Alonso, Ferrari’ye Olan İnancını Yitirmedi

Fernando Alonso, sezona istedikleri gibi bir başlangıç yapamamalarına rağmen Ferrari’nin herkesi yenebilecek bir araç yapabileceği konusunda inancını yitirmediğini söyledi.

Alonso “Avustralya’da gördüğünüzden daha fazla potansiyele sahibiz ve her şeyi doğru yapıp daha iyi bir hafta sonu geçirmeliyiz. Aynı zamanda gelişmemiz gerektiğini de farketmeliyiz çünkü bu yeterli değil. Mercedes aracı çok güçlü görünüyor. Ancak bizim de potansiyelimiz var ve takımın çok iyi iş yapabileceği tesisleri ve yetenekleri var.”

“Güçlüyüz ve daha iyi olacağız. Bundan oldukça eminim.  Sezona başlangıçta zayıf kaldığımızı biliyoruz.  Son senelerin tekrarı gibi görünüyor ancak bu sene farklı kurallar ve farklı gelişme oranı var.” dedi.

Ferrari rakiplerine kıyasla motor konusunda geride görünüyor ancak Alonso, bir çok alanda düzeltmeleri gereken şeylerin olduğunu söylüyor.

Alonso “Gerçekten nasıl cevaplayacağımı bilmiyorum. Aero, mıotor ya da hangi alanda geride kaldıysanız zeki olmanız ve size performans kazandıracak şeyler bulmanız lazım.”

“Bu konuda çalışıyoruz ve aracı her alanda geliştirmeliyiz.  Bazı alanlarda diğerlerinden daha fazla gelişmeliyiz. Ancak hiç durmayacağız. ”

“Sıkı çalışacağız ve aracı geliştireceğiz. Son senelerde aerodinamik açıdan yakalamaya çalıştığımız doğru. Bu alan biraz tahmini zor oluyor çünkü bazen rüzgar tünelinde bulduğunuz şeyler 0.1 sn kazandırırken bazen 0.4 sn kazandırıyor.”

“Bu konu tahmini zor oluyor ancak bu sene aynısı motorda da olabilir. Sezonun ilk yarışlarında zor anlar yaşasak da Ferrari ile geçirdiğim 4 sezonun 3’ünde son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdim. Bu sene de farklı bir şey olacağını düşünmüyorum. Sıkı savaşacağız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Ferrari’ye Olan İnancını Yitirmedi” için 4 yanıt

  1. ******* (spa2000) avatarı
    ******* (spa2000)

    Gerçekten nasıl cevaplayacağımı bilmiyorum.
    Güçlüyüz ve daha iyi olacağız
    Bu konuda çalışıyoruz
    Bazı alanlarda diğerlerinden daha fazla gelişmeliyiz.
    Ancak hiç durmayacağız.
    Sıkı çalışacağız
    aracı geliştireceğiz

    Seçimler yakın belli ki.
    Herşeyi söylüyor ama dediği hiçbir şey yok.

  2. Alonso-Raikkonen tartışması yapacağımıza şu Ferrari’nin rezil haline baksak daha iyi olacak.5 sene oldu hala aynı yerdeyiz.Hatta daha da geriledik.Bu 2 pilotu tartışacağımıza Domenicali ve Monteyi tartışsak daha iyi olur.Belki adam olurlar da istifa ederler.

    1. Monte’nin bu konuyla bir alakası yok.

  3. Çekmediğin dertle çile kalmadı
    Üst üste kazandığın yarış olmadı
    İyi yorum yaptığın bi gün olmadı
    Olamadın şampiyon olamayacaksın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir