Raikkonen: “Magnussen Yarışımı Mahvetti”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Mclaren pilotu Kevin Magnussen’in lastiğini patlatması sonucunda Malezya yarışının bir felakete dönüştüğünü söyledi.

Yarışın başında lastiği patladığı için plansız bir pit stop yapan ve önemli zaman kaybeden Raikkonen, yarışı ancak 12. sırada tamamlayabildi.

Raikkonen “Ne olduğunu görmedim. onun ön kanadının bana vurduğunu ve arka tekerleğe hasar verdiğini duydum.”

“Bir şey hissetmedim ancak açıkçası bu olay yarışımızı mahvetti ve bizim için iyi olmadı.”

“Bu kaza sonucunda aracım hasar gördü ve lastiğin tabana hasar vermesi nedeniyle biraz downforce kaybettik.”

“Bu hasarla birlikte neler yapabilirdik, bunu söylemek zor ancak start iyiydi ve Fernando’nun yakınlarında olabilirdik ancak temas olunca her şey tersine gitti.” dedi.

Şimdiye kadar istediği sonuçları alamaması için Raikkonen “Açıkçası bugün ideal bir başlangıç olmadı ancak kendimiz hata yapmadık ve başkasının hatasının bedelini ağır bir şekilde ödedik.”

“Talihsiz bir olay ancak yarışların bir parçası. Sıradaki yarışta daha iyi olmak için her şeyi yapmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Magnussen Yarışımı Mahvetti”” için 19 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Büyütülecek bir olay değil. Fakat Magnussen’ın ceza alması kendisi açısından iyi oldu. Gereksiz agresiflikler yapmasının önüne geçecektir. Bir musibet bin nasihatten iyidir.

  2. Nedir bu McLaren’in 2. aracından çektiğimiz?

    Geçen sene Perez bu sene de bu başladı. Çoluk çocukla uğraşmaktan yarışamıyor adam.

    1. Nokta. F1e gelmis caylak pilotlarda agir erezyon var. Eski f1i izleyen bilir, hatta cok geriye gitmeye gerek yok, hatirlayin daha olgun degiller miydi?

  3. Rai zaten berbat bir aracın var. Kaza da bahanen oldu işte. Zaten 8. Olacaktın.

  4. Magnussen’in bir suçu olmadığını düşünen kaç kişiyiz?

    2012 Japonya yarışında ne olmuştu?

    1. bence bir sucu yok, adam aracın yarısını bordurlere cıkarmıs zaten, kimi ilk virajda cok dısarı tasmıs sonra (bence) biraz dikkatsizce içeriye gelmiş. rutin bi yarıs kazası diye düşünüyorum.

    2. Yav sen öyle düşünüyorsun da kazayı yapan Magnussen niye öyle düşünmüyor, git ona söylede kazayı sen yaptın ancak suçsuzsun de.Bu kadarda yanlış bakılmamalı, adamın kendisi hata yaptığını söylüyor sen burada neyin peşindesin?

      1. Birşeyin peşinde olmadığımı bilmen gerek. Mantıklı gelmiyor, fikrimi söylüyorum.

        Ayrıca 2012’den de örnek vermişim, onun hakkında fikir belirtseydin üzerinden giderdik.

        İşte örnek: Raikkonen: “Kaçacak Bir Yerim Yoktu”

        1. Yalnız oradaki durumla bu kaza çok farklı, Kimi biryere burnunu sokmuyor Alonso onun üstüne gidiyor ve temas yaşanıyor.Adamın uzaya çıkacak hali yok.Bu konu zaten farklı benim anlatmak istediğim futbol maçı farzetsek faulü yapıp kırmızı kart yiyen adam benim hatam özür dilerim deyip kararı onaylıyor siz kalkmış karar yanlış diyorsunuz 🙂

          1. tmm da sen neden bu kadar cellaniyorsun tartışıyoruz burada. ben kendi gördüğümü anlattım, bence magnussen bir yere kaçamaz orada. kimi suçlumu dersen bence onun da bir sucu yok. ufak bi temas ama bazen olabiliyor. yarışlarda daha neler oluryor da kimse sözünü etmiyor.
            yanlış yorumladığımız yer varsa onu söyle ona göre bakalım bizde olaya yada anlamaya çalışalım.

          2. Burada da Magnussen’in araya burnunu soktuğu yok aslında. Kimi içe dalınca Adam da dıştan gireyim demiş. Ayrıca atak yapılacaksa o virajda sağda kalmak çok daha mantıklı. Alonso bu şekilde çok adam geçti.

            Raikkonen’in de suçu yok, dümdüz yarış kazası işte. Ceza verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

            1. banada böyle geldi aslında, yarış kazası… çok geriden gelip burnunu soktu diye verdiler belki de bilemiyorum

  5. 2 Sezondur Mclaren pilotları Kimi’ye illa ki bela olmayı beceriyor. Tamam Magnussen yetenekli vs ama biraz da geniş görüşlü olmalı orada Kimi’nin kayan aracı toplamak için her yolu deneyeceğini bilebilmeli. Sonuçta Kimi ne yapsın araç kayarken bir de dur ben içeriyi kapatmamalıyım diye mi düşünecekti? Göz var nizam var. Al işte sakınmazsan böyle kaza olur her ikinizde çok ciddi zarar görürsünüz. Ron Dennis bence bu çocukla daha çok ilgilenmeli Hamilton’un geçmişte yaptığı kamikazeliklerin Formula 1 de hoş karşılanmayacağını öğretmeli sonuçta ağaç yaşken eğilir…

  6. ******* (spa2000) avatarı
    ******* (spa2000)

    Rai 2 defa yol tutuş kaybediyor.
    Bu kayıp virajı geniş almasını sağlıyor.
    Arkasından gelen “YARIŞ PİLOTU” bunun bir fırsat olduğunu mikro saniyede algılayıp değerlendiriyor.
    Tam bu anda Rai kaymanın önüne geçmek için hız kesip yol tutunması sağlıyor. Bu tutunma sonrası virajda olması gereken yere geliyor. Lakin durum hatasız şekilde virajı aldığı durumdan farklı. Aracının ona yaşattığı kayıp sonrası artık pist üstü durum farklı. Aynasından baktığında virajda atak yediğini fark etmeli şayet direksiyon açısını çok kırarsa yol tutunmasının arkasındaki araca sağlamış olduğu yeni konumla kendi aracının temasa gireceğini öngörmeli.

    Lakin fia ceza verdi.
    Çünkü burası bir yarışma değil.
    Önündeki araç kayıyor mu?
    Biraz bekle konumunu düzeltsin. Atak yapma.
    Atağa kalktığın anla kayan aracını düzeltmeye çalışan pilotun yeni direksiyon açısı senin aracını onun aracıyla kesiştirebilir.
    Böyle durumda her zaman arkadaki hatalı olur.
    Çünkü fia öngörülebilir ataklar istemektedir.
    Temiz olsun 1 tur sonra olsun.

    F1 kuralı: Kapı açık bırakmak bir yana şayet aralarsan arkadaki f1 aracı o aralığa sızar.
    McNussen, Hamilton’ın Massa’nın her kapıyı açık bıraktığında yaptığını yaptı. Rai’de Massa’nın her zaman yaptığını yaptı.
    Kapıdan içeriye girmeye çalışana, kapıdan içeri ayak girmişken kapıyı kapatmaya çalıştı.

  7. Baslik biraz kiskirtici olmus, halbuki Rai “bu olay yarisimi nahvetti demis” Magnussen’i hedef gostermemis..

    Olaya gelince; Olabilir, bunlarin yarislarin bir parcasi, evet Magnussen hataliydi ama cok buyutulecek bir hata degil, Rai’nin yarisi mahvoldu dogru ama kendisininde dedigi gibi bunlar yarislarin bir parcasi, kuru zeminde performansini cok merak ediyordum, antremanlarda oldukca iyiydi..

  8. Hiç şaşırmadım bu çaylaklarla sonumuz nereye gideçek. Sadece işe yarar çaylak hulk var umarım ilerde iyi yerlerde görürüz. Geçen senede startta perez böyle vurmustu durduk yere keza geçen yarıs yine kobayashi çarptı lastiğine . Rai nasıl adamsa tüm aksilikleri üstüne çekiyor bu arada ferrari ya bıraksın bu işi yada mercedes motoruna geçsin şu anki durumlarından daha fazla rezil olacaklarını düşünmüyorum

  9. Rai’nin Alo’yu iki yarıştır deli gibi takip etmesi çok hoşuma gitti . Massa gibi ezik bi görüntü çizmiyor. Şans Rai’nin yanında olduğunda Alo’yu zor yarışlar bekliyor bence.

  10. bu çaylak tam bir fiyasko başkalarının yarışını mahvetmede çok iyi 1. yarıştada starda az da Alonsoyu biçecekti

    es kaza kurtardı

    çok acemi vede dikkatsiz.

  11. Adam ehliyeti yeni almış gibi sürdü. Raikkonene yazık oldu ama en şanssız o değildi en azından.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir