Trulli, Toyota'nın Renault'u Yeneceğinden Emin

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, son yarışlarda Renault’un zorlamasına rağmen Toyota’nın 4.lük için Fransız takımı yeneceğini iddia ediyor.

Toyota, Avrup GP’den sonra Renault önünde 10 puan avantaja sahipti ama Hapon takım, son iki yarış Spa ve Monza’da puan alma başarısı gösteremedi.

Bunun tersin Renault’tan Fernando Alonso, her iki yarışta da 4. oldu ve Fransız takım, sezonun bitimine 4 yarış kala şu anda puanları Toyota ile eşitledi.

Bununla birlikte Trulli, Toyota’nın hâlâ Renault’u yeneceğini konusunda iyimser.

Trulli: "Kesinlikle 4. bitirebiliriz ve şimdiye kadar bu sezon zaten bir çok güçlü performans gösterdik. Bu sene kendi gücümüzle iki defa podyuma çıktık ve bir kaç yarış önce 10 puanlık fark vardır. Bunun da bizim asıl rekabetçiliğimizi gösterdiğini düşünüyorum"

"Ama, normalden biraz daha az rekabetçi olmayı beklediğimiz iki yarış Spa ve Monza’da talihsizlik yaşadık ve şimdi Renault ile aynı puandayız"

"Gerçekten ilginç bir mücadele olacak. Çünkü şu anda çok rekabetçi. Küçük şey, durumu tamamıyla değiştirebilir. Ama Renault’u yeneceğimize inanıyorum. Çünkü son iki yarış, bizim gerçek tempomuzu yansıtmadı"

"Daha fazla podyum elde etmek ve şampiyonada 4. olmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız"

Trulli, Monza’daki puansız yarışının hava nedeniyle kötü şanstan kaynakladığına inanıyor ama İtalyan pilot, güçlü bir sonuca kendilerini hazırladıklaını söyledi.

Trulli: "Hayal kırıklığı yarattı aa bunun kötü şansa bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu şartlarda ne yazık ki stratejimiz işe yaramadı. Yarış boyunca havanın ve pistin halini kontrol edemezsiniz."

"Güçlü bir stratejimiz olduğunu hissettik. Çünkü tek pit stratejisindeydik. Be yazık ki aşırı yağmurdan normal yağmur lastğe geçiş zamanı, tek pit zamanımdan bir kaç tur sonra geldi."

"Pist koşullarını göz önünde bulundurduğunuzda planlanan pit zamanında normal yağmur lastiklerine geçmem mümkün değildi. Bu yüzden yarış içinde daha sonra fazladan bir pit daha yaptık. Yarışın ortasında tekrar ağır bir şekilde yağmur yağsaydı, hava tahminlerinin beklediği gibi, çok iyi görünüyor olacaktık"


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    kimse kimsenin takımını küçümsemesin arkadaşlar,toyota busene iyi reno kötü çünkü renault şampiyonluklar yaşamış(top.8kez)bi takım ve alonso ile beklentiler büyük 2 takımda çekişiyor ve toyotanın 2 pilot avantajı var nelson ortada olmadıgından ben renocu olarak toyotayı daha şanslı buluyorum.Toyota nın geçmişi var evet,Renault ise ilk yarışını 1906 da kazanmıştır,2. ise fiat(yani ferrari) olmuştur.Toyota büyük ama renonun tarihi tartışılmaz…

  2. Marlboro Parliement avatarı
    Marlboro Parliement

    Senin dünkü bebek dediğin takımın dünya motorsporları tarihinde çok başarılı bir geçmişi var. Toyota kafasına koyduğunu yapar. Şunu unutmaki toyota ilerde mutlaka şampiyonluklar alacaktır.

  3. valla biz burdayız gelsin de geçsin toyota daha dünkü bebek

  4. glock ve trulli iyi iş çıkarıyor inş 4. olurlar

  5. toyota bizden hiç bir zaman üsrün olmadıki şimdi olsun 4 lük bzimdir sende pistte spin atmaya devam ok RENAULT F1 TEAM

  6. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    trulli dediklerin inşallah olur da renault ve alonso'ya dersini gösteririz.

  7. MagicAlonso avatarı

    Renoda Alonso olduktan sonra reno 4.lüğü alır yoksa laması imkansız gerçekten çünkü toyata bu sene renoda açık şekilde hızlıydı ve kalan yarışlarda da hızlı olacaktır

  8. daha öncede söylemiştim toyota cok dengesiz diye bazı arkadaslar inanmamaıstı turulliye cevabım bende renaultun size yenecegnden emınım

  9. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    sanmakla o iş olsaydı geçen sezon herkes öyle sanıyo diye luis şampiyon olurdu

  10. McLAREN TEAM avatarı

    hiç zannetmiyorum! alonso eger sezon başında yaptığı gibi hırs yapmazsa her yarış en az 4 puanı var kalan yarışlarda toyotanın istikrarını sürdürecegini veya her yarış puan alabilecegini düşünmüyorum….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir