Alonso: “Ferrari Daha Fazla Performans Bulmalı”

Fernando Alonso, Malezya yarışında 4. olmalarının ardından Ferrari’yi daha fazla performans bulması konusunda zorluyor.

Alonso bir kez daha yarıştan dördüncülükle ayrılmayı başardı ancak Ferrari’nin performansı şu anda açık bir şekilde Mercedes ve Red Bull’dan yavaş görünüyor.

Alonso “Zor bir yarıştı. Mercedes ve Red Bull’u takip edecek hıza sahip değildik. Kendimizi Nico ile mücadele ederken bulduk.”

“En sonunda büyük lastik avantajımız vardı ancak Red Bull ve Mercedes’le mücadele edebilmek için daha fazla performans bulmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari Daha Fazla Performans Bulmalı”” için 21 yanıt

  1. böyle devam ederse seneye alonso mclaren honda ya geçebilir.

  2. her sene aynı olay, F1 artık izlenmez bir hal aldı,motor sesleri,düşük hızlar,rekabetsiz ortam bi de Ferrari’nin çökmesi bu sporu çekilmez hale getirdi.Bu haftasonu uyuyacaktım PC başında, niye mi? Sadece o motor sesleri ninni gibi gelmiş olabilir

  3. Ferrari kötü anlarım da, Hülkenberg’in araç farketmeksizin Ferrari’lerin önünde olması araç performansıyla açıklanabilecek bir şey değil.

    1. Böyle söyleyince sanki 7-8 araçla birden geçmiş zannedecekler.Geçen sezonun ilk yarısında puan almakta zorlanan Sauber bi anda ilk 5’e girmeye başladı.Bu sene de aracın çok iyi olmasına gerek yok, motor yetiyor zaten.

      Hulkenberg’in yeteneğini kesinlikle tartışmıyorum yanlış anlaşılmasın.

  4. Geçen sezon Ferrarinin aracı berbattı.Anlaşılan Ferrarinin aracı bu senede çok yavaş.Alonsonun ilk 2 yarışda yaptığı işler ferrarinin bu aracıyla hiç kolay değil.Alonsoyu takdir ediyorum.Demek istediğim şu Alonso farkını ortaya koyuyor.4ncülük Ferrari için galibiyet gibi.

  5. ertan köseoğlu avatarı
    ertan köseoğlu

    bir ferrari sever olarak şunu anladımki yeni modern f1 de malesef ferrari çok ama çok geride kaldı yani demek istediğim şu tüm imkanlara sahip olmasına rağmen takım içerisindeki en küçünden en tepedeki mühendisine kadar şu gelenekçi ferrari anlayışından kurtulamadılar gitti birtürlü sıradışı ve agresif olamıyorlar takmışlar gelenekçi ve dayanıklı olmaya agresif ve yenilikçi olmaları gerek yani ilk önce hızı bulsunlar nasıl olsa zamanla dayanıklı oluynuyor malum dünyada bu kadar taraftarı olan bir takımın bu kadar çağın dışında bir anlayışla f1 in içinde olması akıl alır değil..artık şu bir gerçek ki bu iş her yıl ordan burdan 1 er 2 şer mühendis almakla olmayacak ve olmuyor da..ferrari tüm f1 departmanında gerçek bir revizyona gitmeli çağdaş f1 ri özümseyen yetenekli ve yaratıcı insanlara ihtiyaç var

  6. avrupaya kalmaz redbul mercedesi yakalar. redbul inanilirgibi diyil kac yildir bu nasil performans .bi de ferrariyi dusunuyorum

  7. Suanda f1 de harcanan tek adam alonso diyebilirim.2005-2006 da bile daha hizli ancak dayaniksiz takimlarla savasti. Sonrasinda ise kotu bir McLaren macerasi sonrasi ise once eski takimi renault ile kaplumbaga hiziyla yaristi sonrasinda ise sadece 2010 ikinci yarisi hizli olan bir ferrari…ben acikcasi alonsonun hicbir yarisi bosverip monoton kullandigini gormedim . Hep zorladi ve muhtemelen her yarista aracin kapasitesinin ustunde sonuclar aldi. Bana gorede son 4 sezon alonso olmasaydi ferrari orta sira takimi olurdu ve yaris kazanmasi bile zor olurdu. Ancak durum boyle tercihler insanin elinde.su siralar McLaren ve ferrarinin donemi degil simdi sira mercedeste…

  8. alonso demir atti o bolgeye ne yukari ne asagi 4-5.ferrari bu eneyi de bos gececek oyle gozukuyor
    ve yarislar cok sikici gecis neredeye imkansiz gecen eneler drs ile gecis oluyordu en azindan bu yil o da yok

  9. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu adamın da ömrü,Ferrariden birkaç ondalık dilenmekle geçti gitti. Bizim Cami önündeki dilencilere taş çıkartır hale geldi. 5 yıldır yalvarır duyan bakan yok.

    Her pilot en hızlı araca sahip olmayı ister ama bu adam öndekilerle mücadele edecek bir araç istiyor.Çok şey mi istiyor?.En hızlı araca sahip olmak piyango şansı gibidir çok zordur herkese her zaman denk gelmeyebilir ama diğerleriyle mücadele edebilecek bir araca sahip olmak bu kadar mı zor?Üstelik Ferrari gibi bir takımda..
    Gökten domates yağsa Alonsonun kafasına salatalık düşer.

    Buraya gelirken ne hayalleri vardı garibin.2006 yılının ikinci yarısını hala unutmamıştı.Kanada yarışına kadar dökülen takımın nasıl bir anda şahlanıp Reno’ya ve kendisine ecel terleri döktürdüğünü unutmadı Alonso…Sezona kötü bile başlasak acaba yine sonradan gelişip şahlanır mıyız diye bekledi garibim yıllarca ama nerdeeee.Her sene bir sonraki yıla erkenden odaklanır buldu takımı ve kendini.
    En kötü durumlarda bile önlerde olabilmiş hatta yarış kazanabilmiş bir takımdan ; bırakın en hızlı aracı istemeyi sadece mücadele edecek bir araç ister hale gelmiş.

    1. Söylediklerinin hepsine katılıyorum fakat bu durumda Alonso’nun da suçu var.En başından çıkıp diyecekti mücadele edebilecek araç vermezseniz çekip giderim diye.Eğer böyle deseydi emin olalım ki şuanki halinden daha mutlu olurdu.

  10. Alonso çok haklı
    araç şu anda 3.takımı oynuyor vede ağır..

    1. İlk 10’da 7 tane Mercedes motorlu araç var.Bu bile her şeyi açıklıyor.Alonso garibim de aralarında Ferrari motoruyla savaşmaya çalışıyor.

    2. İlk 10’da 7 tane Mercedes motorlu araç var.Bu bile her şeyi açıklıyor.Alonso garibim de aralarında Ferrari motoruyla savaşmaya çalışıyor.

  11. MyN1Fernando avatarı

    her hafta aynı şeyleri konuşuyor alonso ve haklı da

  12. ali ihsan erciyas avatarı
    ali ihsan erciyas

    ilk yarış raikkonenin ayarları felaketti eve bu yarışta ilk turda lastiği patladı ,şu an alonso ile raikkonen arasında nasıl bir kıyaslama yapabiliyor insanlar anlamadım açıkçası,sonuçta kuru zeminde yapılan antremanlarda da raikkonen 1 sn öndeydi ama onunda yarışlar ve sıralamalar gibi şu an için hiç önemi yok, ferrari aracın gelişimini,hiç olmazsa pilotların ayarlarını daha iyi bir seviyeye getirirse ancak o zaman ortaya mantıklı yorumlar çıkar.O zamana kadar kimsenin boş boş yorumlar gereksiz karşılaştırmalar yapmaması dileğiyle, saygılar.

    1. donnie darko avatarı

      Eger ki aracinda lastik patlamasi haricinde bir sikinti yok ise rai cok sonuk kaldi. Bir rai destekcisi olarak roller ters olsaydi rai de max 4. olurdu, ama alonso her turlu puan alirdi. Sanirim farkin bu olmasi haricinde bir fark yok…

  13. Ayrıca Ferrari bu saatten sonra aeroda çok gelişse bile ne farkeder.Motor 18 kg daha ağır ve motor gelişimi yok.Boş yere izleriz bu seneyi.O yüzden ben izlemiyorum ve rahatım.Seneye teknik ekibin değişmesi dileğiyle.

  14. ForzaFerrari avatarı

    Alonso bu takımda olmasa son 4 yılda orta sıra takımı olacağımız çok açık görünüyor. Bu sene kiminin gelmesi de durumu pek değiştirmedi. Geçen yıllar Alonso kollanıyor Alonsoda farklı araç var o yüzden bu kadar üstün takım arkadaşına diyenler bu sene Alonso gerçeğini kabul edeceklerdir umarım. Raikkonen durumu bir anda tersine çeviremezse 2. bir Massa-Alonso farkı görebiliriz.

    1. ForzaFerrari avatarı

      Bu arada tabiki acilen ferrarinin birşeyler yapması lazım sene avucumuzdan gitmek üzere. Bu araçla Alonsonun şampiyonaya oynaması mümkün değil.

  15. Geç bu lafları Alonso.Biz bıktık bu durumu izlemekten siz aynı lafları söylemekten bıkmadınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir