Williams: “Massa Takım Emrini Göz Ardı Etmedi”

Claire Williams, Bottas’a yol vermeyen Massa’nın takım emrini göz ardı etmediğini söylüyor.

Felipe Massa altıncılık için Button ile mücadele ederken Williams takımı telsizden Massa’ya Bottas’ın kendisinden daha hızlı olduğunu ve ona yer vermesi gerektiğini söyledi. Fakat Massa takım emrini dinlemeyerek Bottas’ın geçmesine izin vermedi.

Claire Williams, Massa’nın takım emirlerine karşı gelmediğini söyledi.

“Felipe takım emrini göz ardı etmedi. Yarışın sonlarına doğru her iki araçta da ısınma problemi vardı. Zorlamadan araçları bitiş çizgisine getirmelerini istedik. Aynı şekilde Valtteri’ye de sakin olması söylendi. Her ikiside sorunsuz şekilde yarışı bitirdi”

“Bugün elde ettiğimiz sonuçtan dolayı mutluyuz. Yedincilik ve sekizincilik büyük bir sonuç. Bu hafta sonu yaptığımız işten dolayı ekibimize teşekkür ederim”

“Takım hafta sonu boyunca büyük bir iş yaptı. Takımlar klasmanı için olabildiğince fazla puan almak istiyorduk ve bunu başardık”

 


Yorumlar

“Williams: “Massa Takım Emrini Göz Ardı Etmedi”” için 13 yanıt

  1. Ayrica yaris eanasinda aklima hemen massathebest arkadas geldi. Eli ayagi titrwmisyir diye 😀

  2. Tamamiyle williams takiminin olayi ortbas etme cabasidir…..

  3. Burada MASSA’yı eleştirenleri anlamış değilim hatayı yapan Williams yok Bottas daha iyimiş falan filan sezon başında Williams Massa’dan takıma liderlik yapmasını istiyor diye yazılar okuyorduk yalan mıydı o yazılar ? olabilir Button’ı geçemedi ve Bottas’ın lastikleri de yeni olup turları daha hızlı olabilir kazanacağnız 2 puan ey Williams değer miydi Massa’yı rencide etmeye senelerce Ferrari aynısını yaptı ne kazandı?

  4. Massa’nın önünde Button vardı ve müthiş yetenek Massa daha üstün bir araç ile Button’ a yaklaşamıyordu bile. Williams pit ekibi de Button’ı geçip daha fazla puan kazanmaları umuduyla MAssa’dan yol vermesini istedi ama Massa yapmadı . DAha da komik oldu Felipecik. Birkaç yarış sonra Bottas’ın üstünlüğünü kabul edecektir nasıl olsa.

  5. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa’nın böyle davranması gerekiyordu ve gerektiği gibi yaptı.Çünkü daha 15 gün önce “hizmetçilik dönemi bitti” demişti.Williams benden lider olmamı istiyor demişti.
    Şimdi bütün bu konuşmalar henüz soğumamışken yol mu verilir?:)

    Bu işten en karlı çıkan bottas olacak.Eğer massa orada yol verip telsizden (rosberg gibi) bunu unutmayın deseydi durum daha kolay olurdu.

  6. Massa’ya takım emri vermeye çalıştı Williams ama yediremedi. Dikkat etsinler arabalarının üzerinde Banco di Brasil ve Petrobras yazıları var… Takımdaki 2 Felipe sayesinde buradalar. Massa arabanın alt yapısını 2 sene içinde deli gibi hazırladıktan sonra Felipe Nasr geçer zaten.

    1. aynen öyle vega nitro.

      sen banco ve petrobras’ın paralarını brezilyalıların yüzü suyuna cebine indireceksin,
      massa gibi dünya çapında tanınır ilk 5 pilottan birini kadroya katacaksın,
      smedley gibi bir mühendis massa için williams’a gelecek,
      tarihin en kötü sezonunu geçirmesine rağmen 40 sene sonra martini takıma bu gelişmelerin ardından isim sponsoru olacak,
      sonra utanmadan daha 2. yarışta hiç bir açıklaması olmayan bir emirle bunları kazanmanda büyük faydası olan pilotun aklınca ipini çekip psikolojik olarak bitirmeye yelteneceksin.
      yok öyle bir dünya.

      yol verme şampiyonluk yarışında olur.
      takımlar şampiyonasında fazla kazanmak için olur.
      sezon sonu gelmiştir, birinin şansı iyice azalmıştır olur.
      ama dur bakalım hemşerim, daha 2. yarış.
      emir vermeye çalıştığın adam sıralamalarda önde.
      yarışta önde.
      hızlı turlarda 0,6 saniye önde.
      amacın ne?
      yoksa üttüm kaçtım hesabı, bunca şeyi cebe indirip takımın güçlenmesinin ardından felipe’yi küstürüp kaçırtarak, senelik maaşı olan 4 milyon doları da cepte tutmak mıdır amaç?

      1. takımlar şampiyonasında fazla kazanmak için olur.

        E bunu yapmaya çalıştılar zaten?

        1. emrecanzilfi avatarı

          2 puan fazla kazanmak için değil, 2 ve 3. sırada olsalar, 1. ile aralarında bu çekişme olsa ve alınacak puan üst seviyelerde olsa neyse. 2 puan için bu yapılmamalı.

    2. emrecanzilfi avatarı

      Aslında 2 Felipe olsa ya 😀

  7. müsaadenizle ana sayfadaki yorumumu buraya koymak en iyi özet olur sanırım.

    williams kendini 90’ların başında sandı herhalde. pistteki williams’ın tek rakibinin diğer williams aracı olduğu günleri hatırladı sanırım. willimas yönetimi “hadi o günlerdeki triplere girelim, bir nostalji yapalım” dediler.

    ama fazla sürmedi, felipe uyandırdı rüyadan. dedi ki “sene 2014. 20 sene öncede kaldı senin büyük takımlığın. yerim senin şanlı tarihini; tarih para ediyor olsaydı eğer, 2008’de 1 virajla şampiyonluğu kaçıran pilota ortada fol yok yumurta yokken, sıralamada 2-0 üstünlük kurduğu takım arkadaşına yerini ver diyemezdin ey williams” dedi..

    williams’ın kafasına odunu vurdu, kendine getirdi. ya da getirmiştir umarım. tebrikler bu ayar için. herkes haddini bilecek.
    ———
    odun işe yaramış. çevir kazı yanmasın claire.
    “Zorlamadan araçları bitiş çizgisine getirmelerini istedik.” yalanını seveyim senin.
    “bi takım emri yapalım, büyük takım tribine girelim dedik boyumuzun ölçüsünü aldık” diyecek değil ya..

    1. istediğin kadar kopyala gerçek değişmiyor sonuçta. Belki de teşekkürler etmen gerekiyor williams nasıl oldu da massa’yı yarıştırıyor sorusu varken şansı zorlamamak lazım.

  8. Çevir kazı yanmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir