Lewis, Webber Kazasını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, İtalya’daki yarışın sonlarında Mark Webber ile olan temasını önemsemiyor.

McLaren pilotu, sonlara doğru lastiklerindeki aşınma nedeniyle tutunma eksikliği yaşıyordu ve bu esnada Webber, ona çok yaklaşıyordu. Avustralyalı pilot, 7.lik için düzlüğün sonunda atak yaptı ve 4 tur kala ilk şikana girmeden hemen önce Lewis’in savunması sonucu temas yaşandı. Bu temas sonrasında Red Bull pilotu kaçış yoluna saptı ve sonra tekrar piste döndü. Webber daha sonra temposunu yitirdi.

Hamilton, hâlâ ıslak olan alanda fren yapmamak için biraz sola açılması gerektiğini ve bunu yaptığını söyledi.

Reuters’e konuşan Hamilton: "Onu durdurmak için mücadele etmem gerekiyordu"

"Sadece bir kuru hat vardı ve kendi iç noktamı muhafaza ettiğimden emin oldum. Ama ıslak bölümde olmak veya virajı alamamak istemiyordum"

"Ön sol lastiğime temas etti ve devam etti."

Spa’daki tartışmalı cezanın ardından, hakemlerin bir harekette bulunacağı yönünde bir endişe vardı ama b sefer herhangi bir şey yapılmadı

Lewis, temasın bir yarış kazası olduğunu hissediyor ve herhangi bir hasar görmeden yoluna devam ettiği için rahatlamış durumda.

Hamilton: "Şanslı olan şey, aracın hasar almamasıdır"

"Aracın hasar aldığını bir düşünün, felaket oldu"

 

Hamilton Webber Olayı

 

 


Yorumlar

  1. Ne taktiginden bahsediyosunuz abi? Yaris boyunca yagmur devam etseydi Lewis avantajli olacakti, hemen kurusaydi Kimi avantajli olacakti, Kubica`nin podyuma cikmasinin tek sebebi var oda pite giris zamaninda pistin kurumaya baslamasidir. Kim nerden biliyor yagmurun gelip gemeyecegini, bu konuda FIA tahmincileride surekli yaniliyor ilginctir. O yuzden tamamen sanstan ibaretti takimlarin pit stratejileri, bazilarinin tuttu bazilarinin tutmadi..

  2. gurcan hezer avatarı

    İyi bir araca sahipsen taktiğin de her zaman iyi olmuştur ama BMW nin MONZA DA iyi bir aracı yoktu ,yüklü bir şansı vardı,FERRARİNİN DE iyi bir aracı yoktu ve vasatın üzerine çıkamadılar doğal olarak…
    MCLAREN pistteki en iyi araca sahip takımdı ,fakat mallesef onlarında kovalainen gibi bir şanssızlıkları bulunmaktaydı..
    En iyi araç pilot kombinasyonuna sahip paket hamilton ve mp4-23 oldu ,.İyi bir aracınız varsa ki buraki araç farkı farkedilir nitelikte iyidi ,geçiş yapmak için uğraşırsınız ve zorlarsınız ,fakat buda bence kişisel takım tercihlerinden yarışıın geneline bakamayan kesimleri rahatsız etmiştir.
    Şimdi buradan soruyorum 2005 japonya gp den bu yana böyle zeyir zevki dorukta,dakika başına neredeyse atak yapan ve sonlandıran 2. bir pilot gördünüz mü?
    Sürekli gündeme gelen geçiş yok kalmadı gibi sürüncemeleri gölgede bırakan bu adam f1 renk katmakla kalmamış spora eski havasını da tekrardan kazandırmıştır.
    TEŞEKKÜR edilmesi gerekirken keramet kendinden menkul FİA dahil eleştiri oklarını ve cezalarını!!! HAMİLTON a yönlendirmiştir.
    Yadsınamaz bir gerçekliktir bu şu anda en iyi ve en formda pilot ,biraz da eski yarışların ve pilotların ARTIK mazide kalmış anılarına ve mücadelelerine benzer sahneler yaşattığı için teşekkürü fazlasıyla hak ediyor…

  3. bmw taktiğini iyi belirledi diye bişiy yok, bu tamamen yağmurun ne zaman durucağı ile ilgiliydi, demek istediğim şu, stratejiyi yarıştan önce belirlersiniz ve bunu yaparken en önemli nokta ne kadar benzin yüküyle başlanılacağıdır, kusursuz bir strateji için yağmurun ne zaman duracağı veya pistin ne zaman kuruyacağını yarıştan önce bilmek gerekirki bu imkansıza yakın bişiydir.. monzadan örnek vermek gerekirse, kubica pite girdikten 2 tur sonra yağmur dursaydı bu durumda yine yoğun lastikleri seçmiş olması beklenirdi ve 2. kez pite girme zorunluluğu doğardı, başka bi açıdan bakarsak, hamilton pite girmeden 1 tur önce pist kurusaydı geçiş lastiği takarlardı, yani bu tıpkı güvenlik aracı piyongosu gibi, işi belirsiz kılan nokta sizin pit yapmayı planladığınız turdan önce mi veya sonra mı gerçekleşeceğini asla bilemezsiniz, bi nevi kumardır..

  4. BMW gercekten taktiği iyi belirledi. Tebrikler onlarada ..

  5. senna guven avatarı

    yok yok özüre gerek yok..BMW taktiği Mclaren ve Ferrariden daha iyiydi bu kesin..bu arada şimdiden alonsonuz hayırlı olsun…%90 olacak galiba o iş..

  6. O zaman ben yanlış anladım senden özür diliyorum. Ama sadece şans olarak görenlerde var, sözüm onlara olsun o zaman =)

  7. senna guven avatarı

    Erhancım..şans dedim ama strateji de dedim yazımın tam kısmına yorum yap lütfen..şans dediğim kısım:20 dk içinde yağmur yağacak anonsundan sonra yağmurun yağmaması o sırada da bmw nin pit yapmamasıdır..yani hem strateji hem şans..zaten ikisi ile birlikte başarı geliyor…BMW takım olarak bence gayet başarılı bir yarış geçirmiştir..buna bişey demiyorum ki zaten..
    Ayrıca ben agresif süren herkesi severim..kimseye de negatif yorum yapmadım bu konuda..genel konuşuyosan ona bişey diyemem

  8. İşte zaten sorunda burada. Bu tür hareketler Hamilton yaptığı zaman zevk alıyorsunuz ama başka bir pilot (Coulthard örneğini vereceğim yine) yaptığı zaman ilk tepki gösterende siz oluyorsunuz. Bu çifte standarttır.

    Yarıştan önceki haberlerde belki 10 kez yazdım Monza'da McLaren çok güçlü olacak diye. Yağmur yağmaya devam etseydi Hamilton BMW lerin önünde bitirecekti bunu da tartışmıyorum. BMW taraftarıyım ama bunu göremeyecek kadar kör değilim. Ama hızlı olanın her zaman kazanamadığını bir çok kez gördük. BMW o şartlar altında en iyi stratejiyi yaptı, üstelik her iki pilotunu da üst sıralara çıkardı. Yağmur lastiklerine geçme riskini alan ilk takım yine BMW oldu ama hala "şans" diyorsunuz. Eğer şansla oluyorsa bunlar BMW bu yıl çok şanslı.

  9. senna guven avatarı

    kaybeden ne hamilton ne massa ..sonuçta puanlar aldılar..puan almayanlar kaybetti..hani sporun doğası olarak!
    Biz Vettel i kazandık..en büyük kazanç bu..
    Herkesin kendi fikri var herkes fikrini söyleyecek tabi ama diğerlerine empoze etmeye çalışmamak lazım..Şunu kabul edin bunu edin gibi..Ben Hamilton ın savunmasından da geçişlerinden de inanılmaz keyif alıyorum.Bırakın pistte araçla tur atarken izlemeyi, yolda yürürken bile izlerim..Ayrıca herkes tarafından sevilen bir pilot olmasını da istemiyorum…Umarım anlatabilmişimdir

  10. Ben cumarestini günü vettel al şu yarışı diye yazdım Pole ilgili forum yaımı bulursan görürsün. Vettel yarışı aldı. Vettel tebrikten son butun mclarenciler hamilton şöyle yaptı böyle yaptı diye 2 gündür uçuyorlar.. Bende teknik gercekleri yazdım. Pit stoplarda sıralam çok değişir unutmayın 2 liğe kadar çıkarsın pite girince 10 çıkarsın bu gayet normal. Bunu kavrıyamıyorsunuz. O kalırsa kimi 1. yarışta 16 lıcılıktan 2 liğe kadar geldi ama yarış oyle bitmedi bunu abartmayın artık yeter.. Vettel tekrar tebrikler kubica yada..
    Pazar günü buarad yazdım kazananlar vettel ve kubica
    kaybedenler massa ve hamilton diye
    ama bunuda kabul etmiyorsunuz. Kusura bakmayında hamilton süperdi diyemem ok.

  11. senna guven avatarı

    vettel i mi tartışıyoruz hamilton ı mı kubicayamı sen sürekli sıkıştığın noktada konu değiştiriyorsun..forumların tamamını okursan vettele en az 3 ayrı haberde tebrik yazdım .. monza yıldızı vetteldir..kariyerinin esas başlangıcının yaptığı parlak performansı için..ama en iyi yükseleni hamiltondır..kubica yağmur şansının ve takım stratejisinin sayesinde yukarda kaldı..yoksa hamilton ın üstündeki heidfeld-alonso ve kubica yı pistte geçtiğini hatırlıyorsundur herhalde..Ayrıca kubica 2. değil 3. oldu …2. olan Mclaren Mercedes pilotu kovalainen dir..

  12. senna siz puan tablosuyla yorum yapıyorsanız. İşimiz yarışlara bakmayın akşam üstü tabloya bakın sallayın sonra bol kepçeden. Kardeş bazen tablolar aldatır.. Monza da en iyisi vettel di. Bıraz daha zorlasanız podyuma hamiltonu çıkarakcınız. Ayrıca kubicada 11 likten 2 liğe geldi.. Bunu bile hiçe sayıyorsunuz.. Mclaren bu normall..

  13. senna guven avatarı

    iyi olan puan durumunun en tepesinde ..

  14. senna kedni pilotunuzu eleştirin adam gibi. Göstere göstere yalan atılmaz ki. Ben gerceklerin peşindeyim. Gelecek yarışıda glock alsın önemli değil. önemli olan iyi olan alsın. Ama hatalarıda kabul edin çift standart yapmayın..

  15. senna guven avatarı

    mclarenin hiç bi sorunu yok..artık kendi takımının haberlerine yorum yazmaya ağırlık ver de millet huzura ersin…konular da kapansın..2 hafta var daha yarışlara hepimiz ruh hastası olucaz didişmekten

  16. senna hiçde önemli değil. sonuçta 20 pilot lazım belki seneye 22. grid dolduracak adam lazım.. O bizim değil mclarenin sorunu..

  17. senna guven avatarı

    hamilton ömür boyu F1 de kalacak üzgünüm:)

  18. ege bu webber zaten yeri gögü yıkardı. herhalde oda mclarenci oldu gibi. Bu hareket bana yapıılsa hamilton ilgili basın açıklaması yapardım. Nerdee.. Dediğin gibi istanbul parkataki köpek olayını anlata nalata biterememişti. Bu webber..

  19. spa da hamilton raikonenin kendisini pist dışına ittiğini söyledi..o olayda raikonene ceza verildi mi? hayır..o olayda raikonenin suçlu olduğunu söylediniz mi, f1 erhan ve raikonen arkadaşım? hayır bunu yapmadınız..peki, benzer bir olayı hamilton webere yapınca neden yazmadan edemiyorsunuz? haa, diyeceksiniz hamilton raikoneni suçladı ama aynı şeyi kendisi yapıyor..demek ki hamilton kendisine yapılan hareketin cezasız kalamsı sebebi ile kural dışı olmadığını öğrendi, ve bir sonraki yarışta o da aynısını yaptı..madem kural dışı değil, o halde hamilton neden yapmasın? f1 için ayrı kurallar hamilton için ayrı kurallar mı koyuyorsunuz siz de fia gibi? saçmalık..

  20. mclaren team sana yazdım yazdıklarımını bile anlamaışsın. Senna i schumi ve hakikanen hatta kimi bile hamiltonun yaptığı her hafta çelişkili açıklama ve saçmalıklar yapmamaıştır.. Bunu yazdım ne kadar iyi anlamışsın.. En iyisi sen bişeyy izleme vur kafayı yatt..

  21. Ben bu konu ile alakalı olarak hala weberden bir açıklama gelmemesine bayağı şaşırdım.Weber nasıl oluyorda hala susuyor bizim istanbul parktaki köpek olayına bile konuşmuştu.Ayrıca da pilotlar derneği başakanı değil mi kendisi

  22. McLAREN TEAM avatarı

    o adamlar dediklerin f1 i f1 yapan isimlerdir efsanedir tüm f1 otoriteleri ve taraftarları saygı gösterir…

  23. McLAREN TEAM avatarı

    senin taraftarı olduğun pilot bile bu özelliklerinden dolayı seviliyor.taraf olduğunuz pilotla bile çakışıyorsunuz …

  24. McLAREN TEAM avatarı

    senin f1 anlayışını aşagıda yazdım bence engüzel yer hayadarpaşa orada tam istediğiniz gibi yarışlar var kimse kimseyi geçemez sevigili arkadaşım ..

  25. Yazdığın adamların yarışlarına baktık. O insanlara hamilton gibi bir yarışta farklı diğer yarışta farklı konuşmuyor ayrıca butun kurallar biza demiyordu..
    Schumi, senna ve mika ile hamiltonu kıyaslıyorsan oda senin f1 anlaşıyın ne diyebilrim..

  26. mclaren Team güncel hayatta siyesetci gazetecide aşırı saçmalayın gündüm de olur ama kimse sempati duymaz. Hamiltonun hatalarını yazıyoruz.. Hamilton 10 numara demiyoz fark buarada

  27. McLAREN TEAM avatarı

    shumi-hakinen shumi-montaya senna-prost çekişmelerini izleyenler iyi bilirler mücadele hasıl olur..o dönem izleyen seyircilerin yorumlarını duyar gibiyim…teşekürler hamilton bizi o yıllara götürdüğün için!!!!!!!!!

  28. McLAREN TEAM avatarı

    şuan yazdıgınız yorumlar bile lewis in eseridir! bu adam olamasa şuan yazacak çok fazla bişey bulamazsınız!!demekki f1 in lewis gibi pilotlara ihtiyacı var onlar olmazsa yarış izlemenin anlamı kalmaz! neyini izleyeceksinki? sıralama sonucuna akşam bak sonra sezon sonu şampiyona bak….

  29. İllaki f1 de bunlar olacak. Ama dikkat çektiğimiz olay. Hamilton..
    Adam belçikada kimi adil değildi beni dışarı itti diyor.
    Bu hafta aynı adam webberi resmen gönderiyor ufak ta bir temas oluyor. Glocku resmen çimlere gönderiyor o yagışlı havada glock bariyerlere felan çarpa bilridi.
    Konu bunlara gelince hamilton da ses yok. Taraftarı belçika da hamilton hata yapmadı derken
    Bu hafta nasıl oluyor da fikir değiştirip hamiltonu savunuyor esas çift standart düşünce burada.
    Neyse o olması lazım. Ben glock yer bırakmadım ve çimlere gönderdim diyecek. Webberi de engelledim diyecek bu kadar basit.. Hamilton sadece kendine müslüman..

  30. gurcan hezer avatarı

    İnsanlar boşuna hayıflanıyorlar f1 de geçiş olmuyor ,eski yarışların havası yok ,heyecan yok ,sıradan bi yeterlilikle tamamlanıyor mücadeleler diye…
    Geçiş olduğu zaman ,gerçek anlamda mücadele olduğu zaman insanlardan sporun ruhuna ,mazisine yakışmayan yorumlar ve homurtular yumağı her tonda kendini gösteriyor…
    GEÇİŞ olmasın ,hatta YARIŞ da olmasın ,sıralama turları 2 saate çıkarılsın ,kimse kural ihlali yapmaz!!!
    F1 i eskiden izleyenlerle ,izlemeyenler arasında ,yada yarış zevki içindeki fanatizmle asimile olmuş kişiler arasındaki fark bariz belli oluyor.
    FERRARİ taraftarı arkadaşlarım ne çabuk unuttunuzda demeçleriniz de birbirlerinizi öteliyorsunuz schumacher
    çok mu düzgün geçişler yapıyordu bakın 1999 MACARİSTAN startına ,2000 spa da hakinene frenlemede sayamadım siz sayın kaç defa yön değiştirdiğine ,monaco 2005 ralf ve bariccelloya ataklarına ,özellikle monacoda yaptığı saçmalıktı ama ne ceza ne yorum ne kınama…
    OBJEKTİF olun arkadaşlar ,tabi ki herkes taraftarı olduğu takımın galibiyetini ister ama önce mantıklı ni sağduyu ve f1 bilinci ile izleyin yarışları ,fanatikliğin gözüne perde indirdiği 2. sınıf taraftar bilinçsizliğiyle değil….

  31. onur aybars avatarı

    Spa'da, yani daha geçen hafta, "Kimi adaletli davranmadı, beni dışarı itti" diyen Lewis…

  32. Geçişlerin az olması pilotlarla değil şu anki F1 araçlarının yapısıyla alakalı. Fark 1sn altına düşünce inanılmaz downforce kaybediyor otomobiller. Bu yüzden pilotları eleştirmek yersiz.

    Spa'daki Hamilton Raikkonen olayıyla bunun arasında nasıl bir alaka kurdun anlamadım. Burada iki otomobil yanyanayken orada Raikkonen Hamilton'un önündeydi bu yüzden istediği gibi çizgi değiştirebilir. Yön değiştirmesinin Hamilton'a bir zararı olmadı hatta atak yapması için fırsat verdi.

    Eski yarışların %90 ını seyretmiş birisi olarak söylüyorum. Eskiden de frenleme esnasında iki araç yanyanaysa yön değiştirme olmuyordu. Geçilen pilot savunmasını yapıyor, işe yaramazsa geçildiğini kabul edip yol veriyor, hava boşluğundan yararlanıp (downforce kaybı nerdeyse "sıfır") atak yapma fırsatı kolluyordu. Bu yüzden neredeyse 1 tam tur süren kapışmaları izliyorduk.
    Hiçkimse trencilik oynanan bir F1 izlemek istemez o yüzden sınıflandırmak, 2ye ayırmak yanlış olur. Ama bir pilot can verecek veya sakat kalacaksa o yarış hiç olmasın daha iyi.

  33. MagicAlonso avatarı

    ErhanF1 çok doğru konuşmuşsun kardeşim söylediklerine sonuna kadar katılıyorum

  34. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    F1 i ilk izledigim yilarda 1996 larda bu gecisler bu kazalar neydiki milet bir birinin üstüne cikiyordu heycan yaris boyu devam ediyordu simdi nasil baslarsa öyle bitiyor bir iki yetenekli pilot var ama onlarinda önünü FIA ve cok bilmis yorumcu arkadaslar yazarlar cizerler keyfimizin icine limon SIKIYOR bence lewis massa gibi pilotlar olsunki heycan olsun weber i ve onun gibiler ancak konusur gecis olacak carpma olacak pist disi olacak heycan olacak yoksa gider biz baska yaris iszlerdik

  35. tolga soydan avatarı

    iyi geçişler yaptı tehlikeli işlerde yaptı.glocka yaptığı ayıptı yani.

  36. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    LEWiS ne yapsa olay summi günlerini hatirliyorum summi ne yapsa olay oluyodu meyve veren agac taslanir ..tebrikler lewis su anda kazan kazanma en cok konusulan yazilan cizilen pesine kosulan sensin TEBRiKLER::

  37. senna guven avatarı

    serkan konuyu güzel bir noktaya taşıdın..ayrılmış görünüyoruz ama aslında öyle olmadığımızı aynı şeyleri istediğimizi düşünüyorum..Hepimiz güçlü geçişler istiyoruz..Sadece sezon sonunda olduğumuz bu günlerde ortalık biraz gergin..

  38. f1'e heyecan ve renk katan bir pilotu böylesine eleştirmek bu spora ihanettir, bu yarışta tek hatası glock'u dışarı taşırmasıydı, onun haricinde agresif ve hoştu, sanırım f1 tarafları bu noktada ikiye ayrılıyor, senna zamanındaki f1'i geri isteyenler ve pasif bir f1 isteyenler olarak.. keşke her pilot bu kadar agresif ve göze hoş gelen bir sürüş sergilese, bunu gerçekten istiyorum, lewis dün böyle yarıştı diye diil

  39. "Geçişlerinin tehlikeli ve kural dışı olduğunu söyledim" olacaktı.

  40. Erhanf1 birinizden kastın bensem bunu kabul etmiyorum. Çünkü ben savunmasının temiz olduğunu söyledim. Geçişlerinin tehlikeli ve kural dığı olduğunu söylemedim. O yüzden hamilton masum demiyorum.

  41. frenleme anında yön değiştirelemezse Spa'da Kiminin frenleme noktasında nasıl sağ sol yaptığını gördük ona hiç bir sesin çıkmadı?

  42. Webber dışardan çok geç geliyor sorun onda.

  43. Ben Hamilton düşmanı değilim. İlk eleştiride hemen konduruyorsunuz "bilmemne düşmanı" diye, biraz olgun düşünün.
    Hamilton'un BMWleri çok temiz geçebiliyorsa pekala Glock'u da geçebilirdi, pist dışına atmasına gerek yoktu.

    Söylediklerinizde anladığım pistte kuru çizgi varsa yanında kim olduğu farketmez, bariyerlere doğru gönderebilirsin. Tekrar söylüyorum bu bir kuraldır, açın bakın kural kitapçığını. "Frenleme esnasında yön değiştirilemez" Bu yeterince açık değilmi?
    Bahreyn'de Coulthard-Button olayında buradaki herkes (şimdi Hamilton'u savunan McLaren taraftarları dahil) Coulthard'ın hatalı olduğu konusunda hemfikirdi. Şimdi ne değişti de tam tersini söylüyorsunuz? Ondan sonra gelmiş burda objektiflikten, tarafsızlıktan bahsediyorsunuz. Birinizde buradaki bir kaç fanatiğin yorumuna bakıp Hamilton'u masum ilan ediyor.

  44. Yapmış olduğu bu savunmada tartışılacak bişey olduğuna bende çok inanmıyorum ve önemsemiyorum. Ancak yaptığı ataklar sert geldi bana. Belki de yağmurda iyi olduğunu kanıtlamak istiyordur. Bunu bilemem ama bu kadar agresif olması ona kazançtan çok zarar getirir.

  45. senna guven avatarı

    mclaren team ağzına sağlık..son cümlene kadar katılıyorum..ben de az önce hakkinen-schumi ve schumi-montoya izledim..çelik gibi mücadeleler..şimdi sennayı izleyeyim biraz:)

  46. Lewis ilk şikan çıkışında Glock'u pist dışına itmesini de önemsemiyor mu acaba..

    http://www.youtube.com/watch?v=Kr84NX_mUVg

  47. McLAREN TEAM avatarı

    geçen yıl massanın alonsoya yaptığını düşünürsek! lewis yaptığı gayet normal geçiştir.. hamilton dışa açılmadan o viraja giremez dikkatle bakınca anlaşılıyor hatta iyice dışa çıkmadığı için şikanı zor geçiyor..

    alonso massayı geçerken massa mclareni delmişti!! yarıştan sonra kavga etmişlerdi hatırlarsanız !buna rağmen hakemler inceleme bile başlatmadılar.. ama bir fark var onu yapan massaydı:))

    sizin nedediğiniz ne hamiltonun umrunda nede yarışlarda yaptığı geçişlerinden keyif alan seyircinin umrunda…

    iki yarıştır bir düşünün yarışları izlene bilir yapan heyecan katan pilot kimdir..

    birde anlamadığım lewisin dedigi gibi terencilikmi oynamak istiyorsunuz bunu anlamadım..egerbunu istiyorsanız haydarpaşaya gitmenizi tavsiye ederim orada hiçbir vagon digerini geçmez fia izin vermez!:))istediniz bu ise en güzel örnek budur bırakın arkadaşlar artık adamlar yarışsınlar lewis kimiyi geçsin massa lewisi mücadele izleyelim biraz senna videosu izledim olmaz böyle bir mücadele ……

  48. senna guven avatarı

    konumuzun sonucu..savunma temiz

  49. Sinan Şahin avatarı

    hamilton, geçişleri ve savunmayı fazla abartıyor, geçen sezonda aynı olaylar tekrarlanmıştı ama fia tam olarak görevini yapamadığından bu olaylar seneye de devam edecek.

  50. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    webberim benim sen çarpsan olay olurdu

  51. videoyu iyice izleyin, pistte kuru kısım bariz bir şekilde ortada, lewisin de pistin kuru kısmında sürdüğü ortada..kendisini ıslak alana alıp buyur geç weber diyecek hali yok..

  52. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Lewis okadar geçiş yaptı iyi hoşta 2 tanede bu şekilde pozisyonu vardı. Şanslı ki ikisinde de kaza olmadı. Ama hem glock hemde webber olayında bariz bir şekilde hatalı olduğunu düşünüyorum. Ceza verilebilirdi ama geçen hafta olan saçmalıklardan dolayı bu hafta ceza vermeye cesaret edemediler. İşte bu fianın en zayıf noktası. Hamilton üç dört kişi biçseydi bile belki de hiç ceza almayacaktı.

  53. senna guven avatarı

    istanbula gelip senin kullandığın arabaya çarpacakmış binnur:)

  54. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    lewisciğim bundan sonra çarpacağın adamı iyi seç mesela git piquete çarp o da görsün idolünden nasıl çarpılırmış

  55. yarış budur burda Lewisin hiç bir yanlış hareketi yoktu Webberin tamamen önündedir ve Webber LEwisin lastiğine çarpmıştır Lewis düşmanlarına ekmek yok burda hadi başka kapıya..

  56. senna guven avatarı

    benim gözümde daha sempatikleşiyor bu hareketleriyle..ayrıca bence bu savunmada bişey yok..bu tip birçok kez savunma hatırlıyorum..geçen sene indianapoliste alonso start finish düzlüğünde lewis in yanına geldiğinde düzlük bitiminde dışa hafif itmişti alonsoyu..alonsonun gıkı çıkmamıştı..veya alonso, webber gibi üstüne kırmadı hamilton ın..sonraki virajlarda gene denedi..hava yağmurlu diye savunma değiştirilmez ki..bence de bu tip durumları abartmamak lazım..

  57. Kesinlikle ceza, en azından uyarı alması gerekiyordu Hamilton'un. Kurallarda açıkça frenleme esnasında yön değişimi yasaklanıyor. Hamilton bu hareketleriyle gün geçtikçe daha antipatik oluyor.
    Birde önemsemiyormuş beyefendi. Bir gün bir pilot "yetti" deyip aynı hareketi Hamilton'a yapınca Lewis'in, Ron'un ve buradaki sözde objektif McLaren taraftarlarının yorumlarını zevkle okuyacağım.

  58. senna guven avatarı

    bir pilot hassas ise bu sporu yapmayacak gidip golf oynayacak..aynen kiminin dediği gibi..

  59. Arkadaşlar allah sizi bu siteden eksik etmesin..ne diiim yani 🙂

  60. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    weber yapsaydı o savunmayı hemen ortalığı birbirine katardın.
    hamilton biraz daha olgunlaşmalısın.

  61. hamilton bu seferde deki ben hata yaptım az daha webberin yarışını götürüyordum de. her hatan dan sonra bir bahane buluyorsun. Kimi ye çarpıyon kabahatlısın güvenlik arabası girmese diyorsun. Massa yı sağa sola 3 viraj üst üste pistin dışına atıyon dünya dan haberin yok. Glock yazık ta çimlere gitti geri dönemiye bilirdi..
    Webber adam gibi atak yaptı yazık ettin adamın atağına webber senden hızlı idi lastik teması gecilmeni engelledi..
    Hamilton büyük pilot olmak istiyorsan ben hata yaptım diyebileceksin.. Ama nerde. Şeş kaza hamilttuna yarış için de bişey olsa yer yerinde oynuyorr..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir