Dennis: "Takım Mercedes'e Devredilmeyecek"

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Ron Dennis, yakın gelecekte Mercedes Benz’in Woking kökenli takımda genel kontrolü eline alma şansının olmadığını söyledi.

Mercedes-Benz’in. takımdaki %40’lık hissesini arttıracağı yönünde söylentiler her sene çıkıyor. Ama Dennis, Mercedes-Benz’in hisselerini arttırmak için bir nedeni olmadığını ifade ederek böyle bir ihtimali düşünmüyor.

Corriere della Sera tarafından Mercedes-Benz’in, takımı devralmasının düşünülebilir olup olmadığı sorulduğunda Dennis: "Hayır" dedi ve devam etti.

"Böyle bir şey görmüyorum: Herşey olduğu yerinde şu anda iyi. Her yıl, birlikte planlarımızı görüşürüz ve herşey de bir anlaşmaya varırız."

McLaren’deki diğer hissedarlar, Bahrain Mumtalakat Holding Company (%30), Ron Dennis (%15) ve TAG Group (%15).

Dennis ayrıca, geçen senein başlarında düşünmüş olmasına rağmen bu sene McLaren’deki görevinden geri adım atmayacağını belirtti.

Ron Dennis: "2007’nin başlarında yarışlarla daha az ilgili hale gelmeyi düşünüyordum, bu doğru. Ardından olanlar oldu ve o şartlarda ayrılmak istemedim. Er ya da geçbir şeyler değişecek. Çünkü planlanmış diğer iş projelerim var"

"Ama takımda tamamen asla pes etmeyeceğim. Sadece oynadığım rolü değiştireceğim. McLaren benim kanımda ve ben bir çalışan değilim. Bu yüzden kimse işten çıkaramaz."

McLaren takım patronu, şirket içinde görevini devralacak kişinin CEO Martin Whitmarsh olacağını da belirtiyor.

Dennis: "Daha ve daha fazla sorumluluk alıyor ve bir gün o, bütün McLaren Grubu’nun başında olacak"


Yorumlar

  1. en doğrusu ve güzeli şuanki hali takımın McLaren adı hiç bir zaman kalkmamalı ve kalkmayacaktırda Ron amca her zaman McLaren'in başında kalacak ama daha çok şirketin yönetiminde işi devralıcak aynı Ferrari başkanı Montezemelo gibi Domenicalli nasıl patron olduysa onun gibi Martin Whitmarsh olacak takımın patronu 😀

  2. Yahu herhalde, Mercedes takımın tamamını alsa adı yine McLaren Mercedes olarak kalır.. Hiçbir ticari payı olmamasına rağmen BMW bile hala BMW-Sauber'i kullanıyo. Mercedes kendi kendine bıçağı saplar mı zannediyosunuz, 40 yıllık başarıları, tarihi çöpe mi atacaklar takımı satın aldılar diye.

  3. mercedes mclareni alsa bile takımın adının değişeceğine ihtimal vermiyorum

  4. McLAREN TEAM avatarı

    beni yanlış anladınız mercedes hisseleri alırsa mclaren ismini kaldırılacak
    başı herzaman McLAREN olsun gerisi ne olursa olsun! zaten hep değişti ama başı hep aynı kaldı ve kalacak

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    McLarenMercedes ikisi beraber cok hos duruyor mercedes istese tek basina takim kurar ama onlarda bu durumdan memun bence yoksa 10 kere takim kurar mercedes ama mühendislik bakimindan mclaren iyi bu yönünden dolayi mercedes birliktelikden memun DENIS olayina F1 onun hayati olmus ve zevk aliyor bakin willimsen patronuna tekerlikli sandalyede bile adam hala F1 diyor demekki bu isin büyüsüne kapilan ölene kadar burda olmak istiyor denis de böyle düsünüyrdur McLaren F1 e cok seyler katdi ve katmaya devam edicek tsk denis tsk mercedes

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    "Ama takımda tamamen asla pes etmeyeceğim. Sadece oynadığım rolü değiştireceğim. McLaren benim kanımda ve ben bir çalışan değilim. Bu yüzden kimse işten çıkaramaz."

    İşin özü bu ,padokman arkadaşım kusura bakma senin yazını biraz genişlettim ….

  7. ben bir çalışan değilim beni kimse işten çıkaramaz demiş adam var mı ötesi…

  8. Ahmet  Keleş avatarı

    kusura bakma ama gerçekleri değiştiremezsin takımın Adı Mclaren Mercedes'tir.

  9. McLAREN TEAM avatarı

    mercedesin tamamını almasını hiçbir zaman istemedim o takımın adı McLAREN dir..dennis bu ismi korumak için bile buna müsade etmez!!

  10. McLAREN TEAM avatarı

    mercedesin tamamını almasını hiçbir zaman istemedim o takımın adı McLAREN dir..dennis bu ismi korumak için bile buna müsade etmez!!

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu haber gayet hoş demekki f1 de hem Mclaren hemde Mercedes varlıklarını korumayı sürdürecekler ve Mclaren Mercedes olarak devam edecekler ….

  12. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Dennis biraz kızmış galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir