Ferrari, Yağmur Sorununu Çözmeyi Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, takımının bu yağmurdaki performans sorununu bir an önce çözmesi gerektiğini kabul etti.

Şampiyon takım, son aylarda yağmurdaki yarışlarda sıkıntı yaşadı ve hem Kimi Raikkonen hem de Felipe Massa, İngiltere’de bir çok defa pist dışına çıktılar ve sonrasında yağmurlu Spa ve Monza’da rakiplerine karşı tempo eksikliği yaşadılar.

Massa, sıralamalarda son anda son seansa kaldı ve dün de yarışı ancak 6. bitirebildi. Raikkonen ise 9. olarak puan alamadı.

Domenicali, bu tip şartların Ferrari’nin zayıf noktası olduğunu kabul etti ve kalan yarışların da yağmur ihtimali ile birlikte, sorunun çözülmesi için takımın elinden geleni yapacağını ifade etti.

Domenicali: "Şüphesiz yarışma istediğimiz bir atmosfer değil, yağmur ve soğuk"

"Ama bu konuda bir şey yapamayız. Bu yüzden yapmamız gereen tek şey, çok sıkı çalışmak ve bu şartlardaki durumumuzu geliştirmek için yapabileceklerimizi görmek"

Kendi sorunlarına rağmen Massa, Hamilton’un 9 sıra önünde sıralamaları bitirerek Monza’da şampiyona liderliğine yükselecek gibi görünüyordu.

Bununla birlikte McLaren pilotunun 7. sıraya kadar gelmesi ile Massa farkı sadece 1 puan indirebidi Ama Domenicali, şartlar iyileşmeyip de lastiklerin çalıştırılamaması ile FErrari’nin tempo eksikliği çekmesi sonucu daha kötü bir durumda olabileceklerini belirtti.

Domenicali: "Bu sabah, Lewis’in gridde 15. olduğunu göz önünde bulundurursak, (fark olarak) sadece bir puandan fazlasını elde etmek çok daha iyi olacaktı ama gerçek böyle"

"Yarıştan sonra söyleyeceğimiz, yarı olumlu bir durum"

"Ama bugünkü koşullarda, daha da kötü olabilirdi"

"Eğer lastikleri daha iyi bir şekilde kullanamamış olsaydık, bizi geçebilecek başka pilotlar da olabilirdi"


Yorumlar

  1. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    gerçekten bi çözüm bulması lazım ferarinin mesela kimi eskiden mcleren deyken yağmurlu havalarda süper yarışlar çıkarıordu şimdi ferariye bi geçti olacağı oldu ona

  2. otomobil tasarımcıları aracı dizayn ederken ilk olarak aracın ağırlık dağılımını yapıyorlar. burada ferrari ve mclaren in ağırlık dağılımları farklı. ferrarinin arka bölüme kayan ağırlık oranına karşılık mclaren daha orta bölüme kayan ağırlık yüzdesine sahipler.
    bundan dolayı lastikleri mclaren daha iyi ısıtıyor, ferrari ise yarış performansı olarak ağırlık dağılımı etkisini o şekilde gösteriyor.
    mclaren bazı yarışlarda lastik patlattı bu da bunun en açık kanıtı. bridgestone de teknik olarak bu detayı her defasında açıklıyor.

    yani anlayacağınız aracın ağırlık dağılımı temel tasarımı konu aldığından bu konuya çözüm bulmaları çok çok zor ferrarinin. önümüzdeki yarışlarda yağmur yağarsa ferrari şampiyonluğu büyük oranda kaybedecektir tahminimce. geçen sene ser virajlarda uzun dingil mesafesi dezavantaj yaratıyordu, bu sene ise lastik ısıtma problemi çıktı. ferrari mutlaka bir konuyu feda ediyor. bu sene bunların arasına dayanıklılık da katıldı…

    gelecek yarışlar neler olacak bekleyelim ve görelim.

  3. ecrin deniz avatarı

    ferrari yağmur sorununu çözmeyi amaçlıyor…domenicali de her yarıştan sonra sölediği gibi çok çalışmalıyız diyor…kalan yarış sayısı da bu arada 4! iyice komik olmaya başladı artık!

  4. vettelin arkasına geldiğinde hamilton pitstop yapmamıştı.. Pitten sonra gercek yerine geldi 10 çıktı. Bu pit giriş ve çıkışlarda olan bişey.. Heiki hatta massa da haklısın ama bu ikisede iyi pilot..
    heiki araba sorun var dedin 1 yada 2 turda düzelir diye bekledim dedi. Ama olmadı. Dennis de söyledi bunu forumda dennisi okursan görürsün.. ayrıca monza en rahat geciş yapılan pist yarış boyunca çok geciş gördük.. Valenciya yada monaca yada istanbul park olsaydı ne olurdu sence..

  5. Fizik kanunu her etkinin bir tepkisi olabilir..hamiltonu yeren bu kadar kişi olduğu sürece yanında olanda olur…ferrari ve mclaren dediğin sürelerden daha fazla diğer takımlardan hızlıdır ama kuru havada yağmurlu havada işler değişiyor Ron Danisin demecini okumuşsundur bazı takımlar yağmurda çok fazla downforce kullanıp tutunmayı arttırıp hızlı olabiliyorlar dedi,yağmur olayı çok farklı..ve o yağmurun içinde 5-7 aracı geçmekte önmeli bir meziyet 15.başlayıp pitten önce vettelin arkasına kadar gelmek büyük beceri ister…bakınız heiki nin durumu..

  6. psokman eksik okumuşsun hemen yazmışsın. GP2 gitsin derken mclaren ve ferrari pilotları için yazdım . Ama işinize geleni okuyorsunuz. Mclaren le ferrari grid diger takımlar dan 0,75 ile 1,50 sn daha hızlı değiler mi. Ama teknikten anlayan kim. 5-6 vey 7 araba gecmek ferrari ve mclaren için buyuk ve olaganüstü bir olay değil. Bunu abartmayalım. Birde sizde şunu hamiltonu yanlı yazmasınız zaten sorun kalmayacak.

  7. burada yanlı admin olduğunu sanmıyorum elbette takım tutuyorlardır ama işlerinide en iyi ve özverili şekilde yapmaya çalışıyorlar…al çıkrıkçı banlandıysa vardır bir nedeni,ama bir haftada büyük sükse yaptı sitede 😛 sende hep aynı şeyi yazıyorsun arkadaş,bütün haberleri okudum altındaki yorumlarının hepsi hamilton weberi dışarı attı,glock bariyerlere gidiyor,Nascara gitsin,Montoyada orada,adam geçemiyorsa GP2 pilotu olsun…yarış değerlendirmesi yok tutuğun takım veya pilot değerlendirmesi yok,hamilton eksenli yorumlar…şu haberin altında Hamiltonun ne işi var onu konuşuyoruz hala…

  8. padokman buarada yanlı mclaren adminler oldukca yazamıyoruz. Sizde rahat rahat bol kepçeden atıyorsunuz. Ali çıkrıkcıyı resmen banladılar. helal olsun sizlere bundan anlayan anlıyor başka söze gerek yok..

  9. Mclaren hava kuru du hamilton baktı webber eksoza kadar gelmiş ingiliz oyununla adamı dışarı gönderdi Bunlar mı kuru havada ki yarışlarınız.
    Valaneci yada o kadar iyiydiniz de massayı neden gecemediniz. Mclaren garajı acaba burada da yagmur yagar mı diye havaya bakıyordu..
    Kusura bakmayın da altınız daki araçla çok begendinzi kasap hamilton araba da gecemiyecekse biraksın GP2 de test pilotu olsun bak aslan gibi pilotlar vettel borduis… Adamlar en azından kasap değil.
    Hamilton bu sene 7 kere pilotlara acımısızca davrandı.
    Kanada kimi, alonso nun tepesine çıktı düz yolda, massa 2 virajda 3 kez pist dışına itti, glock ve webberinde durumu orta da . Tam NASCARlık pilot hamilton..

  10. sen izle bakim ne görüyorsun. MCLAREN tarafından geçildiğiniz yarışlardan başka ne var.

  11. elif çivici avatarı

    sezon bitti be hacı nesine düzeleceksiniz kalan yarışlar da yağmurun alası var zaten.üzülerek söyllüyorum ki mclaren kupayı alacak gibi..:(:(:(pilotlarda da aynen:::(

  12. Evet mclaren yagmur beklenen her yarışta mclaren dua etti . Kova bir yarış aldı sıcak havada oda massa motor patlattı.. Yapmayın sezonu baş dan sona tekrar izleyin..

  13. Ertan Akkaş avatarı

    helal olsun be Dominicali bmyle bir düşünceye nasıl vardın çok merak ettim!! Tifosi olarak tek isteğim sadece adam gibi yarışın şampiyonluğu almasanızda olur ama sıkı mücadele edin…

  14. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    SENEYE hersey Sil bastan yenileniyor araclar böyle olmayacak kanat kanatciklar olmuyacak lastikler hersey baska seneye bence daha zevkli bir sezon izleyecegiz..

  15. :)) zaten mclaren nin kazandığı pistlerde yağmur yağdı genelde.Yani sadece McLAren yağmur bekliyor gibi konuşmayın sanki tüm sıcak pistleri ferrari kazanmışta:D kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz

  16. Bu arada binnur, ben bu yorumumu sadece sana yazmadım. Pilotlara toz kondurmayıp tüm sorunu pit ekibine bulanlara cevaben yazdım.

  17. forzaferrari avatarı

    binnur f2008 yağmurda iyimide pilotlarda iş yok? lastikler ısındıda kimiyle massamı sürmedi?anlamıyorum üst düzey pilotlara neye dayanarak kötü diyebildiğinizi?, evet kiminin bu aralar düşüş yaşadığı aşikar ama geçtiğimiz senelerde hiçmi yarışını izlemedin? massanın sezonun 2.yarısında neler yaptığını görmedinmi? alonsonun boşa harcandığı doğru evet renoda, benki bir ferrari taraftarı olarak üzülüyorum durumuna, ama kendi seçti durmunu, kimsenin oturup alonso için üzülmesini bekleme…

  18. binnur, alonso gibi ya da rai gibi bir yetenek heba olmuyor merak etme. Yetenek nedir biliyormusun kötü olan aracı geliştirmek. Yoksa mclarenin koltuğuna f1 içinde olan test pilotunu dahi koysan ve takım yanında olsa aynı işleri o da yapar. Bu ferrari içinde geçerli.yetenekler eriyip gidiyor diye üzme kendini. Senin yetenek dediğin pilotlar çıksın ilk olarak aracın gelişimine yardımcı olsunlar.

    Araç geliştirmekten söz etmişken bak araç geliştirme ve yetenekli pilot nasıl olur. 1983 yılından schumi gelene kadar ferrari nasıl bir araçtı? Şampiyonluk için yarıştığı bir kaç sezon dışında ilk üçe girmekte bile zorluk çekiyordu. ve 12 yılda takım olarak 711 puan alırken schumi geldikten sonra şampiyonluğa doydu. Schuminin ferraride 8 yılda tek başına aldığı puan (735), ferrarinin 12 yılda aldığı puandan daha yüksek. sakatlıklarını ve 2003 den sonraki puanlarını saymıyorum bile.

    Şimdi senin yetenekli dediğin pilotların araçlarına bakalım. Renonun 4.lüğü bile tehlikede. Ferrarinin yağmurdaki efsanesi eriyip gitti. Güneş için dua eder olduk. Mclaren!… onlarda yağmur için.
    Bilmem anlatabildim mi?
    saygılar

  19. ama son turlarda hızlı olması gereken tek yarışta yani spa'da son bölümde 6 sn kadar yawaş kaldı yağmur başlamadan.. çok ilginç bi adam bu

  20. Sen nasıl gördün bunu tekra bak istersen massaya. Kimi her yarış son turlarda hızlıdır sadece.

  21. McLAREN TEAM avatarı

    biraz geç kalmadınızmı!!!zaten sezonda bitmişti!!!

  22. Sinan Şahin avatarı

    yarışın sonlarına doğru hava şartları iyileşince massa ve kimi'nin temposu hamilton iyiydi. kuru havada mclarenden iyi olduğumuz açık ama yağmurda çok gerilerdeyiz.

  23. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    fernando gibi bi yetenek mafolurken kimse üzülmüyodu ama

  24. Schumi gitti ferrari geriledi adeta en iyi takım şimdi tartışılır oldu bu senede gitti seneye inşallah. rai gibi bir yetenek maaf oluyo üzülüyorum…

  25. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    ben her zaman objektifim demek tüm yorumlarımı takip ediyosun sevindim

  26. binnur ataseven bir kimici olarak arabada sorun olmadığını sorunun pilotlarda (yani kimide) olduğunu soylüyorsun..Harbiden ilkginç..Objektif yaklaşımından dolayı seni tebrik ediyorum…

  27. pilotlarda iş yok araba mükemmel ? hımmm ilginçç..

  28. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    pilotlarda iş yok araba mükemmel

  29. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Sezonun başından beri bu sorun var ve hala buna bir çözüm bulunamadı.En işin en kötü tarafı da iki şampiyonlukta göz göre göre gidecek gibi.

  30. burak böcek avatarı

    artık bıktık bu tip konuşmalardan.söz var icraat yok.pilot ne yaparsa yapsın ferrari teknik ekibi mahvediyor işi.f2008 iyi bir araçsa her hava koşulunda iyi gitmeli.koca sezon bır ılerı adım gelmemısken bu zaafımızda kalan 4yarısta nasıl gelicek cok merak edıyorum.sürekli bu tip vaadler.yeni teknik ekip aracı iyi hazırlamak ve taktik klonusunda sınıfta kaldı bence.seneye araçlar cok değişicek ama değişmeyen yagmur perfonmansı olabilir.baştan asagı bı gozden gecırsınler ona gore her kosulda ıı gıden bı araç yapsınlar

  31. sezon bitince halletsinler bari

  32. evet bir an önce halletmeleri gerek dün yarışta millims bile ferrariden iyi tutundu massayı geri geçtii bir an önce çözüm bulmaları ferekkk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir