Red Bull Malezya GP’nin Ardından Ceza Aldı

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, 2014 Formula 1 sezonunun 2. yarışı Malezya yarışının ardından bir ceza daha aldı.

Önce Daniel Ricciardo’nun Bahreyn GP için 10 sıra ceza aldığını öğrenen Red Bull, daha sonra da pit stop esnasında bir mekanikerin kask takmaması nedeniyle kınama cezası aldı.

Güvenlik gereği pit stop esnasında takım çalışanlarının kask takması zorunlu. Malezya’da bir pit stopta bir çalışanının kask takmaması nedeniyle sorguya çağrılan Red Bull’un kınama cezası aldığı FIA tarafından duyuruldu.


Yorumlar

“Red Bull Malezya GP’nin Ardından Ceza Aldı” için 6 yanıt

  1. RedBull Vettelin lastiğini özenle takıyor diğer pilot şansına ne gelirse…Webber zamanındada farklı değildi lastiği tekrar değiştirirken ön kanada hasar verdiler o da fazla dayanmadı. Riccardo 2 yarıştır yırtınıyor elde var sıfır.

  2. Darısı yakıt sensörü cezasına .Eğer yanlış bilgi değilse Red Bull pite dönüş turuyla birlikte yakıtın % 100.8’ini kullanmış. Fia’Nın acil incelemesi lazım.

    1. Yani pite boşta mı gelmiş redbull araçları? birşeyin % 100’ü tüketildiğinde geriye hicbirsey kalmaz da.

      1. Arkadaş kullanılması gereken yakıtın demek istemiş galiba.

    2. Bildiğim kadarıyla pite dönüş turunda kullanılan yakıt 100 kg kuralına dahil değil. Aynı şekilde ısınma turunda kullanılan da değil. Kural ışıkların sönmesinden bayrağa kadar.

  3. daha kask takmasını bilmiyorlar veya bilerek takmıyorlar gibi her neyse bu kadar basit bir kuralı bile ihlal ediyolar. bir de yakıt sensörü gibi bir kural için kendilerinin haklı olduğunu düşünüyorlar itiraz ediyorlar. dahası bunları savunuyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir