Wurz "KERS Yeteri Kadar Güvenli"

yazar:

kategori:

Honda Racing Test pilotu Alex Wurz takımının KERS ile yaptığı ilk önemli testlerin başarılı geçtiğini düşünüyor ve KERS’in güvenlik endişelerini önemsemiyor.

KERS, BMW Sauber mekanikerinin elektrik şokuna maruz kalması ve Red Bull fabrikasında dumanlar çıkması sonucu endişe edilen bir sistem haline gelmişti.

Ancak takımlar Jerez’de KERS’i test ettiler. Williams, Mclaren ve Honda, KERS sistemleri yerleştirilmiş araçları ilk kez test ettiler ancak sistem tam olarak aktif değildi.

Honda daha önce Silverstone ve Santa Pod’da test etmişti ancak ilk kez bu kadar büyük bir test yaptı.

Espirili bir şekilde konuya yaklaşan Wurz "Saçlarım yangına kapılmasın diye testlerden önce saçlarımı kestirdim. Açıkçası sistem oldukça güvenli. Honda’nın akü sistemi hakkında oldukça büyük bilgisi var ve her çıkışta bazı güvenlik kontrolleri yaptık ve elektrik kaçağı olmayacağı konusunda eminiz." dedi.

KERS’in sürüşte bir farklılık yapıp yapmadığının sorulması üzerine Wurz "Evet, bunu hissedebiliyorum. Eğer 60 kilowatt’ı hissetmeseydim test pilotu olmazdım."

"Bunu teste gelmeden deneme sürüşünde kullandım ve KERS ilk kez araçta Santa Pod’da yer aldı ve şu anda pistte sürmek ilginç. Araçta farklı etkileri var ve güç çıkışının ne kadar ilginç olduğunu hissediyorsunuz. Herşey iyi."

"Çok aşırı değil ancak hissediyorsunuz ve oldukça hoş. Çalışıyor ve sonunda bu roket bilimi değil. Araç şirketleri bunu zaten yol aaçlarında kullanıyorlardı ancak F1’deki zorluğu paket haline getirilmesi." dedi.

Wurz ayrıca Honda’nın KERS sisteminin rakiplerininkine oranla nasıl olacağı konusunda tahmin yapmanın zor olduğunu söyledi.

Wurz "Bunu cevaplamak imkansız çünkü diğer takımların çıkışlarını, enerjiyi nasıl sakladıklarını bilmiyoruz bu yüzden bir şey söyleyemeyiz. Önde olduğumuzu umuyorum ancak garantisi yok." dedi.


Yorumlar

  1. ferrari yerini kaybetmez.Kers i fazla büyütmeyelim. Ferrari zaten hazır paket kullanıcak denildiğine göre.Asıl farkı lastikler sağlayacak.

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Düşecek takımlardan biri Ferrari olabilir ama sene içinde toparlar.

  3. merak ediyorum gelecek sene bu sistem sayesinde hangi takım nereye sıçrayacak, hangi takım düşecek..

  4. Yavuz Balcı avatarı

    önümüzdeki sene yarışlar Kers le ve oluksuz lastiklerle epey heyecanlı geçecek gibi. hadi hayırlısı.

  5. Honda nın tecrübessi ortada:) wurz iyi cevaplar vermiş:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir