McLaren Hiç Bir Pistten Korkmuyor

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis, Lewis Hamilton ve Felipe Massa arasındaki şampiyonluk mücadelesinde sonlara yaklaşılırken bu sezonki takvimden kalan yarışlardan hiç birinden çekinmediklerini söyledi.

Sezonun bitimine dört yarış kala Hamilton, Felipe Massa’nın sadece 1 puan önünde ve gelecek hafta FIA Temyiz Mahkemesi’nden çıkacak sonuçla bu durum değişebilir.

Son yarışlarda McLaren’in güçlü bir tempo göstermesi ile birlikte Dennis, kalan yarışlarda takımına güveniyor.

Ron Dennis: "(Singapur’u) Dört gözle bekliyoruz. Herhangi bir pistten çekinmiyoruz. Monza, testlerdeki gördüğümüz kadarıyla iyi iş çıkaracağımızı bildiğimiz bir pistti. Ama gelecek hâlâ bir çok gelişim var. Şampiyonluğu kazanmak için gerçekten sıkı bir şekilde çalışacağız"

"Her iki şampiyonada da hâlâ varız. İtalya’da pilotlar şampiyonasında 1 puan kaybettik, takımlar şampiyonasında ise çoğunu aldık. Paris’de durumun ne olacağını bilmyioruz ama eğer o puanları alırsak, şu anda takımlarda lider konumda olacağız. Ne sonuç çıkacağını görmemiz gerkiyor."

Dennis ayrıca, Felipe Massa’nıon motorunu İtalya’da değiştirip joker hakkını kullanan Ferrari’nin cesur olduğunu düşünüyor.

Dennis: "Massa’nın motor değişim seçiminin ardından biraz şaşırdık. Şu anda antrenmanlarda bir motor sorununda gridde ağır bir şekilde cezalandırılacaklar ve bitime sadee 4 yarış kaldı. Bu oldukça cezurca veilmiş bir karar"


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    karşı cevap yazmayı pek sevmem ama ahmet kardeşim diğer yorumlarıma zahmet edip baksaydın hangi takımlı olduğumu anlardın. ayrıca düşüncemi yazarken saygı çerçevesinde yazmaya dikkat ederim. ayrıca ben ron dennis te değilim adım yukarıda yazıyor. taktikçi olanlar pistte ve gridde.

  2. Ahmet  Keleş avatarı

    ne bilelim senin Mclarencı olduğunu bende girerim Ben Ferrariciyim ama kabul etmek lazım en iyi takım Mclaren derim Allah Allah 😀 bu da yeni taktik ya

  3. kaan kaanhan avatarı

    verimli dediğin araç daha komple olması lazım oysa McLaren daha komple.

  4. Yavuz Balcı avatarı

    Mc larenci olarak açıkça söylüyorum motor sorunu falan olmasın f2008 genel hatlarıyla MP4-23 ten daha verimli bir araç. doğa koşulları olmasaydı bir kaç yarışta kabul edelim ki bu duruma gelemezdi. ayrıca bu sene kimi fazla ön plana çıkmadı. şimdi kimse demesinki kimi ancak bunu yapar. bence çok daha iyisini yapabilirdi. kafa olarak bir değişim olmasada iddia ediyorum bedenen hiç hazırlamamış kendini. daha yeni yeni kilo vermeye başlıyor. reflekslerine ve hareketlerine kadar her şeyi etkiler bir durum. 100 km hızla giderken araç kullanmakla 280-300 km hızla araba kullanmak arasında bilirsinizki dağlar kadar fark vardır. bence önümüzdeki sene çok daha zevkli geçmeye aday. yağmur falan beklemeden. hayırlısı diyelim.

  5. bu değerin piste göre değiştiğini biliyorum ve ortalama olarak 0.4 sn olduğu söyleniyodu, diilse kaç peki

  6. 30bg 0.4s değil

  7. evet bu kazanç rakamsal olarak doğru olabilir ama herzamanki ayarları bozmak heleki son yarışlarda pek iyi bir fikirmiş gibi gelmiyo, ama eğer bu güce ihtiyaç duyarlarsa ve bunu sorunsuz şekilde kullanılacağından eminlerse tabiki yapsınlar, 30 hp = 0.4 sn diyolardı artık bekleyip göreceğiz

  8. McLAREN TEAM avatarı

    10 beygir standart kullanımda! bunu 1 kez kulanacaksın başka değil yani daha cesur ayarlar yapabilirsin..

  9. ne 30bgi yav en fazla 10bg kaybeder oda en fazla 🙂

  10. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren son iki yarışta iki yeni motor kullanabilir!!motorlar ikinci yarışında ortalama 30 beygir kaybediyorlar.muhtemelen bunu avantaja çevirirler.eminimki birçok takımda bunu yapacaktır….

  11. burak böcek avatarı

    Ferrari'nin bir diğier şansı heiki kovaleinen şu zamana kadar istikrarsızdı ve hamilton aynı şekilde tek başına savaşıyordu.şimdi durumlar eşit gibi raikkonen var mı yok mu belli değil.kimse yanlış anlamasın sonuc ıtıbarı ıle konusuyorum pılot kalıtesı olarak deıl.eleştirmek ıcınde soylemedım sadece sonuclara gore konustum.

  12. burak böcek avatarı

    evet zaten son birkaç yarıstır ferrari tek pilotla yarısıyor ama Allahtan ferrari zamanında toplamış puanlarıda daha geçilmedi.tabi ceza durumlarıda var.ancak 10yarıştır birisindne galibiyet bekliyorsunuz bırak galibiyeti puan dahi alamıyor zaman zaman takımın hatası şanssızlık zaman zaman ise kendi hatalarından dolayı.yani massa ne getirirse takıma o geliyor.bu şartlar altında mclareni tabiki yenemez ferrari.

  13. elif çivici avatarı

    gerçekten de mclr-aen müthişşş gelişim gösterdii..eskiden lider götürürken hep motor sorunuyla yarışı biten mclaren artık daha sağlam yarışlar çıkarıyor..her en kadar takımdan nefret etsem de müthiş bir iş çıkarıyorlar

  14. mclaren son yarışlarda ferrari'ye oranla daha favori gece yarışında hava sıcak değilken mclaren ferrari'ye göre daha iyi çalıştıracaktır lastiklerini ferrari artık tek pilotla yarışıyor desek yanılmış olmam mclaren ve BMW son yarışta ferrari'den açıkca hızlıydılar hemde iki takımda italyada ferrari'ye 7 puan daha yaklaştılar mclaren 5 BMW ise 17 pauna ihtiyaç duyuyor. markalarda 72 pilotlarda ise 40 puan daha kazanma olasılığı var 3 takımın mclaren ve BMW son yarışlarda iki pilotundanda yararlanabiliyor ama ferrari için aynısını demek güç olucak onun için ferrari şampiyonayı kazanmak isyorsa raikkonen'den yardım almalı yoksa işi gerçekten çok zor. artık şampiyona 3 pilota indi ama markalarda 3 takım sezon başından beri devam ediyor çekişmeye açıkcası kim kazanacak belli değil ferrari kazanabilir ama yağmur olasılığıda göz önünde olunda mclaren favori oluyor ama BMW'de aradan bir anda sıyrılabilir. son 4 yarış çok zevkli bir mücadeleye neden olacak gibi duruyor haklı olan kazansın diyorum.

  15. mercedes motoro son 2-3 yıldır sorun cıkarmıyor ve bu sene ferrari oldukca fazla sorun yasadı.mclaren ferrariye oranla cok hızlı.lewis italyada müthis bi yarıs cıkardı.yagmur yagsa 2. bile olabilirdi.ben massanın raikkonen kadar iyi oldugunu düsünmüyorum.lewis massayı gececektir.temyiz sonucuda merakla bekleniyor.

  16. Ferrari için sorun olmayan nedir anlamadım? 4 yarış kalmış kaza olduğunda sorun yaşadığınızda motor değiştirme cezası alacaksınız.Geriden başlamak sizin için kolay olmasa gerek geçen haftadan gördük:) en çok motor sorunu yaşayan takımda aynı.

  17. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    korkmayın siz ama unutmayın ki ummadık taş baş yarar
    felipe lewis hepsi yalan tek gerçek var o da sebastian

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Çekinilecek rakibin mclaren olduğunu herkes biliyorda(hatta fia bile) milletin işine gelmiyor mclarene hak vermek ….

  19. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    bakalım zaman neyi gösterecek…

  20. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Korkmadığımızı rakiplerimizde görecek.Değil mi Şener.

  21. ferrari için sorun olmaz

  22. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Gereksiz bi karar oldu ama yağmuru kimse bilemezdi..

  23. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Siz çekinmedikten sonra bize keyifle izlemesi kalır ,inşallahta o keyfi alırız ,hayırlısı bakalım ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir