Stoddart: "Monza Galibiyeti, Müşteri Araçları için Tehlike Çanıydı"

yazar:

kategori:

Şu andaki ismiyle Toro Rosso’nun eski sahibi Paul Stoddart, Sebastian Vettel’in Monza’daki zaferinin, F1’de müşteri araçlarına izin verilmesi düşüncesine yardımcı olan bir arguman olmadığını süşünüyor.

2005 sonunda Faenza kökenli takımı Red Bull’a satmadan önce takımı idare eden Avustralyalı, Monza’da Vettel’in yarıoşı kazanmasının ardından heyecanlı bir şekilde takımın kurucusu Gian Carlo Minardi’ye yazılı mesaj çektiğini söyledi.

Memnuniyet duymasının yanına Stoddart, Monza zaferinin takımın şu anki durumuyla 2009’dan sonrasında devam etmesinde tehlike çanlarını çaldığını düşünüyor.

Reuters’e konuşan Stoddart: "Frank’in (Williams) yerinde olsaydım veya Force India, Red Bull ve Toro Rosso’yu çok zor bir konumda bırakacak müşteri araçları konusunda herhangi bir görüşme için acele etmezdim."

Force India’nın başlarda, müşteri araçları konusunda Toro Rosso ve Super Aguri’yi dava etme tehdidinden ayrı olarak Williams, bir McLaren pakedi ile bu sene yarışması beklenen Prodrive’ye engel olmuştu.

Stoddart: "Frank’i anlıyorum"

"Bu spora daha fazla verilen çok az şey var ve o şimdi, büyük bütçeli üreticilere ve eski tasarımcısına (Adrian Newy) sahip milyarlık takımlara karşı zorluk yaşıyor"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Monzadaki Toro Rosso galibiyeti tamamiyle büyük takımların strateji zaafiyeti ve imkanları kullanamama kapasitesidir hakeza Toro Rosso içinse tam tersi bu bir daha ne zaman vuku bulur orasını kestirmek güç fakat Vettel e ve takımına kendini kanıtlama fırsatı sunduğu bir gerçektir dünyada her alanda oluşabilecek krizler kendi kahramanlarını doğurur ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir