Tost, Kazanmanın Toro Rosso İçin İvme Olacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Takım Patronu Franz Tost Sebastian Vettel’in Monza zaferinin finansal olarak takıma katkı sağlayacağını düşünüyor fakat bu durumun takımın yarı ortağı olan Dietrich Mateschitz’in payını takımdan çekmemek adına ikna edebileceğinden emin değil.

 

Red Bull’dan Mateschitz bu yılın başlarında Formula 1’in yakın gelecekte müşteri araçları mantalitesinden uzaklaşacak olmasıyla %50’lik hissesini satmayı düşündüğünü açıklamıştı.

 

İtalya yarışından sonra milyarderin fikrini değiştirebileceği düşünülüyor.

 

Motorline CC’ye verdiği demeçte Tost, durumdan habersiz olduğu açıkladı ve şöyle devam etti:

 

“Bu soruya ancak Mateschitz cevap verebilir. Takımın fiyatının arttığını düşünüyorum. Takımın kendisi için fazla değiştiğini sanmıyorum. Sonunda yeni sponsorlar bulabileceğiz. Takım haliyle kazandığı zaman kaybettiği zamanlara göre çok daha iyi görünüyor.”

 

Padoktaki dedikodulara göre Formula 1’in gelecekte müşteri araçlarına karşı olduğu fakat tekrar bu konunun gözden geçirilebileceği söylenmekte.

 

Tost şöyle diyor:” Toro Rosso %100 üretici olmak yolunda ilerliyor ve 175 kişilik takımı 255’e çıkarmak bir sonraki aşama olacaktır. Çeşitli rüzgar tünelleriyle de ilgilenmekteyiz ve bu oldukça yüklü bir iş. Sadece üretici olmanın Formula 1 için doğru bir yol olduğundan emin değilim. Şu anda 6 adet üretici var ve bunun yerine 6 adet birlikte çalışan özel takımlara sahip olmalıydık.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir