Hamilton Hatasız Yarışmak İstiyor

yazar:

kategori:

F1 pilotlar şampiyonası lideri Lewis Hamilton eğer bu sezon şampiyon olmak istiyorsa daha fazla hata yapamayacağını söyledi.

23 yaşındaki pilot geçtiğimiz Pazar koşulan Monza GP’sinden sonra pilotlar şampiyonasında Massa’ya karşı sadece 1 puan ile önde bulunuyor. Hamilton, Monza sıralama turlarında yanlış lastik seçimi sebebiyle geriye düşmüştü. Bu sebeple yarışı 7. bitirirken Ferrari pilotu Massa 6. bitirmişti.

Fakat geçtiğimiz sene sansasyonel bir sezon geçirerek Massa’nın takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in arkasından şampiyonada ikinci olan Hamilton bu sezon şampiyonada lider olmasının basit bir sebebi olduğunu söyledi.

 

“Liderim çünkü daha az hata yaptım. Her yarışa kalpten inanarak girmelisiniz fakat bunun yanında zeki de olmanız gerekiyor”

 

“Daha fazla hataya tahammülüm kesinlikle yok”

 

Bir sonraki yarış olan Singapur’u Japonya, Çin ve Brezilya’da yapılacak yarışlar takip edecek ve Hamilton son yarışı çoktan geride bıraktığını söylüyor.

 

Hamilton, Monza’daki durumu kastederek önceki hayal kırıklıklarını aşacak yeteneğe sahip olduğunu söyledi.

 

“O (Massa) yenmem gereken kişi, iyi bir araca sahip ve iyi bir pilot”

 

“Singapur’da gece yarışı yapılacak ve bu konuda hiç deneyimim yok, fakat iyi olacağımızı düşünüyorum”

 

“Kalan 4 yarışta her türlü fedakarlığı yapmam lazım ve dürüst olmak gerekirse şampiyonayı kazanacak kabiliyetim olduğuna inanıyorum.”


Yorumlar

  1. tijs_wervest avatarı

    mclarencilerin çogu çıkıp FIA=Ferrari diyorsa bizde kanada deriz :)spa deriz.he lewisi bende sevdim monzada müthiş ataklar yaptı.hatta yarışın en iyi adamı dedim ki öleydi zaten ama glock u dışarı attı,webberin aracına suikast düzenledi:)

  2. senna guven avatarı

    yarış başlarken massa ve hamilton ın yerini düşünürsek tüm massa taraftarlarına sorduğumuzda hamilton massanın arkasında bitirecek desek(hem de 2 değil 1 puanla) massa taraftarlarının canı sıkılmazmıydı???
    Dolayısıyla 6. başlayıp 6. bitirmekle 15. başlayıp 7. bitirmek arasında müsade edin ki biraz fark olsun..tahrik etmek için söylemiyorum…hani normalize etmeye çalıştığın hamiltonın pilotajına başka bi açıdan bakmanı sağlamaya çalışıyorum…Herkez gördü aslında pilotların son performansını..Boşuna tartışıyoruz.

  3. Mclaren team pazar günkü mclaren yorumlarını okudun mu peki ben neden bundan ısrar etmişim anlarsın.
    Hatta bazıları ismen hatırlamıyorum hamilton kimi nasıl geçti diyor.. Ya hmailton yagmurda ferrari gecer zaten yarıştaki bütün mesele bumu. Yoksa hamiltonun kendini ilk 8 içinde daha yukarılara atmasımı. Bende dedim ki hamiltonun şuan ki rakipi massa mı kimi mi dedim. Hala kimi nasıl geçtik. İYi ozaman siz kimi geçin kubica ile massa hamiltonun önünde bitirmeye devam etsin..
    Burada yanlış nerede. Zaten kimim her şeyi şansa kalmış. Şayet hamilton ve taraftarı hala aklı gecen sene ise. Kimi yi geçince her şey bitiyorsa hamilton şampiyon olamaz dedim..
    Buna zıpladılar yanlış nerde sence..

  4. McLAREN TEAM avatarı

    dedigin gibi olsaydı vettel yarış kazanamazdı!yagışlı havarlarda yakıt yükü dahil bir çok avantaj ortadan kalkar ve ortaya pilotaj çıkar okadar kolay değil o yağışta birilerini geçmek..birde hamilton olayında daha önceki yorumlarında ona yazdıkların için demiştim…

  5. Mclaren hamilton kimmiş demedim. Sen schumi mika örnegini verdin bende sana dedim ki. Schumiyle mika yı kıyaslama hamiltonu. Schumi ile mika yarıştı yarışlardaki bir çok pist tehlikeli yerleri kaldırıldı monza da var. Şuan ki pistlerde gecişlerde tehlike ihtimali azaldı.
    Ayrıca hala şunu söyluyorum pazar günü hamilton ve kimi araba gectşiyse bu zaten normal bişey abartılacak bir olay değil. Siz bir yarış adamı zirve yaptırdınız.
    Bu şöyle olursa orta sıra bir arabayla 15 cilik gelir padyoma çıkarsan o adamı zirve yaparsın saygı duyarım.
    Ama kimiyle hamiltonun gecişleri hem beklenen hemde araç farkından geliyor bu bukadar açık abartmayalım dedim..

  6. Serkan kendini webber yada kimin yerine koy. O kadar tur atmış geliyorsun.. San yapılan bu raket normal mi..
    Öncelik şampiyonun kim olacağı değil temiz yarışlar başkalarını emeğini alıp götürmesidir..
    Bir kaç yıl öncesi ne kadar montaya çok yapıyordu birilerine çarpmayı ve sıkıştıtmayı..
    Düşünün bir takım tam bir yıl para harcıyacak hazırlanacak hedef koyacak sen gelip adamın yarışını rezil edeceksin bu olduktan sonra şampiyon kim olmuş önemi var mı..
    Bu futbolda da böyle birileri şike yapar oynamadan kazanır birileride para bağladığı koca sezon boşa gider buysa sportmenlik ne diyeyim.
    Ben temiz ve hakketin takımın ve pilotunun kazanmasını isterim… Her sezon başlarken de illa kimi yi tutyom o olsun derim ama.. Aradan bir pilot çıkar alır götürür yarışı temiz yarışlarsa tebrik ederim. Spor böyle olması lazım

  7. McLAREN TEAM avatarı

    İleri için hamilton daha iyi pilot olacak ama.. Daha duruş sergiliyemiyor. Basın açıklamsında tam çorba ediyor. bunu senden ilkdefa duyuyorum tebrikler valla kendini aştın..biraz daha sakin yorumlar yaparsan yukardaki gibi ben seni destekleyecek bir çok şey söylerim mesela basın açıklamalarında sana katılıyorum bunaları konuşa biliriz ama sen hamilton kimmmiş benzer yorumlar yazarsan onun tarafı olan insanları otomatik olarak geriyorsun bu nedenle yorumlarda sataşmalar başlıyor raikoneni öven bir çok yorumum vardır bi konuda onu övecem ama sen buna müsade etmiyorsun umarım bundan sonra anlaşırız birde ali çıkrıkçıyı tek seven belkide bendim o saçmalar ama saygısızlık etmez ….sana saygılar

  8. Mclaren pilot hatası başka şey mekanik hata başke şey. Hamilton lastiği patladığında kendi hatası değilki yarış anında olan bişey.. Başkalarına çarpmak o bariz hata.
    Daha 1 yarışta 2 ferraride mekanik sorun.. önce alonso daha sonra massa daha kimin motoru patladı.. Motor patlama tamamen pilot sorunu değil. Bu her pilotun aşına gelir. Ama dediğin gibi en çok kimin başına geldi.
    sırf 2006 monza da alonso motoru yine patladı. Aynı sene schuminde motoru patladı bu birazda dayanıklık sorunudur..
    İllaki bunlarda olacak mekanik spor sonuçta.

  9. kimiraikkonen f1 arkadaşım, değerli dostum, madem lewis çok kötü pilot, sürekli hata yapıyor, hem kanada'da da kimiye çarpmıştı dimi (sen hatırlatma bidaha ben senin yerine yaptım zaten), peki bütün bunların ışığında lewisin mclarende kalmasını diilde nascara gitmesini istiyosun, ne güzel işte mclarende kalsın, en büyük rakibiniz mclaren şampiyon olamasın, böylece bu sorununuzdan da kurtulmuş olursunuz, bence bu çok daha mantıklı bir istek, dilek, temenni vs olurdu senin için, böyle söylemediğine göre mantık hatası yapıyosundur biyerlerde:)

  10. EE mesele nedir. Bizde bişey demiyoruz ki. Pazar gününden beri kimi yi şöyle gecti böyle gecti..
    Hamiltonun 1. rakibi kimi massa mı dedim. Aradan çıktı geldi kubica.. Kimi her şeyi şans kaldı yazdım burada.
    Kimiyle hamiltonun monza stratejisi tutmadı dedik burada onuda söyledim. Yagmurlu havada mclaren yere daha sağlma basıyor kuru zemin ferrari bunu da dedim.
    İleri için hamilton daha iyi pilot olacak ama.. Daha duruş sergiliyemiyor. Basın açıklamsında tam çorba ediyor.
    Dennis bu adama basın açıklamalrında yardım etmesi lazım dedim.
    Monza da o kadar yagan yagmur varken şampiyona da 1. sırada iken 15 gridten kalkan hamiltonun ön sıralara tırmanacağı belliydi. Araba farkı gayet ortataydı. Hamiltonun ve kimin geçişleri bindikleri araçlara göre olaganüstü geçiş değil dedik zıpladınız.
    Buralarda yanlış nerede. Mclaren ve ferrari pilotuysan gridin 2 iyi aracının pilotununda araba gecmesi gayet normal bunu söyledim. Bunu çok izledik. Belçikada kovalen belki 10 araçtan fazla gecmiştir. Buda normal
    Olay bu nerde benim sinir yorumun söylermisiniz..

  11. McLAREN TEAM avatarı

    sen diyeceksin motor patladı ne yapalım f1 komple bir spordur bzim bilmedigimiz ve görmediğimiz bir çok hataları var pilotların bişeyi yalnış yaparsın motor patlar ! bilirsin raikonen bu konuda sicili kötüdür sabebi aracı çok zorlar hep limitde gitmek ister sontur en hızlı tur zamanını ata başka pilot hatırlamıyorum..bunlara dikkat etmek gerek strateji hataları takımların eşittir ikiside sürekli hatalar yapıyor sonuçta şase,motor,lastik,pilotaj,strateji bu beşini iyiyapmışsan yarışı kazanırsın..bazende piyango vurur kovalainen gibi…

  12. McLAREN TEAM avatarı

    tabiki yaptı !yapmalıda! bu adam makine degilki!önemli olan en az hata yapmak! zaten yapmasaydı şampiyonluğunu ilan etmişti! digerleride öle onlarda ilan ederdi şampiyonada üç ismin içinde en az hata yapan pilot…puan durumuda bunu söylüyor…

  13. Mclaren sen şunu mu diyon hamilton hiç yata yapmadımı. Gercekleri söylyorum. Eğer hamilton sezon başından beri hata yapmadı diyorsanız. E herhalde bu site bizi dikkate almaz::)) anlaıyan anlıyor..

  14. McLAREN TEAM avatarı

    biliyorum bu sitede egolarını tatmin etmek için yazıyorsun
    artık insanlar bu çok fazla dikkate almıyorlar..
    ama sen yinede yazmaya devam et….

  15. Hamilton başka yapacağın hata kaldımı…:::)) saymakla bitmez.. Bu yılın en çok hata yapan pilotu NASCAR a aday..

  16. Lewisi severim ama Monzadan sonra daha çok sevmeye başladım.Adam harikalar yarattı o geçişler gerçekten çok etkileyiciydi.

  17. burak böcek avatarı

    Boşverin arkadaşlar o kendi aleminde:)

  18. bende Binnuru anlamıyorum başka bi haberin altındada yorumu var acaba neyi kastetti diye baya düşündürdü ben :p

  19. burak böcek avatarı

    hakkatten ferrari fanı arkadaşlarım ben de koyu ferrari fanıyım ama aynı sozlerı duymak benı bıle sınır edıyor.çarptı oldu bıttı kaç ay geçti üzerinden.herkes hata yapıyor.sonucta o adam suan şampıyona lideri bunu unutmayın.ancak bıze yapılmasını ıstemedıgımız seyı baskasınada yapmayalım.sureklı fia ferrari alflarını duymak ıstemıyoruz ama durmadan kanada kazasından bahsedıyoruz.klişeleşti.bırakalım bunları lutfen

  20. senna guven avatarı

    ne diyosun binnur allahaşkına?

  21. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    çok beklersin lewis ama üzülme ne demişler bekleyen derviş muradına ermiş ama bunun bi de yeni versiyonu var sen de yenisin daha o yüzden yeni versiyon geçerli sana çok bekleyen derviş bekleye bekleye..

  22. Ertan Akkaş avatarı

    Ya ben bir Ferraric olarak (bunu her yorumda söylüyorum) bu adamın yeteneğinin çok nadir bulunduğunu söylüyorum. Üstelik çok cesurda bir pilot. Objektif olarak ise eleştirim kişiliğine olacak bizi ne kadar ilgilendirmesede… Sizce bu çabuk yükseliş onu şımartmadı mı? Tabi ki bu zamanla düzelebilecek birşey.

  23. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :))) lewis leblebi dese corum u bile haritadan siler bu anti lewis ciler :))

  24. Zekiyim;yetenekliyim;kabiliyetliyim.Üç cümlede bu kadar çok övgü düzebilir insan kendine.Bırak bu özelliklerini başkası sana desin.İşte o zaman büyük bir pilot olabilirsin.Öyle olsan da kendini beğenmişlik edasıyla bu sözleri söylemen senin değerini düşürüyor.Ayrıca eksik sölemişsin;
    zekiyim,yenekliyim,kabiliyetliyim,istediğimi pist dışına atarım,iatediğim şikanı keserim sonra da ağlarım,istediğim kişiye arkadan bindiririm,bu pistler benimdir,diğer pilotlar zeki ve kabiliyetli ve yetenekli olmadıkları için onları dışarı atabilirim

  25. McLAREN TEAM avatarı

    artık yorumlarınızı biraz güncellemenizi tavsiye edecem bu bulduğunuz her haberin altına!
    kanada da kimiye nası vurursun ?
    spada neden kimiyi ğeçersin? veya şikan!
    monzada weber geçmesi için niye yol vermedin?
    glok u neden çime gönderdin ?
    fia hep adil karar vermiştir.gibi yorumlardan artık siz bile sıkıldınız
    evet bu adam gerçekten sizin sinirlerinizi bozuyor olabilir! ama kırık plak gibi aynı şeyler sıktı artık ..lütfen sitenin kalitesi okuyucuların sinirlerini bozmamak için bu konulara en azından her haberin altına yazmayın ….(birisi mosley haberinin altına lewis ile alakalı git gp2 ye filan yazmış !
    dedimki haberleri karıştırdın heralde?haklısın karışıklık oldu dedi:))

  26. ogun savaş avatarı

    tijs_wervest sade lewis mi çarptı??? Bi düşün bakalım lewis yanında başka kim çarptı çok komik oluosn artk bu kadar da çekememezlik yapmayın lütfen 😀

  27. McLAREN TEAM avatarı

    takdir ettiğim bir çok arkadaş var sakın onlar üzerine alınmasın..kimlere dediğimi ilerleyen saatlerde haberin altında görürsünüz….

  28. McLAREN TEAM avatarı

    eveeet bazı ferrarici arkadaşlara yine malzeme üretmiş hamilton:))artık değerli yorumlarınızı bekliyoruz:))

  29. tijs_wervest lewis'te kanada yarışında yarış dışı kaldı hatırladınmı yada sen lewis kadar zeki değilsin galiba…

  30. Ahmet  Keleş avatarı

    sizde bu kanada olayını ölene kadar söyleyeceksiniz herhalde

  31. tijs_wervest avatarı

    ewet zeki olmak gerek.kanada da kiminin önde oldugu görünce zekice arkadan vurdu.çok zekisin lewis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir