım et" denilemiyor…herkes böyle düşünmeyebilir ama bu güzel bi düşünce…okurken işte buu beee işte kimi diye haykırasım geldi:D

  6. onur tebrikler valla. Tam yerinden yakalamışsın. Tam karizma. Helal olsun valla. Kimi bu kolay mı öyle.. Mclarenciler bunuda kabullenmez ama neysee.

  7. Matematiksel olarak kendi şansı kalmadığında çaktırmadan yardım edecektir.Ama bu yardım nasıl olur pistte mi olur pitte mi olur biraz daha teknik olur herhalde.

  8. onur aybars avatarı

    İşte "karizma" budur. Adama "Yardım et" denilemiyor.

  9. Yusuf Aslan Şengeç avatarı
    Yusuf Aslan Şengeç

    kimi kesinlikle yardım etmez.eminim.

  10. singapur ile ilgili şöyle bişiy var, güneşin olmaması pistin sıcaklığını düşündüğünüzden daha çok etkileyebilir, asfalt ısısı teorik olarak hava ısısından daha çok düşücektir, ki yarışlarda önemli olan asfalt ısısıdır.. ilginç bir yarış olucak, süper soft hamurlu lastikler getirilicek olması ferrariye yarıyo ama öte yandan aslfalt soğuk olucak ve lastikleri ısıtmak büyük bir sorun haline dönüşebileceği kanısındayım, bide massa ikinci yarışına çıkıyo aynı motorla, hemde monzada yapılan yarıştan sonra, bu da bir süpriz yaratabilir

  11. 2006 performansı da böyleydi. Hatta kazanabileceği bir yarışı da vermişti, bazen konsantre olmakta zorlanıyor.

  12. burak böcek avatarı

    tabi iddaası kalmamıs derken matematiksel olarak şansı var ancak bunun nerdeyse imkansız oldugunu artık herkes biliyor.kendimizi kandırmayalım.sureklı hamılton sorun yasıcak ve kimi son 4yarısı kazanıcak yok artık.karıyerınde böyle donemı yok ustelık bu yıl bu kadar sorun varken bırden şampıyon olucak deseler kimse ınanmaz.hamilton her yarıs 5puan alsa kimi raikkonen hepsini kazansada 1puan fark kalıyor.

  13. burak böcek avatarı

    kimseyi kimse için harcamıyorlar nasıl bir laf bu ya.esas olan takımın menfaati kaç kere söylicekler.kimi artık düşünmüyorum sorunları çözmeye uğraşıcam diyor.bu durumda tek iddaalı pilot kalıyor massa.elbette inip arabasını iticek deil.nasıl bir bakış açısı bu anlamış değilim.herhalde sen geçen yarısları ızlemedın yada geçen sene brezılyayı.startta onune kırabilir hamıltonun yada massaya zorluk cıkarmadan yol verebılır başak ne olucak.bunua anlamayan varsa bişey demıyorum.kımsenın kımseyı harcadıgı yok.iddaası kalmamıs pilottan yardım beklenıyor.bakınız heıkı gorevını yapıp hamıltonun ısını zorlastırmadan destekeldıgı gıbı.orneklerını gorduk bunun

  14. konu nereye gidiyo gene ya..

  15. Vettel in yaptığına bakya akşam iftara yemeğe çagırıyo hemde ortalıkta yok. Malum çocouk acemı daha. Vettelı gören olursa söylesin.. Allah rızası için.. 1. Sınıf ithal pilotumu kaybettim hükümsüzdür.

  16. Şener SALİH arkadaşım yarış gece yapılacak ve gece yapılan yarışın ılıman iklimle pek alakası olmaz..Çünkü pisti ısıtacak güneş olmayacağı için pist sıcaklığı tek haneli rakamlar olabilir..Buda ferrari için çok kötü bişey…

  17. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    ben türkiyedeyim o yüzden görmedim

  18. Bu gün vetteli gören oludumu.

  19. Kimi için her şey şansa kaldı. İnşallah massa yada kubica alır kimi alamazsa.
    Son duyumlara göre dennis ve ekibi hıra dağları civarında kamp kurmuşlar yagmur duası için..
    100 başta deve kesecekler miş.. Bu mclaren de alem takım..

  20. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    nasıl yardım edecek sorabilir miyim yarışta arabayı durdurup massayı iticek mi kimiyi neden massa için harcıyolar

  21. murat korkut avatarı

    Şurası bir gerçekki,Mc laren Ferrari ye göre aracı sezon başından buyana daha fazla geliştirdi.Bunun meyvelerini topluyor ve Singapurdaki gece yarışı pistin soğuk olacak olması Ferrerinin lastik ısıtmadaki sorunları bir araya gelince Tifoziler için zor bir dönem olacak gibi görünüyor.

  22. ali ışıık avatarı
    ali ışıık

    umarım yardım eder…

  23. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Saat yönünün tersine yarışlarda massa en iyisi. Yani singapur onun için iyi bir yarış olacak gibi kimi den yardım bekliyor ama kimi bu performansla zaten massnın arkasında kalacaktır e yardıma da gerek kalmayacak. Ah be kimi ne hallere düştük =(

  24. kalan yarışlara baktığımızda brezilya hariç tam mclaren e uygun pistler görüyoruz bu yüzden hiç istemesemde hamilton daha yakın şampiyonluğa bence. Birde tabiki şimdiye kadar ferrari sürücüler şampiypnluğunu garantileyememişse takımın çok büyük hatası var kesinlikle aracı hiç geliştiremediler.

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Singapur lastikleri yumuşak ve süper yumuşak ve yarış akşam yapılacak bölge deniz ikliminden nasibini aldığı için hava şartları pek ferrariyi zorlayıcı nitelikte olmayacaktır fakat yağmur olasılığı ve pistin monzada olduğu gibi yarıştan önce yağmur alması durumunda ferrari için pek iyi olmayabilir şunun şurasında 2 hafta sonra bugün neticeyi öğreneceğiz tarihin ilk gece yarışının ….

  26. murat korkut avatarı

    Massa öncelikle Hamilton ile mücadele edebilmeli,Kimi tabiiki elinden geleni yapacaktır bundan eminim.Şayet Massa Ferrayi limitlerde kullanamassa hamilton karşısında şansı yok gibi.Takımında acilen lastik konusunu çözmesi lazım.

  27. burak böcek avatarı

    arada 10derecelık bır ısıtma farkı var mclaren ve ferrari arasında.buraya yumusak lasıtkler gelıcek muhtemelen ve ferrai bu lastıklerde daha ıyı olabılır.he bırde yagmur yagarsa o zaman kar yagmasından farkı kalmaz:)

  28. burak böcek avatarı

    unutmayın sıngapurda cadde pisti ve saat yönünün tersien dönuluyor.massa bu tıp yarıslarda iyi perfonmans sergiliyor.ancak ferrari nin bridgestone hallettık demesıen ragmen lastık ısıtma sorunu yasaması benı sınır edıyor.gerçı monzada massa araçtan fena verim almadı.tabi taktıkte cok ıyı deıldı ama kımıde buyuk problem vardı bu konuda.yinede cok soguk bır hava olmaz umarım yoksa ısımız ıs

  29. Lastiklerini zorlukla ısıtabilen ferrari çok hızlı lastik ısıtabilen mclaren karşında ne yapabilecek çok merak ediyorum kiminin massaya acilen yardım etmesi lazım hatta FeRRaRi TR arkadaşımızın dediği gibi yardımdan fazlasına ihtiyacı var…

  30. Kimi yardim edecektir, sadece damarina basmasinlar yeter 🙂

  31. tolga soydan avatarı

    buz gibi pist.kimi ilk 10 girebilrse iyi. =)).

  32. singapuru şimdiden merak etmeye başladım buzgibi pistte neler olacak acaba..bide yağmur yağarsa olacakları tahmin bile edemiyorum..

  33. Massa risk almad diyorsunuz da sanki 20 puan önde de risk almıyor kaldı 4 yarış maksimumu almak zorunda. Diğer yarışlarda da bu şekilde yarışırsa işi zor. Keklik sayılabilecek bir yarışı kaçırdı bana göre. En azından 2. olabilseydi inanırdım şampiyonluğa. Şu anda herşeye rağmen Hamilton önde. Kimi'nin desteğinin dışında başka şeylere de ihtiyacı var.

  34. tolga soydan avatarı

    kimideb çok massanın performansını arttırması gerek

  35. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şayet massa ilk 2 yarışta bu yarışta olduğu gibi risk almama çizgisini sürdürür hamiltonda risk alıp bu riski kazanca döndürebilirse raikkonenin yardımcı rolü üstlenmesi kafi gelmeyebilir ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir