Bottas: “Bugünden Ders Çıkarmalıyız”

yazar:

kategori:

Valtteri Bottas, bugün Malezya yarışında yaşadıklarından takım olarak ders çıkarmaları gerektiğini düşünüyor.

Yarışın son bölümüne girerken Williams sürücüleri, Mclaren sürücüsü Jenson Button’un 1 sn arkasında 7 ve 8. sıralara yükseldiler.

İki Williams sürücüsü içerisinde o an Bottas daha hızlı görünüyordu ve takım beklenmeyen bir şekilde önde olan Massa’ya Bottas’ın daha hızlı olduğu ve yol vermesini söyledi. Ancak Massa takım emrine uymayarak yarışı 7. sırada tamamladı.

Bottas “Hızlı bir şekilde yaklaşıyordum. Takım ile bu konuyu konuşacağım. Verilere bakıp Jenson’u yakalayıp yakalayamayacağıma bakacağım. Daha iyi performansa sahip olduğumu düşündüm…”

“Daha fazla puan kazanma şansımız vardı. Gelecek için bugünden ders çıkarmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Bottas: “Bugünden Ders Çıkarmalıyız”” için 9 yanıt

  1. Yani yarın Massa’ya yol ver dediklerinde Bottas da iki kez düşünecek. Kendisini çoktan kanıtladı.

    1. emrecanzilfi avatarı

      Buna da karşı olunmalı aslında. Yok arkadaş geçebiliyorsa massa da bottas da bileğinin hakkıyla geçmeli. Bence şu andan itibaren yönetimin oturup düşünmesi gerekiyor.

  2. adam resmen tehdit etmiş haksız da değil hani hızlıydı stop..

    massayı zor günler bekliyor her zaman çekirge zıplamaz

  3. ders çıkarman gerek elbette bottas. takıma yaşın kadar pole+galibiyet almış bir pilot gelmiş, şampiyonluk mücadelesi vermiş, ferrari gibi bir takımda 8 sene sürmüş, bildiklerini açık yüreklilikle ortaya koymuş efendi bir pilot gelmiş; “sırt sırta verelim” diyeceğin adama karşı anlaşmanın imzalanmasından beri aylardır anlaşılmaz biçimde diş biliyorsun.

    anlaşılan geçen sene maldonado’yu geçince verdikleri gaz fazla kaçmış sana. abdurrahman çelebilik yaramamış.

    özellikle yağmur performansı ile öne çıkarılan (şişirilen) bottas, yağmurda iyi süremeyen felipe’ye karşı yağmurlu 2 sıralama seansında da geride kalmış, 2-0 olmuş durum. daha kuru sıralamalara gelmedik bile.. neyin sidik yarışı ola ki bu…

    DRS açıkken bile mclaren’in düzlük hızına yetişemeyen bir williams vardı bugün. üstüne bir de DRS mesafesinden uzakta DRS açamayan massa’yı, DRS açıkken bile geçemeyen bottas’a “verilere bakıp jenson’u yakalayıp yakalayamayacağıma bakacağım” sözünün ancak çaylaklıktan kaynaklanacağını, “hızlı bir şekilde yaklaşıyordum” dediği olayın kerametini kendi hızında değil, düzlük hızından dolayı geçilmeyen mclaren’in yavaşlığından kaynaklandığını hatırlatacak birileri çıkar takımda umarım. biri rüyadan uyandırsa iyi olacak, yoksa anlamsızca bilediği o dişleri bugünkü gibi kırar felipe, şimdiden haberi olsun.

    1. bu yazdıklarına inanıyor musun ?

      veyada yarışı nerenle izledin ?

      Bottas,Massa’yı ezince görecem gazı 😀

      1. emrecanzilfi avatarı

        Yazdıkları oldukça gerçek, sen inanırsın yada inanmazsın sana kalmış. Mclaren dün her ne kadar iyi olmasa da içinde Button olan bir aracı geçmenin ne kadar zor olabileceğini anlatmama gerek yok sanırım. Tur zamanlarına da baktım biraz önce, Massa en hızlı turunu atıyor önü boş yani Button daha ortalıkta yok. 1:44.8, Bottas Massa ile farkı kapatıyor son turlara doğru, önü boş. En hızlı tur 1:45.4. Peki daha sonra ne oluyor, bu kadar zorlayıp hatta button’ın yanına kadar girip düzlük hızı azizliği yüzünden geçemeyen Massa’ya takımdan emir “senden hızlı”. Yerler arkadaş öyle hızı. Daha Massa’ya atak yapamamış, bir de button’ı geçecek öyle mi?

    2. Bottas massadan daha iyi pilot olduğunu çoktan kanıtladı bence. bottasbetterthanthebest.

  4. Takım emri kesinlikle yanlıştı kazanacakları sıra 6. lık podyum değil ve yarışın son turlarıydı :S

  5. Adamın birinin azıcık rekabetçi bir aracı olmuş tutmuş bilmem ne yapmış!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir