Kimi, 2. Pilot Rolüne Henüz Hazır Değil

yazar:

kategori:

İtalyan basını, Felipe Massa’nın şampiyonluk yarışında takım arkadaşı Raikkonen’in yardım edeceğini ifade etmekte gönülsüzlük göstermesine karşı yüklenmeye devam ediyor.

Fin pilot, Mugello’daki testlerde perşembe günü görevi Luca Badoer’den aldı ve burada muhabirler, 2008’in kalan yarışlarında Massa’ya yardım edecek konumda kendini hissedip hissetmediği Raikkonen’e soruldu.

La Stampa’ya konuşan Raikkonen: "Kendimi ikinci pilotmuşum gibi hissetmiyorum. Elimden geldiğince sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğim."

Fin pilot, dünya şampiyonluğu kazanmanın hâlâ kendisi için asıl hedef olduğunu belirtti.

Raikkonen: "Kolay olmayacak ama asla bilemezsiniz. Yarıştan yarışa düşünmeye devam edeceğim, geçmişte ne olduğunu değil."

"Sadece sonunda herkesin nerede bitirdiğini göreceğiz"

Bununla birlikte basında, nisan ayında İspanya’dan bu yana bir yarış dahi kazanamayan Raikkonen’in, eşi Jenni ile sorunlar yaşadığı yönünde söylentiler yer alıyor.


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    eşiyle sorunun ne alakası var! diyen arkadaşlar eminim bekarsınız! eşi insanın mutluluk kaynağıdır eşiyle mutlu olan insanlar heryerde daha başarılıdır! emin olun raikonenin sorunun ne olduğunu hep düşünüyordum artık bence taş yerine oturdu..
    muhtemelen eşini aldatmasından dolayı sorun yaşıyordur yarışta yarıştan başka birşey düşünüyorsan hata yaparsın kimi bence konsantrasyon sorunu yaşıyor!!!

  2. benim anlamadım eşiyle ne ilgisi var kazanır kazanmaz ferrariyi ilgelendirmiyorda eşinmi ilgilendiriyor çok saöma

  3. burak böcek avatarı

    F-1 seni anlıyorum görüşlerine katılıyorum.ancak işin içinde birazda ego giriyor olabilir.sonuçta kendini ispatlamış şampiyon bir pilot ve kendini her zaman ağırdan satmalı ben böyle bakıyorum olaayive innaıyorum ki yardım zamanı elinden geleni yapıcaktır.he yanılabilirim ama bu benım sorunum olmaz.Ve sana katıldıgım bir diğer nokta artık hırs yapmak için çok geç yani 10yarıştır olmadıysa bu yarış olucak deselerde inanmam.seneye asılmalı.daha geçen kendı şampıyonlugu dusunmuyorum artık deyip sorunları cozmek ıcın ugrasıcam demsıtı.zayıf yonlerını tamamlasa aractakı sorunlara ugrassa suan cok daha iyi.böylece takımada faydası olucaktır.ama fark ettıysenız son yarısların hepsınde aynı tarz yorumları okuyoruz artık hıc ınandırıcılıgı kalmadı.bende 1989dan bu yana ferrari fanıyım ne pilotlar geldi geçti.pilot kalitesine lafım yok tabiki kimse ile mukayesede etmem ancak dediğim gibi kabak tadı verdi.bu saatten sonra şampıyonluk yada iyi bir yarıs beklemıyorum ben kimiden

  4. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    eşiyle olan sorunlarını işine taşıyacak kadar çömez değil

  5. Dikkat edersen ilk yorumum sana diğeri ortaya yazılmış birşeydi. Eğer tamamı sana yazılsa hepsi aynı yerde olurdu ama neyse. Gerçi onuda sen üstüne alabilirsin. Çünkü hırstan örnekler verdim.

    Ayrıca anlatamıyorum herhalde ben kimi hırssız olsun aval aval etrafına bakınsın demiyorum. (Hırslı olduğunu düşündüğünüz yarışları da hatırlıyoruz ya onu da geçelim)

    Sen kırmızı bir araçta yarışıyorsan o dediklerini yapman gerek. 4.lükten 1.liğe gibi.

  6. elif çivici avatarı

    kimi o kadar kötü bir durumdaki aslında…bi yanda ölmek üzere olan hatta artık bitkisel hayatta yaşayan şampiyonluk umutları bi yanda şampiyon olma şansı oldukça fazla olan takım arkadaşı…hem şampiyonluk için sonuna kadar gitmek isttior..hem de takımı için massa ya yardımcı olma düşüncesinin varolduğunu da biliyor..

  7. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    arkadaşım en az bende senin kadar koyu bi ferrari taraftarıyım ama raikkonen şu an pistte ferrariye en çok yakışan pilot bence eğer kimide kazanma hırsı olmasa böyle söylemezdi ayrıca o her yarışta elinen geleni yaptı spa da 4. sıadan 1. sıraya bile yükseldi kazanamadıysa bu ferrarinin suçudur çünkü kaç zamandır yağmura dayanıklılıklarını geliştiremediler . her pilot formsuz döneminde olabilir duyan da Kimiyi hep böyle sanar hatırlatım o bir dünya şampiyonu ayrıca schumi yada sennayla ne gibi bağlantı kurduğunu kavrayamadım onlara laf söyleyende yok istersen önce sen benim yazdıklarımı oku

  8. Schumi hırsı olmayan bir pilotmuydu. Ya da efsane senna. Pite gidip adamın üstüne yürüyecek kadar, ölümü göze alıp sorunlu bir araca binecek kadar hırslıydılar. Ama bunların hepsi pistte ve zamanındaydı. Yeri geldiğinde arkadaşıyla kıyasıya çekişip yeri geldiğinde öndeki takım arkadaşına yardım edecek kadar hırslı.

  9. Hırsının övgüye değer olduğunu söyledim. Anlamsız çünkü geç kalınmış bir hırs. Lütfen yorumlarımı tam olarak okuduktan sonra karşı göerüşünüzü belirtin.

    Ayrıca senin deyiminle başarı hırsını laflarında değilde birazda işlerinde göstermeli. Çünkü ben bu hırstan nisan ayından bu yana eser göremedim. Anlamsız hırs çünkü bu bencillik, çekememezlik..

    Kimi düşmanı değilim ancak koyu bir ferrari taraftarıyım. Ve her zaman söylediğim gibi bu adam bu performansı ile kırmızılara yakışmıyor. Kazansın ilk önce ben alkışlarım, ve herkesten önce ona övgüler yağdırırım. Ama kazansın, ya da hırsını pistlerde göstersin kamera önünde, röportajlarda değil….

  10. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    anlamsız hırs mı? biz buna başarı hırsı diyoruz ve bence başarılı olucak her insanda bulunması gereken bir özellik.asla pes etmemek ve sorunları unutmak gerkiyor ve Kimi bunu çoookk iyi yapıyor:))

  11. Burak ben onu demesini istemediğimi söyledim. Hatta desin ne olacak ben massaya bundan sonraki yarışar için yardım edip, takımımın şampiyonluğu için uğraşacağım desin. Bu o kadar zor bişey değil. Ya da bu onu kötü pilot yapmaz, tam tersine benim gözümde ve şu anki çoğu kimi taraftarının gözünde daha da yüceltir.

  12. burak böcek avatarı

    michael schumaher bile zamanında kabullendi bu durumu.yani 1999yılında bacağı kırılınca matematiksel şansıda kalmadı ve takım eddie irvinea endekslendi.bu ayıp değil ferrari takımı kimi o an menfaati için uygun görüyorsa kimin şansı yüksek ise ona yönelir.bu yanlış değil blakis doğru olandır.yani defalarca bunu yazdım burda ama michael sesini biel çıkarmadı elinden geleni yaptı eddie irvine için.ancak basaramadılar.o bile bunu anlamışken kimi raikkonende elbet yardım edicektir diye düşünüyorum.şuan 1puan fark var ama son 1-2yarış artık bu yardım gelicektir.şimdi arkadasında dedği gibi bu tür pilotlar hemen ağır başlılıkla tamam ben 2numarayım hersey massanın olsun demezler.

  13. Böyle demeseni istemiyorum elbette. Ancak bu adamın massaya yardım etmeyeceğini de adım gibi biliyorum. Dedim ya anlamsız hırs. Yanlış zamanda hırslanıyor. İkinci pilot olmayı gururuna yediremiyor ama herkesin gördüğü gibi ferrarinin gözünde de ikinci pilot konumunda.

    Schumi gibi bir efsane de yeri geldiğinde takımına yardımcı olmak için ikinci pilot olmayı göze alıyorsa kimi nin bu performansı ile çoktan ikinci pilot olmaya razı olması gerek.

    Şu anki durumu ve performansı ile ne kadar yardımcı olur o da ayrı bir tartışma konusu. Hamiltona elini kolunu sallaya sallaya geçiliyorsa ve son turlarda en iyi tur zamanını yapmayı yardım olarak düşünüyorsa onu bilemem.

  14. anlamsız hırs ne demek allah aşkına yaa.naapsın adamm herşeyi bıraktım massa'ya yardım etmek için f1 deyim falan mı desinn hayret bişeyy..elinden gelenii yapıcak napalımm yeri geldiğinde de massaya yardım ederr bu kadar basit!

  15. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    zaten rainin tavsiyeye ihtiyacı olmadığı belli bu sezon.Hangi başarıya göre massayı ve raiyi karşılaştırıyorsunuz anlayamadım.İki pilotu aynı takımdayken karşılaştıracaksınız tabi bide pozisyonları da aynı olmalı.Rai ve massa iki sezondur takım arkadaşı ,geçen sezon rai üstündü(felipenin şansızlığı) ve bu sene de massanın ezici bir üstünlüğü var raiye.Rainin massadan kaç gömlek üstün olduğu görüyoruz.

  16. mike shinoda avatarı

    Massa iyi öğrenen bir pilot… Ona Schumacher 2003 yılında Ferrari'de test pilotluğu ve 2006 yılında yarış pilotluğu hakkında katkıda bulunmasaydı Massa bunları hayel bile edemezdi… Hatırlayın bir yarışta iki tur üst üste aynı yarış çizgisi üzerinde gidemezdi… Ama Raikkonen doğal oalrak hızlı yarışma konusunda tavsiyeye ihtiyacı yok tamam geri bildirimi iyi bir pilot değil ama kesinlikle Massa ile karşılaştırılamayacak kadar iyi bir pilot… Yanlış anlaşılmasın Massa'yı yermiyorum yada Raikkonen'i yüceltmiyorum ama geçmiş ve istatiskler ortada… Raikkonen'in Sauber yılları ile Massa'nın sauber yıllarını hatırlayın. Ki Massa'nın son Sauber sezonunda Sauber F2003-GA şasisi kullanmıştı üzeri örtüldü o değil dendi ama bütün F1 dünyası onun modifiye edilmiş F2003-GA şasisi olduğunu biliyor… Yani Raikkonen saf hız açısından bana göre F1 in en iyi pilotudur…

  17. Kiminin bu anlamsız hırsını anlamış değilim. Neyi ispat etmeye çalışıyor? Hırsı övgüye değer fakat yanlış zamanda yapıyor. İş işten geçti senin şampiyon olabilmen için önünde 3 pilot var.

  18. ben herzaman buradayım massa geçen sene toz yutmadımı rai massa'da 2 gömlek üstün bir pilot seneye görüşürüz DOSTUM.

  19. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    dostum massa öle toz yutacak birisi değil bu adam aynı araçla neredeyse schumiye bile kafa tutuyordu her nekadar ikinci pilot konumunda olduysa da .Sen bu forumdan ayrılma bunu sana seneye hatırlatacağım.:)))

  20. bu adam seneye coşar bence :))) massa'ya toz yutturmassa önümüzdeki yıl ben bir daha f1 izlemem görürsünüz. :))))))))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir