Surer: "Vettel, Üst Düzey F1 Sürüşü için Hazır Değil"

yazar:

kategori:

Monza’da en genç yarış kazanan Formula 1 pilotu olan Vettel, Almanya’daki günlük gazetelerin ilk sayfalarında hemen yerini aldı.

Ama İsviçreli eski Formula 1 pilotu, şimdilerde yorumculuk yapan Marc Surer, ümit veren genç Toro Rosso yıldıza yapılan övgü takdirlerin yumuşatılması gerektiğini söyledi.

sport1.de’ye konuşan eski Arrows ve Brabham pilotu Surer: "Şunu da söyleyebilirsiniz, biraz iyi şansa da sahipti"

"Doğru zamanda doğru araca oturdu ve hava koşullarına mükemmel bir şekilde adapte oldu"

Surer ayrıca, Ferrari ve McLaren gibi üst düzey bir takıma geçişin 21 yaşındaki Vettel için çok erken olduğuna inanıyor.

Surer: "Onun hâlâ öğrenecek çok şeyi var ve Toro Rosso ve Red Bull ile, bunu yapabilir."

"Üst düzey takımlarda hemen ve her zaman baskı altında olacaktır"


Yorumlar

  1. Diğer açıdan bakarsak.Ferrariye gidemeyecek 2 yıl.Bmw de 2 yıl kubica alonso kadrosu olabilir.McLaren de ise 1 seneden sonra belki heikki nin yerine olabilir.Tabi bunlar standart anlaşmalara göre .Neler değişir bilinmez am vettel 1 sene redbull da sonra ya mclaren olmazsa 1 sene sonra bmw ferrari

  2. elif çivici avatarı

    adam haklı aslında her şeyi iyice sindirmesi gerek

  3. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    bence de doğru söylüyor. vettel ile ilgili söylemleri biraz yumuşatmak gerekir.çünkü yarışta hiç baskı görmedi, yükselmeye çalışmak gibi bir çabalama durumu yoktu.sadece durumu muhafaza etti.istikrarlı sürdü.arkadakiler de peşine takılamadı geri kaldı.bence bu durumun vettel de farkında…fakat gerçek olan bir şey var;iyi pilotlar arasına girmeye aday görünüyor.

  4. MagicAlonso avatarı

    çok doğru konuşmuş.Büyük takımlara geçişte eğer takımın büyük bir deteği yoksa pilota pilot orda koltuk kaygısıyla yarışırsa yeni şeyler öğrenip eksiklerini kapatması çok daha zor olur.bunun en büyük örneği piquet hem renoda hemde Alonso ile birlikte yarışmanın verdiği baskı onun iyi şekilde adapte olup hatasız yarışlar çıkarmasını engelliyor.Ama mclarende hamilton zaten mclarende yetişmiş ve uzun yıllar mclarende kalacak birisi olarak sorunsuz bir araca geldi ve o koltuk korkusu yada aracı daha iyi duruma getirme endişesi yaşamıyordu buda ona daha rahat yarışarak iyi bir öğrenme ve kendisini gösterme şansı vermiş oldu tabi yeteneği de buna yardımcı oldu onun yeteneği yabana atılamaz.Ama piquet de tam olarak alışıp sorunları atlatırsa başarılı olabilecek bir pilot.Vettel çok hızlı olmasına rağmen bazen oldukça önemli hatalar yapıyor buda onun daha iyi bir pilot olması için gelişmesi gerektiğini gösteriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir